MEGAVYJAZD-skutrom k moru-nepodarene v 2007
Moderátor: Moderators
Pravidlá fóra
Mapa clenov fora. Klik sem!!!
Mapa clenov fora. Klik sem!!!
- kukolarik
- moderátor
- Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 7:11 pm
- Skúter: nemam moto
- Kontaktovať užívateľa:
Takze takto chlapci - pravdu mate v podstate vsetci.
Vlady - ano je to daleko, ale zas ten vylet stoji za to... A s tou dialnicou ano, je to bezpecne-pravdu mas... a rezervny plan v pripade poruchy? No to si necham poradit, alci ci veduci vedia iste o niecom...
Duky - tak ako vravis, moj plan je ist na moru na scootri. Ked chcem, pojdem na dva tyzdne lietadlom, ale ide prave o to, ze ist na scoote a prvorady ciel je more, druhorady vozenie... teda tak ako vravis, komu nestaci 500km sa previezt, ten je blazen... cestovna rychlost co to pod maximum, teda nieco okolo 90, stat povedzme kazdych 150 km na 20 minut
Ondris - je to na kazdom osobitne, kazdy s amusi rozhodnut za seba...
Tao - ako vravis, cca 500-550km, ale rad by som siel viac po dialnici, je to bezpecne, pohodlne a rychle, s dedinou ma Vlady pravdu! A mne to tiez tak vychadza, ze ked rano vcas idme, za 8-9 hod musim sediet v mori.Ano, menej vidis, ale zas nechem cestovat 15 hodin a vidiet vela...
Keby som sa chcel ist previezt, tak idem do ALP alebo tak... Mne ide o ciel. nemam rad vyjazd, ktory je bezcielny. Mam rad cestu skutrom na dane miesto, tam program a cestu s5. Ideal je okruh. Budeme pri mori cisty cas 3 dni, pol dna piatok, cela sobota, cela nedela, pol dna pondelok.
Na pripominky typu "kuko to ma vymyslene", je moja odpoved takato:
KUKO sa vas pyta, co by ste na to povedali, ked budem mat cca 3-4 ludi, tak to naplanujeme spolu do najmensich detailov, ked mame ist dvaja, tak to sa dohodneme osobne, skoda forum nicit... kuko dal napad, zhruba trasu, zhruba datum, zhruba program...
Zatial ma mrzi ucast, kazdy vaha.
Tao, tak ako, siel by si do toho? Mozem s tebou teoreticky ratat?
MiroSA, u teba jak to vyzera?
Vlady, u teba to nevidim ruzovo, to ta musim velmi opit, aby si sa pridal co?
Bobo - ten sa este nevijadril
Vlady - ano je to daleko, ale zas ten vylet stoji za to... A s tou dialnicou ano, je to bezpecne-pravdu mas... a rezervny plan v pripade poruchy? No to si necham poradit, alci ci veduci vedia iste o niecom...
Duky - tak ako vravis, moj plan je ist na moru na scootri. Ked chcem, pojdem na dva tyzdne lietadlom, ale ide prave o to, ze ist na scoote a prvorady ciel je more, druhorady vozenie... teda tak ako vravis, komu nestaci 500km sa previezt, ten je blazen... cestovna rychlost co to pod maximum, teda nieco okolo 90, stat povedzme kazdych 150 km na 20 minut
Ondris - je to na kazdom osobitne, kazdy s amusi rozhodnut za seba...
Tao - ako vravis, cca 500-550km, ale rad by som siel viac po dialnici, je to bezpecne, pohodlne a rychle, s dedinou ma Vlady pravdu! A mne to tiez tak vychadza, ze ked rano vcas idme, za 8-9 hod musim sediet v mori.Ano, menej vidis, ale zas nechem cestovat 15 hodin a vidiet vela...
Keby som sa chcel ist previezt, tak idem do ALP alebo tak... Mne ide o ciel. nemam rad vyjazd, ktory je bezcielny. Mam rad cestu skutrom na dane miesto, tam program a cestu s5. Ideal je okruh. Budeme pri mori cisty cas 3 dni, pol dna piatok, cela sobota, cela nedela, pol dna pondelok.
Na pripominky typu "kuko to ma vymyslene", je moja odpoved takato:
KUKO sa vas pyta, co by ste na to povedali, ked budem mat cca 3-4 ludi, tak to naplanujeme spolu do najmensich detailov, ked mame ist dvaja, tak to sa dohodneme osobne, skoda forum nicit... kuko dal napad, zhruba trasu, zhruba datum, zhruba program...
Zatial ma mrzi ucast, kazdy vaha.
Tao, tak ako, siel by si do toho? Mozem s tebou teoreticky ratat?
MiroSA, u teba jak to vyzera?
Vlady, u teba to nevidim ruzovo, to ta musim velmi opit, aby si sa pridal co?
Bobo - ten sa este nevijadril
podpis som si este nenastavil
- duky5
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
- Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
ja by som snad este jednu vec hodil....a to, ze tu cestu ides nabaleny, su tym ovplyvnene jazdne vlastnosti skutra (negativne - akceleracia, maximalka, manevrovatelnost), mne to moc dobreho pocitu z jazdy nepridava, ani pocitu bezpecnosti....aj preto preferujem rychly presun do ciela, tam sa zlozis a po okoli mozes behat na "odlahcenom" skutri, od ktoreho vies co mozes cakat co sa jazdy tyka....
kuko - tento rok dufam bude ten skuter, chcel by som ho este tuto sezonu zabehnut, aby som uz buducu sezonu nebol obmedzovany. v plane mam potom chorvatsko-istria a okolie a samozrejme alpy a GG, stylom cestovania ako pisem - prist do ciela, ubytovat sa a pojazdit po okoli...ked to bude aktualnejsie dame rec a mozno nieco spolu vymyslime.
kuko - tento rok dufam bude ten skuter, chcel by som ho este tuto sezonu zabehnut, aby som uz buducu sezonu nebol obmedzovany. v plane mam potom chorvatsko-istria a okolie a samozrejme alpy a GG, stylom cestovania ako pisem - prist do ciela, ubytovat sa a pojazdit po okoli...ked to bude aktualnejsie dame rec a mozno nieco spolu vymyslime.
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
kuko...pre teba zalozny plan ked mas poruchu= volat odtahovku...ine riesenie nie je
cize si priplatit poistenie na asistencne sluzby v zahranici
...karb. motor rozoberem a poskladam na ceste...vstrekovanie len hodit do priekopy a podpalit alebo odtahovka...na moto sa teraz uz tak nestresujem od kedy davaju 2000sk kredit na asistencnu sluzbu... 

............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
to co pises plus naradie aby si taketo veci zmakol...este nejaku led baterku alebo celovku aby si mohol aj v noci pracovat,aspon 1l flasu s benzinom na rezervu...nahradne ziarovky,kozenu obuv (alebo motocizmy...tenisky ti prefuka aj ked si za plastami a ak sa ti spotia nohy ti bude kosa...termo navleky na kolena (aj cez moto gate byva zima)...oblecenie do dazda (prsiplast...moto oblecenie po hodke premokne) atd...samo ze roaming a nabity telefon
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
- Bobo
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Máj 03, 2007 2:29 pm
- Skúter: BMW R 1200 RT
Chlapi, ako nápad je to celkom dobré, ale drncať sa okreskami si myslím je o hubu a nervy. Na druhej strane hnať skúter 500km skoro na plný kotol po dialnici a cez Alpy je asi pre niektoré objemy likvidačné. Tým samozrejme nechcem nikoho odradiť. Pre mňa je ešte v pohode tak 250 km - predsa len už tie moje kosti a kĺby pamätajú nejakú búrku a prízemný mrazík. Ďakujem Kukovi za to, že si na mňa spomenul, ale tohto výjazdu sa pravdepodobne nezúčastním.
V každom prípade, tomu, kto pôjde prajem šťastnú cestu!
V každom prípade, tomu, kto pôjde prajem šťastnú cestu!

KYMCO XC 250, SUZUKI Burgman 650, BMW R 1200 RT
- Tao
- v podmienke
- Dátum registrácie: Ut Júl 24, 2007 3:52 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
specialne scootrov nie ale je tam medzinarodny motozraz:
http://www.pobys.sk/index.php?rub=news&id=4549
http://www.pobys.sk/index.php?rub=news&id=4549
- kukolarik
- moderátor
- Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 7:11 pm
- Skúter: nemam moto
- Kontaktovať užívateľa:
pls, neodbocujte od temy...
siravu prebereme inde ok?
siravu prebereme inde ok?
Naposledy upravil/-a kukolarik v Ut Aug 14, 2007 7:27 am, upravené celkom 1 krát.
- Tao
- v podmienke
- Kontaktovať užívateľa:
Ja by som siel rad ale vazne sa toho obavam kedze este nemam nic najazdene, je to cca za mesiac takze uvidim ako to postiham, este musim dokupit vybavu (kufor, stan atd) co neni malo penez a tento rok som rozpocet presvihol riadne, takze je to 50/50. Ale na dalsiu sezonu pojdem aj na koniec sveta 100% 

- Tao
- v podmienke
- Kontaktovať užívateľa:
- jojo ja som uz pozeral Givi E470 Simply (47lit.), alebo nieco aspon na dve integralky
- zabehavam co to da, dnes som dal cez 120km
18:00~20:30, cca 2.5hod, (od Salkovej po Hrinovu je to sama 40tka), poviem vam takto na vecer sa uz treba riadne obliect
a musim kupit integralku riadnu lebo do tej co mam Airoh Fly City dost fuka a je sakra hlucna.

- zabehavam co to da, dnes som dal cez 120km

Naposledy upravil/-a Tao v Ut Aug 14, 2007 10:26 pm, upravené celkom 1 krát.
-
- motorkár
- Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
- Skúter: Už zasa žiadny
Heh, teraz som sa vratil z Talianska, 2x610km autom, 95% diaľnica.
Povedal som si, že sa tam určite vrátim aj na scootri, ale minimálne 400ccm, len v krajnej núdzi 250ccm a iba sólo. Prejazd Alpami dá zabrať a na tak dlhú trasu nemôžeš honiť mašinku stále naplno. Inak čo sa týka "výhľadu", tak aj na diaľnici Alpen-Adria je čo obzerať, hlavne od Grazu v "A" po Udine v "IT".
Najviac sa mi páčil prechod hranice AT-IT v 100km/h rýchlosti.
Pokiaľ viem, aj Slovinsko je dosť kopcovité, tak na to pri plánovaní trasy nezabúdaj. Pre 125ccm to asi moc nebude.
Povedal som si, že sa tam určite vrátim aj na scootri, ale minimálne 400ccm, len v krajnej núdzi 250ccm a iba sólo. Prejazd Alpami dá zabrať a na tak dlhú trasu nemôžeš honiť mašinku stále naplno. Inak čo sa týka "výhľadu", tak aj na diaľnici Alpen-Adria je čo obzerať, hlavne od Grazu v "A" po Udine v "IT".
Najviac sa mi páčil prechod hranice AT-IT v 100km/h rýchlosti.
Pokiaľ viem, aj Slovinsko je dosť kopcovité, tak na to pri plánovaní trasy nezabúdaj. Pre 125ccm to asi moc nebude.

Tak už zasa nič.