Prihlásenie skútra

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
gemini67
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: Pi Sep 04, 2009 3:12 pm
Skúter: peugeot tkr 50 307 wrc

Prihlásenie skútra

#1 Príspevok od užívateľa gemini67 » Ne Júl 07, 2013 9:30 am

Zdravím!Zajtra sa chystám ísť prihlásiť môj novo kúpený skúter (Peugeot Trekker WRC 307)a chcel by som od Vás poradiť,že čo všetko k tomu potrebujem,aby ma zelení mužíci neposlali niekam...Mám nachystané nasledovné:Skúter:-),kúpno-predajnú zmluvu,doklad o zaplatení havarijnej poistky,veľký techničák,malý techničák...No potrebujem vedieť,či toto uvedené bude stačiť a približne koľko to bude stáť.Vraj treba mať kúpené kolky,len neviem aké...A tiež,že s tým mám ísť na STK (mám platnú do 2015),len pre akési potvrdenie či čo...Neviem,som z toho jeleň!A chlapci na polícii (ako mám skúsenosť), sú náramne "priateľskí"a samá "ochota",tak už sa teším!Tak ak viete,tak mi prosím poradte.Dík a pekný horúci deň prajem!:-).
Peugeot Trekker 307 WRC.Na začiatku:Babettu 210,Simson Enduro 50,MZ-150,Manet Corado,Peugeot Vivacity 50,Peugeot Speedfight 50.

alert_01
kolobežkár
kolobežkár
Dátum registrácie: Ut Máj 14, 2013 6:03 am
Skúter: Honda Forza 125

Re: Prihlásenie skútra

#2 Príspevok od užívateľa alert_01 » Ne Júl 07, 2013 9:48 am

cauko,

;-) gratulujem.

ten skutrik musi byt odhlaseny povodnym majitelom + potrebujes PZP nie havarijnu ale to si sa asi sekol nie?
kolky mat netreba da sa to platit CASH.

v skratke:
1-rano prijdes vypises dvojstranu na prihlasenie vozidla,
2-prebehne kontrola VIN
3-postavis sa do rady... a budes potrebovat
-orazenu dvojstranu co ti ostemploval kontrolor VIN
-povodny TP, maly velky, STK pre pripad
-PZP
-KP zmluvu
-ak beries nove znacky tak povodne odovzdas s TP
+ CASH, priplatil by som si tusim 3 EURaby ti maly TP poslali kurierom ked to bude..

malo by to byt vsetko.
Honda Forza 125 2018-
Keeway Silverblade 125 EFI 2015-2016

Luthar
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Aug 03, 2010 11:11 pm
Skúter: Derbi GP1i 250

#3 Príspevok od užívateľa Luthar » Ne Júl 07, 2013 10:38 am

KP zmluvu nepotrebujes ta nikoho nezaujima

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk

Rob0
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Apr 08, 2013 4:34 pm
Skúter: Piaggio Mp3

#4 Príspevok od užívateľa Rob0 » Ne Júl 07, 2013 10:56 am

Tiež sa mi zdá, že zmluvu nepotrebuješ. Skúter odhlásený už je aj poistka a má aj veľký aj malý TP.

mucow
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Št Aug 19, 2010 9:13 am
Skúter: Aprilia Leonardo 150; Suzuki DR 600 S
Kontaktovať užívateľa:

#5 Príspevok od užívateľa mucow » Ne Júl 07, 2013 11:23 am

Ani STK nepotrebuješ na DI, ich zaujíma poistka (PZP).
Spoiler: ukázať
Aprilia Leonardo150
http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... =42&t=9961
Suzuki DR 600 & Yamaha Neos 50.

Bacil-BA
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
Skúter: Už zasa žiadny

#6 Príspevok od užívateľa Bacil-BA » Ne Júl 07, 2013 2:50 pm

Hlavné more, more trpezlivosti a času budeš potrebovať. :%)
Tak už zasa nič.

Davidian
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Máj 09, 2010 11:17 am
Skúter: Aprilia SR50R - DERBI GP1 125
Kontaktovať užívateľa:

#7 Príspevok od užívateľa Davidian » Po Júl 08, 2013 1:27 am

Prihlásenie motocykla:
ziadost o zapisanie vozidla do evidencie
Prihlásenie nového motocykla

Ak ste kúpili práve nový motocykel, musíte ho prihlásiť do evidencie na orgáne Policajného zboru podľa Vášho miesta pobytu alebo podľa miesta sídla Vašej firmy alebo sídla jej organizačnej zložky, ktorá má vozidlo prevádzkovať.

Prihlásenie musí uskutočniť priamo vlastník vozidla, a to do najneskôr do 15-tich dní od jeho nadobudnutia. Pri prihlásení musíte pristaviť vozidlo ku kontrole.

Vlastník musí pri prihlásení uviesť, kto bude zapísaný v evidencii ako jeho držiteľ. Ak nie je držiteľ totožný s vlastníkom vozidla, tak sa držiteľ musí tiež dostaviť na Policajného zboru spolu s vlastníkom. Ako vlastník vozidla môže byť zapísaná vždy len jedna osoba, a to buď fyzická osoba staršia ako 15 rokov, spôsobilá na právne úkony, alebo právnická osoba alebo jej organizačná zložka zapísaná v obchodom alebo inom registri na Slovensku.

Pri prihlásení potrebujete nasledovné doklady:

- vyplnenú žiadosť o zapísanie vozidla do evidencie (môžete si ju stiahnuť vyššie)
- osvedčenie o evidencii,
- doklad o nadobudnutí vozidla - faktúra, leasingová zmluva,
- potvrdenie o poistení zodpovednosti alebo predbežné poistenie zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla,
- platný doklad totožnosti,
- splnomocnenie, ak je držiteľ alebo vlastník vozidla zastupovaný, s úradne overeným podpisom splnomocniteľa,
- ak je držiteľom vozidla podnikateľ, originál výpisu z obchodného registra, živnostenský list,
- prítomnosť osoby oprávnenej zastupovať organizáciu (živnostník, konateľ spoločnosti, osoba úradne splnomocnená),
- overené splnomocnenie leasingovej spoločnosti,
- kolok v hodnote 66 €, [33 € za prihlásenie a 2 x 16,50 € za TEČ, vozidlá iba s jednnou TEČ 1 x 16,50 €].

(zdroj: minv.sk a portal.gov.sk)

Prihlásenie motocykla z iného okresu

Ak ste vozidlo, ktoré bolo dovtedy evidované v inom okrese, ste povinný ho prihlásiť do evidencie na orgáne Policajného zboru vo Vašom okrese. Aby ste tak mohli urobiť, musí najskôr pôvodný majiteľ odhlásiť vozidlo zo svojho okresu – bližšie nájdete na Odhlásenie vozidla do iného okresu (smeruje na tú podstránku).

Prihlásenie Vášho nového vozidla musíte uskutočniť do 15-tich dní odo dňa odhlásenia vozidla z pôvodného okresu. Pri prihlásení vozidla musíte pristaviť vozidlo ku kontrole.

Pri prihlásení potrebujete nasledujúce doklady:

- vyplnenú žiadosť o zapísanie vozidla do evidencie (môžete si ju stiahnuť vyššie),
- osvedčenie o evidencii so zápisom odhlásenia, alebo technický preukaz so zápisom odhlásenia a osvedčenie o evidencii vozidla,
- pôvodné tabuľky s evidenčným číslom (TEČ),
- potvrdenie o poistení zodpovednosti alebo predbežné poistenie zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla,
- platný doklad totožnosti,
- splnomocnenie, ak je držiteľ alebo vlastník vozidla zastupovaný, s úradne overeným podpisom splnomocniteľa,
- ak vozidlo nebolo prihlásené do 15 dní, aj doklad, ktorý hodnoverne preukazuje, prečo tak držiteľ alebo vlastník vozidla nemohol urobiť,
- ak vozidlo nebolo prihlásené do 30 dní, aj odborný posudok o kontrole originality vozidla nie starší ako 15 dní, s výsledkom "spôsobilé" alebo "dočasne spôsobilé" z dôvodu chybného zápisu údajov v osvedčení o evidencii alebo v evidencii vozidiel (v takom prípade nie je potrebné umožniť porovnanie údajov uvádzaných v dokladoch s údajmi priamo na vozidle),
- kolok v hodnote 66 €, ak sa mení majiteľ [pri presťahovaní pôvodného majiteľa - kolok 37,50€].

(•ω•)(^v^)(•ω•)..Komu niet rady, tomu niet pomoci..(•ω•)(^v^)(•ω•)

nigdais02
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Sep 01, 2008 4:28 pm
Skúter: Kašlem na to nechce sa mi to stale prepisovať... :D

#8 Príspevok od užívateľa nigdais02 » Po Júl 08, 2013 1:45 pm

A keby bolo treba dovoz..tak ako prvé je treba preklad (45€) potom keď príde preložený TP treba s ním isť na KO (55€) a STK (24€) ( potom už skúter není treba) z vyplnenou žiadosťou ideš na obvodný úrad tam sa platí kolok (106€) a čaká sa....príde potom vyrozumenie

a huráá môže sa isť k policajtom a tam už postup nasledovný...poistka prihlásenie značky bla bla...

(ceny sú uvedené v PD okrese...iných to môže byť inak) .....keď je dovoz z Čiech tak preklad není treba

Hádam som trochu pomohol... :pardon:

popresuvane, zmoderovane, doplnene.. prosim, uz ziadne OT, vdaka.. Davidian
....To ťa musí baviť....

KLIK:
RGK - Scooter-tuning, diely, servis, dovoz.

EX...
1.Yuki speedy 50
2.Cpi oliver 50
3.Aprilia sr R 50
4.3x Gilera Nexus 500
5.2x Yamaha aerox 50
6.2x Aprilia sr 50
7.Gilera runner 200
a
t
d.

gemini67
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: Pi Sep 04, 2009 3:12 pm
Skúter: peugeot tkr 50 307 wrc

#9 Príspevok od užívateľa gemini67 » Ut Júl 09, 2013 4:07 pm

Tak som to včera úspešne prihlásil,stálo ma to všeho-všudy 50€ (kolok),plus jedno prepotené tričko...Ale privstal som si,čakal prvý pred polišmi a hneď ako otvorili som nabehol k lajstru (A4),no a ako som ho tak pekne vypisoval,hneď ma zopár týpkov predbehlo...(Evidentne to mali vypísané predom v kľude domova).Ale bol som číslo sedem a nakoniec to celkom odsýpalo.Akurát totál maturita s kupovaním kolka cez automat...Keby nie pani z informácii,tak mi to zožerie 50€ a môžem ísť "spokojný"domov.Každopádne nabudúce budem múdrejší!Inak ďakujem všetkím,čo mi pomohli s nápovedou-radami...veľmi si to cením!Díkes!
Peugeot Trekker 307 WRC.Na začiatku:Babettu 210,Simson Enduro 50,MZ-150,Manet Corado,Peugeot Vivacity 50,Peugeot Speedfight 50.

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"