Ahojte, som na fóre nový, preto dúfam, že som našiel správne vlákno pre môj prvý príspevok
Už dlhšie sa venujem turistike na dvoch kolesách, no doteraz som spadal skôr do kategórie veteránistov-šialencov, keďže sme s našou partiou pravidelne (a hlavne celoročne) absolvovali niekoľko sto kilometrové výjazdy, často aj za hranice Slovenska, na Babettách a Korádach, ktoré ešte pamätajú éru hlbokého socializmu. Hoci som na svoj staručký stroj stále nezanevrel, kúpil som si novší stroj, s ktorým sa mi výrazne zväčšil akčný rádius. Predsa len na dvoch kolesách je dosť limitovaný počet resp. váha náhradných dielov, ktoré dokáže stroj uniesť. A pri starých strojoch, zvlášť B210 je toho treba naozaj dosť
Zháňam parťáka (prípadne partiu) na pohodové výjazdy na skútri. Jazdu na dvoch kolesách vnímam ako relax a mám veľmi rád "kochačky", takže jazdím zvyčajne pod rýchlostný limit, samozrejme pokiaľ to umožňuje premávka. Zatiaľ som mal skôr šťastie na mladých pretekárov, ktorí ždímajú zo stroja čo to dá a všade sa ponáhľajú. A to nie je pre mňa.
Ak by sa teda našiel niekto, kto zdieľa nadšenie pre podobný štýl jazdy, napíšte mi sem alebo do súkromnej správy, budem veľmi rád. Na tento rok plánujem aj pár viacdňových výjazdov cez hranice niekoľkých štátov. BTW Facebook nemám – ak by sa niekto chcel opýtať