do konca sept. GPS Garmin eTrex Legend za 2490Sk(Mountfield)

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

do konca sept. GPS Garmin eTrex Legend za 2490Sk(Mountfield)

#1 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » So Sep 15, 2007 10:47 am

Zdravim, vcera som si kupil GPS pristroj Garmin eTrex Legend, povodna cena v Mountfielde i v predajniach Garminu je 7500Sk, teraz Mountfield ponuka do konca septembra zlavu 5000Sk, teda stoji to 2490Sk.

Pristroj (teda aspon moj) ma prednahratu mapu Slovenska Slovakia Roads v4.5, a uplne zakladnu mapu celeho sveta.
Kabel sa da kupit v Mountfielde za 650Sk, rozne mapy sa daju zohnat na NETe, podla informacii z NETu sa daju nahodit, este som to nekusal, zatial nie je dovod, zabudovana mapa Slovenska mi vyhovuje.

Pristroj je na 2 tuskove baterie, ma ciernobiely displej s 4 odtienmi sedej, je pekne podsvieteny iluminatorom (teda nie nejakou LEDkou), podsvietenie sa zapina tlacidlom, daju sa nastavit dlzky trvania podsvietenia, 15sec, 30sec, ... always on (teda zapnut a vypnut tlacidlom). Myslim, ze sa da kupit aj adapter do autozasuvky. Baterie maju vydrzat 18hodin, potvrdili to aj pouzivatelia... Pristroj je vodeodolny (hlbka 1m pocas 30 minut, oficialna informacia).
V akcii sa da kupit aj drziak na bicykel (povodna cena 750Sk, akciova cena 450Sk), takze kto ma downhilly, ziaden problem, my ostatni pospekulovat.

Pristroj samostatne nevie routovat (navrhovat trasu a usmernovat), trasa sa vsak da naplanovat cez PC.
Samotny pristroj ponuka kopec jazykov, slovencinu sice nenajdete, ale pre tych, co nevedia po anglicky, pristroj ma zabudovane aj ceske menu.

Za tieto peniaze nenajdete lepsiu kupu, ani za 2x tolko.

Obrázok Obrázok Obrázok
Obrázok
Naposledy upravil/-a THeBaNDiT v So Sep 15, 2007 11:02 am, upravené celkom 1 krát.
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

x.treme
cyklista
cyklista
Dátum registrácie: Pi Dec 22, 2006 4:02 pm
Skúter: neuvedený

#2 Príspevok od užívateľa x.treme » So Sep 15, 2007 11:00 am

vidno na display aj polohu kde sa nachadzas? a co takto rychlost ukazuje? ake ma este zaujimave funkcie??
podpis som si este nenastavil

jean
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Júl 14, 2007 9:29 pm

#3 Príspevok od užívateľa jean » So Sep 15, 2007 11:02 am

x.trem veď si pozri tie priložené obrázky :roll:. Inak, načo by bolo gps, ktoré neukazuje aktuálnu polohu :lol:

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#4 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » So Sep 15, 2007 11:09 am

ukazuje aj rychlost, aj priemernu rychlost, priemerne kilometre, ukazuje toho kopec, vsetko sa da intuitivne nastavit... ukazuje aj polohu, a to aj suradnice, aj na mape... mapa sa ukazuje bud vzdy na sever, alebo sa rotuje podla pohybu... priblizenie je od 800km po 5m, detaily zavisia od kvality mapy, aku si nahras, v pristroji je zabudovana mapa Slovenska, ktora ponuka priblizenie 800km-50m. Mozes nazoomovat aj blizsie...

Software sa da stiahnut z NETu, ak si nekupis, v tom programe v PC si stiahnes potom trasu z pristroja a vidis to krasne na peknej mape, cela trasa sa da vyexportovat aj s udajmi, ako su rychlost na jednotlivych usekoch, nadmorska vyska a pod.

Citlivost pristroja je podla mna velmi dobra (nemam moznost porovnat s inymi pristrojmi), cestou do mesta som mal pristroj polozeny vzadu v kufri (scootra), zaznamenal mi celu cestu, takze ani tenky plast kufra mu neprekaza, ale samozrejme si ho namontujem k pristrojovke, aby som na neho videl...

Kto chodi po normalnych cestach, nebude mat problem so signalom, vraj problemy mozu nastat az v lese, kde nevidiet poriadne na oblohu... ja som vsak normalnou cestou domov po ceste 2. triedy nemal problem, vzdy som mal zameranych okolo 8-10 satelitov (maximum viditelnych je 12, aj to sa da dosiahnut, ked nic nezavadzia).

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#5 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » So Sep 15, 2007 11:14 am

tu su obrazky z displejov, prepina sa medzi nimi samostatnym tlacidlom:

Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok

Mapa sa da este priblizit blizsie, a objavia sa aj cesty nizsich tried (medzi obcami), nemajte bobky... :D

Oficialna slovenska stranka (odkaz na tento pristroj): http://www.garmin.sk/e-obchod/seria-etrex/etrex-legend

EDIT: na obrazkoch su mile za hodinu, zamozrejme sa da nastavit km/h.

owwidius
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Jún 05, 2006 11:55 pm
Skúter: Suzuki V-Strom 650 ABS 2007
Kontaktovať užívateľa:

#6 Príspevok od užívateľa owwidius » So Sep 15, 2007 1:11 pm

skoda toho autoroutingu kua, ale 2500 je fakt velmi lakava cena.. hmmmmm

G

#7 Príspevok od užívateľa G » So Sep 15, 2007 2:05 pm

ja to mam tiez ale lezi to niekde zabudnute.... :) ked som to chytil do ruk tak sa mi to nezdalo az take dobre

x.treme
cyklista
cyklista

#8 Príspevok od užívateľa x.treme » Ne Sep 16, 2007 3:05 pm

este taka otazka: ukazuje to tvoju polohu aj ked si mimo cesty ( v lese ) lebo ak ano tak by som to vyuzival aj pri crosse ?

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#9 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ne Sep 16, 2007 3:31 pm

ukazuje Tvoju polohu vsade, kde to ma signal minimalne z 3 satelitov, GPSkam je jedno, kde na svete si, okolo celej zemegule obieha kopec satelitov, pokryta je teda cela Zem (navyse rovnomerne)... tento pristroj funguje aj v lese, ale to pravdepodobne velmi zavisi od toho, aky je husty, aby pristroj mal signal... nejaky ten les by som asi mal otestovat, tiez ma to zaujima, aj ked chodievam z drvivej vacsiny po ceste a tam absolutne nie je problem so signalom... Na trhu su aj o dost kvalitnejsie pristroje fungujuce aj v hustych lesoch, maju totiz kvalitnejsie (snimacie) cipy, velke farebne LCD, ale stoja 15tisic a viac... toto GPSje v porovnani s nimi prakticky zadarmo.

Vela zavisi na umiestneni GPS, ak je na riadidlach/pristrojovke (teda takmer horizontalne), signal je urcite lepsi, nez ked ma clovek GPS vo vrecku na hrudi, vtedy snimac vidi len oblohu pred Tebou... (to je logicke a technicka zalezitost, nie "nekvalita" vyrobku).

Ak chces chodit do lesa, treba si zohnat nejaku TOPO mapu, pretoze zabudovana mapa Slovenska obsahuje len asfaltove cesty nanajvys 3. triedy. Druha moznost je, ze si zajdes niekam do terenu, tam si zapnes jedno nastavenie v pristroji a on Ta odnaviguje naspat.
Prejdene trasy sa daju stiahnut do pocitaca a prezriet si na velkom monitore na kvalitnejsej mape, aj s jednotlivymi rychlostami a pod.

x.treme
cyklista
cyklista

#10 Príspevok od užívateľa x.treme » Ne Sep 16, 2007 7:35 pm

mne sa jedna o to ze by na display ukazovalo ( v lese ) najblizsie obce a ktorym smerom su. a samozrejme moju polohu.

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#11 Príspevok od užívateľa VLADY » Ne Sep 16, 2007 8:06 pm

Len neviem či neplatí aj tu staré známe porekadlo : za málo peněz - málo muziky..... :? :?
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

jean
motorkár
motorkár

#12 Príspevok od užívateľa jean » Ne Sep 16, 2007 8:09 pm

Kua, keby som už crossbikerovi nesľúbil, že od neho berem ten motor, idem si to kúpiť. Prečo málo muziky, má to monochr. displej, nemá autorouter, hlasové navigovanie, čiže nič, čo dvíha cenu. Na skútri je hlasové asi aj tak na dve veci :).

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#13 Príspevok od užívateľa VLADY » Ne Sep 16, 2007 8:27 pm

Ale zas ak má BT a máš v uchu nejaké malé HF tak prečo nie alebo klasické káblové ... záleží to od prilby či sa zmestí alebo nie... Bacilkovi sa zmestí HF stereo od Nokie 6280ky pekne a nič ho netlačí ....Je to tak zo všetkým mi to pripadá ako HONDA LEAD dávno za zenitom a predáva sa to preto za takú cenu....nevravím že to neni dobré alebo že je to šmejd ale ak mám mať takýto navigátor tak asi je lepšia klasická mapa...lebo ak ma to nemá navigovať hlasovo počas jazdy tak musíš možno aj zastaviť a pozreť čo kam a ako ....a to mi príde kalsická mapa lepšia a plus tá pamäť tých 8M na new mapy ...to tam toho asi moc nenapcháš...
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

owwidius
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Jún 05, 2006 11:55 pm
Skúter: Suzuki V-Strom 650 ABS 2007
Kontaktovať užívateľa:

#14 Príspevok od užívateľa owwidius » Ne Sep 16, 2007 9:24 pm

no hej, muziky z toho moc nebude, ale tak 2500 je fakt smiesna suma.. len tak na zabavku to moze byt vpoho. udaje o prejdenej trase, geocaching, ja mozem take hracky :)

ale kua asi dockam okolo vianoc a potom kupim nieco uz s autoroutingom a fareb. displ.

rspeed
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600

#15 Príspevok od užívateľa rspeed » Ne Sep 16, 2007 9:36 pm

tak nieco o tomto "GPS" http://www.gpsforum.sk/index.php?action ... &topic=397
THeBaNDiT - fakt super cena :thumbright: ,na zoznamenie sa s GPS super,akurat to ma problem z mapami - 8 mega pamete je fakt malo...

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#16 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ne Sep 16, 2007 9:52 pm

jo, na geocaching tiez v pohode, uz som sa aj zaregistroval a chystam sa obehnut niekolko skrys zatial v ramci bardejovskeho okresu... :D

Tato GPS samozrejme nie je na autorouting stavana, ale da sa aj to, naplanujes si trasu v pocitaci, alebo obetujes nejaky ten cas a naklikas si to rovno v pristroji, a potom to uz ide... prides na krizovatku, ktoru nepoznas, kuknes na GPS a vidis ciaru, kam dalej... alebo si prepnes na kompas a tam Ti ukaze sipka, ktorym smerom dalej...

Ja by som si tiez vedel predstavit, ze vlastnim nejaky drahsi model s velkym farebnym LCD, autoroutingom a hlasovou navigaciou, s kvalitnejsim cipsetom a pod., ale zasa nepotrebujem to, preto sa mi do toho neoplati investovat 15 tisic trebars. Takto to mam za 2500 aj s mapou, a mozem sa bavcat, merat rychlost, vzdialenost, nadmorsku vysku, davat si prejdene trasy do pocitaca a v neposlednom rade odskusat geocaching.

Navyse tento pristroj je outdoorovy, vydrzi teda nejaky ten pad, je plne vodotesny (mlakotesny, dazdotesny, ponoritelny), ma iluminatorove podsvietenie, 18 hodinovu vydrz na 2 tuzkove baterky, ked pokapu nabijacie, nahodim zalozne alkalicke a frci sa dalej...

Az budem potrebovat kvalitnejsiu navigaciu, trebars ze si kupim silnejsiu moto/maxiscooter a budem chciet pobehat cele Slovensko kvoli geocachingu, kupim si lepsi pristroj... ale tento konkretny Garmin moje momentalne poziadavky plne splna a za 2500 (oproti povodnej cene 7500) je to ako zadarmo. 8)

kukolarik
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 7:11 pm
Skúter: nemam moto
Kontaktovať užívateľa:

#17 Príspevok od užívateľa kukolarik » Po Sep 17, 2007 8:13 am

VLADY napísal:Len neviem či neplatí aj tu staré známe porekadlo : za málo peněz - málo muziky..... :? :?
no je a hlavne tu plati aj take pravidlo, ze nie sme tak bohaty, aby sme kupili lacne veci...

Ja by som to nenazval GPS, ale nieco ako palubny pocitac...
Fajn to posluzi na meranie rychlosti, priemernej, vzdialenosti a tak, ale ako mapa to moc nebude faj.
Vsak co je vlastne GPS navigacia? Chytme sa slova NAVIGACIA!
Navigacia ma navigovat, teda bezstarostne a bez potreby mojho rozmyslania ma zaviest na miesto, na ktore sa chcem dostat, celu cestu ma navigovat a ked zle odbocim, alebo proste neide tam odbocit - tak mi povie kade mam ist. Ak mam pasivnu mapu za 99sk z papiernictva, tak si premyslim trasu a idem, ked zle odbocim zastavim, pozrem do mapy a idem dalej.
Tuto "navigaciu" by som porovnal, ze kup mobil, ktory nema displej. No ked zvoni, zdvihni,chces volat, natukaj cislo a volaj. Na co ti su SMSky, fotak, CLIPko, zmeskane hovory... to len predrazuje zariadenie!

Nemozes v dnesnom svete kupit nieco, co neplni svoj ucel...
Keby to nazvali palubny pocitac, tak poviem OK, je to fakt super, ale ako navigacia je to onicom...
Zas palubny PC na skuter nepotrebujem, ked kupim poriadnu moto, tak ok, ale to uz chcem navigaciu, lebo budem chodit po EU

jean
motorkár
motorkár

#18 Príspevok od užívateľa jean » Po Sep 17, 2007 9:27 am

Ozaj, prečo majú naozajstné GPS farebný displej, veď keď sme sa s tým vozili, tak to aj tak navigovalo hlasom. A nastavenie cieľového mesta farbu nepotrebuje. V čom je výhoda toho farebného zobrazenia? Alebo je to len pre efekt?

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#19 Príspevok od užívateľa theruck » Po Sep 17, 2007 9:32 am

v tom ze je to prehladnejsie

x.treme
cyklista
cyklista

#20 Príspevok od užívateľa x.treme » Po Sep 17, 2007 4:25 pm

na tie ucely ktore potrebujem to je postačujuce a nedam za to 15 000 takze asi to kupim. inac kolko to vychadza spolu aj s prislušenstvom?

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#21 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Po Sep 17, 2007 4:26 pm

2 kukolarik: slovo NAVIGACIA znamena, ze Ta pristroj dovedie do ciela, ktory hladas. Potom je uz iba na kvalitach navigacie, ci Ti bude len ukazovat sipku k cielu, alebo Ta prevedie cez vsetky krizovatky a pri odboceni z planovanej trasy navrhne inu... zakladnu vlastnost vsak tento konkretny pristroj ma a totiz k cielu Ta dovedie. Teda je navigacnym pristrojom (v ramci moznosti).
Kto si chce kupit navigaciu s autoroutingom (planovanim tras, obchadzok a pod.), musi siahnut po drahsich pristrojoch.
Kto si chce kupit pristroj na meranie skutocnej maximalky, zrychlenia, prejdenej vzdialenosti, nadmorskej vysky, kto si chce ukladat prejdene trasy do pocitaca, aby ich tam mohol hocikedy neskor analyzovat (stupania, klesania, rychlosti na jednotlivych usekoch, a samozrejme presne zobrazenie cesty samotnej na mape v pocitaci), tomu bohato postaci aj tato outdoorova navigacia, ktora v momentalnej akcii nema konkurenta, za 2500 nic take ani podobne nekupis.

K tej vete "Nie sme taki bohati, aby sme si kupovali lacne veci." - to by platilo, ak by si clovek chcel kupit tento pristroj za povodnych 7500Sk bez mapy. Teraz je to v akcii za 2500Sk (aj s mapou). Chces povedat, ze keby tento pristroj stal 25Sk, tak aj tak by si si ho v ziadnom pripade nekupil, lebo nie si taky bohaty, aby si si kupoval lacne veci? ;)

2 jean: ako napisal theruck, farebnejsie je prehladnejsie...

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#22 Príspevok od užívateľa theruck » Po Sep 17, 2007 4:28 pm

a na co to potrebujes? aby si trafil do obchodu? :)

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#23 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Po Sep 17, 2007 4:32 pm

mne konkretne sa to zide na to, na co som napisal: maximalna rychlost, priemerna rychlost, aktuaplna rychlost, vzdialenosti, presny cas, vodotesne a otrasomvzdorne prevedenie, zabudovana mapa ako bonus pre pripad nudze. Takztiez to vyzera, ze sa trosku zacnbem venovat geocachingu (hladanie "pokladov" za pomoci GPS), na to tato GPS v pohode staci...

Tao
v podmienke
Dátum registrácie: Ut Júl 24, 2007 3:52 pm
Kontaktovať užívateľa:

#24 Príspevok od užívateľa Tao » Po Sep 17, 2007 4:50 pm

Co tu zase riesite na dve strany? THeBaNDiT to zariadenie nikomu nevnucuje, napisal sem jeho vlastnosti a ze je v dobrej akciovej cene, je na kazdeho slobodnom rozhodnuti ci ten pristroj chce a ci si ho kupi. :wink:

x.treme
cyklista
cyklista

#25 Príspevok od užívateľa x.treme » Po Sep 17, 2007 9:24 pm

ja nad tym GPS vazne rozmyslam... spytam sa otca na nazor a potom sa uvidi...

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"