Tak sme sa banda vratane uzivatela samcux-a rozhodli spravit si maly vylet na pyramidu na Zobori. Napad to bol pekny, kedze som za 6 rokov zivota v tomto meste na tom nasom krasnom kopci nikdy nebol. Jeden chalan na krose, Samcux na Peugeote a ja na Aeroxe, s typicky vyborne riesenym vyfukom, ktory sluzi aj ako radlica na vsetky vymole, obrubniky a ine bezne javy na nasich cestach. Ako clovek neznaly pomerov som nevedel, ze tato tzv. cesta cestou nie je a skor sa podoba napr. na chodnik na Zamkovskeho chatu. V polovici cesty som si tak pre seba povedal, ze ta spojka musi dostavat zabrat. Pred poslednou zakrutou pridavam, tocim 9000, no nehybem sa. A sakra, nieco je asi zle. Smrad neskutocny. Vypinam motor. El. starter nic. Co sa sakra stalo? Spojka? Variator? Remen? Vsak nic nedava zmysel, kedze na rovinke som sa este ako tak pohol...
Nejako sme teda zliezli dole a spravili dalsich cca 5km k mojmu bytu. Otvorili sme dekel a po 5 minutach, ked pominul ten smrad, sme si uvedomili co sa stalo. Spojka v skupenstve piesku bola vsade. Vo variatore, zadnych polremeniciach, kontre, no skratka vsade. Navyse sa kvoli tomu svinstvu rozpadla volnobezka. Volnobezka sa poskladala, no spojku uz asi nerozchodim

. Viac vam povedia obrazky. Nechapem, ako som sa dostal domov. Vsimnite si ten kus na hlavnom stojane.
PS
1, Dakujem Samsuxovi a ostatnym chalanom za pomoc s diagnostikou
2, Zvon to nejakym zazrakom prezil