Yamaha Aerox R - modreOKO
Moderátor: Moderators
- Peter 218
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Aug 14, 2010 11:19 pm
- Skúter: Aprilia SR 50
Re: Yamaha Aerox R - modreOKO
Nejde to vyrovnať vôbec?..ani rukou?..ja som to vyrovnal rukou a dal naspať a všetko funguje 

Aprilia Sr 50-liatina 70 ccm,17,5ka karburator,Malossi multivar,Naraku spojka,Malossi remeň,Gianelli Extra.

-
- st. kolobežkár
- Dátum registrácie: Ne Okt 07, 2012 9:33 am
- Skúter: Yuki cross 125
skus to este raz tak, ze to das to horucej vody nech to zmäkne a tak potom 

Yuki Cross 125-CHINA POWER- In the past...
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
to musis pokrcit do takej formy aby to fungovalo ako keby piest pri zmene tlakumodreOKO napísal:No tak v to teda dúfam že áno
Ale teraz riešim trošičku iný problém a to brzdu, zadnú. Dával som sem fotku ako je pokrčený ten plastík. Alci mi vtedy radil aby som ho nechal vystrieť, no ani to s ním nepohlo. Neviem či to môžem aj tak dať do expanzky alebo čo, neviete poradiť?nemám s týmito vecami skúsenosti akosi. . .
na okruhlej expanzke to vyzera tak ako na tomto obrazku ta najspodnejsia gumicka

tak ty musis tu tvoju hranatu poskaldat tiez do takeho tvaru. ja ked som to zoobral tez som nevedel jak to ma byt

- Look
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Jan 10, 2006 12:12 am
- Skúter: -TUNING.SK
- Kontaktovať užívateľa:
naco novu ked s malou pomocou sa to dokaze vratit do povodneho tvaru?
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
5,-E za kúsok plastu...
.

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- Look
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Jan 10, 2006 12:12 am
- Skúter: -TUNING.SK
- Kontaktovať užívateľa:
za dalsie je to guma a nie plast 

- VLADY
- spammer
Ak je to ozaj poctivá guma tak predsa nemôže byť problém že by bola nejak pomačkaná a mala trvalo zmenený tvar??? Ja som vždy mal pocit že je to dajaký plastovogumový mišung . A okrem toho ak je to guma, tak to predsa potom nepomôže nahriať teplom a zmení to tvar...Ale sa mi vidí že zas sa rieši nepodstatná vec. čo na tom jak je to zmochlané? základ je aby to membránovalo a tesnilo po okraji dekel nádobky.To je celá funkcia toho čierneho čuda. 

- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
to je len tak dokrcene ze jemu sa to zda ze je to pokazene ale ked to spravne poskladas tak jak to ma byt tak ti to v hlave zazne ze ano sak takto to ma byt
- modreOKO
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Aug 31, 2009 8:12 pm
- Skúter: Yamaha AEROX - Modroocko :)
Skúsim to akože jemne nahriať alebo ponoriť to do nejakej teplej vody, aj sa to nevyrovná, budem musieť riešiť nové.
Najlepšie na tom je že čo sa týka druhej expanzky tak tú ani otvoriť neviem (predná) a je už cítiť že je mäkkšia. Pritom tam sú nové platničky. Najradsej by som riešil nové brzdy ale tak no uvidíme ako bude na tom rozpočet.
Najlepšie na tom je že čo sa týka druhej expanzky tak tú ani otvoriť neviem (predná) a je už cítiť že je mäkkšia. Pritom tam sú nové platničky. Najradsej by som riešil nové brzdy ale tak no uvidíme ako bude na tom rozpočet.
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra
- VLADY
- spammer
Vrtákom ide otvoriť každá jedna.... 

kup novu a aj druhu a nic neries alebo to posli tomu lookovy alebo vladzmu nech to opravy.
Naposledy upravil/-a kreyo v Po Feb 11, 2013 7:09 pm, upravené celkom 1 krát.
podpis som si este nenastavil
- Area51
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Pi Máj 27, 2011 4:37 pm
- Skúter: Honda CBR 125
Nič nemusí posielat keby si trochu čítal sú obaja z BB tak čo tu riešiš??? ... A tu ide o to ak sa to dá spravit načo by podporoval Yamahu a kupoval nové??? LOL
Honda CBR 125
- Area51
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Pi Máj 27, 2011 4:37 pm
- Skúter: Honda CBR 125
Jáj strašne si ty chytrí počúvaj tu ide o princíp ale raz to možno pochopíš ...
Honda CBR 125
- modreOKO
- motorkár
takze prepacte pani za mensie nedorozumenie mozno som vas nejak zmotal ja alebo vy mna
.. ale patral som a žiadna guma sa nebude vyrovnavat nakoniec.
Prisiel som domov a mal som plastík vo vrecku a po vytiahnuti bol vmomente v tvare ako má byť a po lepšom vzhliadnutí nemôžete ani vy pochybovať o tom že to má mať iný tvar (vyrovnaný) , je to tvarované do "Z" ...
Nasiel som "manual" ako to ma byt zlozene, ako to ma vyzerat a je to tam taktiez v tvare "Z"

Prisiel som domov a mal som plastík vo vrecku a po vytiahnuti bol vmomente v tvare ako má byť a po lepšom vzhliadnutí nemôžete ani vy pochybovať o tom že to má mať iný tvar (vyrovnaný) , je to tvarované do "Z" ...
Nasiel som "manual" ako to ma byt zlozene, ako to ma vyzerat a je to tam taktiez v tvare "Z"

- Prílohy
-
- 2013-02-12 14.40.42.jpg
- (61.6 KiB) 153 stiahnutí
-
- 2013-02-12 14.41.38.jpg
- (42.36 KiB) 153 stiahnutí
-
- 2013-02-12 14.41.51.jpg
- (34.56 KiB) 153 stiahnutí
-
- 2013-02-12 14.41.27.jpg
- (32.01 KiB) 153 stiahnutí
-
- brembo breaks_2.jpg
- (29.75 KiB) 153 stiahnutí
-
- brembo breaks.jpg
- (53.64 KiB) 153 stiahnutí
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
haaaaaaalelujaaaaa 

............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- modreOKO
- motorkár
noo áno áno
, pisali ste mi to všetko na začiatku, ja viem
, len umňa je ten problém že pri takýchto "nových" veciach si ja neviem predstaviť ako to funguje, ako to vyzeralo keď to vyšlo z výrobnej linky a preto som si "išiel svoje" ale už to všetko chápem , ďakujem 

- modreOKO
- motorkár
no trebars aj N
.. ale teraz riesim reosku iny problem a to je uz samotne naplnenie brzdovou kvapalinou. Mám doma kvapalinu DOT 3/4 , klasika taká, aká tam má ísť, mám otvorenú expanzku , pekne krásne kusok výčistenú a teraz čo ...?!
lejem to tam lejem, no akosi to neklesá. Na samotnom strmeni je ten "odvzdušŇovací otvor" na ktorom je ten pipinbrus , gumenná násadka ktorá sa dá dať rukou dole. čapol som to dole , reku odvzdušní sa to nie? no a nič to nerobilo, stláčam samotnú brzdu, že by sa hladina posúvala nižšie, no nič, ...sklopil som sa dole k zadnému strmeňu , pobozkal som ho , riadne potiahol cez "odvzdušň.otvor" a nič, uplne akoby uzavreté , nevcucol som žiadny vzduch, nieto este kvapalinu .... a hladina v expanzke neklesala nič.
Stláčaním samotnej brzdy sa nič nedialo , bez zmeny (brzda mäkká), čo treba robiť , vresp.ako to treba robiť, skusim uvolniť jemne samotnú titánovú hadičku priamo na strmeni alebo sa to rieši niekde na expanzke , alebo ako docielim to , že aby tá hladina klesla ? Ďakujem za odpovede

lejem to tam lejem, no akosi to neklesá. Na samotnom strmeni je ten "odvzdušŇovací otvor" na ktorom je ten pipinbrus , gumenná násadka ktorá sa dá dať rukou dole. čapol som to dole , reku odvzdušní sa to nie? no a nič to nerobilo, stláčam samotnú brzdu, že by sa hladina posúvala nižšie, no nič, ...sklopil som sa dole k zadnému strmeňu , pobozkal som ho , riadne potiahol cez "odvzdušň.otvor" a nič, uplne akoby uzavreté , nevcucol som žiadny vzduch, nieto este kvapalinu .... a hladina v expanzke neklesala nič.
Stláčaním samotnej brzdy sa nič nedialo , bez zmeny (brzda mäkká), čo treba robiť , vresp.ako to treba robiť, skusim uvolniť jemne samotnú titánovú hadičku priamo na strmeni alebo sa to rieši niekde na expanzke , alebo ako docielim to , že aby tá hladina klesla ? Ďakujem za odpovede

- Damo555
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
- Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
- Kontaktovať užívateľa:
Naleješ brzdovku, zatvoríš nadobku, namačkaš, stlačiš brzdu a povoľuješ ovzdušnovák, keď je pačka už pri riaditkach tak zatiahneš ovzdušnovák, a zase namačkaš a zase povolujes až kým tí nejde čistá kvapalina s ovzdušnováka a kým nie je brzda tvrdá... A sem tam skontroluj hladinu kvapaliny v nadobke...
Sorry za chyby pisane z mobilu....
Sorry za chyby pisane z mobilu....
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad
- VLADY
- spammer
Ak povolíš odvzdušňovák na brzdiči, tak zväčša tá kvapalina začne vytekať samospádom z nádržky ....ak nie , skús párkrát rázne zapumpovať ak bude odvzdušňovák zatiahnutý a až potom ho povoliť ....treba sa s tým pohrať.....

- Bamma_boy
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
- Skúter: Aprilia SR50 R
- Kontaktovať užívateľa:
Hlavne mu stacilo povedat, ze ten odvzdusnovak sa musi povolit
a nie len dat dole ten gumeny "pipinbus" alebo ako ste to nazvali..
Ocko, ale to potom si si musel davat iny pozor aby sa ti z toho ta gumicka nezvliekla, nie?
vsak by Ti cela brzda vytiekla 
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

Ocko, ale to potom si si musel davat iny pozor aby sa ti z toho ta gumicka nezvliekla, nie?

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
- modreOKO
- motorkár
aha no uzas, skusal som presne tieto moznosti co vravite, skusil som aj nadobku zavriet napumpovat, .. aj povolovat odvzd., no problem nastal hned pri tom odvzdusnovaku a to ten ze ten sa mi zatial povolit nepodarilo :/// a uz nebadať ani znaky po tom ze sa tam dal strcit nejaky kluc, ..je to oblé po celom obvode ://
- Damo555
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
- Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
- Kontaktovať užívateľa:
Si to mal povoľovať golou alebo očkovým kľúčom....
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad