17.08.2007 - zraz Presov a vyjazd do Sabinova na grilovacku

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

17.08.2007 - zraz Presov a vyjazd do Sabinova na grilovacku

#1 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » So Aug 18, 2007 9:37 am

Tak hned v den po Sigorde tu mame dalsiu akciu, taktiez vydarenu, dokonca spojenu s nejakym servisovanim (vymena kontrastky), ktore sa dohodlo na akcii predoslej...

Zraz bol o 11:00 kdesi v Presove, ja to tam nepoznam, ale foto dodam :D , zlava maly Focus, THeBaNDiT, Shobull a donmartin:
Obrázok

Odtial sme sa potom presunuli k nedalekemu pneuservisu, kde sme za pomoci pneupistole povolili maticku na spojkovom zvone a vybrali spojku, ktoru sme potom previezli do donmartinovej dielne a skusali tam na nu vselijake finty, ved uvidite... :D Moj scooter bol zatial odparkovany v nedalekej garazi, ktoru nam poskytol Ďuri (trosku sa nam posmieval za scootre, ale mojim vyfukom bol pomerne ocareny, tak som dufal, ze ho najdem na scootri, aj ked sa vratime... :lol: ) Tu je foto u donmartina, oslepil som ho bleskom, a na foto vedla sme sa pokusali hybat spojkou uz inym uchopenim, ale remen bol slabsi nez pouzita sila...
Obrázok Obrázok

Spojku sme mali uchytenu vo zveraku za maticu a spociatku sa nam tam hybala, tak sme vymyslali iny sposob, z domu som si doniesol taky trosku vacsi vydlicovy klucik (36 a 41), ale matica na spojke je pravdepodobe 37... tak sme brusili kluc... na foto Focus (striedal sa s donmartinom). A na foto vpravo alternativny sposob, zial tiez nefunkcny...
Obrázok Obrázok

Pouzili sme aj paku... (donmartin, Focus)
Obrázok

Ale spojka si nedala povedat... zial, vacsi zverak nebol k dispozicii, tak sme sa na vymenu kontrastky vykaslali a vymenili aspon pruzinky v spojke, na miesto seriovych nastupili cervene Malossi, cim sa rozbeh trochu zlepsil... (mam este zelene a modre, ktore su najtvrdsie? Resp. ake je poradie u Malossi?)
Obrázok

Potom sme sa s upravenou spojkou vratili k pneuservisu, kam sa onedlho pritrafil aj Filip. Ten sa nechcel s momentalnym stavom spojky uspokojit, vravel, ze my tu kontrastku vymenime, ze sa to musi podarit... tak sa pustil do roboty on... tuna obrusuje kluc, vid lepsia technika, vdaka, Ďuri... :)
Obrázok

Ale nech sa snazil, ako sa snazil (a fakt sa snazil), na spojkovu maticu nic neplatilo... skusali sme aj skrutkovac a kladivo, zdalo sa, ze sa matica postupne uvolnuje, ale kotuha, ak aj sla, tak veeelmi pomaly a ja som sa bal o pevnost toho hriadelika, na ktorom ta spojka je... ponaucenie: na vymenu kontrastky treba dostatocne velky zverak na upnutie celej spojky, bodka.

Filipa o 14:30 zacal tlacit cas, pretoze sa chystal na zraz na Siravu, a tak sme dali spojku dokopy a pomocou pneumatickej pistole zakrutili zvon (touto cestou dakujem aj frflajucemu pneu-mechanikovi... kym ho ziadal donmartin, bol ako tak v pohode, ale ked som potom prisiel o tu malickost poziadat ja slusnymi slovami aj so slovickom prosim, neodpustil si frflanie... Dokopy pre nase potreby manipuloval s pneumatickou pistolou 4krat = spolu tak 30 sekund, hrozne. Urcite mu usiel velky zarobok... panboh zaplat.)

Ked uz bol scooter zmontovany, vybrali sme sa na Sabinov vyzrat Xawiera... cesta pomerne uzka, plechovkarov KVANTUM v oboch smeroch, vymakli sme spicku, nase tempo okolo 60km/h, teda jazda po krajnici, tak trosku adrenalin... na take cesty skutocne bud nieco silnejsie, alebo ist po vedlajsich cestach... so Xawierom sme sa stretli nedaleko sabinovskeho Lidlu, este predtym sa k nam pristavili dvaja miestni (babeta a akysi cinsky stvortakt, chalani iste doplnia presny nazov, foto som zial nespravil), tak sme pokecali o moznostiach tuningu 4T a potom sme sa ja, Shobull, Focus, donmartin i Xawier vybrali do Lidlu na nakupy na grilparty... :)
Pred Lidlom sme scootrami sposobili mensiu vystavu, zial, foto som nespravil, pretoze sa tam obsmietali aj cigancata a s nakupmi sme sa radsej rychlo popratali do scootrov a sli prec, lebo boli dotierave a nemam Kukovu pistol na odstrasenie... :roll:
Krizovatka v Sabinove pri Lidli je maximalne nedoriesena, clovek sa tam ocaka, kym sa dostane na hlavnu... u nas bola vzdy podmienka, ze obchodny retazec vyriesi aj dopravnu situaciu... v Sabinove je mozno problem s tym, ze je to prakticky na namesti a semafory by sa nevynimali... ale rondo by som si tam vedel predstavit... foto zial opat nemam, sedeli sme na scootroch, bol by problem fotit.

Tak sa vratime k fotkam, tu sme uz u Xawiera na chate, na fotke Focus... hadajte, co robi. :twisted:
Obrázok

Kto hadal, ze sype stare spalene uhlie z grilu, mal pravdu...
Obrázok

Scootriky sme mali zaparkovane pod a medzi stromami, pacilo sa im tam, vyhlad na miestnu rie(c)ku... na foto sa vosiel aj Focus.
Obrázok

Vojak sa nezaprie... (Focus, na chodnicku Shobull)
Obrázok

Cakame na grilovanie, zlava Shobull, donmartin pripravuje ohen v grile, Focus... vsetko prazdne zaludky. :D
Obrázok

V kotliku uz to buble... :gt1: :gt2:
Obrázok

Tu uz sme povacsine zaplneni... Shobull, Xawier, donmartin a dole chrbtom Focus.
Obrázok

Odjazd zo Sabinova bol o 18:00.
Obrázok

Dakujem velmi pekne chalanom za robotu a snahu pri meneni kontrastnej pruziny... videl som dost, aby som so Shobullom zvladol tuto operaciu aj v nasej dielni s velkym zverakom... taktiez dakujeme Xawierovi za poskytnutie chatky a grilu, bolo to vyborne...
Naposledy upravil/-a THeBaNDiT v So Aug 18, 2007 10:12 am, upravené celkom 6 krát.
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#2 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » So Aug 18, 2007 9:50 am

Ja som v ten den nabehal 156km, a totiz 116km na akcii a potom po navrate domov este nejakych 40km do mesta k priatelke a naspat. Hnevala sa na mna, ze uz dva dni som sa neukazal (16.-17.8.), tak som si to musel vyzehlit... uz je dobre. Priemerna spotreba mi vysla 3.16, pozitivny udaj pre mna, inac mam priemerku okolo 3.50.
Caka ma este poriesit kontrastnu pruzinu, lebo aj tak to v kopci nedrzi otacky...

Takze spolu nieco cez 150 kilometrov, myslim, ze by som v sedle vydrzal aj 250 kilometrov na den, ako daleko je to more? :D

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#3 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » So Aug 18, 2007 10:06 am

kebyze tie vedlajsie cesty nie su SamaJama, dalo by sa uvazovat... ale zial su, takze nic z toho... snad ked casom upgradujem na nejakeho 250-500ccm maxika, tak budem dochadzat... :wink: :D A aj Xawier by urcite dosiel, ale tiez mu chyba taky maxik a obom papiere... Focus by bol schopny ist aj na 50ccm... :gt1: :gt2: chlapik je to odhodlany a odvazny.

///ktosi tuto temu obral o prispevky ostatnych (lebo akosi mi nedava zmysel, ze mam 3 prispevky pod sebou a reagujem na ktovieco) a tema je zamknuta, pre odomknutie ma kontaktujte pomocou Sukromnej spravy - THeBaNDiT

Zamknuté

Návrat na "Východné Slovensko"