pre autorizovany servis uz davnejsie nerobim ale snad odpoviem...
zaruka bez zarucnych prehliadok- zabudni...ked nemas potvrdenu servisku ani sa s tebou nebavia, aj ked je to proti predpisom EU, pokial nemas servis u autorizovaneho servisu a pouzite originalne nahradne diely tak tovaren neuzna zaruku a neposlu nahradny diel...mas to ako u aut...predajcovia neziju z predaja motoriek ale zo servisu...u znackovych skutrov mas marzu tak malu ze ledva pokryje realne naklady na predaj...jedine u cinakov je percentualna marza ako tak dobra ale zas v reale je to suma podobna ako u znackovych skutrov

aj preto sa tak tlaci na zarucne prehliadky (piaggio ma viacmenej predpisane ceny za vsetky ukony)
zivotnost...v reale valecky vydrzia aj 15-20tis km (zalezi od jazdca a realnych podmienok prevadzky, udrzby atd...), remen vydrzi aj 30tis km...ale odporucam dodrziavat predpisane vymeny aby sa nestalo ze to prdne ked najmenej cakas...minimalne ho kontrolovat kazdych par tis km...spojka vecsinou prezije skuter, kontrastka a spojkove je dobre vymenit raz za cas (tak do 30tis km...)
konkretne u pia 125-300 ccm motorov je dobre pouzit originalny remen, nahrady ako rms, malossi atd su ako nove tvrdsie a zvyknu klepat kym sa dobre zabehnu (zabeh je aj 5000km kym si remen uplne sadne)
do servisu by som sa ukazal aspon raz za 10tis km aby som si dal nacitat riadiacku cez diagnostiku...obcas vyjde update map, zistis ci mas chybove hlasenia a obcas treba vymazat self learning riadiacky aby nebola zahltena...riadiacka sa uci jazde konkretneho skutra a pomaly sa upravuje ale ked je toho moc uz to nerobi dobrotu a je dobre to obcas premazat...
snad som odpovedal na to co si chcel vediet