Yamaha Neos by Gianmarco- predané
Moderátor: Moderators
- gianmarco1
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Dec 27, 2008 3:28 am
- Skúter: Bianchi
Re: Pomoc s tuningom.
no tak nic potom. potrebujem M6.... skoda. ale ak by si o nejakej vedel tak mi daj vediet.

- gianmarco1
- st. skútrista
takze dnes mi konecne prisli nejake veci na skuter. co je dolezitejsie, vsetko si budem robit sam bez pomoci rspeeda. ak by som nieco ... tak mu ale urcite zavolam
ja viem ze pre 90 % z Vas je to malina nahodit valceky, a namontovat nahon vzduchu + vetrak chladenia, no pre mna to bude prva skusenost samostatneho rozoberania. drze palce.

ja viem ze pre 90 % z Vas je to malina nahodit valceky, a namontovat nahon vzduchu + vetrak chladenia, no pre mna to bude prva skusenost samostatneho rozoberania. drze palce.
- Prílohy
-
- 23042009154.jpg
- (238.38 KiB) 69 stiahnutí

- gianmarco1
- st. skútrista
toto som dnes vytiahol z varia. celkom ma to zaskocilo ze valceky vydrzali len 1000km... vymenil som ich za stage6 tak dufam ze vydrzia dlhsie. vetrak a nahon vzduchu nahodene. islo to ako po masle.
- Prílohy
-
- valceky.jpg
- (189.68 KiB) 77 stiahnutí
-
- valceky2.jpg
- (133.77 KiB) 61 stiahnutí
-
- nahon vzduchu.jpg
- (258.28 KiB) 67 stiahnutí
-
- vetrak.jpg
- (227.65 KiB) 68 stiahnutí

- pitlo
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Pi Apr 04, 2008 11:09 pm
- Skúter: plechovkar
- Kontaktovať užívateľa:
Tú mriežku na pôvodnom vetraní odrež a na ten tnt daj hliníkovú mriežku .
- rspeed
- motorkár
- Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
- Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600
...si tym valcekom ale dal .... 

- gianmarco1
- st. skútrista
mriezku tam zatial davat nebudem, paci sa mi to ako to je. no a k valcekom len tolko ze za to nemozem
TO SAMO. uz ked sme ich tam davali rspeed tak si povedal ze su dost nekvalitne spracovane a mal si pravdu. no a toto je vysledok...

- Csicsko550
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ut Jan 27, 2009 10:05 am
- Skúter: Keeway F-act
- Kontaktovať užívateľa:
potom mi napis co pomohol ten oversize ventilator,a kolko ubudlo na vykone,prosimta
podpis som si este nenastavil
- gianmarco1
- st. skútrista
no napisem ale az ked budu vyssie teploty. inak preco by mi to malo ubrat na vykone?

- pitlo
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
Tie valčeky boli akej značky, šak sa na nich urobilo letisko

- PeterZ
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Júl 17, 2007 10:31 am
- Skúter: Peugeot Vivacity Silversport
- Kontaktovať užívateľa:
Lebo je ventilátor na motor pripojený a energiu berie z neho - veď viacej vzduchu ženie preto... a výsledok je že motor má menej výkonu pre koleso.gianmarco1 napísal:no napisem ale az ked budu vyssie teploty. inak preco by mi to malo ubrat na vykone?
- gianmarco1
- st. skútrista
tak ubytok vykonu som zatial nespozoroval. podla mna ani nespozorujem...
valceky som dostal priamo k vyfuku a boli to giannelli.... ale dost zle spracovane.
valceky som dostal priamo k vyfuku a boli to giannelli.... ale dost zle spracovane.

- rspeed
- motorkár
- Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
- Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600
... dlhsie som nepozrel do tejto temy a koli koncu skoly a skuskam som prepasol posledne prispevky - vacsi vetrak nemusi nutne znamenat ubytok vykonu,zalezi od sklonu lopatiek a mnozstva vzduchu ktory cez neho pretecie,hlavne je ale priblizenie sa idealnej teplote motora pri ktorej je zase vykon vacsi a moznost zadretia mensia .... takze vacsi vetrak je urcite pozitivna zmena ....
... gianmarco - este ze si vcera nedosiel - ta prietrz mracien stala za to ....
... gianmarco - este ze si vcera nedosiel - ta prietrz mracien stala za to ....
- gianmarco1
- st. skútrista
ale dakujem ze som mohol prist dnes. rspeed mi pomohol vymenit brzdove dosticky a skontrolovat variator a ostatne casti. co cert nechcel skuter po skontrolovani prestal startovat. na chybu sme nevedeli prist koro hodinu. skusali sme vsetko, od sviecky, cez benzin po karburator. nakoniec rspeed prisiel na to ze chybna je fajka. tak mi dal svoju staru z hyosunga. este stastie ze sa mi to stalo unho doma. pomaly sa vsak pripravujeme na 70ccm valec. chybaju mi uz len trysky.
musim este nabonzovat ze rspeed ma velmi pekne kamaratky. dnes som jednu spoznal. vypadli mi oci a stratil som rec. laska na prvy pohlad, teda co to trepem ved som zadany. velmi pekne dievca.
musim este nabonzovat ze rspeed ma velmi pekne kamaratky. dnes som jednu spoznal. vypadli mi oci a stratil som rec. laska na prvy pohlad, teda co to trepem ved som zadany. velmi pekne dievca.

- PeterZ
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
všeobecne platí priama úmera - teda čím väčší (teda scooter
) tým je aj tá láska väčšia ale o tom najlepšie vedia povedať maxíci
http://www.southbayscooterclub.com/sout ... sRally.jpg

http://www.southbayscooterclub.com/sout ... sRally.jpg
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- PeterZ
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
ty máš scooter naháč teda pre teba špeciálne FKK v nemecku 

- gianmarco1
- st. skútrista
to TheBandit: mohol by si prosim ta temu premenovat na Neos tuning a premiestnit temu do sekcie Projekty? Ide o to ze bola vytvorena na to aby som nasiel niekoho kto by mi pomohol s tuningom. Doktor (Rspeed) sa nasiel a tak i myslim ze by sa mohol zmenit jej nazov.
k tuningu: po vcerajsom dlhom rozhodovani som zavolal Rspeed-ovi ze k nemu dorazim okolo 16:00 a spolocne sa pokusime namontovat 17,5mm karburator Dellorto. Prebiehalo to celkom v poriadku az na par problemov. Problem so syticom- lanko je prikratke a tak sa to musi este dorobit, ostal automat. Popri tom som si vsimol ze mi z pneumatiky trci klinec tak ju mozem hodit rovno do kosa lebo je z nej slick a investovat do nej nebudem. Po namontovani co bolo 20:15 (Rspeed nestihal mal toho vcera vela, musel este odbehnut na 2 hodiny kvoli svojej praci.) sme natahali do karbu benzin a po otoceni klucom v spinacke sa na 3x rozozvucal motor. Ostali se prekvapeny ze to ide tak rychlo. Siel som sa previest, a skonstatoval som ze ho bude treba vyladit. Volnobezne otacky su vysoke a pri ceste domov na plny plyn zacalo skutra dusit. Nasledne musim ubrat plyn a opat pridat. Robi to od rychlosti 65 a viac. Pri dojazde domov som skontroloval sviecku a ma celkom tehlovu farbu, nieje uplne hneda ale biela tiez nieje. Velkost trysky je 75. V najblizsej dobe musim kupit novu zadnu pneu, nezabudat si doma doklady
a doladit karbec.
k tuningu: po vcerajsom dlhom rozhodovani som zavolal Rspeed-ovi ze k nemu dorazim okolo 16:00 a spolocne sa pokusime namontovat 17,5mm karburator Dellorto. Prebiehalo to celkom v poriadku az na par problemov. Problem so syticom- lanko je prikratke a tak sa to musi este dorobit, ostal automat. Popri tom som si vsimol ze mi z pneumatiky trci klinec tak ju mozem hodit rovno do kosa lebo je z nej slick a investovat do nej nebudem. Po namontovani co bolo 20:15 (Rspeed nestihal mal toho vcera vela, musel este odbehnut na 2 hodiny kvoli svojej praci.) sme natahali do karbu benzin a po otoceni klucom v spinacke sa na 3x rozozvucal motor. Ostali se prekvapeny ze to ide tak rychlo. Siel som sa previest, a skonstatoval som ze ho bude treba vyladit. Volnobezne otacky su vysoke a pri ceste domov na plny plyn zacalo skutra dusit. Nasledne musim ubrat plyn a opat pridat. Robi to od rychlosti 65 a viac. Pri dojazde domov som skontroloval sviecku a ma celkom tehlovu farbu, nieje uplne hneda ale biela tiez nieje. Velkost trysky je 75. V najblizsej dobe musim kupit novu zadnu pneu, nezabudat si doma doklady

- Prílohy
-
- 02092009380.jpg
- (37.36 KiB) 415 stiahnutí

- gianmarco1
- st. skútrista
Re: Neos Tuning
no takže po zimnej prestavke sa toho veľa neudialo. Nakoľko som mal zadnú pneumatiku zjazdenu a bol na nej defekt, sezona pre mna skoncila v polovici septembra a zacala pred nedavnom po nahodeni novej, Dunlop GT 301. Konecne mam ten spravny grip. Nakolko nebol cas naladit karburator 17,5mm putoval do skutra opat stary znami Guntner 12mm. Jednak kvoli tomu ze prechod na 70ccm sa odklada a jednak kvoli nakladom na benzin nakolko najazdim rocne 8-9 tisic km. Výmenu som urobil sám... pri strate nervov som mal tendenciu skuter podpalit
Všetko fungovalo ako malo... teda skoro vsetko. Po pridani plynu zacal zdochinat. Pripisoval som to staremu benzinu no pre istotu som volal Rspeedovi co by mohlo byt vo veci. Ten hned vedel ze som zabudol na airbox nasadit fajku. (ako keby sledoval moju pracu z tepla domova). Fajku som nahodil a skuter frčal o život na naše prve tohtorocne stretnutie v Čani pri jazere.

- Prílohy
-
- pneu.jpg
- (206.92 KiB) Zatiaľ žiadne stiahnutie
-
- pneu2.jpg
- (197.31 KiB) Zatiaľ žiadne stiahnutie

-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ne Dec 23, 2007 7:27 pm
- Skúter: Gilera Runner 125 2T AC, Piaggio Skipper 125 4T AC
- Kontaktovať užívateľa:
pekne,pekne.....takze ostavas u nas 50karov a nic objemnejsie neplanujes.....super.tesim sa s tebou. pecka pneu. 

- gianmarco1
- st. skútrista
no netvrdim ze nehcem nieco silnejsie. Len hovorim ze zatial do neosu nebudem davat 70ccm. Valec si necham ako zálohu v pripade zadretia 50tky. Skúter je na predaj. Ak sa preda budem rad= kúpa silnejsieho skutra, popriade prechod na motorku. Ak sa nepreda budem tiez rád= budem sa vozit so super partiou a pretekat sa kto ma vyleštenejší vyfuk. Tak ci onak je karburator Dellorto 17,5 mm na predaj.
Pneu stala 1000sk a doniesli mi ju az domov.
Pneu stala 1000sk a doniesli mi ju az domov.

- pitlo
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
pekné takže túto sezonu zase jazdíme. už budem za vami stihat, dúfam
-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ne Dec 23, 2007 7:27 pm
- Skúter: Gilera Runner 125 2T AC, Piaggio Skipper 125 4T AC
- Kontaktovať užívateľa:
no veru Pitlo uz bude konecne stihat.....a konecne zorgazmujeme aj mozno nejaky ten vylet napr. na Domasu. 

- wilili
- skútrista
- Dátum registrácie: Pi Júl 27, 2007 1:09 pm
- Skúter: keeway focus , piaggio beverly 500
Dufam ze ma zavolate . Tohto roku som ten svoj scoot prevetral zatial iba sam . Uz sa neviem dockat na nejake to stretko.
Piagio Beverlly 500
- pitlo
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
domaša by bola super