Stretnutie s partiou s motoride bolo o 12:00 v Terchovej ale nakoľko som mal doobedu ešte nejaké povinnosti tak som vyrazil z domu až poobede, o cca 15:00 hod. No musím ešte podotknúť že aj tak som bol rozhodnutý ísť z domu sólo, cestou kratšou o cca 80km.
Ako som už spomenul z domu som vyrazil o cca 15:00 hod. za celkovo pekného slnečného počasia, aj keď miestami pofukoval vietor o niečo silnejší ako je žiadúce.

https://maps.google.sk/maps?saddr=Jaklo ... 6,6.987305
Cesty boli vcelku v pohode po Nový Targ, potom to už bolo až na niektoré úseky nie že zlé, ale miestami dosť vyjazdené. Šiel som viac menej predpísanou rýchlosťou, hlavne v Poľsku, aj v obciach aj mimo obcí. No musím povedať (napísať) že Poliaci jazdia ako úplný magori, a to hlavne v obciach kde majú ako mi predpísanú 50-tku no aj keď som šiel okolo tých 60, tak na mňa blikali a trúbili aj konské povozy

Zložil som si svojich pár vecí na náhodne pridelenej izbe, zoznámil sa zo svojimi spolubývajúcimi (boli sme na sedem posteľovej izbe piati) , s ktorými som hneď aj odbehol na moto do miestneho Kauflandu zmeniť resp. vybrať z bankomatu nejaké (100,-) zloté a kúpiť nejaké pitie a samozrejme pivko

Foto po príchode :

V sobotu ráno sme niečo na izbe prehryzli, a po rozhodnutí nás štyroch spolu na izbe bývajúcich sa rozhodli že sa do tábora prejdeme peši. Zvyšok skupiny ktorá šla na prehliadku v sobotu ako my šla na motorkách. Po príchode pred tábor sa to pre nás štyroch trošku skomplikovalo lebo prehliadka s poľským sprievodcom sa mala začať o desiatej, ale nakoľko parta ktorá šla na moto, vošla dnu skôr tak sme sa s nimi nestretli. Už už to vyzeralo na .... ale potom nám ujko čo predával lístky ponúkol že sa môžme pridať ku skupine Čechov s českým sprievodcom. Takže sme na prehliadke neboli s našou partiou, ale zase sme mali kvalitnejší výklad nakoľko sme mu samozrejme rozumeli.
Vstupné s poľským sprievodcom bolo 25,- zlt., my sme za českého platili 40,-zlt.(cca10,-€)
K samotnej prehliadke neviem čo napísať bolo to silné, a poučné. Miestami sa až zastaví rozum nad tým ak tam vidíte a počujete ten výklad o tom čo boli schopní ľudia robiť ľuďom. Ťažko o tom písať, treba tam ísť a vidieť. Tých fotiek bolo veľa a nie všade bolo povolené fotiť, tak aspoň pár fotiek.

Maketa likvidácie ľudí v zničených plynových komorách v tábore v Brezinke, a plechovka s
cyklónom B za pomoci ktorého vraždili ľudí v plynových komorách.

Na prvej fotke je ukážka ako triedili veci po zavraždených, takto tom boli v miestnostiach vystavené, kopy kufrov, hrncov, okuliarí, protéz končatín, cca 5,5 tony ľudských vlasov (tam sa nesmelo fotiť), s ktorých vyrábali nemci plátno. Na ďalšich dvoch fotkách ja jediná zachovalá plynová komora a pec, ktorá je v tábore v Oswienčime. Tie v Brezinke boli omnoho väčšie.

Všade po stenách sú fotografie ktoré sa zachovali, a tie keď si človek pozerá tak to je fakt sila

Po prehliadke tábora, sme odkráčali na ubytko , troška sme v tichosti posedeli na izbe, a potom sme sa vybrali do jednej pizzerie pozerať cez projektor hokej s Čechmi. Atmosféra v v tej pizzerii bola neskutočná, poliaci, nechápali čo sa deje.

V nedeľu ráno sa moji spolubývajúci rozhodli že do toho druhého tábora v Brezinke už nepôjdu, tak sme sa rozlúčili, so skupinou ktorá šla na prehliadku Oswienčimu v nedeľu, aj s tými čo ostali na ubytovni a ja som sa ešte sólo šiel pozrieť aj do Brezinky. Dalo sa tam ísť aj v sobotu s tým sprievodcom s ktorým sme absolvovali prehliadku v Oswienčime, ale vzhľadom na rozlohu tábora v Brezinke sme to mi štyria už v sobotu neabsolvovali. Takže som túto prehliadku absolvoval sám.

Pred odchodom

Z tábora z Brezinky som po prezlečení do moto obleku na parkovisku vyrazil na cestu dom o 13:00 hod. šiel som tou istou trasou ako tam, v Poľsku som dlhšie nestál nikde, akurát som raz tankoval potom som v jednom takom väčšom mestečku obehoval stredom kolónu áut z dôvodu zápchy pre konanie sa nejakej cirkevnej akcie, a pred hranicami ma zastavili policajti čo merali rýchlosť, ale nakoľko som asi nešiel veľmi rýchlo lebo mi bliklo auto, tak ma aj hneď pustil ďalej. Na Slovensku som si dal jednu prestávku cca 20 min. pri Ždiari, Dal som v nejakom salaši halušky, a potom už rovno domov kde som dorazil o cca 16:30 hod.
Z hranice SK-PL

A z Tatier

Výlet hodnotím veľmi pozitívne, až na nenažraného poliaka u ktorého sme bývali a nakoniec nás chcel obrať o viac € ako bolo dohodnuté ( takže toto http://www.domnoclegowy.pl/map.htm neodporúčam, ale lacno sa tam dá ubytovať kdekoľvek), bolo super dobrá partia a bolo to aj zaujímavé a poučné.
Fúha som sa nejako rozpísal