Windshield

Otázky,odpovede,postrehy,skúsenosti okolo optického tuningu

Moderátor: Moderators

Windshield - Ano ci Nie

Ano
24
31%
Nie
53
69%

Celkom hlasov: 77

Správa
Autor
bulldogshop.sk

Windshield

#1 Príspevok od užívateľa bulldogshop.sk » Po Máj 21, 2007 1:18 pm

No mozno ma teraz vacsina tunerov ukamenuje ale mna by zaujimal nazor na windshield. Dat alebo nie. Ma to vyznam z hladiska bezpecnosti? Ubera to na vykone kedze je vacsi odpor vzduchu a tak podobne. Vase nazory prosim.

Užívateľov profilový obrázok
alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#2 Príspevok od užívateľa alcatelko » Po Máj 21, 2007 1:22 pm

no podla mna to ubera dost...a na 50ke asi to moc velky vyznam ani nema...iba ak jazdis aj za dazda...radsej si dam helmu s plexi :) ale vespicka s plexi vyzera good...po ba beha jedna s gigantickym plexi...stava obcas na trnavskom myte smerom k zimaku :)
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#3 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Máj 21, 2007 2:07 pm

Windshield??? to je nejaká nová suseda? :D :D ale inak si myslím že dobré plexi nieje zlé ale malo by byť úmerne velké ku scootru....ja mám tak neštastne spravené že všetok vzduch čo ide cez neho hore tak ide akurát na prilbu..a robí to dosť hluk stačilo by mi o cca 10-12 centimetrov vyššie... :cry:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

Jostobb
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Okt 13, 2006 7:01 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#4 Príspevok od užívateľa Jostobb » Po Máj 21, 2007 2:18 pm

No mne sa to osobne na 50 scootri zdá zbytočné :) a na takom športovom je to úplné hnusné ...ale kedže ty sa pýtaš na tvoj scoot takže vživote som taký scoot nevidel naživo takže nemôžem povedať či sa hodí alebo nie :wink: naljelpšie by bolo kebyže si to skúsiš s tým a bez toho a uvidíš čo a ako :)
podpis som si este nenastavil

Tomo

#5 Príspevok od užívateľa Tomo » Po Máj 21, 2007 5:01 pm

Podla mna to pokazy cely vyzor scootra

bbnation
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: Pi Máj 11, 2007 10:22 pm

#6 Príspevok od užívateľa bbnation » Po Máj 21, 2007 5:40 pm

Podla mna kladie mensi odpor vzduchu ako jazdec... Konkretny kus a konkretny typ by ale trebalo otestovat aerodynamickom tuneli... :lol: :D
Ak to ma ale byt iba ako optika, tak to zalezi na scoote, ale skor nie.

kukolarik
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 7:11 pm
Skúter: nemam moto
Kontaktovať užívateľa:

#7 Príspevok od užívateľa kukolarik » Po Máj 21, 2007 6:22 pm

No ja tuto otazku prave riesim...

Jazdnych vlastnosti sa az tak neobavam, kedze mam retro scoot aj sa to tam moze hodit, skor by som to chcel najprv vyskusat, tak 20km a nasledne sa rozhodnut... ale nikdy nenajderm PSko so stitom, na com by som sa mohol previezt...

Tak pre porovnanie:

takto to vyzera teraz:

Obrázok

.. a takto so stitom...
Obrázok

co ty na to? vas nazor?

este dodam, ze rozmery su: 495x520x3mm

VLADY
spammer
spammer

#8 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Máj 21, 2007 6:36 pm

mne sa to lúbi s tým plexi... :P

aumirek
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm

#9 Príspevok od užívateľa aumirek » Po Máj 21, 2007 8:28 pm

jestli se to někomu líbí nebo ne je otázka vkusu má to však také nějakej učel dále odpor vzduchu se projeví u větších rychlosi takže význam to má spíše u silnějších stroju a navíc hádejte co má větší odpor vzduchu člověk ve vlající a nadouvající se bundě nebo plexi tvarované tak aby ten odpor snížilo na nejmenší možnou míru
Naposledy upravil/-a aumirek v Po Máj 21, 2007 8:54 pm, upravené celkom 1 krát.

dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Kontaktovať užívateľa:

#10 Príspevok od užívateľa dr.snake » Po Máj 21, 2007 8:32 pm

saleni taliani ich davaju aj na SR-ky ,runery a leonarda..zbohom jak to vyzera...este tak na take retro cuda..ako scarabeo a p.

owwidius
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Jún 05, 2006 11:55 pm
Skúter: Suzuki V-Strom 650 ABS 2007
Kontaktovať užívateľa:

#11 Príspevok od užívateľa owwidius » Po Máj 21, 2007 10:36 pm

ci to zlepsi aerodynamiku alebo nie si netrufam povedat, ale prakticke pre jazdca to urcite je, ale mne sa to nelubi...

inak, to by sa tam potom zvnutra dali za jazdy vycapit nejake noviny, ze by cesta rychlejsie ubehla :D

kukolarik
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 7:11 pm
Skúter: nemam moto
Kontaktovať užívateľa:

#12 Príspevok od užívateľa kukolarik » Po Máj 21, 2007 10:48 pm

owwidius napísal:ci to zlepsi aerodynamiku alebo nie si netrufam povedat, ale prakticke pre jazdca to urcite je, ale mne sa to nelubi...

inak, to by sa tam potom zvnutra dali za jazdy vycapit nejake noviny, ze by cesta rychlejsie ubehla :D
ja skor spekulujem, ze zapalit za jazdy si mozem... prievan tam snad velky nebude...

ale z praktickeho hladiska, ochrani to pred muskami, pripadnim kamienkom... cize aj ta bunda do cistiarne menej musi... no a ked prsi, snad ani nezmoknem... Ako hovorim, trebalo by to skusit a potom sa da kvakat...

marko358
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Mar 19, 2007 7:42 pm

lpexi

#13 Príspevok od užívateľa marko358 » Ut Máj 22, 2007 3:17 pm

no nebit tych tych ciernych hovadin co to drzia tak sa mi to lubi
ale to je osobny nazor

Inscene
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Št Feb 22, 2007 11:50 pm
Kontaktovať užívateľa:

#14 Príspevok od užívateľa Inscene » Ut Máj 22, 2007 4:06 pm

kukolarik napísal:
owwidius napísal:ci to zlepsi aerodynamiku alebo nie si netrufam povedat, ale prakticke pre jazdca to urcite je, ale mne sa to nelubi...

ja skor spekulujem, ze zapalit za jazdy si mozem... prievan tam snad velky nebude...

ale z praktickeho hladiska, ochrani to pred muskami, pripadnim kamienkom... cize aj ta bunda do cistiarne menej musi... no a ked prsi, snad ani nezmoknem... Ako hovorim, trebalo by to skusit a potom sa da kvakat...
mne sa ten tvoj scoot celkom paci...ale prosim nie ziadne plexi ani kufrik...este by som najradcej od... aj spataky

matio
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Apr 25, 2007 11:01 am
Skúter: Motorro Polly 50
Kontaktovať užívateľa:

#15 Príspevok od užívateľa matio » Ut Máj 22, 2007 6:57 pm

kukolarik napísal:

to si robis rit z nas, nie? :gt1: som este nevidel stit, ktory by ta ochranil pred dazdom :gt1: :gt1: :gt1: si mylis asi s cabrioletom a to tiez funguje iba pri urcitej vyssej rychlosti :D

a asi ti nic nehovoria vzdusne vyri .... za stitom si tazko zapalis

citajuci
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Dátum registrácie: So Jún 09, 2007 11:10 am

#16 Príspevok od užívateľa citajuci » So Jún 23, 2007 3:01 pm

ja napríklad nad štítom uvažujem....ale neviem kde to zohnať. Poradte kde zoženiem aspon plexisklo....

struter
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Ut Mar 27, 2007 10:58 pm
Kontaktovať užívateľa:

#17 Príspevok od užívateľa struter » So Jún 23, 2007 4:37 pm

plexisklo?neviem či som to dobre pochopil,ale to si chceš urobiť sam?hmm,to by som ti asi veľmi nedoporučoval,lebo štity určene na moto maju aj nejake normy a to čo by si urobil by ti možno viac uškodilo ako pomohlo.../vieš to lámanie svetla,aerodinamika a podobne vecičky.../ :wink:

VLADY
spammer
spammer

#18 Príspevok od užívateľa VLADY » So Jún 23, 2007 8:19 pm

matio napísal: to si robis rit z nas, nie? :gt1: som este nevidel stit, ktory by ta ochranil pred dazdom :gt1: :gt1: :gt1: si mylis asi s cabrioletom a to tiez funguje iba pri urcitej vyssej rychlosti :D

a asi ti nic nehovoria vzdusne vyri .... za stitom si tazko zapalis
By si sa divil čo spraví plexi na scoote a nemusí byť ani moc velké stačí také jak na mojom GD. za jazdy som suchý ak prší akurát to chytám od polovice plexi na prilbe vyššie takže môžem mať dokonca aj odklopené plexi na prilbe na prvú zarážku.... ale samozrejme to robí aj celý predok scootra ak je ten scooter uzky tak to je potom horšie ale aj tak to ten vzduch strháva mimo mna aspoň teda väčšinu toho dažda. Ja už by som scooter bez plexi nechcel.Tak jak otvorenú prilbu.... ale jasné že sa dá aj bez toho akurát že je potom človek viacej mokrý...

citajuci
st. kolobežkár
st. kolobežkár

#19 Príspevok od užívateľa citajuci » Ut Jún 26, 2007 9:41 am

struter napísal:plexisklo?neviem či som to dobre pochopil,ale to si chceš urobiť sam?hmm,to by som ti asi veľmi nedoporučoval,lebo štity určene na moto maju aj nejake normy a to čo by si urobil by ti možno viac uškodilo ako pomohlo.../vieš to lámanie svetla,aerodinamika a podobne vecičky.../ :wink:
to vieš...rád sa hrám :idea: bratovi som aj nejaké tie plexi na prilbu porobil....a vidí :)

citajuci
st. kolobežkár
st. kolobežkár

#20 Príspevok od užívateľa citajuci » Ut Jún 26, 2007 9:42 am

struter napísal:plexisklo?neviem či som to dobre pochopil,ale to si chceš urobiť sam?hmm,to by som ti asi veľmi nedoporučoval,lebo štity určene na moto maju aj nejake normy a to čo by si urobil by ti možno viac uškodilo ako pomohlo.../vieš to lámanie svetla,aerodinamika a podobne vecičky.../ :wink:
to vieš...rád sa hrám :idea: bratovi som aj nejaké tie plexi na prilbu porobil....a vidí :)

janykaj

#21 Príspevok od užívateľa janykaj » Ut Jún 26, 2007 11:25 am

v talansku ma až 60 % skútrov plexi a to skoro vsetky vo velkých mestách. Na také behanie po meste ok to beriem ale namontovat to na prdítko a ist s tým na výlet to by asi ten dotyčný porodil :wink:

VLADY
spammer
spammer

#22 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Jún 26, 2007 12:11 pm

Si myslíš že fo fabrike používajú iné plexi ako kúpiš v obchode??? možno že má streknutú nejakú povrchovú vrstvu aby sa tak lahko nepoškrabalo ale inak to je klasické plexisklo teda polykarbonát... vôbec to nieje zložité nahreje sa v teplovzdušnej túbe na čistom rovnom plechu a potom s to hodí na kopyto podla ktorého sa to vytvaruje a nechá vychladnúť a je vybavené......a problém je len v tej velkosti teda že aké velké sa tam zmestí maximálne...Si aj tak myslím že vela ludí je proti nemu lebo ho ešte nezažila ale ak by ho raz vyskúšali za zlého počasia tak by ho chceli... a samozrejme nie na každý scooter s to dizajnovo hodí..tak jak kufor. :)

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#23 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Aug 15, 2007 2:37 pm

ozivim tuto postarsiu diskusiu o plexistitoch touto informaciou: nedavno som zistil, ze na CPI Aragon sa da dokupit takyto plexistit, ktory sa (pravdepodobne) montuje do jeho zrkadiel... aspon tak vidiet z obrazka... pojdem sa poinformovat, kolko takyto stit stoji, ako fajne, ze som si kupil od respectmana jeho aragonacke zrkadla... ani som netusil, ze umoznuju taketo prislusenstvo... :)
Az zistim, kolko stoji, dam tuto informaciu sem... ale mam tusaka, ze to nebude lacny spas...
A mimochodom, zaujimavo sa roznia vase nazory na odpor vzduchu s plexi a bez plexi... :)
Tak tu je spominany obrazok (ospravedlnujem sa za kvalitu fotky, je to fotene z katalogu):

Obrázok
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

struter
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Ut Mar 27, 2007 10:58 pm
Kontaktovať užívateľa:

#24 Príspevok od užívateľa struter » St Aug 15, 2007 5:42 pm

fuj kua,možno to je prakticke ale riadne hnusne :pukeright: :pukeright: :pukeright: jedine mi to pasuje na retro style,ale aj to take decentne menšie...ale každeho vec

Tao
v podmienke
Dátum registrácie: Ut Júl 24, 2007 3:52 pm
Kontaktovať užívateľa:

#25 Príspevok od užívateľa Tao » St Aug 15, 2007 5:44 pm

no lacne to nebude, ja som bol dnes obzerat kufor a pozeral som aj plexi na moj xsajting turisticke a bolo v cene 3900+Sk

Zamknuté

Návrat na "OPTIKA"