Piaggio NRG50 MC3
Moderátor: Moderators
- peter1029
- st. skútrista
- Dátum registrácie: St Dec 26, 2007 8:27 pm
- Skúter: Piaggio NRG50 MC3 - LC - DD
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Piaggio NRG50 MC3
takže sezóna už začína, už som nabehal nejaké tie prvé km a zatim so všetkým spokojnosť, skútrik slúži tak ako minulú sezónu, drží si rýchlosť aj akceleráciu, len som pozrel sviečku a zdala sa mi trocha biela v strede, asi trocha chudobná zmes - ale mám riešenie, ešte mám v zásobe nejakú tú trysku, keď som ladil, takže šupnem o 5 čísel väčšiu, len sa mi to nechce rozoberať
, dotiahol som vzduch, pozrem keď zajazdím zase trocha, nejaké tie fotečky, ale len mobilom, neskôr hodím aj foťákom:
Inak neviem ako je to možné, ale po nejakom vození sa mi vždy otočí ten nápis na tlmiči výfuka, vždy skončí dole, alebo vzadu pri kolese, asi vibráciami na ceste, stalo sa to už aj vám?

podpis som si este nenastavil
- PeterZ
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Júl 17, 2007 10:31 am
- Skúter: Peugeot Vivacity Silversport
- Kontaktovať užívateľa:
Gravitáciu neoklameš nápis bez uchytenia vždy skončí dole
Pozri ako je to origo chytené na mojom.
Je to prinitované a aj tú objímku si všimni.

- peter1029
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
no veď to, ja to nemám ani prinitované, ani inak prichytené, ale keď to aj chytím oboma rukami a skúšam potočiť, tak nejde, až keď povolim tlmič, tak potom ide, proste len vibráciami to pomaly klesá dole, keď som to fotil, tak je ešte nápis celkom ok, ale potom som pojazdil a bol vzadu, to je v prd....
- Csicsko550
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ut Jan 27, 2009 10:05 am
- Skúter: Keeway F-act
- Kontaktovať užívateľa:
moc sa mi paci tento skutrik,co by som dal ine tikadla,alebo rovno aj Downhily,a ten zadok zvisit+dole blatnik
- peter1029
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
tykadla možno pôjdu iné
, uvidí sa časom, ak by som na nejaké pekné narazil, tak isto, downhily, to ani neuvažujem, mne sa to nepáči a nechce sa mi to prerábať celé a s tým blatníkom uvidíme cez túto zimu.

- peter1029
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
takže, dneska som na niečo prišiel a to znepokojivé:
1. netreba hneď všetko chváliť po prejdení asi 40km
2. niekde je zrada, zajtra pod to ľahnem, ale v rýchlosti - išiel som z roboty a idem dať skut dole zo stojana a čo to vidím, nejaká mláčka pod ním (ja som to inak nebol, ja sa tej mojej rýchlosti až tak nebojím
), no vidím to na repair vodnej pumpy asi, inak kit mám doma, lebo som to predvídal
, že asi niekedy odíde a tak som sa poistil a kúpil aj kit repair aj termostat, aj tesnenie. Zajtra to pozrem lepšie, dám dole kryt, ešte je možnosť, že to slizí len niekde pri hadici, predsa tie spojky už majú čo to za sebou, zatra uvidíme, inak teraz cez sezónu sa mi to nechce rozoberať, nech mi vytieklo asi tak 20ml vody, vydrží to niečo alebo radšej rozobrať a čo tam asi odišlo - gufero? dik za rady, ak to niekdo už robil tak nech dá vedieť, pokecáme a rád sa poradím na čo dať pozor, dik
1. netreba hneď všetko chváliť po prejdení asi 40km
2. niekde je zrada, zajtra pod to ľahnem, ale v rýchlosti - išiel som z roboty a idem dať skut dole zo stojana a čo to vidím, nejaká mláčka pod ním (ja som to inak nebol, ja sa tej mojej rýchlosti až tak nebojím

- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
ked chces zreparovat tak treba rozpolit motor...cize na to si dat pozor...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- peter1029
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
takže moje podozrenie sa potvrdilo, tečie, tečie, teda zatial kvapká za čerpadielkom oleja spoza toho ozubeného kolieska
keď som to rozobral a pozrel sa na to a potom keď som to skladal, tak to tieklo jak zabité, každých 8s pár kvapiek stieklo von (keď sa to nahromadilo), ale potom som to dal dokopy, zakryl varec, a naštartoval a povozil sa kúsok, odstavil a už asi tak 2hod. ani kvapka
, no nemienim to teraz rozoberať, skontroloval som aspoň remienok olejového čerpadla, asi cez zimu sa do toho pustím, no keby sa to zhoršilo, tak ideme nato.
Ozaj alc. no rozpoliť karter, hadám to nejako zvládnem, ale čo treba presne odpojiť a aké súčiastky potom vymeniť, nejaké tie guferá asi.??!!! Ak vie niekto presne čo tak by som si to v predstihu objednal, aby som potom 1-2 týždne nečakal a zbytočne stál, dik

Ozaj alc. no rozpoliť karter, hadám to nejako zvládnem, ale čo treba presne odpojiť a aké súčiastky potom vymeniť, nejaké tie guferá asi.??!!! Ak vie niekto presne čo tak by som si to v predstihu objednal, aby som potom 1-2 týždne nečakal a zbytočne stál, dik
sa mi zda ze ten isty problem co ja som mal na runner-i
objednaj vodnu pumpu an tvoj skuter a tam je vsetko gufera ,dve loziska,vrtulka a oska .. vymenis to zachvilu 

- peter1029
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
repair kit na pumpu už mám, ale zatim to nechám tak, dneska som najazdil asi 80km a nevidel som nikde ani kvapku, aj keď som stál, tak ani kvapka, až keď to bude rapídne tak to rozoberem (v kufri si vozím 0,5l kvapaliny
- len pre istotu). Potom sa s tebou poradim ako nato presne.

- Beella
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Mar 31, 2008 7:24 pm
- Skúter: Piaggio NRG Power DT
- Kontaktovať užívateľa:
Potom keby si chcel remienok olejovej pumpy tak ja mam cisto novy... Zrusil som olej. pumpu tak mi je nanic...
- peter1029
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
dik za ponuku, ale ja mám ešte jeden v zálohe
, len pre istotu, už mám viacero vecí v zálohe, aby som bol stále pripravený (valec na prvý výbrus, spínač bŕzd, tlmič, plasty, sviečku, kit na vod. pumpu.....), aby som bol stále pojazdný.
No s tým jazdením, minule som išiel takým väčším kopčekom, vyletel som hore a začalo klesanie, rozbiehal som to a zrazu báááách - zhasol a došiel, zastavil som na kraji a už som myslel, že som zadrel, no tak som skúsil naštartovať - chytil našťastie hneď a pokračoval ďalej
neviem čo to bolo, či nejaký falošný vzduch alebo čo, no bol som happy, že som išiel ďalej, potom mal nejaký slabší ťah, ale už sa to vrátilo do kolají (bolo to po 50 km v ten deň).
Inak pumpa sa zatial umúdrila, netečie.

No s tým jazdením, minule som išiel takým väčším kopčekom, vyletel som hore a začalo klesanie, rozbiehal som to a zrazu báááách - zhasol a došiel, zastavil som na kraji a už som myslel, že som zadrel, no tak som skúsil naštartovať - chytil našťastie hneď a pokračoval ďalej

Inak pumpa sa zatial umúdrila, netečie.
- peter1029
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
no pumpa sa nezľakla, ala zľakol som sa ja, dnes som išiel domov z roboty a asi tak v strede cesty mi náhodou padol zrak na prístrojovku a hneď som brzdil ako divý, teplota mi stúpala pred očami ako besná už bola za polkou
, hneď som zhasol a dolial vodu (vozím stále 0,5l vzadu
), ale už sa to nedá odkladať, takže zajtra idem nato, už to tečie ako sviňa, už vidím ako je celé vnútro od vody, dekel variátora mám zahádzaný od hrdzavej vody, aj zadné koleso je od nej a ako to vyzerá vnútri ani nechcem vidieť, ale to sa opucuje, zajtra idem nato, držte palce. 

- peter1029
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
takže začal som natom pracovať, ako som písal predtým, celé vnútro je zadr. od hrdzavej vody, proste skoro všetko, musím to očistiť, dneska som všetko odstrojil, výfuk, koleso, malý blatník, airbox, karbec, hadice na valec, proste všetko, podložil som ho a idem to zhodiť a zozpodu bol ešte jeden kábel na elektriku k štartéru - a ten mi robí veľký problém, +sko ide dozadu, ale kostra je nahodena k skrutke, ktorá ho drží - a tu je ten problém, nedá sa tam dať očko a kľúčom som už skoro strhol hrany, nastriekal som to odhrdzovačom a zajtra to idem skúsiť, keď to nepôjde, tak som si našťastie kúpil akurát priamu brúsku, tak by som tam vyrezal drážku na skrutkovač a povolil tým, ale je ešte v Prievidzi, zajtra by mi mala docestovať, no budem skúšať, aspoň to zajtra umyjem od bordelu 

- peter1029
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
nejaké tie fotečky trocha
špinavého vnútra
takže netreba to odkladať, keď sa vám niečo pokazí, lebo potom máte o robotu navyše - pucovanie.
Priama brúska je už doma, takže zajtra idem skúsiť tú skrutku nejako povoliť
, dúfam že pôjde

Priama brúska je už doma, takže zajtra idem skúsiť tú skrutku nejako povoliť

- peter1029
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
no tak dnes sa mi to podarilo rozpoliť
a nič som nepototo, hádam, zajtra idem do mesta pre druhé gufero na strane variatora sa mi to rozpolilo, rozmer 19-30-6,5, dúfam že ho budú mať v meste, nechce sa mi to objednávať z eshopu, nejaké fotečky:

- Prílohy
-
- rozpoleny karter2.jpg
- (112.61 KiB) 412 stiahnutí
- FoXiK
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Apr 27, 2007 3:31 pm
- Skúter: Yamaha Slider
- Kontaktovať užívateľa:
To je taký hrdzavý ten karter z vnútra či čo? 
A jednu radu ti môžem dať ak to fotíš obyč. digi foťákom tak sa skús od toho čo fotíš vzdialiť asi na 1-2 metre daj si zoom, makro a s bleskom. Potom to nebude tak svietiť a budeme vidieť viac detaily
alebo si to daj na denné svetlo bez blesku 

A jednu radu ti môžem dať ak to fotíš obyč. digi foťákom tak sa skús od toho čo fotíš vzdialiť asi na 1-2 metre daj si zoom, makro a s bleskom. Potom to nebude tak svietiť a budeme vidieť viac detaily

ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750
- peter1029
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
no ano bolo to také zasrané vnútri, lebo som tam dával destilovanú vodu a dosť som jazdil aj keď to už veľa tieklo, ale už som to opucoval, aj keď také ako predtým to už nebude.
A k fotkám - je to fotené len mobilom (sice 5mpx), ale nebude to nikdy ako foťákom, tvoje rady zoberem k dobru a skúsim aj tak, ja nafotím vždy viac fotiek a z nich vyberám, asi som trocha zle vybral, sorry.
Inak práce sa zastavili (jeduje ma to, lebo teraz mám 2 dni voľno), nemám gufero na kľuku, čakám na objednávku.
A k fotkám - je to fotené len mobilom (sice 5mpx), ale nebude to nikdy ako foťákom, tvoje rady zoberem k dobru a skúsim aj tak, ja nafotím vždy viac fotiek a z nich vyberám, asi som trocha zle vybral, sorry.
Inak práce sa zastavili (jeduje ma to, lebo teraz mám 2 dni voľno), nemám gufero na kľuku, čakám na objednávku.

- PeterZ
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Júl 17, 2007 10:31 am
- Skúter: Peugeot Vivacity Silversport
- Kontaktovať užívateľa:
Destilovaná voda je nafigu na chladenie motora žerie všetko..... železo, hliník..... 

- peter1029
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
no to už vidim aj ja, odteraz dam chladiacu kapalinu, ale keby som mal toľko dolievať chladiacej čo som minul destilovanej, tak ma to vyšlo omnoho drahšie 

- peter1029
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
motor je už v kope + cievka+spojka+varec, na dnes to stačí, nechám vyschnúť silikon a zajtra na obed pokračujeme, chcem to nahodiť a večer aj natočiť, som zvedavý či chytí a ešte zvedavší či nebude tiecť, ozaj chcem sa spýtať, ako spoznám že mi netesní gufero na kľuke?
- FoXiK
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Apr 27, 2007 3:31 pm
- Skúter: Yamaha Slider
- Kontaktovať užívateľa:
Buď nenaštartuješ alebo to bude vyzerať ako keby si nedotiahol sviečku podľa toho ako ti moc fučí gufero tak podla toho ti to buď nepôjde vôbec alebo ti to bude kašlať.. keď pridáš plyn bude sa ti dusiť.. chytá vzduch a vlastne netesní kľuková skriňa tým pádom to nepôjde skoro vôbec.. určite to rozpoznáš
v každom prípade skús najprv iné sviečky a keď to nepomôže tak kukni či ti netečú to uvidíš ľahko....tu máš ako to bolo u mňa všimi si tam je taká čierna kvapka na poslednom obrázku na tom kruhu
inak to je celé mokré ale neni to až toľko vidno

ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750
- peter1029
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
ok dik za radu, čo som skúšal kompresiu tak od ruky točiť kľukou tak sa mi zdala taká ako predtým, takže by to malo byť ok, ale zase 10 000 ot. urobia svoje
aj s kľukou, no čo uvidíme, idem skladať, dúfam že to do večera stihnem.

- peter1029
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
skutrik je dokončený, poskladaný, odskúšaný
(teda len v garáži bo zima a prší), zatim nič neteče, dal som aj malossi vložku redsponge, väčšiu trisku, ide ok, uvidíme pri plnom plyne, malý blatník som zatim nenahodil, aby bol lepší prístup ku karbecu keby som menil trisku, zdá sa mi nejaký tichší - ale to môže byť aj tým, že som si vyrobil novú podložku pod výfuk a lepšie tesní, no neviem. Keď sa oteplí dáme jazdu po malej GO. Ďakujem alcatelkovi za rady, dúfam že sa niekedy aj uvidíme a pokecáme.