(a skor, nez zacneme, upresnim, ze vsetky foto sa nachadzaju na inom nez forumackom serveri)
Kedze po dvoch tyzdnoch skaredeho pocasia svitalo na lepsie casy cez vikend, planovalo sa, kam sa vyrazi cez vikend... Mne vyhovovala akurat sobota (aspon tak som si myslel), v nedelu mi isla F1. Avsak v sobotu zmena planu, daval som dokopy dedkovu Feliciu (umyvanie, pastovanie, lestenie, vysavanie a drobne opravy) kvoli jej predaju, ledva som stihol dojst k priatelke podvecer. Inac by som isto siel s Fikusom na Domasu...
V nedelu ma rano prekvapilo jasnou oblohou, co mi vobec nehralo do karat, pretoze dnes som mal v plane pozerat F1 (ako som uz kdesi hore spominal, prva velka cena za umeleho osvetlenia, mimochodom celkom zaujimava), a takto hned z rana dilema jak hrom...
Lamali ma chlapci, lamali, navolil som si alternatiovnu trasu cez krasne useky na Domasu a cez Banske, 134km do Cane... najma kedze chalani chceli vyrazit uz o 12.00, a ja som chcel obedovat doma...
Pomaly sa dostavame k samotnej akcii, este momentik. O 13.10 mi vola Fikus, ci sa vozim (bol som este doma, ale uz po obede), ze oni su este v Presove... to mi celkom zapasovalo, pretoze som uznal, ze 134km alternativnou trasou, to by som asi vecer k priatelke nestihal... (ani tak som nestihol, som si to potom vyzral

A tu zacina samotna akcia:
Chalani na mna cakali na pumpe pri hale (tam som natankoval plnu), dopila sa Kofola a pomaly sa slo... bolo nieco po 14.00, a ak by niekoho zaujimalo, preco nevyrazili o 12.00, tak to bolo preto, lebo nedaleko sa vyvalal motorkar aj s ladvinkou, tak pomahali (presunut moto do svojej garaze).

Strelci sa este kdesi zastavili (v pripade potreby fikus upresni), ja a Fikus sme sa pobrali starou cestou smer Kosice... Tempo 60-70 v obci, 90-100 mimo obce... takze pohodicka, pekna cestra, slniecko svietilo, prijemne. Cely cas som pokukoval do spataku, kedy sa za nami objavia dialkove, ale chalani sa v PO zrejme zdrzali dlhsie, pretoze na kopci pred Kosicami Fikus zavelil, ze ich pockame... (a ako vidiet z nasledujucej fotky, spojil prijemne s uzitocnym

Chalani dorazili o nejakych 7 minut po nas, pribudol jeden do skupiny...

Fikusova EURO-bunda...

Potom sme uz sli v patici dalej smer Kosice, Cana... Skupinka piatich motorkarov si to sinula 90 po ceste s 80tkou, prejazd mestom prebehol bez problemov... Po odboceni na Canu nas cakal v jednom useku novucicky asfalt, cierny ako novucicky asfalt. Celu cestu nas viedol Fikus, ktory nam ukazal aj miestne krasy obce Cana, ze sme sa aj vracat museli... Cestou sme stretli mnoho motorkarov, vsetko sa poctivo zdravilo, raz darmo, vyjde slnko a motorkar doma neobsedi...
Zamierili sme k vodnej ploche, kde sa opat zacalo fotenie... Fikus nam dal lekcie z madarskeho jazyka, zavolalo sa rspeedovi, aby vedel kde sme...

Fikus a moře (a dakto mlady, a nemože!)

Zadky:

Predky:

Po pofoteni a podymeni sme sli k nedalekemu pohostinstvu, kde si fikus objednal risku, co sa stretlo s usmevnym ohodnotenim od zvysku partie... no proste bola pri stole sranda, a to ani nebol nikto naliaty (dufam).

Pohostinstvo (vzadu cajocky ani nedopapali a nedopili, co neuslo pozornemu oku motorkarov pri vedlajsom stole (nas), ale slusnost kazala nechat tak a tak i ostalo):

Presuvadla:

Uz neviem presne, o ktorej, doplnim neskor, prislo domace i nedaleke osadenstvo...

Sediac i stojac pri stole:

Mimochodom rspeedovi som urobil radost najma ja tym, ze som prisiel (ziaden problem, v pohode cesta i tempo, som spokojny so vsetkym), celkovo ho akcia potesila, rad si pozrel aj mojho Atlantica...
O nieco neskor prisli aj buduci motorkari (mozno):

Rspeedova masinka... dosiel by na scootri, ale dosiel len na koniec ulice... mensi problem s dodavkou benzinu.

Zda sa mi, alebo by to koleso chcelo trosku dofukat?

Fikus a jeho momentalne presuvadlo, ktore je take nezne k jeho zadnym partiam...

Shadowik sa tesil pozornosti...

O 17:20 sme uz boli u rspeeda, urobili sme ulici malicke ozivenie... Rspeed nam ukazal svoju prestavbu i povodny motor(cek)...

Nazad sme sli vacsia skupinka, pred Kosicami sa strelci oddelili a sli si svojim tempom po dialnici, nas odprevadil este pitlo nejaky kusok a potom sme uz sli nazad po dialnici aj ja a Fikus. Ten si odskusal maximalku (vraj ku 140 mu to ukazovalo), mne to slo nejakych 127km/h tacho (v technicaku 130km/h s povodnym plexi, ja mam velke turisticke, real podla GPS 124km/h, velmi dobry vykon), do Presova sme dosli turistickym tempom 100-105km/h, pohodicka, aj ked slnko uz zapadalo...
V Presove sme zabocili na pumpu (cez kolaje to nembolo kednoduche), aby si Fikus ocistil plexi na prilbe (ja mam plexi na motorke, bol som cisty), este ma trochu odprevadil a dalej som sa pobral domov sam... mal som v plane este priatelku (ktorej sa veru nepacilo, ze som k nej prisiel az o siedmej vecer namiesto planovaneho casu po piatej), tak som zehlil...
Vylet to bol krasny, dakujem, snad este nieco podobne zopakujeme... ja som nabehal nejakych 200km, pricom som to na tele vobec nepocitil, pohodicka.
Cakam na dalsie fotky, ak niekto mate...