Uplynulé dva dni som strávil v prítomnosti účastníkov 7-ho ročníka akcie pod názvom „Chopper Western Country party 2015“ s miestom konania v Španej doline pri Banskej Bystrici. Prvý deň bol výjazd motoriek spojený s prehliadkou Vígľašského zámku a posedením pri guľáši v novo vybudovanom reštauračnom komplexe obce Pstruša. Hoci mám Vígľaš blízko domova, dozvedel som sa veľa nového o histórii zrúcanín a ich reštaurovaní a vlastne o novo postavenom zámku. Kto pôjde okolo odporúčam si zámok prehliadnuť.
Jazda druhý deň bola o niečo dlhšia, tento krát spojená s položením kytice k pamätníku popravených obetí ll. sv. vojny vo vápenke v obci Nemecká a prehliadkou fotografií súvisiacich s udalosťami hrôzy tej doby. Nasledovala krátka zastávka (kofolová) pri Čiernohorskej železnici vo Vydrove. Odtiaľ presun do zariadenia nachádzajúceho sa v Čiernom Balogu (presný názov neviem) avšak padlo tam pomenovanie „Krčma u Vinca“. Nasledovala jazda smer Hriňová, cesta popod Poľanu, do Očovej a odtiaľ cez Banskú Bystricu späť do Španej doliny.
Chcem poďakovať hlavnému organizátorovi Mirovi za perfektne pripravenú akciu a všetkým zúčastneným za jazdu.