Výlety jednej Deviny...

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
pygo
st. cyklista
st. cyklista
Dátum registrácie: St Nov 01, 2006 7:13 pm
Skúter: bolo Amalfi

Výlety jednej Deviny...

#1 Príspevok od užívateľa pygo » Ne Aug 01, 2010 9:37 pm

Neviem či je toto vhodná sekcia na publikovanie mojich výletov,preto by som poprosil moderátorov,aby mi to ked tak neskôr správne zaradili...
Tento topic by mohol pomôcť mladým skútristom či motorkárom pri rozhodovaní kam sa ísť pozrieť... budem sa snažiť pridať vždy dynamickú mapu, zoznam väčších miest cez ktoré sa prechádza a prípadné zaujímavosti po ceste..
<- to som já a mój bývalý skúter nekde v Rakúsku :)

pygo
st. cyklista
st. cyklista

Re: Výlety jednej Deviny...

#2 Príspevok od užívateľa pygo » Ne Aug 01, 2010 10:24 pm

NR-LV-BS-ZC-PE-TO-PN
Kedže mi konečne začala dovolenka,a nemienim sedieť doma,tak som sa rozhodol troška pocestovať. Pôvodný plán bol skočiť pozrieť na Počúvadlo a možno objaviť nové cesty...
Výlet začal zrýchleným presunom po nudnej R1 do Nitry a odtial smer Levice, cesta sama o sebe nie je ničím zaujímavá,snád len výhľadom na Mochovce :D to pravé orechové nastalo za Levicami smerom na Krupinu,či Zvolen... Priznám sa nikdy som tadiaľ nešiel,no tá cesta je úplne super - síce hrbatá,ale so super zákrutami cez les,čo ja možem... pred obcou Sebechleby je možnosť odbočiť k nejakej pamiatkovej oblasti,no čas ma tlačil,tak nabudúce...
Ďalšou zaujímavou destináciou po ceste je kaštiel v Antole (Svätý Anton), no priorita je Počúvadlo,takže sa zbytočne nezdržujem :)
Kto bol niekedy na Počúvadle,isto mi dá za pravdu,že je to tam pekné. Jazero posadené medzi horami, možnosť vodných športov a občerstvenia a v lete kopa motoriek... ideálne miesto na výlet..
Chvíľu sa zdržím,popozerám motorky,okolie...povinný ice tea musí byť... kuk do mapy,že kadiaľ pôjdem domov...a volím smer Žarnovica a cez Veľké Pole do Partizánskeho...
Z Počúvadlianskeho jazera som celkom nerozvážne zvolil skratku do Hodruše-Hámrov cez osadu Kopanice...Vy to ale nerobte!!! :D Skrátite si síce cestu o pár kilometrov,ktoré by ste inak museli nadbehnúť cez Banskú Štiavnicu, no budete ľutovať,že nemáte enduro... Cesta na mape tváriaca sa asfaltovo je v skutočnosti snád len šotolina... takže u mňa nikdy viac...
Cez Hodrušu a Žarnovicu sa len tak presuniem,a za Hornými Hámrami volím smer Kľak... Nachádza sa tu pamätník obetiam masakry z 2.svetovej vojny a cestou jedno obrnené BVP ako pamiatka na túto tragickú udalosť...
Po návrate na cestu cez Veľké Pole sa troška ponaháňam s nitrianskym Cliom, pozdravím Hájnikovu ženu a letím smer Partizánske, Topoľčany a Duchonka, kde si vychutnávam točenú zmrzlinu a výhľad na samé pekné devy :)
Výlet som ja zakončil cestou cez Havran do Piešťan a následne Hlohovec domov...
Zhrnutie: cez 330 kilometrov, 6 hodín jazdy a za vlasť padlo asi 14 litrov benzínu (nemeral som to presne..)

sewer
st. trojkolkár
st. trojkolkár
Dátum registrácie: St Jún 30, 2010 6:32 pm
Skúter: majesty 250/bola/ kawasaky z750s

#3 Príspevok od užívateľa sewer » Ne Aug 01, 2010 10:38 pm

skus sa previezt z piestan cez vrbove do jablonice na senicu potom myjava nove mesto nad vahom..pomerne pekna cesta asspon autom ked som tade isiel
podpis som si este nenastavil

pygo
st. cyklista
st. cyklista

#4 Príspevok od užívateľa pygo » Ne Aug 01, 2010 10:43 pm

myslíš cez Prašník, Brezovú pod Bradlom do Jablonice? to som šiel tento rok už 3 krát :) fakt super cesta... pridám aj mapu neskôr.

deltoro5784
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
Skúter: Honda VFR 800 V4
Kontaktovať užívateľa:

#5 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » Po Aug 02, 2010 9:09 am

Pygo: tie Kopanice sme sa aj mi s Matúšom oklamali. Navigácia nás tade viedla akože normálna cesta, ale realita bola teda katastrofálna. Navyše my sme to išli opačne teda z kopca dole a na tom štrku to bol riadny adrenalín. Presne to isté som zažil včera keď som išiel cez Malú Lehotu na Veľké Pole. Už nikdy viac.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -

pygo
st. cyklista
st. cyklista

#6 Príspevok od užívateľa pygo » Po Aug 02, 2010 9:27 am

z Malej Lehoty na Veľké Pole sme to dali s kamošom (JetForce 125) pred rokom... hore nám povedali,že sú to len 3 kilometre...ale že lesom,to už nie :D nakoniec sme sa dolu rehnili,že aké dobré skútre sme kúpili,keď aj terén zvládajú :D
a najlepšia bola tá tabuľa na konci - Cesta sa v zime neudržiava :D ako keby inokedy hej :D

deltoro5784
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#7 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » Po Aug 02, 2010 9:30 am

To si ešte nestretol stádo pasúcich sa kráv a býkov. Prvýkrát sme sa s Matúšom museli kvôli tomu otočiť, lebo na tej úzkej ceste sme neprešli a oni na nás tak škaredo pozerali :D

viper
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Júl 08, 2006 7:59 pm
Skúter: Kawasaki Versys 2009
Kontaktovať užívateľa:

#8 Príspevok od užívateľa viper » Po Aug 02, 2010 9:37 am

ak je to "ta cesta" co som o nej uz pocul,tak ste frajeri.Ja som isiel autom z Velkej lehoty na Pilu,lebo tamtou skratkou som si netrufol(kvoli tomu ,ze je to tankodrom :D )
A co by som usetril na km, stratil by som na case.
Kawasaki Versys Touring Edition
Obrázok

pygo
st. cyklista
st. cyklista

#9 Príspevok od užívateľa pygo » Po Aug 02, 2010 9:41 am

Viper: je to tento kratučký úsek Malá Lehota - Píla

deltoro5784
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#10 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » Po Aug 02, 2010 9:43 am

Andrej- na aute by si nemal šancu to prejsť. (jedine na nejakom terénnom džípe). Miestami tá cesta bola ťažko prejazdná aj pre motorku. Nehovorím o tých ostrých zákrutách.

pygo
st. cyklista
st. cyklista

#11 Príspevok od užívateľa pygo » Po Aug 02, 2010 9:45 am

tak,a vyslovene štrku v tých zákrutách... posledný asi kilometer ideš po lesnej ceste bez podkladu..

pygo
st. cyklista
st. cyklista

#12 Príspevok od užívateľa pygo » Ut Aug 03, 2010 8:09 pm

SA-NZ-Štúrovo-Ostrihom-Komárom-Komárno-Kolárovo-NZ-SA
Plán bol jasný - skočiť do Štúrova a Ostrihomu, užiť si jazdu a pozrieť na Ostrihomskú baziliku...
Cesta zo Šale do Štúrova nieje ničím zaujímavá, snáď len zámkom (či obrovskou vilou s vežičkami) pred obcou Gbelce, preto ak máte čas,tak sa jej vyhnite, lebo sa jedná hlavne o nekonečné rovinky...
V Štúrove sa premotajte až k prístavu,je tam neplatené parkovisko priamo na nábreží s výhľadom na Ostrihomskú baziliku. Skúter zamknete a možete sa pomotať po meste,ktoré je podľa mňa veľmi pekné, prípadne si možete skočiť na známe kúpalisko Vadaš...
Dávam zmrzlinu, pár povinných fotiek,aby mi doma verili a šup ho cez zrekonštruovaný Most Márie Valérie do Ostrihomu a následne ďalej do Komáromu... cestou ma zastihuje hustý dážď a ja do nitky premoknem... evidentne je moje motooblečko Datex vodeodolné len v skrini... takže nepremoky do budúcna musia byť..
Cesta Maďarskom vedie popri Dunaji,a pokiaľ vám nebude liať,tak si myslím,že sa tam oplatí niekde postáť a posledovať...
Mňa zaujalo mesto Komárom, konkrétne ich Honda,kde vo výklade majú vystavenú krásnu historickú Hondu CB..a potom obchod s DaVinciho mužom na priečelí :)
Po návrate na Slovensko volím trasu Komárno-Kolárovo a potom smer Nové Zánky,kde si pamätám super zákruty a kedže už neleje,tak si ich patrične užijem...
Zhrnutie: cez 240 kilometrov, cca 5 hodín jazdy a super pocit zo Štúrova..

deltoro5784
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#13 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » Ut Aug 03, 2010 10:12 pm

Pygo ty si riadny cestovateľ :good:

pygo
st. cyklista
st. cyklista

#14 Príspevok od užívateľa pygo » Ut Aug 03, 2010 10:15 pm

skôr sa nudím a rád objavujem nové zaujímavosti :D

Napísať odpoveď

Návrat na "Západné Slovensko"