Dátum odchodu:
16.7.2008 (streda)
Dátum prichodu:
20.7.2008
Čas odjazdu:
05:30
Miesto odjazdu:
hranicny prechod Jarovce - Kitsee
Trasa:
Aby si kazdy nasiel to svoje, navrhujem tuto trasu, zamerne po castiach, na konci foto celkovej:
1. Start z Berg do Eisenstadt - po starej ceste B50 + B10, v kratkosti ideme cez Berg - Neudorf - Breitenbrunn - Eisenstadt, vzdialenost 68km a prva prestavka - pijeme caffe

2. Dalsim usekom cesty bude uz dialnica z Eisenstadt - Graz,samozrejme do mesta Graz nevojdeme, len tade po dialnici prebehneme. Trasa S31+S4+A2, na dialnicu sa napojime pod mestom Wiener Neustadt. Je to trasa dlha 172 km z toho 33km je to z Eisenstadt po dialnicu

3. Tretim usekom je uz len na skok pokracovanie po dialnici z Graz-u po Rakusko-Slovinske hranice, na mape je posledne mesto Spielfeld. Je to akoby na skok, necelych 53km. A tu je koniec dialnic!

4. Jazda cez Slovinsko bude pekna, dufam. Pojdeme po ceste 437 po Maribor, pred mestom sa napojime na mestky dialnicny okruh E57 a pokracujeme po ceste prvej triedy znacenej ako 1/E59 , je to cesta vedla dialnice, ide to cez(alebo porpi mestach) Ptuj a Macelj. Mapa je tu velmi slabo spracovana alebo tam fakt nic nieje... A prekrocime Slovinsko-Chorvatske hranice...
Pokracujeme smer Zagreb, stale po starej ceste popri dialnici, ak bude nahodou casovy sklz, sup na dialnicu... Kto si da namahu a pozre si to poriadne na mape, pojdeme cez mesto ZABOK.
Dlzka tohoto useku je 134 km

5. A caka nas posledny usek Zagreb-Senj s dlzkou 168 km, Vsetko po starej ceste, podrobnejsie po ceste 1042 (mesto Klinča Sela a Draganic) a ceste 23 (Karlovac + Generalski Stol + Brinje) a po ceste 5110 cez Krivi Put a Senj.

No je tu aj dryha moznost a to si povedat, ze uz som sa vozil dost a mam toho plne zuby a trasu Zagreb-Senj spravit po dialnici cislo A1/E65 a za mestom Bosiljevo do lava na dialnicu A1 a za mestom do prava na cestu 23 ku Senj. Takto to ma 186km, z toho 142 dialnice.

Taky globalny pohlad je takyto:

Globalna matematika:
1. Bratislava - Eisenstadt = 68
2. Eisenstadt - dialnica = 33
3. dialnica - Graz = 139
4. Graz - Spielfeld (dialnica) = 53
5. Spielfeld - Zagreb = 134
6. Zagreb - Senj (po dialnici) = 186 (142 dialnica)
7. Zagreb - Senj (mimo dialnice) = 168
Spolu nas teda caka:
Bod 1+2+3+4+5+6 = 613km z toho po dialnici 334
Bod 1+2+3+4+5+7 = 595km z toho po dialnici 192
Nejaky usek cesty povazujem za nevyhnutne ist po dialnici, nalepka na Rakuske dialnice stoji cca 300 sk, teda cele rakusko by som chcel ist po dialnici. Ta cesta ujde rychlo... je to pohodlnejsie, bezpecnejsie, nemame sancu zabludit...
Cestovna rychlost:
Nakolko kazdy nahodli tuning a pravdepodobne kubatura pod 250 s nami nepojde, standardna rychlost bude maximalne povolena na beznych cestach, na dialniciach 110km/h
Doplnujuce informacie:
Nakolko som sa rozpraval s chalanom, co presiel na motorke cele chorvatsko hore dole, poskytol mi skutocne dolezite informacie
Platenie:
- idealne je platit platobnou kartou
- pokial platis eurom, prepocitaju ho na kuny najhorsim kurzom a vydaju ti sumu v kunach
- pripadne je dobre mat kuny so sebou
- myto na dialnici sa plati v kunach
- ubytovanie najlepsie v eurach, cash
- ostatne sa da aj tak aj tak...
Ceny:
- jedlo je o 10% drahsie
- benzin o 5% lacnejsi
- ubytovanie:
1. apartman pre 8 ludi je za 55 EURO/noc
2. apartman pre 5 ludi je za 45 EURO/noc
- myto na dialnici max 5 euro
Zaklad vybavy:
- kto ma GPS ho samozrejme berie
- aspon 100 euro NAVYSE ako zeleznu rezervu
- poistenie do zahranicia, kto chce v pondelok 7.7.2008 idem vybavit,
úpotrebujem Meno+Prizvisko+datum narodenia+230sk/to je komplexne na 5 dni/
- kto ma pas berie, ale da sa prejst aj na obciansky
- medzinarodny vodicak, informoval som sa priamo na oddeleni policie, netreba, lebo EU a s chorvatmi su medzinarodne dohody, cize aj mala karticka, aj ruzovi plati...
Ano ratam aj s poruchou po ceste, aj so zdravotnym stavom, dokonca aj so zlym pocasim...
No ratam aj s vydarenym vyletom, ktory budeme rozpravat dalej a dalej...
Riziko nie je velke, aj ked nie minimalne, no o to vacsi zazitok...
Teoreticky by sa to mohlo podarit.
600 km na supu dat nie je sranda, treba aj presne prestavky planovat...
Ale tak ako pocitam, keby sme sli 80km/h nonstop, tak 600 km spravime za necelych 7 hodin, takze s prestavkami max za 8-9 sme tam, takze ak by sme sli hned ako vyjde slnko, teda cca o 6tej, tak okolo 13-14tej sa kupeme v mori.
mapa chorvatska je k nahliadnutiu na
http://www.ubytovanivchorvatsku.cz/grafika/mapa.jpg
celkom slusne info aj tu:
http://www.ubytovanivchorvatsku.cz/doprava.php
Predbezne su ucastnici:
Ja sobne - Honda CBF500
Mabi - aftom a bere dalsich 3 ludi
Ondris - Kymco XC 300i
Tao - Kymco XC 250
Duky - zial nestiha pre pracu
Alex - Suzuki V-Strom 650 /uz to zacina zvazovat ze nejde/
GLOBUS TEAM - VW Sharan a v nom 4 ludia+jeden bastard
Ildiko - este sa doriesuje
Sused GASTON - Yamaha Majesty - pravdepodobne ano
Mato - Yamaha XMAX - nahradnik, keby dakto vypadol
PS: od kazdeho ocakavam taketo vysledky:)))