keeway f-act - Jano
Moderátor: Moderators
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
Re: keeway f-act - Jano
a mal si segerku v smere pohybu piestu alebo nie?
- Keejwak
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Nov 23, 2013 7:39 pm
- Skúter: -
Ou .... nezavidim, ale patri to k tuningu
stale lepsie ze sa ti to stalo teraz ako niekde v chorvatsku

Gilera Runner SP 70 - Valec Malossi Sport 70cc ,Tecnigas TREK vyfuk, Malossi multivar 2000 vario + 7,2gr, Malossi MHR klapky, Malossi red sponge filter, Malossi fly clutch spojka ,Stage6 "WingCooler" zvon, Malossi X-special belt lang remen ...
- Jano
- skútrista
- Dátum registrácie: Št Jún 28, 2012 6:55 pm
- Skúter: keeway f-act
No ja som daval tento typ vnutornej segerky,lebo ovela lepsie drzí v drazke,nez klasicka segerka aka sa pouzíva.Problem ale bol,ze sa z nej odlomilo v tom najtensom mieste,to je pri tych dvoch ockach,ktore sa pouzivaju na stiahnutie kliestami,ked sa davaju.Ono sa to tam v tych miestach zužuje.Cize nevypadla odtial celá segerka.theruck napísal:a mal si segerku v smere pohybu piestu alebo nie?
Naposledy upravil/-a Jano v Po Nov 10, 2014 9:24 pm, upravené celkom 3 krát.
Keeway f-act 100ccm 2T LC - valec liatina 100ccm, karb Motoforce 21, variator MHR, valčeky 5.7 g, kontra malossi červená, fuk Yasuni C16, klapky Malossi MHR, OF...
- Jano
- skútrista
No ja s tym hodne experimentujem,skusam celkove veci ake nikto nerobil.Teraz zaistim piest tak,ze to stiahnem dvomi sroubami,pricom pouzijem lepidlo na zavity aby sa to nepovolovalo.Vsetko si vyrobím na sustruhu.Povodne som to tak chcel robit,ale medzi tym ma napadlo toto,co ale bohuzial nevydrzalo.Tak uvidím.Keejwak napísal:Ou .... nezavidim, ale patri to k tuningustale lepsie ze sa ti to stalo teraz ako niekde v chorvatsku
Keeway f-act 100ccm 2T LC - valec liatina 100ccm, karb Motoforce 21, variator MHR, valčeky 5.7 g, kontra malossi červená, fuk Yasuni C16, klapky Malossi MHR, OF...
- Jano
- skútrista
Takze najpravdepodobnejsia pricina ulomenia je vidiet na fotke - ako na nu tlacil valcek,pricom musela rotovat - tocit sa stale dookola co vidiet na obrusenych vonkajsích hranach.Tym sa material oslabil a v najslabsom mieste sa odlomil ten chybajuci kus,procom vecsi zbytok segerky ostal v pieste.Predpokladam ze klasicku segerku by uz bolo davno vytlacilo celú.
- Prílohy
-
- segerka.zip
- (4.71 MiB) 133 stiahnutí
- Stanleey
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Sep 11, 2012 4:29 pm
- Skúter: Yamaha Aerox R YQ50 & Husqvarna SMR 511
Ja by som to skôr videl na chybu materiálu/výrobnú chybu ségerovky... 
Mimochodom. Čap by sa predsa v pieste nemal pohybovať, len v ojnici/ojničnom ložisku!

Mimochodom. Čap by sa predsa v pieste nemal pohybovať, len v ojnici/ojničnom ložisku!
Yamaha Aerox R YQ50
S6 Sport PRO vario
S6 Sport PRO spojka, S6 R/T zvon
S6 PRO Replica
Dellorto PHVB 22, S6 V-Force3, S6 OF
S6 Sport PRO vario
S6 PRO Replica
- Look
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Jan 10, 2006 12:12 am
- Skúter: -TUNING.SK
- Kontaktovať užívateľa:
je tam X faktorov, 1. piest bol vrtany z 10mm čapu na 12mm, tym padom povodna drazka ku ktorej je dodavana zavlacka od polini išla do preč, a zavlacka sa stala nepouzitelnou, nasledne tam bolo vytvorene ,,dačo" , do čoho si vlozil zavlacku ktoru si uznal za vhodnu a vyšla z toho vlastne ako nevhodna . Jano si vrah, zabil si si valec
- Stanleey
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Sep 11, 2012 4:29 pm
- Skúter: Yamaha Aerox R YQ50 & Husqvarna SMR 511
Jaj táááák....Look napísal:piest bol vrtany z 10mm čapu na 12mm

Už mi to je jasné.

Yamaha Aerox R YQ50
S6 Sport PRO vario
S6 PRO Replica
S6 Sport PRO vario
S6 PRO Replica
- Jano
- skútrista
jj Look ma pravdu,ale ten vyvrt z 10 na 12mm musel byt,nakolko mam kluku z 12 mm piestnym capom.takze som to musel takto riesit.Jasne ze to potom tam museli dopasovávat a to uz nie je to,ako ked sa vyraba cely piest od zakladu.No myslim ze valec nie je este strateny,vsak po repase je to stejne,akoby bol vlastne nový.
No a z tym krutením tej segerky mi je to zahada tiez,lebo oska sa urcite krutit nemohla,vsak mi trvalo kym som ju vybil kladivkom von a tak isto to slo aj dnu,ked som zakladal piest.
No a z tym krutením tej segerky mi je to zahada tiez,lebo oska sa urcite krutit nemohla,vsak mi trvalo kym som ju vybil kladivkom von a tak isto to slo aj dnu,ked som zakladal piest.
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
a take ta nenapadlo ze dokupit rovno piest s 12kou capom (piaggio) a nemusel si riesit taketo veci...vseho vsudy vyslo by to lacnejsie
alebo uplne najjednoduchsie riesenie a to redukcne ojnicne lozisko za 15e

............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- Jano
- skútrista
jj to redukcne som skusal,ale nepasovalo to a tak som sa potom rozhodol prevrtat to na 12mm.
- PeterZ
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Júl 17, 2007 10:31 am
- Skúter: Peugeot Vivacity Silversport
- Kontaktovať užívateľa:
Niekedy človek chce z ničoho niečo a nakoniec sa popri tom narobí toľko že až.... teda ak to neberieš ako vhodné vyplnenie veľa voľného času čo máš... ono je niekedy lepšie použiť správne a pasujúce komponenty ako sa hrať na Macgyvera. Držím Ti palce aby Ti to dobre a bezproblémovo fungovalo.
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
V takom motore sa môžu diať divné veci ak je roztočený na pár tisíc ot. Kľudne verím že teplom sa piest roztiahne a piestny čap tam už nieje tak natesno jak pri skladaní. Aj keď je pravda že by sa nemal točiť....Ale asi sa točil šak to je na tej segerke vidno. A možno aj segerka prečo sa používa origo drátená? možno práve kvôli pevnosti, drát sa inak chová ako vyseknutý kus plechu .... No ale občas zvykne vyletieť aj origo drátená takže si nevyberieš ....
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- Jano
- skútrista
No takto Volodymyr,ja uz nejake riesenie mam 

- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Napadli ma aj také brutálnosti že zhora piestu po kraji dve samorezky....
ale tak, to len taký úlet ...

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!

- Jano
- skútrista
Ono uvazujem to dat na skrutku a protichodnu matku,ale taku dlhsiu cize aby bola po celej dlzke osky a zaistit to lepidlom na zaistovanie skrutiek.napr.LOCTITE 620 ale este pouvazujem,existuje aj nieco taketo aby bola tepelna istota ak by nahodou v miestach okolo čapu boli nejake vyssie teploty http://www.hfmarket.cz/cs/products/26-h-2400/ Chcelo by to vyzistit ake sa v tom mieste na oske čapu vlastne pohybuju teploty u 2T valcov.
- alcatelko
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Co myslis preco sa 100 rokov pouziva jeden system zaistenia capu... sroba do piestu?si robis srandu? Vies co pridavna hmotnost sroby urobi s piestom? A loctite? Cap tam musi chodit hladko ved na to tam mava aj mazacie kanaliky...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
- Keejwak
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Nov 23, 2013 7:39 pm
- Skúter: -
Niekto piesty odlahcuje (alci) a niekto im naopak pridava na hmotnosti 

Gilera Runner SP 70 - Valec Malossi Sport 70cc ,Tecnigas TREK vyfuk, Malossi multivar 2000 vario + 7,2gr, Malossi MHR klapky, Malossi red sponge filter, Malossi fly clutch spojka ,Stage6 "WingCooler" zvon, Malossi X-special belt lang remen ...
- Jano
- skútrista
vsak to by chod capu neovplyvnilo,slo by to vnutrom osky.myslis ze tych par gramov naviac by vylomilo piest ? alebo ?alcatelko napísal:Co myslis preco sa 100 rokov pouziva jeden system zaistenia capu... sroba do piestu?si robis srandu? Vies co pridavna hmotnost sroby urobi s piestom? A loctite? Cap tam musi chodit hladko ved na to tam mava aj mazacie kanaliky...
- alcatelko
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
kolko g ma piest? a kolko g ma taka sroba co tam chces dat...minimalne 10% hmotnosti piestu, motor ti toci povedzme 10000 otacok...cize 20000 krat za minutu pride piest do hornej alebo dolnej uvrate kde extremne rychlo spomali na nulovu rychlost a zas vystartuje opacnym smerom...predstav si (alebo si spocitaj) ake je tam pretazenie (razy) teraz si vezmi ze ta sroba nie je licovana s vnutrom capu ale ma v nom minimalnu volu aj ked sa nehybe lebo je fixovana na koncoch...kedze je to ocel je pruzna...pri kazdej zmene pohybu zapruzi jemne (vibracia)...to mas sialene unavove namahanie a je otazka casu kedy to rupne (preto sa to ani nikde nepouziva, mozno s vynimkou obrych motorov co tocia 500otacok za minutu)...
obdivujem ludi co maju cas a chut experimentovat ale su urcite veci ktore sa neoplati skusat lebo koniec je jasny...ked sa tak velmi bojis segerky existuju specialne capy ktore nie su priebezne ale zakoncene zaoblenim a davaju sa bez segerky do piestu...aby sa nevysunuli moznu sa klznym zaoblenim opriet o valec...1ks stoji cca 500e, pouziva sa v GP 2t motoroch alebo v spickovych motokarach

obdivujem ludi co maju cas a chut experimentovat ale su urcite veci ktore sa neoplati skusat lebo koniec je jasny...ked sa tak velmi bojis segerky existuju specialne capy ktore nie su priebezne ale zakoncene zaoblenim a davaju sa bez segerky do piestu...aby sa nevysunuli moznu sa klznym zaoblenim opriet o valec...1ks stoji cca 500e, pouziva sa v GP 2t motoroch alebo v spickovych motokarach

- Dusan
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Pi Feb 21, 2014 2:16 pm
- Skúter: TGB Bullet 125 RS
Nevtmyslaj hovadiny, osad Cckove segerky nie G ckove, spravne ich orientuj a zuhluj ojnicu. Pri teplote a otackach sa otaca vsetko jedine zeby cap bol osadeny z presahom aj take byva potom netreba segerky, ale na 2takte sa to neda
- Jano
- skútrista
.....aka ma byt spravna orientacia segerky ? C segerka ma zahnute oba konce ?
- Jano
- skútrista
Alcatelko : To je ten material z nejakej mimozemskej hmoty ze to stoji 500e
uz fakt nevedia co za take prkotinky pytat.
Inak skor si myslím ze sa to nepouzíva preto,lebo by bola problematicka demontaz,cize ak to tam zafixujes tu sroubu z tym protikusom Loctite ci inym lepidlom,tak to uz nevykrútis,kdezto segerku vyberies bez problemov kedykolvek,je to rychlejsie proste.Hmotnostne by totiz nebol problem urobit piest + celu zostavu okolo čapu tak,aby spolu z tymi sroubami vazilo stejne nez piest zo segerkami.

Inak skor si myslím ze sa to nepouzíva preto,lebo by bola problematicka demontaz,cize ak to tam zafixujes tu sroubu z tym protikusom Loctite ci inym lepidlom,tak to uz nevykrútis,kdezto segerku vyberies bez problemov kedykolvek,je to rychlejsie proste.Hmotnostne by totiz nebol problem urobit piest + celu zostavu okolo čapu tak,aby spolu z tymi sroubami vazilo stejne nez piest zo segerkami.
- alcatelko
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
vies preco to tolko stoji...skus vyrobit bezsvovu rurku ktora je na oboch koncoch uzavreta aby bola vsade rovnako hruba a vyvazena...masovo sa to vyrabat neda...je to kusova vyroba na zakazku...existuju home made nahrady kedy sa do koncov zalisuje nieco ale s tym nie su bohvie ake dobre skusenosti
nic to nemeni na tom ze pchat srobu do piestenho capu je cista samovrazda...proste spravne riesenie je jednoduche a lacne...piest musis kupovat tak ci tak...tak tam preboha kup ten spravny a mas do smrti pokoj...dostanes k nemu spravny cap co tam sedi a dokonca aj segerky co tam sedia...
(p.s.: segerky sa davaju tak ze medzera smeruje kolmo hore v smere pohybu piesta) a hlavne sa musia davat s citom aby si ich nepoohybal
nic to nemeni na tom ze pchat srobu do piestenho capu je cista samovrazda...proste spravne riesenie je jednoduche a lacne...piest musis kupovat tak ci tak...tak tam preboha kup ten spravny a mas do smrti pokoj...dostanes k nemu spravny cap co tam sedi a dokonca aj segerky co tam sedia...
(p.s.: segerky sa davaju tak ze medzera smeruje kolmo hore v smere pohybu piesta) a hlavne sa musia davat s citom aby si ich nepoohybal

- Jano
- skútrista
Aha uz rozumiem,cize preto kolmo na smer pohybu lebo vtedy ta segerka zapruží bez toho,aby hrozilo ze vypadne,ked piest spomaluje a spetne zrychluje ?