Yamaha Aerox R - modreOKO
Moderátor: Moderators
-
- st. kolobežkár
- Dátum registrácie: Ut Dec 21, 2010 9:44 am
- Skúter: malaguti f15 a aprilia sr 50 .
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Yamaha Aerox R
jo vapkou ale zdálky ... no mněto na motocrosove motorce nikdy chladič nevidržal...
podpis som si este nenastavil
- modreOKO
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Aug 31, 2009 8:12 pm
- Skúter: Yamaha AEROX - Modroocko :)
ano asi to idem dat cely chladic dole a precistit ho kvalitne .. nie inak zvonku je on cistucky, rebra su priechodne ziadna spina, bordel ani musky atd ...
Vybrus + nova piestna sada cca 45e.
Vybrus + nova piestna sada cca 45e.
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra
- modreOKO
- motorkár
krása nadhera, uz mi prislo čidlo od porkyho, to je rýchlosť
ĎAKUJEM.
..nedalo mi to, musel som ihneď otestovať , postup detto presne rovnaký ako so starým čidlom, zohriata zovreta voda, termoska a ku scootru, test ..
stym rozdielom že porkyh čidlo bolo na tom o 35° lepšie
, takže toto by sme mali ..

..nedalo mi to, musel som ihneď otestovať , postup detto presne rovnaký ako so starým čidlom, zohriata zovreta voda, termoska a ku scootru, test ..
stym rozdielom že porkyh čidlo bolo na tom o 35° lepšie

- Prílohy
-
- 150320112299.jpg
- (68.03 KiB) 216 stiahnutí
-
- 150320112302.jpg
- (59.32 KiB) 216 stiahnutí
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra
- modreOKO
- motorkár
..ďalej mi to nedalo a chcel som ckontrolovať chladič samotný ako je na tom, dal som dole plasty, chladič a demontoval som asi taku polovicu z toho plastu ktorý sa nedá dať dole (na fotke ten predierovany) , viete ktorý myslim, upevňuje sa nanho napr. brucho, predkolenny plast, aj predny biely atd.. proste ale bol tam zbytočny pretože dosť bránil voľnému priechodu vzduchu za chladičom tak som ho obstrihal ..
- Prílohy
-
- 150320112308.jpg
- (94.76 KiB) 216 stiahnutí
-
- 150320112309.jpg
- (79.76 KiB) 216 stiahnutí
-
- 150320112310.jpg
- (104.18 KiB) 216 stiahnutí
- modreOKO
- motorkár
demontovany chladič som doma komplet vysprchoval, vyumyval, kefkou poprečisťoval, doškriabal vaňu , poprefukoval .. atď 
a zistil som, že tomu chladiči NIČ NIE JE .. krásny ako nový chladič, perfektne držívodu, má výborné priechody, voda cez neho preteká bezproblémovo.. prikladám foto ako krásne cez neho preteká voda pod prúdom vody z vodovodných batérií..
Takže v chladiči samotnom by som problem nevidel, toto by sme mali
..neviem ako vy ale začínam mať pocit že nám zostala už len tá vodná pumpa nešťastná, keďže hadice sú krásne priechodné, chladič taktiež, žiadnu inú prekážku na ceste chladiaceho systému nevidím okrem VP .. hm ?

a zistil som, že tomu chladiči NIČ NIE JE .. krásny ako nový chladič, perfektne držívodu, má výborné priechody, voda cez neho preteká bezproblémovo.. prikladám foto ako krásne cez neho preteká voda pod prúdom vody z vodovodných batérií..
Takže v chladiči samotnom by som problem nevidel, toto by sme mali
..neviem ako vy ale začínam mať pocit že nám zostala už len tá vodná pumpa nešťastná, keďže hadice sú krásne priechodné, chladič taktiež, žiadnu inú prekážku na ceste chladiaceho systému nevidím okrem VP .. hm ?
- Prílohy
-
- 150320112313.jpg
- (79.65 KiB) 213 stiahnutí
- Luthar
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 03, 2010 11:11 pm
- Skúter: Derbi GP1i 250
no to z tym plastom asi nebol dobry napad, na nieco tam asi sluzi nie ? ci ?
- m4rk0
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Jún 02, 2009 9:21 pm
- Skúter: Gilera Runner 70 SP Replica Simoncelli
- Kontaktovať užívateľa:
ja som pochopil kde je ten plast a nesluzil na nic ,ved to aj pise ten plast je schovany
-
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Mar 05, 2009 12:14 pm
- Skúter: Aprilia sr street
vymen vodnu pumpu za nejaký iný typ RMS alebo SSP a hlavne to dobre odvzdušni.
- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Keby sa dalo nejak opticky skontrolovať či v tom systéme prúdi kvapalina keď je to na valci nahodené.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
- deltoro5784
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Hej aj Optik to mal, len dlho to vidieť nebolo, lebo po pár minútach volnobehu boli čierne nepriahladné od hrdzi či čoho.
-
- st. kolobežkár
- Dátum registrácie: Ut Dec 21, 2010 9:44 am
- Skúter: malaguti f15 a aprilia sr 50 .
- Kontaktovať užívateľa:
jj ty motoforce ja je mám a dal sem červenej fridex a nejsou rezavé nic
...

- Luthar
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 03, 2010 11:11 pm
- Skúter: Derbi GP1i 250
keby nesluzil na nic tak by tam urcite nebol, kedze by na tych statisicoch vyliskoch firma usetrila nemale peniaze. Ja len ze ci to nieje koli nejakemu spatnemu prudeniu ked vzduch prejde cez chladic (ja viem asi kecam len rozmyslam na co by to tam mohol byt)m4rk0 napísal:ja som pochopil kde je ten plast a nesluzil na nic ,ved to aj pise ten plast je schovany
- modreOKO
- motorkár
nie luthar, viesco ono to tam sluzi vpodstate na to, aby ti "asi dobre" sadli plasty , ako keby urcoval smer , proste oneho prichycujes napriklad podsedlak, dalej brucho tam si dva srubky, potom ten môj predny biely plast asi dve, .. ale kedze kazdy jeden ztychto plastov ma aj pevne uchytenie priamo na kostre riadnymi srobami s maticou, nevidim dôvod to tam enchavat. A inak ja som ho nedemontoval komplet cely, iba ten vrch , "boky" som vpodstate nechal, pretoze som si vsimol ze bol kvalitne zasraty a to od kolesa, cize to ma aj tuto "funkciu" ze zabranuje necistote dostat sa napriklad do scootra (brucha) plastu, kde mas napr. baterku, elektriku, popripade ine lanká,, takze len som vpodstate uvolnil priestor za chladicom ...

to deltoro: opticky sa to da skontrolovat jedinym spôsobom. A to mi povedal alci este minuly rok , ked som riesil tu VP co mi stale pretekala . Spôob je taky ze jednoducho otvoris expanzku, ked mas nastartovane a popridavas, musis vidiet ze ti strieka (prúdi) voda zpravej strany (vyššieho vstupu na expanzke) , to je asi tak všetko, no a to mi vždy prúdilo...
Ja si myslim že som tam musel mat niekde bublinu, alebo jednoduchpo slabo odvzdušnene , vresp. vôbec..

to deltoro: opticky sa to da skontrolovat jedinym spôsobom. A to mi povedal alci este minuly rok , ked som riesil tu VP co mi stale pretekala . Spôob je taky ze jednoducho otvoris expanzku, ked mas nastartovane a popridavas, musis vidiet ze ti strieka (prúdi) voda zpravej strany (vyššieho vstupu na expanzke) , to je asi tak všetko, no a to mi vždy prúdilo...
Ja si myslim že som tam musel mat niekde bublinu, alebo jednoduchpo slabo odvzdušnene , vresp. vôbec..
- deltoro5784
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Ale keby tam bola bublina tak by to neprúdilo či sa mýlim? Druhá možnosť je že to nedostatočne prúdilo.
- modreOKO
- motorkár
netusim kamosko ja ako sa to sprava zavzdusnene
, nemam sajnu , ale aj tak si myslim ze vpodstate CELY ZABEH som chodil na tomto ,, takto poskladanom takto spravenom scoote, cez 400km minimalne a nic .. divné.
..nedostatočne prúdilo ? .. a kde to doteraz tak prudilo, zeby tomu hrablo ?

..nedostatočne prúdilo ? .. a kde to doteraz tak prudilo, zeby tomu hrablo ?

- modreOKO
- motorkár
ale esste mam na vas skôr otazku , .. chladic je vlastne siet kanalikov, malickych kanalikov, medzi ktorymi su zvonka tie "rebrá" ktoré ochladzuje vzduch atd ..
fotka ktoru som dal, je sice pekna ze chladic je priechodny, lenze ja vpodstate nemam ako zistit ze ci su priechodne aj tie KANALIKY , nemam pravdu ? co ak je priechodný len obvod chladica a kanaliky bezšance ?
..
boe uz take hypotezy ma napadaju, .. to asi len v praxi zistim nie ? pocitovo, podla teploty, ze ked bude na teplomeri cez 50 - 60 -65° tak skusim rebrá ci su teple alebo co .. hm
fotka ktoru som dal, je sice pekna ze chladic je priechodny, lenze ja vpodstate nemam ako zistit ze ci su priechodne aj tie KANALIKY , nemam pravdu ? co ak je priechodný len obvod chladica a kanaliky bezšance ?

boe uz take hypotezy ma napadaju, .. to asi len v praxi zistim nie ? pocitovo, podla teploty, ze ked bude na teplomeri cez 50 - 60 -65° tak skusim rebrá ci su teple alebo co .. hm
-
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Mar 05, 2009 12:14 pm
- Skúter: Aprilia sr street
to je podla mna podbne ako ked je zavzdušnený radiator....hraje len určita časť....
celkovo skontroluješ chladič za prevadzky tak že rukou po nom poprechadzaš a budeš citiť či je rovnomerne zahriaty. ja som tak na aprilke skušal po jazde cez rebra som prestrčil ruku či je zohriata voda a či je cela plocha ohriata chladiča. daj chladič a nedavaj prednu masku a len sa troška povoz a potom rukou skontroluj povrch chladiča či bude celý teplý ak hej tak kanaliky asi budu priechodne.
inak počas zabehu si nemusel mať poruchu...sa ti pumpa mohla aj teraz niekedy pokašlať. to je otazka chvilky.
celkovo skontroluješ chladič za prevadzky tak že rukou po nom poprechadzaš a budeš citiť či je rovnomerne zahriaty. ja som tak na aprilke skušal po jazde cez rebra som prestrčil ruku či je zohriata voda a či je cela plocha ohriata chladiča. daj chladič a nedavaj prednu masku a len sa troška povoz a potom rukou skontroluj povrch chladiča či bude celý teplý ak hej tak kanaliky asi budu priechodne.
inak počas zabehu si nemusel mať poruchu...sa ti pumpa mohla aj teraz niekedy pokašlať. to je otazka chvilky.
- modreOKO
- motorkár
mas pravdu, .. budem riesit chladic az ked budem mat nastartovane, vresp. preflush-nem to celé tym pripravkom a potom budem riesit.
Zajtra sa asi s najväcsou pravdepodobnostou pozriem lepsie na tu VP. Sam som zvedavy.
Zajtra sa asi s najväcsou pravdepodobnostou pozriem lepsie na tu VP. Sam som zvedavy.
- deltoro5784
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Teraz keď máš dobré čidlo teploty aspoň budeš vedieť keď sa to bude prehrievať, takže by si mal nato prísť.
- modreOKO
- motorkár
tak som dnes teda dal späť chladič,
a riešil som prepad oleja z prevodov, nakolko tom tu hadicku niekde zapatrosil ale myslim ze som sa stym vyhral a bude to vpohode fungovat.
Inak pozeral som VP a vyzera byt vporiadku, vrtulka tam je našikovna presne , krasne drži , s pokrutenim vrtulky sa krutila aj kluka, všetko allright . Vidim to uz len na ten pokus-omyl, mam nove cidlo, budem sledovat teplotu, preplachnem chladiaci system nalejem tam tu tekutinu a uvidime.
a riešil som prepad oleja z prevodov, nakolko tom tu hadicku niekde zapatrosil ale myslim ze som sa stym vyhral a bude to vpohode fungovat.
Inak pozeral som VP a vyzera byt vporiadku, vrtulka tam je našikovna presne , krasne drži , s pokrutenim vrtulky sa krutila aj kluka, všetko allright . Vidim to uz len na ten pokus-omyl, mam nove cidlo, budem sledovat teplotu, preplachnem chladiaci system nalejem tam tu tekutinu a uvidime.
- Prílohy
-
- 160320112319.jpg
- (56.65 KiB) 89 stiahnutí
-
- 160320112324.jpg
- (51.33 KiB) 89 stiahnutí
-
- 160320112325.jpg
- (94.4 KiB) 89 stiahnutí
-
- 160320112327.jpg
- (56.79 KiB) 89 stiahnutí
-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ut Nov 18, 2008 4:50 pm
- Skúter: nemám
- Kontaktovať užívateľa:
- modreOKO
- motorkár
no ano samozzrejme , dakuje sa za hadičku kredencovi 
..a toto je môj 1000ci prispevok
, uz siom velky chlapec 

..a toto je môj 1000ci prispevok

- modreOKO
- motorkár
...vcera dosli nove tesnenia
- Prílohy
-
- 210320112345.jpg
- (47.54 KiB) 278 stiahnutí
-
- 210320112350.jpg
- (60.47 KiB) 278 stiahnutí