Yamaha Aerox R - modreOKO
Moderátor: Moderators
- modreOKO
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Aug 31, 2009 8:12 pm
- Skúter: Yamaha AEROX - Modroocko :)
Re: Yamaha Aerox R
..ZACAL TI H R D Z A V I E T ??? .. tohto som sa bal .. teploodolny sa da kupit, neviem sice cenovu relaciu , ale skôr by ma zaujimalo ci to normalne chyti na taky "hladky" povech reversu .. ci to nepôjde po case hned dole ,, hm ?
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra
- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Neviem či si si všimol, ale keď je motor studený a máš ešte poprípade zapnutý sytič tak vtedy fŕka olej.davtex napísal:Ja mam podobny problem. Cely vyfuk som mal od oleja, nechapem preco, kedze zmes mam dobru a olej si miesa skuter sam. Tak som to teda vycistil riedidlom, ale zistil som, ze lak je v prdeli a vyfuk zacal hrdzaviet. Da sa kupit nejaky teploodolny lak za normalne peniaze?
Lak sa dá zohnať približne za 8 € priesvitný. Teraz nedávno sme s matúšom lakovali jeho Malossi výfuk a krásne to chytilo.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
- modreOKO
- motorkár
no metazaciu urcite by bolo lepsie podstupit, len .. cas, peniaze, rozoberanie atd... moc sa mi do toho nechce, to by som skôr podstupil to striekanie tym lakom ,, uvidime 

Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra
- FoXiK
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Apr 27, 2007 3:31 pm
- Skúter: Yamaha Slider
- Kontaktovať užívateľa:
casovo a penazne ta metalizacia nieje narocna a určite lepšia ako sprej .. ja som al priesvitny nejaky taliansky a chytil super .. keď bol vyfuk komplet vyčistený a vybrúsený až tak že sa mu ani hrdzavieť nechcelo
no ale tam kde sú tie kolienka napr. od vlaca a smerom k tlmiču mi to doslova vybublinkovalo, zasmrdelo a bolo po laku
ale na tele výfuku ostal
)

ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750
- modreOKO
- motorkár
aha, no ja to podstupim ale casovo neviem ako to vyzera somnou . No a keby som dovtedy zatial vzdy ked je mokry ten fuck poriadne vyutieral vždy dosucha ?
..je to realne ze nezacne casom hrdzaviet ?
..je to realne ze nezacne casom hrdzaviet ?
-
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Mar 05, 2009 12:14 pm
- Skúter: Aprilia sr street
metalizacia zaberie jeden den. alcatelko mi vyfuk zaniesol do Žiaru jeden den rano a na druhý den šiel pon. cena 15 euro. potom si to doma strekenš tym čiernym sprejom a jazdiš...cca 2 dni maximalne 3 dni podla toho ako sa ti chce....
podpis som si este nenastavil
- FoXiK
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
presne tak .. a hrdza neni len povrchová a utrieť by si to nejak ani nemusel .. to máš akože ten horúci výfuk ešte mokrý? To čo sa s ním hráš na ponorku?
Väčšinou keď mi ho ofŕka tak hneď uschne 

ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750
-
- motorkár
ja som ten fuk videl. modroočko myslel , že "mokry" ako že je zafrkany od oleja z fuku. tak mal na mysli utrieť po jazde tu mastnosu z fuku...predpokladám....ale možno sa mylim....(podla mojho nazoru fuk je tak horuci že voda velmi sa nema šancu udržať na nom), inak všimol som si to aj ja na mojom že trošku je tam zafrckaný od oleja...no čo už ked pri štarte rano na studeno trošku zmesy pofrka...
- FoXiK
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
nesmie frkať.. nech je aký chce.. ja nemám olej vobec na výfuku a to nemám naladený karbec stále
od kolienka teda príruby k valcu tam lúbi fŕkať alebo potom až na úplom výstupe z koncovky ale celý výfuk od toho nemôže byť, a keď ti fŕka z koncovky toľko aby to bolo vidno tak to nebude bohvie čo!

- modreOKO
- motorkár
mno chalani , ten vyfuk ,, ani stále tečúci karb nejdeme riesit, .. mam novinky ktore prebehli pred par dnami.
Navstivil som Alciho a pomenil mi nejake veci ,
-výmena bielej kontrastky za žltú
-výmena valčekov, zo 7g za 4g
+ obul som novú gumu PIRELLI (ceat) sl26
Navstivil som Alciho a pomenil mi nejake veci ,
-výmena bielej kontrastky za žltú
-výmena valčekov, zo 7g za 4g
+ obul som novú gumu PIRELLI (ceat) sl26
- Prílohy
-
- 130520102206.jpg
- (145.21 KiB) 137 stiahnutí
-
- 130520102207.jpg
- (59.04 KiB) 137 stiahnutí
-
- 130520102209.jpg
- (79.44 KiB) 137 stiahnutí
- modreOKO
- motorkár
.. ak by som to mal objektivne zhodnotiť,
Rozjazdy citit jednoznacne lepsie, maximalka klesla asi o 3 - 5km/h co by az tak nevadilo, ale co mi viac vadi je ze pokial sa motor nedostane aspon na nejakych 54° - 60°C je to hrôza. Rozbeh vporiadku, ale tak najviac do 15-20km/h a potom zacne motor hucat akoby "namieste" a velmi velmi pomalicky zrychluje (plyn plný) , potom ked sa dostane do otacok, ide ako gula. No ked sa dostaneme na tych 55° ide pekne, pekne reaguje na plyn , plynuly rozbeh. No nakolko chodim poväcsine z domu do centra co je asi 4 -7km nezohreje sa tak rychlo a nemam pozadovany vykon. Neviete cim to môze byt ? .. treba este nieco doladit, alebo ..
Rozjazdy citit jednoznacne lepsie, maximalka klesla asi o 3 - 5km/h co by az tak nevadilo, ale co mi viac vadi je ze pokial sa motor nedostane aspon na nejakych 54° - 60°C je to hrôza. Rozbeh vporiadku, ale tak najviac do 15-20km/h a potom zacne motor hucat akoby "namieste" a velmi velmi pomalicky zrychluje (plyn plný) , potom ked sa dostane do otacok, ide ako gula. No ked sa dostaneme na tych 55° ide pekne, pekne reaguje na plyn , plynuly rozbeh. No nakolko chodim poväcsine z domu do centra co je asi 4 -7km nezohreje sa tak rychlo a nemam pozadovany vykon. Neviete cim to môze byt ? .. treba este nieco doladit, alebo ..

-
- motorkár
No ja mam jedno riešenie...
, chcelo by to presťahovať sa dalej od centra, aby sa motor stačil zahriať , kym do toho centra dojdeš...
Vladko...

- modreOKO
- motorkár
..zevraj 70ccm + ladak = 4g valceky
môj napad to nebol, to prislo zhora
môj napad to nebol, to prislo zhora

- Bamma_boy
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
- Skúter: Aprilia SR50 R
- Kontaktovať užívateľa:
Čo ťa vyšla tá guma?...jazdné vlastnosti?...nevie niekto posúdiť, či sa oplatí viac ako Runscoot?.. mám totiž dilemu, či Dunlop, Pirelli, Bridgestone alebo Michelin.. 

- modreOKO
- motorkár
viesco guma skvela, nemozem na nu povedat kriveho slova. Ked mi ju alci daval , opisal mi ju slovami "..inac je paradna...fajn mekka...asi ju aj ja vyskusam...oproti cine za rovnaku cena zmes z inej galaxie...inac je to pirelli sl26 akurat je tam ceat znacka a nie pirelli...ale aj vzor je rovnaky" .. a suhlasim snim. V zakrute ma drzi paradne, uz sa nebojim az tak klopit ako na tej seriovej. A za dazda stym tiez nie je problem. Drzi ako prilepena . takze odporucam
Cena 35e
Cena 35e
- FoXiK
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
no poviem ti tak.. aj ja som dal žltú kontru a mám 4,25g tuším valčeky a 70tku a laďák aj multivar.. ale je nahovno.. vyslovene.. biela ti stačí je lepšia na rozbehy.. neviem čo má tvoj motor s teplotou ale viem že každý motor sa môže túrovať hnať a pod. až po zahriatí tak si ho zoder keď budeš chodiť na studenom a čuduj sa čo to nejde.. druhá vec... žltá kontra mne pomohla lebo chodím viac do kopca ale že by sa rozbehy zlepšili nemôžem povedať! kontra to drží .. teda stále sa nepreraďuje.. ale tým pádom nemáš niekedy takú akcelku ako keby si akurát vtedy potreboval
)...
no možno je tvoj problém niekde inde.. a čo to máš vodníka? lebo ja mám za 2-3km zohriaty motor dosť
)

no možno je tvoj problém niekde inde.. a čo to máš vodníka? lebo ja mám za 2-3km zohriaty motor dosť

-
- motorkár
foxik teraz modroočkovi krivdiš...ja s nim behavam na skutroch a nikdy nechodime tak že za studena hned plny kotol. podla mna to tiež nie je ono..ked išiel so mnou po tej vymene u alciho tak to "tarokovalo" a nie a nie sa to dostať do plynulej jazdy....može možno za to aj ten karbec čo mu "trošku" preteka. ako ja mam tiež ladak a 4g valčeky a zelenu kontru a ide to super so 70ccm malossi sportom. mne sa zda že mu to šlo predtym lepšie no to je len moj dojem....ale čo som sa vozil na jeho roxe vtedy tak slušne to išlo...teraz sa mi to od prvej chvilky už u alciho na garaži nevidelo ked sa išiel modroočko povoziť.
- modreOKO
- motorkár
..tak tak foxik, mam vodnika
. A na studeny motor nejdem nikdy plny plyn, ci uz je to auto, scooter, dodavka alebo traktor. Mam na to teplomer a vlastnu hlavu, kedy tomu môžem dat plny a kedy nie.
Po vymene kontry a valcekov, ako pisal Mitko to uz bolo zohriate, nakolko cesta z BB do ZV motor dostatocne zahreje a za tych pár minut co trvala vymena nevychladne. A sam Mitko ti moze potvrdit , ze prve metre s novym setupom boli take ake som uz opisoval . Preto som pisal sem, ci stym nemate skusenost a cim to môze byt.
peace

Po vymene kontry a valcekov, ako pisal Mitko to uz bolo zohriate, nakolko cesta z BB do ZV motor dostatocne zahreje a za tych pár minut co trvala vymena nevychladne. A sam Mitko ti moze potvrdit , ze prve metre s novym setupom boli take ake som uz opisoval . Preto som pisal sem, ci stym nemate skusenost a cim to môze byt.
peace
-
- motorkár
Mna ešte napada skusiť novu sviečku alebo tuto očistiť a sklepnuť trošku odtrh...možno by pomohlo...

- FoXiK
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
to hej sviečka je to prvé čo sa lúbi posrať
)

- modreOKO
- motorkár
nie nie chalani , sviecka je vpohode, pozeral som ju, klepol som ju, nepomohlo, dal som naspäť...
...dnes som sa bavil s porkym a dospeli sme k rozhodnutiu ohladom valčekov:
3x 4g
3x 7g
Rozobral som vario, vymenil valčeky, šiel sa previezť a je to o trosku lepsie, no nie ako predtym :/ ,,stale tam citit pri rozbehoch to "štvortaktovanie" a až potom to ide do otáčok.. ja fakt uz neviem
...dnes som sa bavil s porkym a dospeli sme k rozhodnutiu ohladom valčekov:
3x 4g
3x 7g
Rozobral som vario, vymenil valčeky, šiel sa previezť a je to o trosku lepsie, no nie ako predtym :/ ,,stale tam citit pri rozbehoch to "štvortaktovanie" a až potom to ide do otáčok.. ja fakt uz neviem
- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Mne to skôr pripadá na rozladený karburátor. Nemyslím teraz hlavnú trysku ale volnobežnú skrutku a vzdušník, poprípade ešte ihlu.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
-
- motorkár
to iste som mu pisal aj ja včera, že to bude karbec...lebo mu to "tarokuje" pri pridani plynu a to robilo aj mne kus tak to alci musel doladovať...už sme debatovali , že modroočko kupi asi tu repas sadu na karbec a da ho trošku do poriadku....
lebo sťahovať pretekajucu plavakovku sťahovacou umelou paskou asi nie je ten smer akym by sa mal poberať pri ladeni....