Yamaha Neos by Gianmarco- predané
Moderátor: Moderators
-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ne Dec 23, 2007 7:27 pm
- Skúter: Gilera Runner 125 2T AC, Piaggio Skipper 125 4T AC
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Neos Tuning
no jasne wilili.....urcite volame ked daco sa bude riesit...ja idem sluzobne do BA az do 23.4.2010..takze ja sa nepridam,ale ked sa nieco bude diat v tejto dobe,tak hodte nejake foto
podpis som si este nenastavil
- gianmarco1
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Dec 27, 2008 3:28 am
- Skúter: Bianchi
Kedže doma nebolo čo robiť, tak som sa rozhodol že sa pokúsim urobiť niečo s predným blatníkom.... čo čert nechcel, zistil som že mi asi z karburátora tečie olej a pravdepodobne aj z airboxu. tak som zhodil sedadlo a par plastov 
ani neviem či sa mi to podarí zložiť dohromady naspať... lebo keď som videl to množstvo šrubok tak ma skoro infarkt chytil.
a čo vlastne plánujem ďalej? nuž... to by som aj ja rád vedel. napadlo mi tam konečne ... 70ccm a naladiť karburátor 17,5. ale taktiež mi napadla prestavba z AC na LC. problém bude s umiestnením chladiča nakoľko je všade malo miesta...
budem rad ak sa u mňa zastaví Rspeed a vyjadrí sa k danej problematike. samozrejme vítaný je každý
ak má niekto nejaký nápad ako pokračovať, alebo čo zmeniť, pridať, odobrať tak sa kľudne vyjadrite.

ani neviem či sa mi to podarí zložiť dohromady naspať... lebo keď som videl to množstvo šrubok tak ma skoro infarkt chytil.
a čo vlastne plánujem ďalej? nuž... to by som aj ja rád vedel. napadlo mi tam konečne ... 70ccm a naladiť karburátor 17,5. ale taktiež mi napadla prestavba z AC na LC. problém bude s umiestnením chladiča nakoľko je všade malo miesta...
budem rad ak sa u mňa zastaví Rspeed a vyjadrí sa k danej problematike. samozrejme vítaný je každý

ak má niekto nejaký nápad ako pokračovať, alebo čo zmeniť, pridať, odobrať tak sa kľudne vyjadrite.
- Prílohy
-
- neos.jpg
- (233.63 KiB) Zatiaľ žiadne stiahnutie
-
- neos1.jpg
- (235.46 KiB) Zatiaľ žiadne stiahnutie

- raplik
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Aug 14, 2008 1:54 pm
- Skúter: PIAGGIO X9 EVO 500
- Kontaktovať užívateľa:
za predne koleso sa neda?
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
preco by daval za predne koleso ked nad svetla da aj dva chladice...kazdy na neosovy dava tam chladic...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- gianmarco1
- st. skútrista
no za koleso by mozno vosiel, ale plast ktory je za prednym kolesom je velmi zle tvarovany a chcelo by to asi vela uprav.
ako Alcatelko hovori chcelo by to dat ho nad predne svetla... ale ci sa tam zmesti to netusim. U starších Neosov som to videl, ale neviem ako je to s miestom u nich. dalsia vec je ze do predneho plastu by to chcelo otvor... ale samozrejme ze tam nechcem vyrezat obdlznik a dat tam tahokov. preto sa chcem opytat ci niekto nevie ako vyrobit predne otvori ako ma aerox. prikladam foto
ako Alcatelko hovori chcelo by to dat ho nad predne svetla... ale ci sa tam zmesti to netusim. U starších Neosov som to videl, ale neviem ako je to s miestom u nich. dalsia vec je ze do predneho plastu by to chcelo otvor... ale samozrejme ze tam nechcem vyrezat obdlznik a dat tam tahokov. preto sa chcem opytat ci niekto nevie ako vyrobit predne otvori ako ma aerox. prikladam foto
- Prílohy
-
- 13122008282.jpg
- (225.02 KiB) 15 stiahnutí

- m4rk0
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Jún 02, 2009 9:21 pm
- Skúter: Gilera Runner 70 SP Replica Simoncelli
- Kontaktovať užívateľa:
troska od temy...ale ten neos na tej foto je prennaaadehernyyy
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
splasis plast na roxa vyrezes tu cast a vovaris do plastu na neos...vytmelis vybrusis...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
- rspeed
- motorkár
- Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
- Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600
... chladic mam v garazi na ponku ... zastavim sa ked v cani skonci povodnove psycho ....
- gianmarco1
- st. skútrista
bol by som ti veeeeelmi vdačný Rspeed. Odborna rada by mi pomohla. mozme sa do toho pustit u mna na dvore, alebo popripade viem prist k tebe ak by si chcel. nahodim svetlo a ŠPZ a priletim .. mama skoro dostala zachvat ked videla skuter
ale ubezpečil som ju ze nejako to pozliepam. Dones so sebou valec aj trysky ak ta mozem poprosit, popripade ti zavolam a dohodnem sa s tebou kedy budes mat cas a pridem si po to.
aj ma láka urobit z toho vodnik, ale zatial na to nemam financie a material (vodnu pumpu atď...)

aj ma láka urobit z toho vodnik, ale zatial na to nemam financie a material (vodnu pumpu atď...)

- pitlo
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Pi Apr 04, 2008 11:09 pm
- Skúter: plechovkar
- Kontaktovať užívateľa:
vyzerá to super
aj ja som začal rozmýšlat o LC
aj ja som začal rozmýšlat o LC
- gianmarco1
- st. skútrista
takže projekt zastaveny. 70ccm valec putuje k Pitlovi nakolko zadrel svoj Malossi.
Neosa poskladam a bude sa čakat na vhodneho darcu pre LC projekt
Neosa poskladam a bude sa čakat na vhodneho darcu pre LC projekt

- pitlo
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Pi Apr 04, 2008 11:09 pm
- Skúter: plechovkar
- Kontaktovať užívateľa:
Dakujem véééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééélmi gianmarcovi 1, velmi mi pomohol s tou sadou a má u mna basu piva. v pieste diera jak svet.
možno poriešime aj karburátor
možno poriešime aj karburátor
- rspeed
- motorkár
pitlova diera
dalsie foto tu: http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopic.php?f=8&t=8511

- Prílohy
-
- diera.jpg
- (72.23 KiB) 372 stiahnutí
Naposledy upravil/-a rspeed v Pi Jún 18, 2010 10:11 pm, upravené celkom 1 krát.
- Damo555
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
- Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
- Kontaktovať užívateľa:
fuuuu to čo malo za nasledok tu dieru?
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad
- rspeed
- motorkár
... vacsinou je pricinou chudobna zmes ...
- Damo555
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
- Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
- Kontaktovať užívateľa:
ale veď hovoriš že sviećka bola čierna či?.... 

Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad
- rspeed
- motorkár
... sviecka mi je zahadou ale bola tam br6hs - mozno sedmicka by bola cista ....
- FoXiK
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Apr 27, 2007 3:31 pm
- Skúter: Yamaha Slider
- Kontaktovať užívateľa:
br6? hs .. šak nižšie sú u NGK teplejšie
a na 70ccm potrebuješ BR alebo B9HS .. teda aj keď je to väčšie číslo ale je to chladnejšia
)
Ja mám tiež taký piest teda s takou dierou.. a spôsobilo ju to že chalanko dal dole kryt náhonu vzduchu lebo chcel vidieť vrtulu a behal bez toho tak tiež ho upiekol že je v pieste diera a je trošku po valci "roztečený"

Ja mám tiež taký piest teda s takou dierou.. a spôsobilo ju to že chalanko dal dole kryt náhonu vzduchu lebo chcel vidieť vrtulu a behal bez toho tak tiež ho upiekol že je v pieste diera a je trošku po valci "roztečený"

ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750
- gianmarco1
- st. skútrista
Takže osviežim moju tému. Skúter funguje, spokojnosť maximálna. Nedávno prežil v priebehu 3 týždňov 2x cestu na Oravu a spať. V podstate si to odniesli len valčeky ktoré sú úplne na sračku. Maximálna rýchlosť sa znížila asi o 10 km/h o akcelerácii hovoriť radšej ani nebudem. Rýchlosť sa zvyšuje po jednom km/h.
Predná polo remenica ma v sebe vytesanú drážku od remeňa... po 12 tisic km ma na to právo...
Chcel som preto kúpiť nové valčeky a polo remenicu no naskytla sa možnosť kúpiť Malossi Overrange variátor. Nemal som ešte čas nahodiť ho, ale určite neskôr napíšem ako som spokojny.
Pridávam nejaké foto.

Chcel som preto kúpiť nové valčeky a polo remenicu no naskytla sa možnosť kúpiť Malossi Overrange variátor. Nemal som ešte čas nahodiť ho, ale určite neskôr napíšem ako som spokojny.
Pridávam nejaké foto.
- Prílohy
-
- 14102010221.jpg
- veľkosť valčekov oproti sérii
- (130.91 KiB) Zatiaľ žiadne stiahnutie
-
- 14102010222.jpg
- (118.58 KiB) Zatiaľ žiadne stiahnutie
-
- 17102010223.jpg
- (209.05 KiB) Zatiaľ žiadne stiahnutie

-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ne Dec 23, 2007 7:27 pm
- Skúter: Gilera Runner 125 2T AC, Piaggio Skipper 125 4T AC
- Kontaktovať užívateľa:
no len tak dalej.zacinam sa baaat mam vaznu konkurenciu 

podpis som si este nenastavil
- gianmarco1
- st. skútrista
Skuter dlho nedostal žiaden darček a tak som sa rozhodol potešiť ho. Je však viacero možností ako to urobiť, konkrétne tri. Neviem sa však rozhodnúť ktorou cestou ísť. Preto prosím o pomoc Vás. Prijímam všetky Vaše nápady a kritiku za moje nápady
Prvá z nich je prerobiť Neosa na LC s tým, že by som použil karter a kolesá z Aeroxa. Malo by to malú nevýhodu. Aerox má 13" kolesá a ja mám 12". Ono keď sa to tak vezme, nikdy som nevidel aby kontrolovali na skútry kolesa... viem že náhoda je blbec, ale bolo by to pekné mať vzadu kotúč a väčšie kolesa. Pridal by som k tomu samozrejme LC valec Polini Sport 70ccm a väčší karburátor (17,5 alebo 19mm), spojku, ložiská na kľuku, vodnú pumpu, chladič...
Druhou možnosťou je opäť prerobiť Neosa na LC, ale bez veci z Aeroxa. Setup by bol: Valec Polini Sport 70ccm, karburátor, spojka, ložiská, vodná pumpa, chladič, klapky.
Možnosť číslo tri: Nechať AC a k tomu: 70ccm Polini Sport (alebo Malossi Sport), karburátor, spojka, ložiská, overwave kotuč 240-260mm.
Som otvorený novým možnostiam, setupom, nápadom.
Prvá z nich je prerobiť Neosa na LC s tým, že by som použil karter a kolesá z Aeroxa. Malo by to malú nevýhodu. Aerox má 13" kolesá a ja mám 12". Ono keď sa to tak vezme, nikdy som nevidel aby kontrolovali na skútry kolesa... viem že náhoda je blbec, ale bolo by to pekné mať vzadu kotúč a väčšie kolesa. Pridal by som k tomu samozrejme LC valec Polini Sport 70ccm a väčší karburátor (17,5 alebo 19mm), spojku, ložiská na kľuku, vodnú pumpu, chladič...
Druhou možnosťou je opäť prerobiť Neosa na LC, ale bez veci z Aeroxa. Setup by bol: Valec Polini Sport 70ccm, karburátor, spojka, ložiská, vodná pumpa, chladič, klapky.
Možnosť číslo tri: Nechať AC a k tomu: 70ccm Polini Sport (alebo Malossi Sport), karburátor, spojka, ložiská, overwave kotuč 240-260mm.
Som otvorený novým možnostiam, setupom, nápadom.

- m4rk0
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Jún 02, 2009 9:21 pm
- Skúter: Gilera Runner 70 SP Replica Simoncelli
- Kontaktovať užívateľa:
mna zaujal prvy napad
vizeralo by to paradne

gianmarco:prednedavnom si hovoril ze si rad ze si sa nechal odhovorit od tuningu 50tkoveho skutra a zrazu toto vytiahnes? nechapem.ved si chcel gileru gp800nie? 

- gianmarco1
- st. skútrista
prednedavnom bol rok 2010 a uz je 2011
prednedavnom stal benzin euro a traz stoji 1,35e
a to ci som si kupil alebo si kupim skuter nebudem vesat na toto forum, lebo zase budu pletky jak s prilbou.
ak mas nejaky napad tykajuci sa mojho neosa tak sa vyjadri. napady ako zhodit zo skoly a podpalit zamietam

prednedavnom stal benzin euro a traz stoji 1,35e
a to ci som si kupil alebo si kupim skuter nebudem vesat na toto forum, lebo zase budu pletky jak s prilbou.
ak mas nejaky napad tykajuci sa mojho neosa tak sa vyjadri. napady ako zhodit zo skoly a podpalit zamietam

- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Ja som tiež v cestnej premávke nevidel kontrolovať kolesá, ale kde som zažil kontrolovať kolesá na vlastnej skúsenosti bola STK.gianmarco1 napísal: Ono keď sa to tak vezme, nikdy som nevidel aby kontrolovali na skútry kolesa... viem že náhoda je blbec, ale bolo by to pekné mať vzadu kotúč a väčšie kolesa.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -