Keeway Focus by Deltoro
Moderátor: Moderators
Re: Keeway Focus by Deltoro
kredenc1001 mi poradil že na môj Motowell magnet sport by sa hodil športový výfuk s Keeway Focus konkretne tento Výfuk Giannelli Extra Minarelli horiz. odkaz http://www.scootland.cz/skutr-keeway-fo ... ily/vyfuk/ myslíš že áno?
(ešte priložím foto)
(ešte priložím foto)
podpis som si este nenastavil
-
- Jánošíkov bratranec
- Dátum registrácie: St Mar 26, 2008 8:09 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
Niekomu lezeš do kapusty nevšimol si si to??
honda dio --) yuki hawk --) ducati monster --) honda fmx a aktualne je to honda cb 600f hornet 

- Anubis
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Máj 24, 2007 10:16 pm
- Skúter: cbr 600f
- Kontaktovať užívateľa:

no co deltorator

robim si srandu...drzim palce
yvanrT z kápulh
k c u r e h t
k c u r e h t
- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Predvčerom som si konečne našiel čas a dal som tam 96 trysku namiesto 100 vky a zmizol problém s klesajúcim výkonom pri pridaní plynu. Teraz ide krásne plynule ako má. Sviečka sa už trochu vyfarbila, len mám problém určiť jej farbu (je taká čierna a na iskrisku sa mi zdá biela) Skúsim to vyfotiť možno mi poradíte, lebo ja som si teraz neni istý.
Edit: už som taký paranoik že som aj rozobral valec aby som ho skontroloval či sa nepridiera. Zatial tomu nič nenasvedčuje. Akurát piest na vrchu bol čierny,tak som to vyčistil technickým benzínom. Bolo to kôli veľmi bohatej zmesy?
Edit: už som taký paranoik že som aj rozobral valec aby som ho skontroloval či sa nepridiera. Zatial tomu nič nenasvedčuje. Akurát piest na vrchu bol čierny,tak som to vyčistil technickým benzínom. Bolo to kôli veľmi bohatej zmesy?
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
- Beella
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Mar 31, 2008 7:24 pm
- Skúter: Piaggio NRG Power DT
- Kontaktovať užívateľa:
alebo davas moc oleja do benzinu... ja davam 1:40-45... na radu alciho... ale aj ja mu dam radsej tych 1:40 ako 1:45...
- deltoro5784
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
No oleju dávam podla návodu k valcu 1:33. Predtým som dával na Poliny liatine 1:50.
Inak včera som prešiel 200-stý km na novom valci tak som si povedal že skúsim čo v ňom je. Najskôr som len na stojane skúsil aké budú otáčky. A bol som vyvalený ako puk keď som ho vytočil na 10 500 ot/min a to by ešte išlo aj viac len som sa bál ho točiť. Zaujímavé je že na liatine s laďákom som viac ako 9 000 nevytočil (to som si myslel že zasahuje obmedzovač) a teraz na street výfuku to takto vybehlo. Skúsil som aj maximálku a zatial 82 tacho čo je slušné na to že je tam street výfuk. Problém je že keď som to chcel ešte viac rozbehnúť tak na úplne plný plyn to zadusilo a musel som ubrať aby zase začal ťahať. Znamená to prechlastanie alebo chudobnú zmes?
Inak včera som prešiel 200-stý km na novom valci tak som si povedal že skúsim čo v ňom je. Najskôr som len na stojane skúsil aké budú otáčky. A bol som vyvalený ako puk keď som ho vytočil na 10 500 ot/min a to by ešte išlo aj viac len som sa bál ho točiť. Zaujímavé je že na liatine s laďákom som viac ako 9 000 nevytočil (to som si myslel že zasahuje obmedzovač) a teraz na street výfuku to takto vybehlo. Skúsil som aj maximálku a zatial 82 tacho čo je slušné na to že je tam street výfuk. Problém je že keď som to chcel ešte viac rozbehnúť tak na úplne plný plyn to zadusilo a musel som ubrať aby zase začal ťahať. Znamená to prechlastanie alebo chudobnú zmes?
- optik
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ne Máj 06, 2007 4:34 pm
- Skúter: Keeway Focus - custom tuned, Gilera Ice - racing scooter
- Kontaktovať užívateľa:
myslim ze to znamena chudobnu zmes - teda mala triska, to iste nam robilo na pretekarsom scootri lebo sme zacali 68 triskou
a skoncili na nieco cez 100 

- Anubis
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
jakub,daj spatky tu vacsiu trisku a posun ihlu v karbe o zarazku nizsie(az bude treba aj o dve)
cize posun segerku vyssie
ako vravi optik,chudobna zmes...aby si zase nezadrel
cize posun segerku vyssie
ako vravi optik,chudobna zmes...aby si zase nezadrel
yvanrT z kápulh
k c u r e h t
k c u r e h t
- deltoro5784
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Hej máte pravdu už som dal stovku trysku a stále je sviečka mierne do biela. Tak som si vyrobil 110 trysku ale ešte som ju tam nestihol dať. S tou ihlou neovplyvňuje to len do 1/3 plynu? Pretože ja mám rozbehy dobré ale keď pridám viac ako pol plynu tak to skapíňa. Keď ho nechám postupne sa rozbehnúť tak môžem dať skoro plný plyn ale iba pomaličky. No uvidím keď vymením tú 110 ale to až zajtra.
Inak neviem čo sa deje ale spotreba nejak stúpla. Ešte minulé tankovanie na novom valci bolo 4,3 l/100 km a dnes som mal 5,2 l / 100 km v prepočte. To sa mi veľmi nepáči lebo takto je dojazd len 85 km na nádrž. Môže to byť tým že je veľmi teplo vonku?
Inak neviem čo sa deje ale spotreba nejak stúpla. Ešte minulé tankovanie na novom valci bolo 4,3 l/100 km a dnes som mal 5,2 l / 100 km v prepočte. To sa mi veľmi nepáči lebo takto je dojazd len 85 km na nádrž. Môže to byť tým že je veľmi teplo vonku?
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
cim vacsia tryska, tym vyssia spotreba, logikuš 

- Anubis
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
vitaj v partii nenazranych scootov
ihla ovplyvnuje plyn od 0-100%
teda aspon na mojom scoote,ale mozno mam svetovy unikat 

ihla ovplyvnuje plyn od 0-100%

yvanrT z kápulh
k c u r e h t
k c u r e h t
- deltoro5784
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Logikuš by to bolo keby tam je iná tryska ako predtým ale na tej istej tryske vtedy 4,3 l a teraz 5,2 l. No asi trochu priškrtím vzuch.filter a dám menšiu trysku, lebo takáto spotreba sa mi vôbec nepáči 
For Anubis : na scootlande píšu o ihle toto :Jehla má několik poloh, z výroby bývá většinou nastavena na prostřední pozici. Najdeme ji pod vrchním krytem karburátoru.Ovlivňuje poměr směsi při otevření plynu do 1/3. Pokud jehlu spustíte níž(ségrovku dáte výš) motor bude dostávat méně benzínu a bude při rozjezdu vynechávat. Jestli dáte jehlu výš(ségrovku posouváte níž) motor bude při rozjezdu "tarokovat" a jakoby kašlat. Při ideálním nastavení trysky i jehly má motor plynulý chod jak v nízkých, tak i ve vysokých otáčkách.

For Anubis : na scootlande píšu o ihle toto :Jehla má několik poloh, z výroby bývá většinou nastavena na prostřední pozici. Najdeme ji pod vrchním krytem karburátoru.Ovlivňuje poměr směsi při otevření plynu do 1/3. Pokud jehlu spustíte níž(ségrovku dáte výš) motor bude dostávat méně benzínu a bude při rozjezdu vynechávat. Jestli dáte jehlu výš(ségrovku posouváte níž) motor bude při rozjezdu "tarokovat" a jakoby kašlat. Při ideálním nastavení trysky i jehly má motor plynulý chod jak v nízkých, tak i ve vysokých otáčkách.
- Anubis
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
tak mam unikat
az vsetko uberies,ako vravis....aby si zase nezadrel
ja by som mu dal,kolko si pyta...a naucil sa jazdit na spotrebu...cca 55kmh
uvedom si ze scoot mal 2,5litra na 100km pri rychlosti 45kmh a otackach tak 5000 za min a 50ccm valci
a ty si skoro vsetky cisla zdvojnasobil... k tomu pridaj 53kg (moj odhad,dufam,ze som nepridal
) Adu
a mas 5,5litra na 100km
to je dan za tuning

az vsetko uberies,ako vravis....aby si zase nezadrel
ja by som mu dal,kolko si pyta...a naucil sa jazdit na spotrebu...cca 55kmh
uvedom si ze scoot mal 2,5litra na 100km pri rychlosti 45kmh a otackach tak 5000 za min a 50ccm valci
a ty si skoro vsetky cisla zdvojnasobil... k tomu pridaj 53kg (moj odhad,dufam,ze som nepridal

a mas 5,5litra na 100km
to je dan za tuning
yvanrT z kápulh
k c u r e h t
k c u r e h t
- deltoro5784
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Ja chcem trochu priškrtiť vzduch tým pádom by mala byť menšia tryska (aj menší výkon ale to mi nevadí). Je mi jasné že spotreba sa musí zvýšiť len mi je divné prečo to stúplo o liter na presne tom istom setupe ako som mal pred týždňom. No veď uvidíme a dám samozrejme vedieť.
- deltoro5784
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
No vymyslel som toto že som s plastovej flašky odrezal šróbovací závit a dal ho do diery v airboxe namiseto reštrikcčného kolienka. Inak keď je airbox s kolienkom tak priemer diery je 11,5 mm keď je bez neho tak 24 mm a ja som dosiahol tým závitom 21 mm ale viem tam našróbovať vrchnák do ktorého si vyvŕtam lubovolnú dieru. Skúšal som všeliake možnosti nakoniec som tam nechal 15 mm dieru a 98 trysku. Sviečka je menej biela ale nedosiahol som ani raz tehlovú farbu. Aj keď som filter takmer úplne priškrtil a motor takmer nešiel stále bola do biela. Tak som to spravil aspoň tak nech to ide. MOmentálne mám maximálku niečo cez 80 km/h tachometrových. Na stojane som vytočil 10 200 otáčok viac nešlo lebo pri viac ako pol plyne motor zdochýňa. Ešte sa s tým budem hrať ale nieje to jednoduché vyladiť. Skúšal som aj 110 trysku dať a stále biela tryska a výkon nijaký lebo ho prechlastávalo.
Jediná 92 tryska a nepriškrtený airbox dáva maximálny výkon ale taktiež biela tryska.
Jediná 92 tryska a nepriškrtený airbox dáva maximálny výkon ale taktiež biela tryska.
- Prílohy
-
- IMG_0062.jpg
- (157.84 KiB) 421 stiahnutí
-
- IMG_0063.jpg
- (165.83 KiB) 422 stiahnutí
-
- IMG_0064.jpg
- (90.46 KiB) 420 stiahnutí
- peter1029
- st. skútrista
- Dátum registrácie: St Dec 26, 2007 8:27 pm
- Skúter: Piaggio NRG50 MC3 - LC - DD
- Kontaktovať užívateľa:
chudák deltoro, už sa mu aj pletie tryska so sviečkou, ale tak ani sa mu nedivím
"Jediná 92 tryska a nepriškrtený airbox dáva maximálny výkon ale taktiež biela tryska"

"Jediná 92 tryska a nepriškrtený airbox dáva maximálny výkon ale taktiež biela tryska"
- ADo_xXx
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ut Aug 28, 2007 4:06 pm
- Skúter: CPI hussar
NEviem-kerburator si skusal rozoberat? To uz aku trisku by to chcelo potom?Podla mna bude problem v palivovej sustave.Alebo-miesas si spravne zmes olej/benzin? Ci?
- Anubis
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
ja sa bojim,ze to tym uberanim zase zadres
podla mna by si mu mal dat open filter, nejaku 100-vku trisku a poriadne si to uzivat...
kasli na spotrebu
smulovi to ide pomaly 100vkou a z posledneho zrazu nedosiel domov,lebo mu dosiel benzin
ale pokial ho mal v nadrzi,tak bol najstastnejsi a najvacsi frajer na okoli...
a o tom to je

podla mna by si mu mal dat open filter, nejaku 100-vku trisku a poriadne si to uzivat...
kasli na spotrebu
smulovi to ide pomaly 100vkou a z posledneho zrazu nedosiel domov,lebo mu dosiel benzin

ale pokial ho mal v nadrzi,tak bol najstastnejsi a najvacsi frajer na okoli...
a o tom to je

yvanrT z kápulh
k c u r e h t
k c u r e h t
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
A nemôže byť biela sviečka od toho že je moc prehriata a bolo by tam treba dať možno len číslo studenšiu...
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- deltoro5784
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Tak rozplyniem definitívne všetky dohady. Veľmi mi pomohol článok od houmi 11 http://www.dragstuff.com/techarticles/h ... plugs.html. V podstate som vďaka tomu zistil že som pozeral úplne zle tú sviečku. To že je iskrisko biele je normálne má sa pozerať ten prstenec a to sme včera zistili že mám príliš bohatú zmes lebo je úplne mokrý. Dám tam 92 trysku filter nechám ako som mal a budem sa vytešovať že to ide ako má a spotreba by mala byť tiež menšia sám som zvedavý kolko to bude keď mu budem dávať do tela. Ale znovu som sa niečo podučil. Toto fórum má zmysel len treba vždy nájsť ten spravny príspevok či už hladaním alebo náhodou ako ja
For vlady : mám tam studenú sviečku 9 stupeň presne ako odporúča návod k valcu. Olej 1:33 tiež podľa návodu.

For vlady : mám tam studenú sviečku 9 stupeň presne ako odporúča návod k valcu. Olej 1:33 tiež podľa návodu.
- Anubis
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
sranda je,ze vsetci ti tu davame rady ako najvacsi "profici"
a ty nakoniec prides s niecim,co nikoho nenapadlo

pozeram,ze si zmenil profil a fotku

pozeram,ze si zmenil profil a fotku

yvanrT z kápulh
k c u r e h t
k c u r e h t
- deltoro5784
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
No vieš šak stále hladám a učím sa už mi bolo divné že idem na 110 tryske takmer žiadny výkon a sviečka biela tak som hladal zradu. A teraz som na 92 tryske a ide to paradne a sviečka je mokrá na okrajoch tak by som ešte mohol znížiť ale asi to nechám tak keď to ide nech ho radšej lepšie chladí.
- rspeed
- motorkár
- Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
- Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600
ono vsade kde sa pozries na sviecky tak maju iskriste ciste - o to ide - samocistenie,prstenec odvadza teplo a pri spravnej zmesy je do tehlova - podla mna si necital medzi riadkami ....
- deltoro5784
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
No preložil som si ten článok a prečítal niekolko krát a podla toho som pochopil 3 základné veci: 1. Ten pliešok čo ide z prstenca až nad elektródu určuje teplotu sviečky. Správne je ak je do približne polovice sfarbený jednou farbou a od polovice druhou.(Toto mám úplne správne pekne vidieť tú hranicu ako sa to mení)
2.Prstenec čiže najvyšší závit určuje bohatosť zmesy.Podla toho čo píšu tak pre maximálny možný výkon je treba tehlovú farbu,pre zaistenie dobrej funkčnosti stačí aj keď je mierne do karbónova (ja to mám až mokré takže ešte bohatá zmes)
3.Porcelán pod elektódou určuje predzápal.To som zatial celkom nepochopil čo z toho môžem vyčítať ale predpokladám že niečo so správnym spalovaním. Má to byť čisté nevadí ak je to úplne biele.Pokial sú na tom kúsky sadzý alebo bodky tak to znamená ,,detonation" neviem to presne preložiť čo by to mohlo znamenať ale asi to je zlé.(ja to mám biele až mierne do hneda)
Ale velmi zaujímavý článok,pretože je to podrobne rozpísane a nie len strohé konštatovanie že sviečka má byť tehlová a nemá byť biela prípadne čierna čo mňa vlastne pomýlilo.
Ešte poznámka sviečka sa má pozerať po plnom plyne tak že sa okamžite vypne motor aby sa to na volnobehu nestihlo zmeniť a taktiež pozerať sa to má pod zväčšovacím sklom približne 5 až 10 násobným.
2.Prstenec čiže najvyšší závit určuje bohatosť zmesy.Podla toho čo píšu tak pre maximálny možný výkon je treba tehlovú farbu,pre zaistenie dobrej funkčnosti stačí aj keď je mierne do karbónova (ja to mám až mokré takže ešte bohatá zmes)
3.Porcelán pod elektódou určuje predzápal.To som zatial celkom nepochopil čo z toho môžem vyčítať ale predpokladám že niečo so správnym spalovaním. Má to byť čisté nevadí ak je to úplne biele.Pokial sú na tom kúsky sadzý alebo bodky tak to znamená ,,detonation" neviem to presne preložiť čo by to mohlo znamenať ale asi to je zlé.(ja to mám biele až mierne do hneda)
Ale velmi zaujímavý článok,pretože je to podrobne rozpísane a nie len strohé konštatovanie že sviečka má byť tehlová a nemá byť biela prípadne čierna čo mňa vlastne pomýlilo.
Ešte poznámka sviečka sa má pozerať po plnom plyne tak že sa okamžite vypne motor aby sa to na volnobehu nestihlo zmeniť a taktiež pozerať sa to má pod zväčšovacím sklom približne 5 až 10 násobným.