Príspevok
od užívateľa THeBaNDiT » Ne Okt 26, 2008 2:23 pm
(dufam, ze nevadi, ze ti tykam, na fore je to samozrejma vec)
Takze predpokladajme, ze pri odblokovani sa menia valceky, tryska a koleno + vybera sa restrikcny kruzok z variatora. Scooter sa zvykne odblokuvat pri 1000km (po dohode aj skor), zaroven sa urobi aj prva servisna prehliadka (pri 1000km), za ktoru sa zvycajne neplati...
Ak preskocis odblokovanie, tak by si nemal pri 1000km platit nic. Odblokujes si ho sam s tym, ze kratke koleno vyfuku nahradis celym novym ladenym (lepsim) vyfukom (ten zabezpeci o nieco vyssiu maximalku, ale najma vacsiu pruznost motora). Pri tej prilezitosti budes musiet doladit hmotnost valcekov (vymena za lahsie, gramy podla potreby), nahodis o nieco vacsiu trysku, vyberies restrikcny kruzok z variatora (stupne maximalka) a podla "sily" vyfuku (ne)bude treba dat do spojky tvrdsie pruzinky...
Ak mozem poradit, tuto variantu by som na tvojom mieste prediskutoval s respectmanom, napis mu sukromnu spravu cez forum, alebo snad zavita sem a napise svoje skusenosti. Ma CPI Aragon a velmi dobry ladeny vyfuk, ktory by som radil aj tebe: Lazer XPro Chrom Carbon, cena okolo 5000Sk (za odblokovanie by si dal 2200+robota, pricom valceky a tryska nestoja ziadne velke peniaze). Respectman by ti poradil s hmotnosotu valcekov, velkostou trysky a pod., kedze mate totozne scootre, takze by to malo dost pasovat...
A aby som odpovedal na to, na co si sa pytal ku koncu: ak by si iba nahodil vyfuk bez zvysnych prac, ktore sa robia pri odblokovani (valceky, kruzok, tryska), scooter by bol do nejakych 45km/h lenivy (siel by v nizkych otackach kvoli tazkym valcekom vo variatore), potom ak vobec, tak by pomaly naberal dych (pretoze variator by bol otvoreny, tak by zacali rast otacky, v ktorych ma motor uz viac sily), ale maximalka by bola nizka (pretoze vo variatore by bol restrikcny kruzok) a vo vyssich otackach by si mohol zadriet (pretoze povodna tryska by mohla byt nedostatocne velka).
Honda NC750X -------------------
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou
.