Kolko ste dali za odblokovanie scootra?

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
jurajc
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Okt 22, 2008 9:55 am
Skúter: CPI Aragon 50 zmena Piaggio Typhoon 50 T

Re:

#26 Príspevok od užívateľa jurajc » So Okt 25, 2008 4:08 pm

Lukasso111 napísal:mne to odblokovali za tych spominanich 2500sk a menili mi tam koleno vyfuku,tesnenie vyfuju, valeceky, trisku a k tomu este aj prevodovy olej ze ten sa musi menit zevraj po 1000km
A ako to chodilo pred a ako po. Je to citelne za tie peniaze :) zistujem lebo to budem robit aj ja. :roll:
uz 10600km tak zase jazdim ;) tak som to po 10r. dotiahol na 19000km.
Od 2019 zacinam na novom Piaggio Typhoon.

Užívateľov profilový obrázok
palo1128
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Mar 26, 2008 10:09 pm
Skúter: Honda SW-T 400
Kontaktovať užívateľa:

Re: Kolko ste dali za odblokovanie scootra?

#27 Príspevok od užívateľa palo1128 » So Okt 25, 2008 8:42 pm

Vyhodených 1000 sk
podpis som si este nenastavil

jurajc
st. skútrista
st. skútrista

#28 Príspevok od užívateľa jurajc » So Okt 25, 2008 8:58 pm

Ja som napisal do Mopedu sada stoji 2200SK ! :cry: maju ju aj na stranke odfotenu a su tam valceky, kruzok, tryska, kratsie koleno a tesnenie. A to neratam este pracu, ked to dam v servise lebo to bude robene vsetko koli zaruke.

palo1128
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#29 Príspevok od užívateľa palo1128 » So Okt 25, 2008 9:05 pm

2200 si zošalel

jurajc
st. skútrista
st. skútrista

#30 Príspevok od užívateľa jurajc » So Okt 25, 2008 9:10 pm

Ja nie, ale MOPED Slovakia !!!!
Tu je zobrazena stranka mail som len citoval vyssie (cena) :oops:

http://www.moped-slovakia.sk/page.asp?p ... =cpicennik

palo1128
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#31 Príspevok od užívateľa palo1128 » So Okt 25, 2008 9:23 pm

to radšej ber ten fuk

jurajc
st. skútrista
st. skútrista

#32 Príspevok od užívateľa jurajc » So Okt 25, 2008 9:31 pm

To budem musiet este raz im napisat co stoji ten vyfuk, ale asi skusim v prvom kole toto. Nieco sa mi zda, ze chlapik povedal, ze vyfuk az po zaruke neviem musim sa tam ist nato este raz poinformovat.

palo1128
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#33 Príspevok od užívateľa palo1128 » So Okt 25, 2008 9:36 pm

keď si pozrieš Bazár tak nájdeš lacnejšie a lepšie fuky .Ak ti ide o záruku tak pred kontrolou ich prehodíš . Popozeraj v e-shopoch je to lacnejšie ako od predajcu

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#34 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » So Okt 25, 2008 9:51 pm

ta odblokovacia sada na tej stranke je v podstate len ilustrativna, neplati pre vsetky scootre v ponuke... ako som uz pisal, trebars u Aragonu GP sa nemenia valceky... a koleno ma samozrejme tiez insi tvar... ale o to nejde, ide o to, ze clovek si musi zodpovedat na otazku: Chcem si zaplatit a mat scooter v zaruke odblokovany, alebo kaslem na zaruku a peniaze vyuzijem pre vykon scootra vyhodnejsie? Pretoze 2200Sk bez roboty je uz celkom dost a nie je vylucene, ze casom tam das vyfuk (a lepsi, nez maju na tej stranke v ponuke) a teda trebars za kratke koleno by si tak platil nadarmo...

Takze je to o tom, ci chces ostat v zaruke. Riesenim je aj to, ako poradil palo1128, odblokovat si to nedavat, nahodit "vlastny" tuning, a potom pred kontrolou nahodit seriove veci nazad... otazka znie, ci sa to casovo vyplati. To si musis zvazit ty... :)
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

jurajc
st. skútrista
st. skútrista

#35 Príspevok od užívateľa jurajc » Ne Okt 26, 2008 2:45 am

Jednoznacne by som nechcel stratit zaruku.
Chcel som to urobit takto: V prvom kole urobit krok s odblokovacou sadou a v druhom kole vymenit vyfuk. Lenze ako pisete pri druhom kroku by zostavalo kupene zbytocne kratke koleno. Kedze podla mailu by sa mali vymienat valceky a este tryska.
Teraz som s toho, ale mimo neurobit ten prvy krok a vrhnut sa rovno na vyfuk? Pokial je to v zaruke nerad by som sa ja do toho vrtal ja.

Takze to urobim asi nasledovne poinformujem sa presnejsie u predajcu co vsetko sa bude vymienat a kolko to bude stat pri 1.servisnej ak by som ho dal odblokovat. (Cena by mala byt, ale ta ako som uz pisal jedine, ze by som dostal u predajcu vynimocnu zlavu) :lol:
Potom odblokovat alebo dat urobit radsej vyfuk? :scratch: Lenze ak ho neodblokujem vyfuk sice bude a ako sa to prejavy na jazdnych vlastnostiach?

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#36 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ne Okt 26, 2008 2:23 pm

(dufam, ze nevadi, ze ti tykam, na fore je to samozrejma vec)

Takze predpokladajme, ze pri odblokovani sa menia valceky, tryska a koleno + vybera sa restrikcny kruzok z variatora. Scooter sa zvykne odblokuvat pri 1000km (po dohode aj skor), zaroven sa urobi aj prva servisna prehliadka (pri 1000km), za ktoru sa zvycajne neplati...

Ak preskocis odblokovanie, tak by si nemal pri 1000km platit nic. Odblokujes si ho sam s tym, ze kratke koleno vyfuku nahradis celym novym ladenym (lepsim) vyfukom (ten zabezpeci o nieco vyssiu maximalku, ale najma vacsiu pruznost motora). Pri tej prilezitosti budes musiet doladit hmotnost valcekov (vymena za lahsie, gramy podla potreby), nahodis o nieco vacsiu trysku, vyberies restrikcny kruzok z variatora (stupne maximalka) a podla "sily" vyfuku (ne)bude treba dat do spojky tvrdsie pruzinky...

Ak mozem poradit, tuto variantu by som na tvojom mieste prediskutoval s respectmanom, napis mu sukromnu spravu cez forum, alebo snad zavita sem a napise svoje skusenosti. Ma CPI Aragon a velmi dobry ladeny vyfuk, ktory by som radil aj tebe: Lazer XPro Chrom Carbon, cena okolo 5000Sk (za odblokovanie by si dal 2200+robota, pricom valceky a tryska nestoja ziadne velke peniaze). Respectman by ti poradil s hmotnosotu valcekov, velkostou trysky a pod., kedze mate totozne scootre, takze by to malo dost pasovat...

A aby som odpovedal na to, na co si sa pytal ku koncu: ak by si iba nahodil vyfuk bez zvysnych prac, ktore sa robia pri odblokovani (valceky, kruzok, tryska), scooter by bol do nejakych 45km/h lenivy (siel by v nizkych otackach kvoli tazkym valcekom vo variatore), potom ak vobec, tak by pomaly naberal dych (pretoze variator by bol otvoreny, tak by zacali rast otacky, v ktorych ma motor uz viac sily), ale maximalka by bola nizka (pretoze vo variatore by bol restrikcny kruzok) a vo vyssich otackach by si mohol zadriet (pretoze povodna tryska by mohla byt nedostatocne velka).

respectman
cyklista
cyklista
Dátum registrácie: Po Aug 14, 2006 3:09 pm
Skúter: Kymco CV3

#37 Príspevok od užívateľa respectman » Ne Okt 26, 2008 4:05 pm

jurajc Musíš sa rozhodnuť: ideš rovno na tuning, čo stojí nemalé peniaze (najprv odblokovanie: tryska + restrikcny krúžok potom výmena výfuku, varia, valčekov, trysky, pružiniek spojke, kontrasku, atď.) alebo kúpiš odblokovaciu sadu a tým pádom si nestratíš záruku.
Ja som si po 1000km nechal vybrať krúžok z varia + tam dali vačšiu trysku. Maximálka vtedy na veľmi dlhej rovinke cca.60km/h. Neskôr som si kúpil výfuk Laser. Nastala veľka zmena čo sa týka akcelerácie a maximálky. Potom som si kúpil Malossi Multivar k čomu boli aj valčeky a biela kontraska. Skúter ma oveľa lepší rozbeh a maximálku. Prednedávnom sme tam vymenili aj spojové pružinky(nebolo nutné, skôr som bol zvedavý čo to spraví) Výsledok: trošičku lepší rozbeh ale pravdupovediac som čakal viac. Momentalne mi ide cca.75-80km/h podľa tacha.
Kymco CV3

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#38 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ne Okt 26, 2008 4:20 pm

preco nemozem upravit svoj prispevok? Chcel som dopisat, ze som sa preklepol, ze nie Lazer XPro, ale Laser XPro, obcas sa mi to pletie, pretoze prilbu mam znacky Lazer... :drunken:

dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#39 Príspevok od užívateľa dr.snake » Ne Okt 26, 2008 7:25 pm

to nic zse nebud taky detailista ..vsetci vieme o co sa jedna a ti co nevedia tak prdime na nich

jurajc
st. skútrista
st. skútrista

#40 Príspevok od užívateľa jurajc » Ne Okt 26, 2008 9:19 pm

Super chalani takto, ked to clovek dostane priamo polopate si vie presne dat dokopy co a ako. Asi predsa bude prvy krok to odblokovanie .
Za dva roky ten starsi synator bude vo veku, ked ho budu mozno uz zaujimat veci ohladom motoriek a potom by sme asi skusili ten ladak.
Jednoznacne, ze dovtedy si budem musiet nastudovat a precitat toho este vela a nechat si poradit.
Tykanie je jasna vec :wink: Pred tym som mal babettu a chodieval som tiez na fora takze viem ako take zasady.
Mojim zvykom je nikomu neskodit a nevysmievat sa dovod je jasny nikto nepadol z neba mudry. :study:
Este raz vdaka. Takze na jar dam odblokovat a potom casom to druhe.

Shorty
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Po Aug 04, 2008 5:29 pm
Skúter: Keeway F-act

#41 Príspevok od užívateľa Shorty » Ne Okt 26, 2008 10:17 pm

hh no ja na tvoom mieste spravim presny opak ale zasa no kazdy mame iny nazor ja keby nedostanem odblokovaciu sadu k skutru tak ju ani nekupim to bol jediny dovod preco som novy vyfuk dal az teraz :D

jurajc
st. skútrista
st. skútrista

#42 Príspevok od užívateľa jurajc » Ut Okt 28, 2008 9:38 am

Shorty napísal:hh no ja na tvoom mieste spravim presny opak ale zasa no kazdy mame iny nazor ja keby nedostanem odblokovaciu sadu k skutru tak ju ani nekupim to bol jediny dovod preco som novy vyfuk dal az teraz :D
Tu si musis polozit otazku ci mas nato cas pri dvoch sarvancoch (nestihacky) a mas niekoho kto by ti pomohol aj technicky. Teoria je jedna vec a prakticke skusenosti druha. Nevravim, ze je to nieco zlozite. Ked som mal babettu tu som si sam opravoval a vymienal nahradne diely. Tu som mal komplet servisny manual ktory som nasiel na nete. Druha vec je to v zaruke. Urcite sa neskor nato pozriem, ale preco do toho vrtat ked to funguje. Pri tomto novom mam len knizku ako obsluhovat moto a teraz sa zoznamujem kto ma rovnake moto. Pokial nenapadne sneh stale jazdim. Prcat sa do prace autobusom --- > ee dakujem. Takze este cca 600km a ide na odblokovaciu sadu. Dufam, ze najdem potom niekoho kto poradi a doladime vyfuk a ine veci.

PeterZ
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Júl 17, 2007 10:31 am
Skúter: Peugeot Vivacity Silversport
Kontaktovať užívateľa:

#43 Príspevok od užívateľa PeterZ » Ut Dec 09, 2008 2:48 pm

Mňa vyšlo 800SKK na drevo (24,126 EUR po novom aby ma finančáci nenaháňali :lol: ) - odblokovanie / podložka variátor, zavarenie slepého kolena na výfuku, k tomu záručná prehliadka po 500km. Bolo to jún 2007

PeterZ
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#44 Príspevok od užívateľa PeterZ » Ut Feb 17, 2009 4:34 pm

Kolko ste dali za odblokovanie scootra? a ? nás to ešte bude stáť ak toto sem zo západu dovalí.....uf :D Scooter Tuning is Not a Crime :D ...

http://www.youtube.com/watch?v=8OON6qs8qd0
http://www.youtube.com/watch?v=3XPJNy0Keqk
http://www.youtube.com/watch?v=OpLz_FqJzOU&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=ECv39ZASnXo&NR=1

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#45 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ut Feb 17, 2009 5:33 pm

Tyjooo, pozeram to prve video a chalana (cas okolo 3:50?) tam policajt zdzubal za to, ze mu ide scooter len 30km/h. Ze vraj naco si kupuje taky scooter, ked ma vodicak na AM (teda do 45km/h). Totiz policajt vedel, ze sa da scooter elektronicky priblokovat, ked hrozi policajna kontrola, a chalan sa pod tlakom priznal... (inac, inteligentny system blokovania motora pomocou signalu zadaneho cez packu prednej brzdy... len keby mu to nezablokovalo na 30km/, ale povedzme na 50km/h, to by tolerovali).

Ale aj tak je blbe merat vykon resp. maximalku na zadnom kolese, tam to mozno ukaze 80km/h, ale pri realnej jazde sa nemusi dostat ani na 65 trebars (moj odhad), kedze je tam pritomny uz aj odpor vzduchu a valivy odpor aj predneho kolesa, vaha jazdca a pod.

PeterZ
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#46 Príspevok od užívateľa PeterZ » Pi Feb 20, 2009 10:05 pm

Mal tam asi toto nahodené podľa popisu to celkom dobre funguje.
http://en.scooter-attack.com/index2.php?lang=e

kredenc1001
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ut Nov 18, 2008 4:50 pm
Skúter: nemám
Kontaktovať užívateľa:

#47 Príspevok od užívateľa kredenc1001 » Pi Feb 20, 2009 10:13 pm

Ja som ešte nebol ani na jednej záručnej (mam nabehaných 130km): Ale už tam mám vario menené remeň a čonevidieť pride aj cdi...Tak uvidim čo mi povedia ked priken na záručnú :D
nemám skúter takže sem nepatrím

jurajc
st. skútrista
st. skútrista

#48 Príspevok od užívateľa jurajc » Pi Feb 20, 2009 10:31 pm

To ti povie predajca. Mne jednoznacne povedal, ze ladak az po dvoch rokoch, ked padne zaruka.
Je na mne ci chcem zaruku. Odblokovat povedal, ze po 1000km a to bude za chvilu.
Pride jar pojazdim par km a dam odblokovat. Potom napisem svoje zazitky. :Bravo:
Dufam, ze nedopadnem takto :cry: a tie peniaze co zato chcu prinesie nejake ovocie.
Inak do prace a spat je to jedno cca 10km. Ale taky vyjazd to je ine kafe.

motec1
kolobežkár
kolobežkár
Dátum registrácie: So Jan 24, 2009 9:37 pm
Skúter: CPI Oliver Sport

#49 Príspevok od užívateľa motec1 » Pi Feb 20, 2009 11:40 pm

bavite sa tu o záruke , ale vidím tu jedno ale, ak by sa ti teoreticky pokazil scooter, myslíš si že ti ho niekto vyreklamuje ???

valec piest a všetky pohybujúce sa časti podliehajú opotrebeniu , ty sa môžeš snažiť zabehávať a šetrne jazdiť , ale aj to je zbytočné, ak ti vznikne tzv.skrytá vada (trebárs únava materiálu nejakej pohyblivej časti) a ty zadreš, kľudne ti povedia že si dával zlý olej do benzínu a máš to, ak sa ti posere niečo na elektrike alebo častiach nie motorových, tu už by som záruke veril - je to síce iba môj názor ale ja som CPI zabehol 500 km zistil som , že je všetko OK a hoj sa do tuningu , radšej som zainvestoval do výfuku ako nejakým fušerom za odblokovanie.

Hlavne si na to urobiť triezvy názor a rozmýšlať dopredu čo od toho čakáš a kam sa chceš dostať, a ak nahodíš 70 ccm je ti to úúúúúplne jedno

tot vsio

kredenc1001
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ut Nov 18, 2008 4:50 pm
Skúter: nemám
Kontaktovať užívateľa:

#50 Príspevok od užívateľa kredenc1001 » So Feb 21, 2009 10:40 am

motec1 napísal:bavite sa tu o záruke , ale vidím tu jedno ale, ak by sa ti teoreticky pokazil scooter, myslíš si že ti ho niekto vyreklamuje ???
To si myslel mňa??? :twisted:
nemám skúter takže sem nepatrím

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"