13.10.2008 - na Atlanticu vo dvojici v Polsku

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

13.10.2008 - na Atlanticu vo dvojici v Polsku

#1 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Okt 15, 2008 12:38 am

Kedze forum nam sluzi aj na ukladanie spomienok z vyjazdov, mate moznost precitat si cosi-tosi o vyjazde, ktory vznikol, ani nevieme ako... Ak by som vedel skor, ze sa podujmem na takyto vylet, kontaktoval by som aj vas ostatnych, ale takto bolo na to neskoro...

Ako si mozno este poniektori pamatnici spomeniete, po velmi peknej slnecnej sobote prisla celodenne zahmlena nedela... a po nej pondelok (den, v ktory sa konal tento motovylet). Rano bola este solidna hmla, ta sa vsak v dopoludnajsich hodinach rozpustala, az odisla (v ten den) nadobro... Obroha krasna, jasna, modra, uz v praci som spriadal plany, kam po okoli si vyrazim... Ale kedze tu v okoli Bardejova mam uz vsetko polietane, nechal som tazke rozhodovanie na poobedie...

Po obede som dosiel domov (na zakladne prirodne ukony) a brat (shobull) uz vo dverach sa pyta, ci niekam neskocime... trebars do Krynice. A kedze svoj scooter mal zhodou nahod mimo domu, ostavala jedina moznost, a totiz ist tandemovo. Ale to mi nevadilo, pocasie krasne, samemu by sa mi do Polska nechcelo, tak OK, vravim mu. Ale rychlo sa oblec, ja skocim na wecko a ideme, pokial svieti slnko... Vyrazili sme niekedy okolo tretej...

Trasa, cca 136 kilometrov, isli sme proti smeru hodinovych ruciciek... Interaktivna trasa - klikni SEM.
Obrázok

Cestou na hranicu sme v Kurove natankovali pre istotu plnu a podho smer vysokohorska hranica... prostredie krasne, slnko svietilo, vo vyssej nadmorskej vyske (vzdy) citit chladnejsi vzduch. Na hranici sme sa zastavili a urobili si zopar fotiek, z ktorych uverejnim tieto dve:

Pred nami Polsko a jeho rychlostne limity (az dovtedy som nevedel, ze cez den u nich plati 50-tka):
Obrázok

Za nami Slovensko s krasnou 60-tkou v obciach (ktoru som ocenil najma po navrate na rodnu hrudu):
Obrázok

Poliaci si dali zalezat a odkedy sme tu boli naposledy (ja vtedy este na Matrixe), jamy boli opravene (zaplatane, ale vcelku solidne).
Zastavili sme sa aj v mestecku/dedinke Tylicz, kde sme sa minule otacali na cestu nazad, neodpustili sme si (peknu) fotku:
Obrázok

Priamo v Tyliczi sme stretli jednu scootristku a jedneho scootristu (nezavisle) a cestou do Krynice dalsieho scootristu... az mi to bolo divnô. A pohonici sa tam vozia postojacky... :)
Obrázok

EDIT: tu je video zo serpentin tesne pred Krynicou... http://www.youtube.com/watch?v=L2bnYAsfoA0
(dlzka 01:49, da sa prepnut do High Quality)

Krynica je velmi pekne mestecko, take bohatovyzerajuce, take male Svajciarsko... je to asi tym, ze je to kupelne mestecko. Na tejto fotke to sice nevidno (skor ceknite video, ked ho sem pridam), tam je vidiet plno krasnych budov...
Obrázok

Okrem krasnych honosnych starych i novych budov sa staraju aj o taketo "sochy":
Obrázok

V Krynici sme sa zdrzali len velmi kratko, v podstate len tolko, co som pozrel do mapy brat nieco malo pofotil, a vybrali sme sa smer hranicny priechod Leluchov... Cestou sme dobehli aj Slovaka sinuceho si to 60km/h, zakratko odbocil tusim na benzinpumpu...
Obrázok

Nemozem nepoznamenat, ze OMNOHO LEPSIE sa mi jazdi na Slovensku nez v Polsku... a to nie len kvoli mensiemu strachu z pokut (polsky policajt je schopny zvlieknut vodica-cudzinca z koze), ale najma kvoli tomu, ze u nas je vzdy jasne, ci si v obci, alebo mimo obce... Polsko (aspon juzne okresy, s ktorymi mam skusenost) je jedna velka dedina, kde si v podstate takmer vzdy v obci. Pridajte si k tomu 50-tku cez den a mate neuveritelne tempo. Ale nevadi, aj tak sme sa nikam neponahlali...
Obcas sme zastavili, aby som skontroloval, ci ideme spravne a kde zhruba sme, aby som nepreletel nejaku odbocku (na Leluchov). GPS totiz este nemam pripevnene na scootri, tak ho nosim vo vrecku, a sluchadla som nechal doma, takze som sa nemohol nechat ani len hlasovo odnavigovat... ale ved zasa nie som az tak daleko v cudzine, aby som to potreboval, to len pre istotu:
Obrázok

Tu je tusim rieka Poprad, ktora prameni na Slovensku, potom opusti Slovensko a tecie cez Polsko, aby sa potom vratila nazad resp. tvorila hranicu (na Suline).
Obrázok

EDIT: Nasleduje video z jazdy medzi obcami Muszyna a Leluchow, pekne useky... http://www.youtube.com/watch?v=vXYXZ855Quw
(dlzka 04:51, prepnut do High Quality)

A tu uz sme v Leluchove, pohranicnej obci s nesmierne prekvitajucim obchodom, maju trebars velmi vyhodne masove vyrobky, kupili sme 7kg masa a 1kg krowiek (tych najtradicnejsich, tie su najlepsie), takze ku mne a bratovi pribudlo dalsich cca 8kg nakladu.
Obrázok

V obchode (so slovenskym napisom) predavala slovenska predavacka, akurat asi nemala dobry den, pretoze prisli sme o 16:45, pricom otvaracie hodiny maju napisane do 18:00, ale vraj po novom zatvaraju o piatej, tak ze vraj uz zatvaraju... v dobe, ked nam tuto informaciu vravela, bolo celych 13 minut pred zaverecnou... Ale volky-nevolky nam predala to, co sme zamyslali kupit.

Vracajuc sa na Slovensko krasnym 6-prudovym hranicnym priechodom sme sa rozhodli, ze do Bardejova pojdeme malickou (mnohokilometrovou) okluklou, a totiz cez Sabinov. Cesta je to velmi pekna, siel som po nej prvykrat a nelutujem. Akurat skoda, ze slnko sa pomaly blizilo k horizontu, resp. kde tu uz sme sli v tieni a v oktobri uz je v tieni dobra zima. Cestovne tempo, ako vidiet z obrazkov, stale okolo 100km/h.
Obrázok

EDIT: obiehame traktor cez konciacu plnu ciaru, ale mal som prehlad a rychlost 60-70km/h... http://www.youtube.com/watch?v=G0erPyrvM_w
(dlzka 00:33, opat sa da prepnut do High Quality)

EDIT: a o nieco malo dalej obiehame tahac s bagrom na navese (80-90km/h) a jeho safetycar (100-110km/h) http://www.youtube.com/watch?v=QgxpBhB6Fms
(dlzka 01:00, prepnut do High Quality)

V jednej z obci sme minuli nejakeho chopristu, s ktorym som sa pozdravil, co stihol zachytit brat fotoaparatom, akurat skoda slabeho svetla v tej dennej dobe, motorkar sa nam rozmazal... bolo by to krasne posolstvo, takto je to krasne ale rozmazane posolstvo... :)
Obrázok

Cestou do Sabinova od severo-zapadu je to casto rovinka, ale nenudili sme sa (teda aspon ja nie). Tempo stale okolo tych 100.
Obrázok

V Sabinove sme boli o 17:30 presne (teda pri LIDLi), brat siel nakupit nieco pod zub
Obrázok

Moj Atlantic sa mi velmi velmi lubi... joj, ale fakt!
Obrázok

Kym bol brat v LIDLi, ja som medzitym zavolal Xawierovi, ze sme v Sabinove, ci neskoci na kusok reci... Vypytal sa od priatelky (v telefone som pocul, ze na 15-20 minut :mrgreen:) a onedlho bol i so scootrikom pri nas... (hihi, ze so scootrikom, nedavno som mal tiez poldecacika a uz sa vyjadrujem takto radobypovrchne)
Obrázok
Obrázok

Tak sme podebatili o vylete i o vsetkom moznom dalsom, slnko medzitym zapadlo, zacalo sa ochladzovat. Kedze nas cakala este nie najkratsia cesta, pobrali sme sa teda domov kazdy svojou cestou... A tma nas veruze zastihla, ale svetla mam na Atlanticu nie nadarmo, tak ziaden strach, pohodicka...
Obrázok

EDIT: nocna jazda na Atlanicu, vonku prakticky uplna tma... http://www.youtube.com/watch?v=HDSkbLNNBBo
(dlzka 04:17, prepnut do High Quality)

V ten den sme najazdili 136 kilometrov, pocasie nam velmi prialo, tempo bolo turisticke, spotreba mi vysla nejakych 4.11 (opakujem, vo dvojici, tempo v Polsku prevazne 60km/h, na Slovensku 70 v obci, 100 mimo obce). Vylet hodnotim ako vydareny, pekne spomienky, navyse zvecnene na fore, aby si o tom mohli precitat aj ostatni... :wink:

Videa som doeditoval vyssie, dakujem za precitanie tohto maleho cestopisu.
Naposledy upravil/-a THeBaNDiT v St Okt 15, 2008 10:57 pm, upravené celkom 1 krát.
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

Bacil-BA
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
Skúter: Už zasa žiadny

Re: 13.10.2008 - na Atlanticu vo dvojici v Polsku

#2 Príspevok od užívateľa Bacil-BA » St Okt 15, 2008 1:39 pm

Pekný výletik so zaujímavým popisom. :wink: Dobré fotečky za jazdy, musím aj ja spolujazdkyňu nahovoriť na fotenie za jazdy, keď jej dajú dolu sádru z ruky. Atlantik vyzerá byť celkom pekný macek na objem 250, prístrojovka na foto vyzerá solídne. Inak aj tu vidno, že stačí troška zvýšiť objem a žiadna cesta nie je prekážkou. A ešte ste aj "poľské nákupy" stihli, vidím, že kufor máš rovnaký ako ja (tiež 42l?), do toho sa zmestí. :D
Veľa pohodových km prajem na ďalších výletoch ďalej od rodnej hrudy.
Tak už zasa nič.

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#3 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Okt 15, 2008 1:49 pm

dakujem... :) A kufor ma objem tusim 45 litrov, pochvalujem si ho. Nosnost nosica 9kg (vratane drziaka a kufra). Nebol by problem dat maso pod sedadlo, aby bolo nizsie tazisko, ale pod sedadlom je (prijemne) teplo, a maso bolo mrazene... (alebo chladene? to je jedno, studene bolo :mrgreen:)

Vyletov som spravil v tuto sezonu viac, aj clankov som o tom zopar napisal, mozno dam nejaky este aj sem na forum... (totiz zucastnil som sa ich s niektorymi odidencami z fora, dufam, ze by im to nevadilo)

Keby bolo na mne, vyberiem sa aj do Banskej a tak, ale sezona sa nam konci (pocas leta som nemal vodicak, este som si ho len rozsiroval), tak asi ostane na buduci rok... Ale nadseny som tak velmi, ze by som siel aj na cesky zraz maxikov... :mrgreen:

Quiksilver
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ne Jan 13, 2008 11:02 pm
Skúter: neuvedený

#4 Príspevok od užívateľa Quiksilver » St Okt 15, 2008 4:50 pm

normalne ti zavidim ze mas taky skut ..ja by som sa odvazil tiez na takyto vylet ale nikdy nevies kde a co sa stane a na takej 50ccm pokial dojdes domof tak to je sranda... :D pekne foto
podpis som si este nenastavil

rund3r
st. trojkolkár
st. trojkolkár
Dátum registrácie: So Aug 23, 2008 10:05 pm
Skúter: Peugeot Speedfight 2 LC Silversport

#5 Príspevok od užívateľa rund3r » St Okt 15, 2008 5:19 pm

velmi pekna cesta...dost ma to zaujalo

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#6 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Okt 15, 2008 6:21 pm

2 Quiksilver: mozno to bude zniet cudne, ale aj ja sam sebe zavidim... :mrgreen: Velka skoda, ze sezona pomaly konci...
2 rund3r: ak Ta to zaujalo, pockaj si na videa, ktore sme nakrutili z jazdy... :) (ked ich sem pridam, budem o tom informovat...)

kika
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Pi Mar 03, 2006 6:12 pm
Skúter: Gilera Runner 125 ST

#7 Príspevok od užívateľa kika » St Okt 15, 2008 6:36 pm

pekny vyletik si si urobil, vidim ze nezahalas a vyuzivas kazdy slnecny den, ved uz ich asi vela nebude :?

dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Kontaktovať užívateľa:

#8 Príspevok od užívateľa dr.snake » St Okt 15, 2008 7:42 pm

zase ten atlantic neni nic moc opacha jeden u nas ma ale som na tom nesedel len zdialky

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#9 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Okt 15, 2008 8:09 pm

Atlantic je jeden z tych skor mensich nez vacsich maxikov... pohodlny aj pre dvoch, ale zasa sikovny aj v meste, ziadna ozruta, s ktorou clovek ostane visiet v zapche... :)
Btw uz uploadujem nejake videa z tohto vyletu...

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#10 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Okt 15, 2008 10:57 pm

up, kedze dodavam, ze som do prveho prispevku vlozil aj 4 videa - hladajte v prispevku na lavej strane cervene EDITy... :)

dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Kontaktovať užívateľa:

#11 Príspevok od užívateľa dr.snake » St Okt 15, 2008 11:07 pm

co chodis tolko do polska na kuracinu???
ci mas tam dajaku normalnu velku kuru ???? :D :D :D
ked ich tam bud viac v kurniku pojdem aj ja :D dufam ze dojdem na tom svojom crepe

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#12 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Okt 15, 2008 11:24 pm

no dnes som bol tiez v Polsku, ale iba na otocku z dlhej chvile, a bol som cez iny hranicny priechod... niz som nekupoval, nikde som dokopy nestal... ale ano, maju velmi vyhodne ceny kuracieho masa... :mrgreen:

Spisal by som opat novy clanok (taky mensi), nakrutil som aj 15-minutove video zo serpentin a naslednych dllllllhyyyyych roviniek, ale ma 15minut a youtube je obmedzene na 10 minut, takze to musim strihnut/rozdelit, a to sa mi teraz nechce... (nemam na to momentalne nastroje)

shobull
st. cyklista
st. cyklista
Dátum registrácie: Pi Júl 27, 2007 9:12 am

#13 Príspevok od užívateľa shobull » Št Okt 16, 2008 8:00 am

Snake: no kuracie prsicka za 108sk/1kg, no nekup to, hned sme zarobili na benzin. Si zisti kolko stoji v SVK. Inac to nam napadlo pocas cesty, potom 1 telefonat a uz sa kupovalo :o

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#14 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Pi Okt 17, 2008 12:09 am

o vylete do Polska za serpentinami si mozete nieco malo precitat a kuknut dve videa (spolu 15 minut v high kvalite) tu: http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... =15&t=5284

Napísať odpoveď

Návrat na "Východné Slovensko"