Yamaha Aerox R - modreOKO
Moderátor: Moderators
Re: Yamaha Aerox R - modreOKO
prilis velka vola nema byt vymen lozisko .
podpis som si este nenastavil
- Peter 218
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Aug 14, 2010 11:19 pm
- Skúter: Aprilia SR 50
Jak som sa zlakol
A teraz k problemu ,mam doma teraz na opravu Yamahu Neos tiež to takto isto "búchalo " a tažko išlo .Nakoniec to bola zlá zadna remenica na spojke .Vymenil som za druhu a nič nebúcha ani nejde tažko

A teraz k problemu ,mam doma teraz na opravu Yamahu Neos tiež to takto isto "búchalo " a tažko išlo .Nakoniec to bola zlá zadna remenica na spojke .Vymenil som za druhu a nič nebúcha ani nejde tažko

Aprilia Sr 50-liatina 70 ccm,17,5ka karburator,Malossi multivar,Naraku spojka,Malossi remeň,Gianelli Extra.

- Wasi
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Mar 05, 2012 6:10 am
- Skúter: Jawa 353, Vespa GTS300
Ocko vsak je to ozubenie. Nejaka ta vola v smere tocenia po tolkych nabehanych km je normalna. Pokial nieje priecna tak to neries.
No a skusal si niekedy tocit kolesom cez spojkovy zvon, aky tam je lahky prevod? Ak ano tak si to teraz obrat odkial tocis ty.Nieje divu ze ti to od kolesa ide tak tazko.
(nieco prevody nieco platnicky)
No a skusal si niekedy tocit kolesom cez spojkovy zvon, aky tam je lahky prevod? Ak ano tak si to teraz obrat odkial tocis ty.Nieje divu ze ti to od kolesa ide tak tazko.
(nieco prevody nieco platnicky)
- Stanleey
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Sep 11, 2012 4:29 pm
- Skúter: Yamaha Aerox R YQ50 & Husqvarna SMR 511
Môj Aerox má cca 1700 km, takže je v podstate len zabehnutý a tu máš video s jeho vôľou zadného kolesa.To šuštenie je od brzdového obloženia.Inak ale nejaví žiadnu vôľu, ako je to v tvojom prípade.modreOKO napísal:mate aj vy taku vôlu ?
a MÁ TAM BYŤ také cititelné "brzdenie" ?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=j__qdKw51bQ[/youtube]
Yamaha Aerox R YQ50
S6 Sport PRO vario
S6 Sport PRO spojka, S6 R/T zvon
S6 PRO Replica
Dellorto PHVB 22, S6 V-Force3, S6 OF
S6 Sport PRO vario
S6 PRO Replica
- modreOKO
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Aug 31, 2009 8:12 pm
- Skúter: Yamaha AEROX - Modroocko :)
no remenica neviem , skusim to pozeriet, ale remenice som menil, daval som cinsku aj morini a stale mi to rovnako tazko islo, ako ja si tiez myslim ze urcita vôla tam ma byt, no na starom kartri (pôvodnom) som takuto velku zataz v semere tocenia urcite nemal , rozmyslam ze by som prehodil prevody komplet len kus za kus zo stareho kartra na terajsi . Dakujem Stanleey za video, mas to obdobne , vidno ze to mas podstatne novsie, no tebe ten zvuk vychadza priamo z platniciek, je to pekne pocut, umna to je skôr viac vovnutri , ide to z kartra, platnicky mam volne,, vresp. vybrate ,,nvm najradsej by som tie prevody vymenil , asi len zbytocna panika, uvidime co to bude robit ked sa stym vyberiem na rovinku, kazdopadne dakujem, hned som kludnejsi 

Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra
- Look
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Jan 10, 2006 12:12 am
- Skúter: -TUNING.SK
- Kontaktovať užívateľa:
ja som dnes posielal Erikovi na runnera 140tku gumu, a ked som sa nanu tak pozeral, ja sa vobec cudujem ze tie vibracie citis len pri urcitych otackach, s tou gumou to to musi byt bengal stale
- Luthar
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 03, 2010 11:11 pm
- Skúter: Derbi GP1i 250
To ano najvacsia blbost obuvat sirsie pneu ake tam ma byt, nic tym neziskas skor naopak stratis 
Sent from my iPhone 5 using Tapatalk

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
- Davidian
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Máj 09, 2010 11:17 am
- Skúter: Aprilia SR50R - DERBI GP1 125
- Kontaktovať užívateľa:
No mne ta 140 ovela viac sadla ako ta 130 musim povedat..
(•ω•)(^v^)(•ω•)..TapaTalked with my Hacksung..(•ω•)(^v^)(•ω•)
(•ω•)(^v^)(•ω•)..TapaTalked with my Hacksung..(•ω•)(^v^)(•ω•)
- modreOKO
- motorkár
aj mne 
If you are looking for Yamaha Aerox R Tyres then you will need to look for the right sizes. On this model the Front Tyre size is 130/60 - 13 and the Rear Tyre size is 140/60 - 13 so before purchasing a tyre, double check that it is the right size.
Doteraz som slapal na 130 obidve, velky rozdiel to nie je pravdu poviem, no co sa tyka jazdnych podmienok klopenie, vyberanie zakrut je ovela plynulejsie, lepsie drzi v zakrutach a ked to aj tak výrobca predpísal, asi to nebude len-tak z brucha.

Manual-Yamaha Aerox 50 R napísal:Hmotnosť: 97kg (prevádzková)
Rázvor: 1 545 mm
Výška sedla: 828 mm
Objem pal. nádrže: 7 l
Pneu: vpredu: 130/60-13, vzadu: 140/60-13
WHEELS AND TYRESManual-Yamaha Aerox 50 R-eng napísal: Front tyre size 130/60 13in
Rear tyre size 140/60 13in
If you are looking for Yamaha Aerox R Tyres then you will need to look for the right sizes. On this model the Front Tyre size is 130/60 - 13 and the Rear Tyre size is 140/60 - 13 so before purchasing a tyre, double check that it is the right size.
Doteraz som slapal na 130 obidve, velky rozdiel to nie je pravdu poviem, no co sa tyka jazdnych podmienok klopenie, vyberanie zakrut je ovela plynulejsie, lepsie drzi v zakrutach a ked to aj tak výrobca predpísal, asi to nebude len-tak z brucha.
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
inac velky rozdiel je 140ka a 140ka...ked si pomerate spravne nahustene ubute 140ky na rovnakom rafiku budu zaujmave rozdiely...cca medzi 130mm az 148mm 

............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
Co to ma s prevodmy ak ti prevod kde davas polrěenicu ide lachko a nema volu je prevodovka ok, a nohodis koleso a ide tazko tocic tak mas lozisko uz vyhonene ja to menǐm po kazdej sezone.
podpis som si este nenastavil
- Stanleey
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Sep 11, 2012 4:29 pm
- Skúter: Yamaha Aerox R YQ50 & Husqvarna SMR 511
ModreOKO - Vzhľadom na to, ako ti "hučia" prevody (v porovnaní s mojimi), by som na tvojom mieste predsa len preventívne skontroloval ich stav.
Yamaha Aerox R YQ50
S6 Sport PRO vario
S6 PRO Replica
S6 Sport PRO vario
S6 PRO Replica
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
mne to mrzak tiez robil od 80 km/h a nikdy som s tym ziadny problem nemal. a robil to aj v serii aj po troche aj po uplnom tuningu. s 3 valcami. tiez som to bral ze to musi byt skor od kolies/od vetra lebo bolo to v takych vlnachalcatelko napísal:aj pershingov burgos to robi...
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
a to koleso ked chces vyskusat ako lahko ide tak musis dat dole strmen a remen a potom uvidis ci to to brzdi alebo ne. v prevodoch ked mas olej a neboli nikdy rozoberane a nema to 40 000 km nabehanych tak by som v nich problem nehladal
- modreOKO
- motorkár
vymenim prevody urcite, kus za kus zo stareho kartra nech mam dusu na mieste, len enviem kedy .. asi casom 
inak kolesa hned sli dolu, vyvazil , vyskusal, a vsetko krasne slape, vibracie sa riadne eliminovali, .. no priznam sa stale to nie je ono .. pri tych najvyssich rychlostiach (este som stale nezalahol) to stale divne vibruje, bojim sa tych lozisiek na kluke , teflonovych :/ , stale to vydava take divne vibracie nepravidelne ... myslite ze keby to bolo klukou , vresp. tymi loziskami tak by bolo citit vibracie aj pri nizsich rychlostiach ? ... ci mam zostat kludny a hladat problem inde

inak kolesa hned sli dolu, vyvazil , vyskusal, a vsetko krasne slape, vibracie sa riadne eliminovali, .. no priznam sa stale to nie je ono .. pri tych najvyssich rychlostiach (este som stale nezalahol) to stale divne vibruje, bojim sa tych lozisiek na kluke , teflonovych :/ , stale to vydava take divne vibracie nepravidelne ... myslite ze keby to bolo klukou , vresp. tymi loziskami tak by bolo citit vibracie aj pri nizsich rychlostiach ? ... ci mam zostat kludny a hladat problem inde
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Nieje to od remeňa??? ten to zvykne tak robiť v takých intervaloch...aspoň ja mám takú skúsenosť s GD keď som mal.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- modreOKO
- motorkár
remeň skúsim druhý,
.. konkretne overrange, pretoze sa mi dostal pod ruku Malossi variator, overrange trosku inak ako ho pozname , mam taky pocit ze to nie je to novsie MHRko, ale to starsie (8524) a teda vyrabane pred rokom 2005, kde sa pouzivaju este valceky o rozmeroch klasika 16x13..... a teda nie 19x15,5 ako do noveho mhrka
ak sa mylim, opravte ma
, inak vario okrem toho ze ma kusok odlupnutej farby z tanierika je ako nove, este vidno drazky na samotnom variu od vyroby..

ak sa mylim, opravte ma

- Prílohy
-
- C360_2013-04-07-21-52-18.jpg
- (72.12 KiB) 285 stiahnutí
-
- C360_2013-04-07-21-52-40.jpg
- (68.43 KiB) 285 stiahnutí
-
- C360_2013-04-07-21-56-14.jpg
- (137.54 KiB) 285 stiahnutí
-
- C360_2013-04-07-21-57-05.jpg
- (79.07 KiB) 285 stiahnutí
Naposledy upravil/-a modreOKO v Ne Apr 07, 2013 10:45 pm, upravené celkom 1 krát.
- modreOKO
- motorkár
trochu čísel,
OR-39mm (cca)
multivar 37mm (cca)
- C360_2013-04-07-22-07-28.jpg
- (56.03 KiB) 280 stiahnutí
-
- C360_2013-04-07-22-00-18.jpg
- (38.98 KiB) 280 stiahnutí
-
- C360_2013-04-07-21-59-41_org.jpg
- (54.56 KiB) 280 stiahnutí
-
- C360_2013-04-07-21-59-19.jpg
- (53.4 KiB) 280 stiahnutí
-
- C360_2013-04-07-21-57-57.jpg
- (63.35 KiB) 280 stiahnutí
- alcatelko
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
len poupravim...neporovnavas overrange vario ale MHR vario s multivarom...overrange je 19x15.5 (prave koli tomu je overrange)
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
- modreOKO
- motorkár
..a MHR vario ma rozmery overrange varia, len tam sedia mensie valceky ,,? ci rozdiel medzi MHR variom ktory mam ja a overrange je v tom, ze tam idu valceky 19x15,5 a nie 16x13 ?! valcek je tiez o nieco väcsi ako original z multivaru, aj ten pritlacny tanierik s mi zda iny, .. lebo ako priznam sa som z toho debil, ..môzem na toto vario pouzit overrange remen ? ci mu to bude nejako vadit ? vresp. sprava sa tento MHR v niecom inak ako overrange ? 

- alcatelko
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
tak overrange hlavne pracuje s velkou zadnou remenicou (ma rozmery piaggio remenice po roku 98)...cize ak mas zadnu remenicu z OR kitu mozs dat OR remen...
- modreOKO
- motorkár
super, toto som potreboval pocut, dakujem 

- modreOKO
- motorkár
S radosťou Vám oznamujem, že môj problém ktory sa prejavoval nad určitú rýchlosť <65km/h bol spôsobený VADNÝM REMEŇOM, pri výmene varia som ho zhodil dole , voľne položil na zem a nemal tvar kruhu, ani elipsy, ale tvar KVAPKY. V mieste kde sa remeň ´spája´ sa začali prejavovať určité nedokonalosti, trhliny, porušenia. Remeň som vymenil, nahodil som nové vario a Aerox ide jak oči
.. musím len kúsok pridať na gramáži valčekov, lebo už je to trochu moc ako to teraz chodí, vresp. točí
takže SPOKOJNOSŤ 

- Prílohy
-
- 130520085510.jpg
- (84.76 KiB) 109 stiahnutí
-
- 130520085511.jpg
- (66.01 KiB) 109 stiahnutí
-
- 130520085512.jpg
- (44.2 KiB) 109 stiahnutí
-
- 130520085514.jpg
- (152.86 KiB) 109 stiahnutí
-
- 130520085517.jpg
- (129.8 KiB) 109 stiahnutí
- modreOKO
- motorkár