takze ideme na to...navod je na dell orto karb ale je to pouzitelne aj na ine rozmery (dell orto ma 35mm montazny priemer na filter resp. 32mm+plast kruzok a potom je to zas 35mm) odslusane na PHVA,PHBN a PHBG karboch...na PHBG bolo treba jemne odbrusit ten zaistovaci kruzok na filter nakolko trci cca 1mm dovon)
co potrebujeme...
ako zaklad PVC odpadovu trubku 40mm (su rozne aj zahnute od 15° do 90°)
RMS nahradnu penu do airbooxu (ma to cca 30x20cm a stoji to okolo 100sk) da sa nahradit aj hubkou na umyvanie riadu

dalej potrebujeme SK pasku na montaz,par plastovych sttahovaciek a zdroj tepla (stacia dve zapalky) este nejake to zakladne naradie a tenku pilku (lupienkova alebo taka malicka na konare co vie spravit rez cca 0.5mm)
postup... odrezeme si vhodnu dlku PVC trubky idealne je aby na jednej strane ostala ta rozsirena cast lebo su tam drazky kore nam idealne zachytia penu na mieste...tu cast s gumenym tesnenim zrezeme prec...na uzsej strane (ktora bude montovana na karb) narezeme po obvode cca 6 zarezov do hlbky 8-10mm (vid foto)
narezany koniec nahrejeme aby kusok zmekol a nasunieme na karb idealne hned aj trosku stiahnut SK paskou aby sa to pekne usposobilo karbu...ked vychladne dame to este dole
odstrihneme si kus peny vhodneho rozmeru a stahovackou ju chytime o zozsireny koniec PVC trubky...orezeme to pekne do kruhu nech to dako vyzera

zakladna verzia je hotova...este je moznost vrstviit viac vrstiev peny a tym ovladat priepustnost filtra...s jednou vrstvou som potreboval cca 95ku trysku...pridal som druhu vrstvu z hrubsej peny a hned stacila tryska 65 a filtruje to lepsie ako seriovy airbox aj sa to podstatne utisilo...
este sa nukaju aj ine varianty ako zaslepit zadny koniec a po obvode navrtat diery cca 12-15mm a penu nalepit sekundovym lepidlom po obvode (bacha na benzin aby sa neodlepila (vhodne ked filter smeruje hore))
atd...
filter je uz odskusany a krasne funguje...aklady na jeden su cca 150sk ale z jednej peny sa daju aj tri urobit potom sa da za takch 80sk jeden vyrobit