Keeway Matrix 50 - Baca
Moderátor: Moderators
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Re: Keeway Matrix 50 - Baca
Sa ti aj divím....Kupuješ za toľké prachy nejaké nepodarky carbonové ,jak keby tie PET boli nefunkčné... 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- Jano
- skútrista
- Dátum registrácie: Št Jún 28, 2012 6:55 pm
- Skúter: keeway f-act
Malossi MHR klapky patria medzi najlepsie.Je to špička.Ja ich mam tiez 

Keeway f-act 100ccm 2T LC - valec liatina 100ccm, karb Motoforce 21, variator MHR, valčeky 5.7 g, kontra malossi červená, fuk Yasuni C16, klapky Malossi MHR, OF...
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
sak ale ty musis lebo ty mas 2 chladice 

- BacaNR
- st. skútrista
- Dátum registrácie: St Aug 01, 2012 11:10 pm
- Skúter: Keeway Matrix , Malaguti Madison RS250 , Yamaha T-max 500i
veduci aj ja mam dva , to iba ty mas len jeden ale zato velky 

Top Due+ 70 LC , Giannelli Shot V4 , MHR overrange , MHR delta clutch , MHR klapky, TC unit , Dellorto 21mm
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
ja si myslim ze nemam lebo ja som ho este nevidel
- BacaNR
- st. skútrista
Dnes som bol po zadnu remenicu zo stareho piaggio motora. Velke dik uživatelovy Fotko za remenicu
aj som ju tam uz nahodil pasuje super, este doladit podlozkami a jemne kusok krytu sekundarnych prevodov obrusit a zohnat kusok dlhsi remen. Skusal som remen z cinskeho kartera ale ten je moc dlhy
Inak stage6 pro vyfuk nahodeny. Musel som ist s valcekami hmotnostou dole (momentalne zatial 4,8g) bo pracuje na vyssich otackach ako leo TT a ide to lepsie , ale rozdiel triedy to nieje. motor teraz bezi v rozmedzi 10-11tis otacok. Co ma vsak prekvapilo ze maximalka je cca rovnaka

Inak stage6 pro vyfuk nahodeny. Musel som ist s valcekami hmotnostou dole (momentalne zatial 4,8g) bo pracuje na vyssich otackach ako leo TT a ide to lepsie , ale rozdiel triedy to nieje. motor teraz bezi v rozmedzi 10-11tis otacok. Co ma vsak prekvapilo ze maximalka je cca rovnaka

Top Due+ 70 LC , Giannelli Shot V4 , MHR overrange , MHR delta clutch , MHR klapky, TC unit , Dellorto 21mm
- Keejwak
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Nov 23, 2013 7:39 pm
- Skúter: -
Baca baca ide ti to pekne
11000ot uz musi robit pekny rachot
co este planujes pomenit?
inak ten piskot sa po vymene remenic vytratil? 

Gilera Runner SP 70 - Valec Malossi Sport 70cc ,Tecnigas TREK vyfuk, Malossi multivar 2000 vario + 7,2gr, Malossi MHR klapky, Malossi red sponge filter, Malossi fly clutch spojka ,Stage6 "WingCooler" zvon, Malossi X-special belt lang remen ...
- BacaNR
- st. skútrista
no už velmi neni čo menit iba toto doladit teraz
no piskot je stale ale to piska sekundarny prevod to z remenicou nema nic spolocne. Ale uz to piska o niečo menej ako predtym. Este skusim naliat do prevodov ten pripravok co sa dava proti hucaniu prevodoviek v aute možno to pomože
ale je to zaujimave ked idem rychlo ma to zvuk ako tryskove lietadlo 

-
- trojkolkár
- Dátum registrácie: Ut Jún 02, 2009 3:05 pm
- Skúter: Piaggio Zip SP, Aprilia SR 50 LC, Piaggio NTT, Fast Rider
No som zvedavý ako ti to pôjde
Niektoré tuning prevody majú takú vlastnosť že pískajú 

podpis som si este nenastavil
- Keejwak
- st. skútrista
Myslim ze nepomoze
ale skus
dufam ze sa mi das povozit pri najblizsom stretnuti 

Gilera Runner SP 70 - Valec Malossi Sport 70cc ,Tecnigas TREK vyfuk, Malossi multivar 2000 vario + 7,2gr, Malossi MHR klapky, Malossi red sponge filter, Malossi fly clutch spojka ,Stage6 "WingCooler" zvon, Malossi X-special belt lang remen ...
- BacaNR
- st. skútrista
Tak dnes remenica nahodena stacilo jemne obrusit kryt prevodov a dat podložku pod zvon (hrubku podložky mam 2,3mm)
Teraz riesim aky remen tam dat aby vacsia remenica mala neaky zmysel
Remene : minarelli special ( seria ) - 16,5x8x745 mm 30°
Čo by mohlo pasovat:
minarelli overrange - 18x10x789 mm 30°
italjet pista 50 - 15x8x793 mm 30°
pežot 50 2T 18x8x769 mm 32°
malaguti f10/yamaha jog 50 2T - 16,5x8x796 mm 30°
suzuki katana do 98 - 17x8x781 mm 30°
pripadne yamaha aerox/neos 100 - 17,8x10x778 mm 28° - ale tento ma inu vyšku a uhol
Treba ale zohladnit ze mam obycajny multivar. Remen minarelli overrange mi pozicia modreoko na skusku a okrem neho najviac sa mi pozdava remen zo suzuki katana
skusal som remen z činy - 17,5x8x804 mm 30° - ale ten bol moc dlhy
Keejwak jasne neboj budes sa moct povozit
Teraz riesim aky remen tam dat aby vacsia remenica mala neaky zmysel

Remene : minarelli special ( seria ) - 16,5x8x745 mm 30°
Čo by mohlo pasovat:
minarelli overrange - 18x10x789 mm 30°
italjet pista 50 - 15x8x793 mm 30°
pežot 50 2T 18x8x769 mm 32°
malaguti f10/yamaha jog 50 2T - 16,5x8x796 mm 30°
suzuki katana do 98 - 17x8x781 mm 30°
pripadne yamaha aerox/neos 100 - 17,8x10x778 mm 28° - ale tento ma inu vyšku a uhol
Treba ale zohladnit ze mam obycajny multivar. Remen minarelli overrange mi pozicia modreoko na skusku a okrem neho najviac sa mi pozdava remen zo suzuki katana

skusal som remen z činy - 17,5x8x804 mm 30° - ale ten bol moc dlhy
Keejwak jasne neboj budes sa moct povozit

- Keejwak
- st. skútrista
Baca ja som mal remen malossi special belt 17x8x802 mm 30° a bol v predu uplne na valceku a v zadu mi pretrcal 1mm s remenice(co je idealne) .... a maximalku som mal oproti seriovemu o nieco vacsiu 
inak jeden cas jano riesil remen z piaggia a myslim ze ho tam ma doteraz

inak jeden cas jano riesil remen z piaggia a myslim ze ho tam ma doteraz
Naposledy upravil/-a Keejwak v Pi Dec 04, 2015 10:06 pm, upravené celkom 1 krát.
- BacaNR
- st. skútrista
ano ved taky remen som skusal a bol velky
nezabudaj ze ja mam minarelli karter a tam je kusok mensi remen ako na cinskom bloku
v podstate sa mi jedna hlavne o zlepsenie zrychlenia o maximalku sa az tak moc nejedna 

- Keejwak
- st. skútrista
Hmmm neviem preco som si myslel ze mas keeway karter
tak ja ti teda s tymto nepomozem ale taky alci urcite 

- BacaNR
- st. skútrista
tak tu pomoze hlavne metoda pokus-omyl , uvidim ako sa bude tvarit ten overrange remen a ked by je moc velky zohnal by som z tej suzuki katana
mam celu sadu podloziek pod prednu remenicu tak si to viem pekne doladit aby bol v predu pekne dole na valceku remen 

- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
kratsi remen da vacsi rozsah prevodu, a vyssiu maximalku, dlhsi da lepsi odpich...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- BacaNR
- st. skútrista
ano to je pravda ale aj ten kratsi musi byt dlhsi ako mam teraz seriovy inak ta remenica nema vyznam
ale v prvom rade sa mi jedna o co najvacsi odpich takze idealne aby bol na zadnej remenici co najviac hore
polaborujem a dam vediet 

- Dusan
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Pi Feb 21, 2014 2:16 pm
- Skúter: TGB Bullet 125 RS
To nie je celkom pravda. Musi tam byt remen idealnej dlzky a remenice musia mat vhodny priemer. Inak nebude dobre vyuzity vykon motora.alcatelko napísal:kratsi remen da vacsi rozsah prevodu, a vyssiu maximalku, dlhsi da lepsi odpich...
Pri spravnej dlzke remena bude aj odpich lepsi aj maximalka vyssia(ak motor bude mat vykon v tych otackach)
Ak remenice nemaju rovnaky priemer potom nastupuje kompromis, o ktorom pises ale treba podkladat remenucu variatora.
- alcatelko
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
nakresli si na papier obe remenice v realnej vziadelnosti od seba, nahresi si krajne polohy kam moze ist remen a pocitaj...tu je vzorec: https://scontent.xx.fbcdn.net/hphotos-a ... e=56EDDFCF
L je polovicna dlzka remena, r1 polomer prednej remenice, r2 zadnej a v vzdialenost remenic
neviem ako u mina a ciny ale u piaggia oversize varia je pri vyuziti 100% rozsahu varia vyuzitych cca 70% rozsahu zadnej remenice, a rozdiel celkoveho prevodu pri kratkom a dlhom remeni je obrovsky
L je polovicna dlzka remena, r1 polomer prednej remenice, r2 zadnej a v vzdialenost remenic
neviem ako u mina a ciny ale u piaggia oversize varia je pri vyuziti 100% rozsahu varia vyuzitych cca 70% rozsahu zadnej remenice, a rozdiel celkoveho prevodu pri kratkom a dlhom remeni je obrovsky
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
- BacaNR
- st. skútrista
Keby si vyplnim udaje do toho vzorca a vyratam s roznymi remenmi tak co vlastne je vysledok toho vzorca?
Dnes som porovnaval predne polremenice :
seria 93,5mm
polini 95,5mm
Takze ak budem experimentovat s remenmi dam radsej polinacku. Nema niekto Ventilvar na minarelli motore zeby odmeral kolko milimetrov ma priemer?
Zajtra by mal dorazit overrange remen na skusku od ModreOko
Len zo zaujimavosti multivar ma 96,8mm , seria ma o cca 2mm menej

Dnes som porovnaval predne polremenice :
seria 93,5mm
polini 95,5mm
Takze ak budem experimentovat s remenmi dam radsej polinacku. Nema niekto Ventilvar na minarelli motore zeby odmeral kolko milimetrov ma priemer?

Zajtra by mal dorazit overrange remen na skusku od ModreOko

Len zo zaujimavosti multivar ma 96,8mm , seria ma o cca 2mm menej
- Keejwak
- st. skútrista
Podla mojho stredoskolskeho rozuma je L polovicna dlzka remena (pisal alci) cize ked vysledne cislo L vynasobis krat 2 tak ti mas vyjst dlzka ,,idealneho " remena
mozes este doplnit ostatne udaje a skusime to vypocitat 

- alcatelko
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
vies si spocitat napr rozsah prevodoveho pomeru pri remeni uplne dole na variu a uplne hore na variu, pri urcitej dlzke remena, celkovy prevod aky dosiahnes s urcitou dlzkou remena atd...
- BacaNR
- st. skútrista
Tak remenicu mam uz dlhsie nahodenu len som s tym este dost laboroval. Mam tam teraz remen od ModreOko a to je asi starsia verzia malossi overrange remena 17,5x9x780 (realne ma teraz 17mm)
Doteraz tam bol seria malossi special remen rozmer 16,5x8x745. Trocha je skoda ze ten remen ja o 1mm vyssi takze je kusok viac hore aj ked je dole na valceku. Ktovie aky rozdiel to moze spravit na celkovom prevode kedze 1mm "stracam" na prednej aj zadnej remenici(kto vie co myslim pochopi)
Remen som doladil podlozkou medzi valcek a prednu polremenicu ( hrubka 2 x 0,44mm teda 0,88mm) aby bol pekne na valceku. Vzadu je remen pekne hore na remenici a dlhsi remen by to uz len sotva znieslo kedze o moc viac sa ta remenica uz nevie zavret. Samozrejmostou bolo obrusenie kartru a doladenie valcekov. Najviac roboty bolo s doladenim spojky (delta clutch). Musel som dat o dost tvrdsie strunky aby to ako tak šlo (predtym zelene malossi , teraz červene a stale je malo. Problem je že ak dam modre (stredne tvrde z race sady, predpatie na stred, zavažička co najviac vzdialene od čapu pakne) tak skuter ma otacky ake by som chcel ale dost to šmyka. Tento problem som mal aj so starou remenicou a inym remenom a neviem si s tym poradit. Skusal som rozne nastavenia spojky ak nie 30x tak ani raz ale furt niesom spokojny. Ako ten skuter zrychluje dobre(na bezne jazdenie to uz velmi ani nieje
) ale chcel by som aby to este viac trhlo zatiahlo pri rozbehu z miesta,jednoducho aby sa to bralo same na zadne lebo potencial tam je. Spojkovy zvon je seria ale neverim ze tuning zvon by nieco spravil okrem eliminacie prehrievania. Este vyskusam dat najtvrdsiu kontru od malossi (momnetalne tam mam strednu tvrdost) mozno to tak nesmyka spojka ale remen uvidime. Ak ma niekto skusenosti s touto spojkou sem s nimi 
Je pravda ze mam cez 90kg a s neakym 65kg loptošom by to inak islo ale co už
Inak co sa tyka zlepsenia ano je to citit ale zas neaky extra velky ozdiel to nieje. Treba ale brat ohlad ze to este nieje uplne vyladene. Tu by este chcelo polaborovat a skusit neaky iny remen co ma vysku a sirku ako seria a dlžku okolo780mm
A za dalsie furt na to presadam z 250ky tak bez objektivneho merania je to tazke porovnat. Maximalku som este neskusal, zatial 
Doteraz tam bol seria malossi special remen rozmer 16,5x8x745. Trocha je skoda ze ten remen ja o 1mm vyssi takze je kusok viac hore aj ked je dole na valceku. Ktovie aky rozdiel to moze spravit na celkovom prevode kedze 1mm "stracam" na prednej aj zadnej remenici(kto vie co myslim pochopi)

Remen som doladil podlozkou medzi valcek a prednu polremenicu ( hrubka 2 x 0,44mm teda 0,88mm) aby bol pekne na valceku. Vzadu je remen pekne hore na remenici a dlhsi remen by to uz len sotva znieslo kedze o moc viac sa ta remenica uz nevie zavret. Samozrejmostou bolo obrusenie kartru a doladenie valcekov. Najviac roboty bolo s doladenim spojky (delta clutch). Musel som dat o dost tvrdsie strunky aby to ako tak šlo (predtym zelene malossi , teraz červene a stale je malo. Problem je že ak dam modre (stredne tvrde z race sady, predpatie na stred, zavažička co najviac vzdialene od čapu pakne) tak skuter ma otacky ake by som chcel ale dost to šmyka. Tento problem som mal aj so starou remenicou a inym remenom a neviem si s tym poradit. Skusal som rozne nastavenia spojky ak nie 30x tak ani raz ale furt niesom spokojny. Ako ten skuter zrychluje dobre(na bezne jazdenie to uz velmi ani nieje

Je pravda ze mam cez 90kg a s neakym 65kg loptošom by to inak islo ale co už

Inak co sa tyka zlepsenia ano je to citit ale zas neaky extra velky ozdiel to nieje. Treba ale brat ohlad ze to este nieje uplne vyladene. Tu by este chcelo polaborovat a skusit neaky iny remen co ma vysku a sirku ako seria a dlžku okolo780mm

- alcatelko
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
davaj na spojke maximalne predpatia, pokial mozno bez zavazicok, strunky by som dal modre alebo cierne
kvalitny zvon urobi svoje (kus skrati dobu preklzu, lepsie si sedi s materialom race spojky, mne sa celkom osvedcil s6 cnc najlahsi variant, je cely z jedneho kusu a vyzera byt kovany, nie lisovany
kvalitny zvon urobi svoje (kus skrati dobu preklzu, lepsie si sedi s materialom race spojky, mne sa celkom osvedcil s6 cnc najlahsi variant, je cely z jedneho kusu a vyzera byt kovany, nie lisovany
- BacaNR
- st. skútrista
aha dik za info
inak ale preco je dobre mat vzdy predpatie pruziniek na max hodnote?Kedze tym je len pruzinka cely cas viac napnuta. Nieje to to iste ako ked dam napr silnejsiu pruzinku a predpatie na stred napr?Bo ked som s tym laboroval tak sa to tak spravalo. No delta clutch bez zavažičok sa neda použit kedze je v nich zavit na srob ktory z opacnej strany pakne drzi štelovatko predpatia
Dokonca k race sade pružiniek boli druhe zavazička tusim o 0,5 alebo 1g lahsie. Skusim na jar este neaky tuningovy zvon uvidime
Este otazka s venturiho trubicou je lepsie ju tam mat alebo nemat na minarelli motore?je niekde neaky graf?niekde som cital ze sa to pouziva ked je ovalna priruba sania. skusal som aj aj a subjektive sa mi to zdalo lepsie s nou ale to je asi len placebo
tu je link ohladom tej spojky http://www.provoscooter.com/forum/showt ... hp?t=20037

Este otazka s venturiho trubicou je lepsie ju tam mat alebo nemat na minarelli motore?je niekde neaky graf?niekde som cital ze sa to pouziva ked je ovalna priruba sania. skusal som aj aj a subjektive sa mi to zdalo lepsie s nou ale to je asi len placebo

tu je link ohladom tej spojky http://www.provoscooter.com/forum/showt ... hp?t=20037