Ne ne nemal by byť biely .. priznavam sa že farbu ešte nemám vymyslenú lebo plasty čo naňho pôjdu sú v čiernej bielej oranžovej a metalízovej zelenej farbe .. takže neviem čo spravím možno maskáča
A čo ja viem tak som tu robil prvý slider .. teda viem že určite boli predomnou nejakí ale čo som tu tak ja neopakujem
Dnes okrem toho že som potreboval ladiť karburátor a podobné veci ohľadom motora som sa rozhodol že spravím angel eyes, nakoľko som už dlhšie nad tým rozmýšľal... neviem či som tu prvý čo to robil a dúfam že to všetci "budú" kopčiť ale je to bohové .. na fotkách to tak nieje vidno.. + vysvietil som ešte zvnútra masku a chystám aj zadné svetlo a valec..resp. oblasť motora pri baterke a tak.. No rozmýšľal som aj nad kolesami ale nechcem zase vyzerať jak kolotočár a nakoniec tie angel eyes asi nebude vidno za jazdy nakoľko sú blízko pri svetlách takže ich tie žiarovky presvietia, takže ich nevidno... ale keď skúter nemá zapnuté svetlá tak je to úžasné Nieje nad väčšie potešenie ako keď si človek niečo spraví sám !
Na otázku prečo som to nedal kolom dokola - pretože je to fakt malý priestor a nedalo by sa to tam napchať. nehovoriac o realizácii samotného kruhu - neviem ako by svietil celý a navyše takto sa mi to páči )
Uchytenie "kruhov" resp. oblúkov je len pomocou pnutia teda žiadne lepidlo .. to som dal len z vnútronej strany aby sa mi nevytiahli káble (resp. plastickú hmotu v pištoli) a držia tam len tak ako sú zohnuté
Sú tam použité modré vysokosvietivé ledky, pár káblikov a odporov ale nakoľko hadička mala taký "polarizačný" efekt fialovej farby a spolu s tou modrou to dalo úchvatný výsledný efekt aj keď na fotkách to až tak moc nieje vidno
+ malé nepresnosti v tom že to nieje presne kruh alebo časť kruhu nieje vidno ) aby ste nefrflali že to mám nakrivo
+ ešte to môžem použiť aj bez sklíčok a možno to bude lepšie vyzerať no takto aspoň nevidno ako to je urobené
tiez sa mi to lubi akurat by som zozadu oblepil este takou paskou co neprepusta svetlo aby to nesvietilo tak velmi vsade v maske len presne ten kruh,aj ja som chcel take lenze nemam taku masku kbe by som to tam vedel dat
Diky moc za dobre ohlasy.. takú pásku by som možno aj mal.. ale ono to takto vidno aj zo 100metrov tak fialovo modré sú krásne! no a len na fotkách to tak moc vidno že to svieti všade okolo.. a k tým fízlom . že mám zvlášť vypínač ktorý som kedysi namotoval na skúter pri spínacej skrinke a nemal som ho ako využiť tak ho mám na toto a + ako som písal nieje to cez normálne svetlá vidno.. a keď stojím môžem aj kolotoče púšťať a nič mi nemôžu pokiaľ to nemám pustené za jazdy.. a aj keby mám šak aj tak nemám schválené svetla tak nejaké angel eyes by im už boli u prdele
+ použil som normálnu hadičku na benzín z motosu (obchodu) taký fialový nádych má tak preto to tak potom dobre vyzerá ale mrte sa mi to páči také oživenie
Takže kto chce posielajte masky a spravím aj vám také (samozrejme že vždy je problém to tam spraviť lebo v sériovej maske je parabola a pod. narozdiel ja mám svetlá ako v kuchynskej linke takže mi to bolo ideálne )
kamarát hovorí že lepšie to je bez tých sklíčok no to je asi pravda ale keby mám papiere a stretnem potom fízlov a zbadali čo to mám za svetlá (keby tam niesú tie sklíčka - že to je ako v kuchynskej linke ) tak by mi dali pokutu aj bez tých angel eyes
Tak ako sa v tejto téme už rozoberalo kam dám smerovky spravil som tak ako som chcel ja aj vy len realizácia bola záhadná tak som to vymyslel takto.
Keďže žiarovka nepripadala do úvahy ako mi to tu niekto kreslil tak som vymyslel LED-ky ale nie z vnútornej strany ale z vonkajšej a ešte som bral aj ohľad na to aby sa tam mohli namontovať naspäť tie "sklíčka"
Jedno negatívum je ak sú tam tie "sklíčka" - že niesú priesvitné resp sú ale majú tvarovanie zvnútra čo znamená že tie angel eyes nevidno tak Super ako bez nich ale vidno ich lepšie ako na fotkách
Keby bolo málo tie 4 LED-ky na jednej strane tak by som možno pridal ale myslím že to bude ok ) čo vy na to ???
No nakoniec ešte pred smerovkami som po angel eyes dorobil osvetlenie zadných smeroviek a náhonu vzduchu.. sú tam tak umiestnené tie ledky že by človek fakt nevedel ako a odkiaľ to svieti keď to nevie
Na požiadanie kamarátov - bez sklíčok lebo všetci mi vraveli že ich mám dať dole
Tie sklíčka sú tam teraz len položené preto tam je taká fuga
Tak čo vy na to? Pár postriebrených káblov so silikónovými bužírkami 0,25W odpormi a pár vysokosvietivých diód spraví pekný (nielen) efekt no nie ?
ty si LED-man ale nie je to krásne ale s tými sklíčkami ee buď zohnať nove čire alebo tieto krásne vybrúsiť a vyleštiť aby boli číre a nie matne ale to bi bolo asi dosť roboty
Naposledy upravil/-a Damo555 v Pi Júl 23, 2010 8:32 am, upravené celkom 1 krát.
Yamaha Majesty S 125 - road Yamasaki YM 150 T - offroad
No keby ti tie sklíčka alebo masku odfotím zboku tak by si povedal niečo iné .. sú dosť zahnuté a také plexi sa len tak nenájde.. ale má pravdu že aj poškriabané alebo zničené plexi sa dá vyleštiť a bude ako nové len zatiaľ neviem ako.. tata mi vravel že sa to dá možno sme aj pastu na to doma mali a iné asi nekúpim, aspoň nie do tejto masky
čooooo to by bola jaka pecka keby to da na rotor...by som skapal asi z toho...ako by nakopol len krasne sa to zacne tocit spolu s diodami a ohnivy kruh
no damo ked to spravis mas u mna velke bezvyznamne+...ani ja nwm ako to spravit kedze rotor sa toci a kablik tam budes davat asi tazko...jedine neaky maly zdroj...priamo na rotor
No su viacej spôsoby ako nato...
Teraz neviem či magnetko či ako sa to presne vola je ukostrene ak hej ta - dam na to magnetko a na + vytvorím na chladiacej vrtule nieaky zbieraci kružok dookola a opriem on +....
a ak magnetko nie je ukostrene tak vytvorim dalši zbieraci kružok na -
Yamaha Majesty S 125 - road Yamasaki YM 150 T - offroad
presne tak ako napísal BY som to spravil .. kto mal doma autodráhu na elektriku tak vie že formulky resp. autíčka mali zospodu také štetinky a takto by si to zapojil aj tam avšak kedže je na celom motore - od baterky tak neviem ako by si to checl spraviť ale ok. druhá vec je že ledky málo "žerú" takže stačí aj baterka z hodiniek alebo kalbulačky a pod. ) no a Ja to mám vysvietené ešte odfotím ako lebo som to tak vysvietil že to nieje vidno odkiaľ to svieti ani čo to svieti ale poviem že tam je len jedna LEDka