najhorsi zazitok - moj drahy milovany maxik mi spadol z hlavneho stojana na bok
krasny zazitok - vyjazd krasnou malebnou krajinou po okreskach 3. triedy
Tak podme zozaciatku... Suhra nahod a okolnosti nam dnes umoznila spravit si neocakavany vylet k Sabinovu za Xawierom. Priatelku dnes pobolievala hlava (co mi hralo do karat, ale v ziadnom pripade nechcem byt zlomyselny), brat mi spijal nervy, ze podme konecne niekam zajazdit, a Xavier nahodil ideu, ze nasiel nedaleko Sabinova pekne miesto s novym asfaltom, kde by som mu mohol dat odskusat moj maxiscooter. Takze SMSka priatelke, ze dnes nepridem, cez ICQ dohovor so Xawim a mozeme sa pripravovat na nejakych 40-50km dlhu cestu...
Scooter pobaleny, dal som ho na hlavny stojan a nastartoval motor, chybou vsak bolo, ze scooter stal na pomerne makkej zemi, a kym som od neho kracal prec, vplyvom vibracii sa zavrtaval do zeme a napokon prevazil... samo o sebe by to nebolo nic hrozne, keby nebol spadol na korene smreka, pod ktorym stal... Motor ihned zhasol, rychlo som ho zdvihol (az sa cudujem, kedze vazi nejakych 170kg), stihlo vytiect trosku paliva a moje krasne turisticke plexi sa malicko (skutocne malicko) na boku poskriabalo, ale inac vsetko v poriadku (dufam). Nalada vsak hlboko pod bodom mrazu...
Tak v takejto pochmurnej nalade sme vyrazili na cestu (brat na svojom Aragone GP), cestou som natankoval plnu, vynuloval pocitadlo a podme smer Sabinov.
Do Sabinova sa da dostat bud cez Presov po hlavnom tahu, alebo okreskami, co je mimochodom aj kratsie (aspon podla pohladu do mapy), aj omnoho krajsie. Cesty prazdne, uzke, vacsinou vyborneho stavu, vyhlady nekompromisne, kedze cesty tam idu casto po vrcholoch kopcov... radost z jazdy taka velka, ze som ani nezastavil a nefotil...
So Xawierom sme sa stretli o 16:45 nedaleko Sabinova, kde na nas cakal na autobusovej zastavke (vlavo Xawier, vpravo Shobull).

Odtial sme sa pobrali do Sarisskych Michalian, kde nas Xawier viedol zaujimavym usekom az pod miestny hrad (:mrgreen:), tam som mu so vsetkou doverou (ktoru nesklamal) odovzdal kluce od mojho tatosa, a siel sa previezt...

Video z jeho prijazdu z jazdy...: http://www.youtube.com/watch?v=ydETYIj6MqQ (mozete si prepnut na vysoku kvalitu - pod ukazovatelom poctu prezreti, kto o tom nevie

Po testovacej jazde sme sli do nedalekeho podniku na kofolu a pokecat... Bola tam svadba, motalo sa tam zopar celkom peknych slecien, ale som zadany, takze ostalo len pri obkukovani...

Hralo nam nejake radio, z coho mali isto radost aj osy, ktore bassreflexovy otvor vyuzivali ako vzstup/vystup do/zo svojho osieho hniezda...

Este pohlad na nase koniky cakajuce pred salonom a o siedmej sme sa pobrali domov, Xawier smer Sabinov, my smer Bardejov cez dediny...

Cesta nazad bola krasna, tempo 60-70km/h po rovinkach, 40-45km/h do kopcov... Raz sme cakali na cervenu na jednom priecesti a vlaku nikde... vraj uz isiel, asi sa im zasekol snimac. Museli sme volky nevolky na cervenu...

Vylet to bol krasny, spotreba mi vysla 3.41 (zatial najnizsia, aku som mal, ale posledne 2-3 kilometre som ho hnal 110km/h). Nebyt pokrstenia scootra na zaciatku akcie, nemal by tento den chybu... ale co je jeden takyto pad na zem (a korene) oproti tomu, ako som raz videl pad Goldwinga zo stojana na dlazbu (stal v kopceku).
OK, minuli sa mi pismenka a je pomerne neskora nocna hodina, kto docital az sem, dakujem mu za usilovnost a pozornost, dufam, ze sa pacilo, ja idem spat.
EDIT1: mala gramaticka chybicka, to sa mi nestava casto...

EDIT2: zmenene slovo, kto to kedy videl, aby bolo nieco vysoko pod bodom mrazu...