Sústruh kolies...

to si nemýlite chalani s kolosústruhom čo sa točia kolesá na vlakoch??? Taký poznám ale tam sa zas dá upnúť jedine celé dvojkolie a nie samotné koleso...
Jak a z čoho chceš dať stočiť ak máš krivé koleso??? z vonkajšej strany ráfika alebo z vnútornej ako je pätka plášťa??? Z priemeru istotne nie ...(leda že by si potreboval na 13ku ráfik nahodiť 12ku pneu.) No neviem možno som neinformovaný ale mám takové vodojem že je to blbosť....viem že ak je krivé koleso tak sa to dá dakedy narovnať pod lisom alebo ak je kúsok vylomený tam kde je pätka plášťa , tak zas sa to dá vyvariť a potom možno následne na sústruhu dorovnať ,ale aby sa stáčalo z krivého kolesa a tým sa vyrovnávalo to skrivenie to som ešte nepočul....

A ak aj by sa to takto robilo , tak možno na nejakých autodiskoch drahých a nie že páreurový scootrový disk, lebo cena vždy rozhoduje a viem z praxe že takéto veci sa už dnes nerobievajú za flašu borovičky ako volakedy...a či nebude lacnejšie a istejšie zohnať celé koleso dakde na inzerát, alebo na nejakom vrakovisku.