Tacho z bicykla

sem píšte čo sa dá a ako opraviť, namontovať atď

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
theruck
Site Admin
Site Admin
Príspevky: 5677
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Tacho z bicykla

#1 Príspevok od užívateľa theruck » St Máj 09, 2007 2:29 pm

co budeme potrebovat:

-tachometer z bicykla
-tenky pevny drot
-dvojzlozkove lepidlo
-dvojlinku na predlzenie kabelaze
-nejaky magnet - cim mensi a silnejsi tym lepsie
-vrtacku
-bezne naradie - srobovaky, klieste atd

navrtal som dierky na pristrojovku a na blatnik

v kazdom starsom hardisku su 2 taketo magnety. ich vyhoda je ze su silne jak svina a daju sa lahko lamat a opracovavat
Obrázok


tak som z jedneho kusok ulomil

Obrázok
a nalepil ho na rafik
Obrázok


snimac aj drziak som uchytil tenkym drotom cez vyvrtane dierky a na druhej strane som to klasicky zatocil kliestami :)
Obrázok

Obrázok

zo snimaca po drziak bol kratky kabel tak som ho predlzil dvojlinkou so starych sluchatiek

vysledok je tu. jasne ze to na tu pristrojovku nepasuje ale je to prakticke a hlavne to meria presne
Obrázok
Obrázok

FastHaly

#2 Príspevok od užívateľa FastHaly » St Máj 09, 2007 3:16 pm

a nastavoval si aj ten tachac ???

Užívateľov profilový obrázok
lil_b
moderátor
moderátor
Príspevky: 824
Dátum registrácie: So Feb 11, 2006 4:39 pm
Skúter: neuvedený
Bydlisko: Pezinok
Kontaktovať užívateľa:

#3 Príspevok od užívateľa lil_b » St Máj 09, 2007 3:19 pm

ne nehal a tak a ukazuje mu 240kmh :)
jasne že ho nastavil :)
i ked, teda therucku, je to fušerina jak hovedo...
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
momoo
motorkár
motorkár
Príspevky: 1545
Dátum registrácie: Ne Okt 22, 2006 5:26 pm
Skúter: Piaggio NRG 50 LC, Malaguti F12 LC, Yamaha Bw´s AC -> LC
Bydlisko: calexcity - chladnička na pocity
Kontaktovať užívateľa:

#4 Príspevok od užívateľa momoo » St Máj 09, 2007 3:27 pm

to tzv. dvojzlozkove lepidlo je tekuty kov??
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
VLADY
spammer
spammer
Príspevky: 10675
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Bydlisko: Najväčšia Slovenská dedina

#5 Príspevok od užívateľa VLADY » St Máj 09, 2007 5:26 pm

Jaký tekutý kov???? to je zas len nejaký reklama na dvojzložkový velepšený epoxid z kovovým plnivom...Kov je kov a epoxid aj keby mal neviem kolko percent kovovej zložky nikdy nebude mať vlastnosti kovu...
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

Užívateľov profilový obrázok
alcatelko
moderátor
moderátor
Príspevky: 7441
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Bydlisko: malinovo
Kontaktovať užívateľa:

#6 Príspevok od užívateľa alcatelko » Št Máj 10, 2007 11:42 pm

takze dnes som aj ja zapajal cyklo tacho...
magnet: seriovo dodavany...zrezana zadna cast co je tam drziak na spice kolesa a diamantovou bruskou vyvrtana dierka do neho...magnet priskrutkovany na kotuc...
snimac: od uchytu blatnika prichytena konzola a ohnuta tak aby snimac bol tak akurat od magnetu...snimac o konzlo chyteny stahovacimi paskami (namal som take tenke cierne tak to svieti...) a aby kablik neovysal spravil som mu drziacik (asi ho hodim tiez do cierna lebo moc svieti)
tiez som musel predlzovat kablik lebo ich teraz nejake kratke davaju (na biku co mam cinske tacho uz 5 rokov mal kabel 3m, na tomto asi meter)
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

ripper

#7 Príspevok od užívateľa ripper » Pi Máj 11, 2007 3:19 pm

ruck neporovnaval si hodnoty z tachom co je na skutri? ak hej napis o kolko nas moto klame

Užívateľov profilový obrázok
alcatelko
moderátor
moderátor
Príspevky: 7441
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Bydlisko: malinovo
Kontaktovať užívateľa:

#8 Príspevok od užívateľa alcatelko » Pi Máj 11, 2007 3:23 pm

ja mam na puchu uz davno digi...do 50km/h ukazuje cyklo o cca 2km/h menej a po 50 uz viac...pri top spede (65-70) je rozdiel 5km/h (aj radar v meste to potvrdil...)cize origo tacho 60km/h a digi 65km/h :lol:
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

Užívateľov profilový obrázok
theruck
Site Admin
Site Admin
Príspevky: 5677
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

#9 Príspevok od užívateľa theruck » Pi Máj 11, 2007 3:24 pm

ripper napísal:ruck neporovnaval si hodnoty z tachom co je na skutri? ak hej napis o kolko nas moto klame
neporovnaval lebo nemam slimaka takze original tacho nejde. ale v linkach som posielal taky web kde su tie porovnania pisane pri X modeloch skutrov

ripper

#10 Príspevok od užívateľa ripper » Pi Máj 11, 2007 3:25 pm

aka moze byt najvacsia odchylka pri tom cyklo tachu??

Užívateľov profilový obrázok
theruck
Site Admin
Site Admin
Príspevky: 5677
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

#11 Príspevok od užívateľa theruck » Pi Máj 11, 2007 3:28 pm

ripper napísal:aka moze byt najvacsia odchylka pri tom cyklo tachu??
neviem sak prakticky skoro ziadna ved on si rata iba impulzy a na zaklade zadanej dlzky kolesa ti zrata kolko dlzok za urcity cas naratal a zobrazi ti hodnotu

Užívateľov profilový obrázok
alcatelko
moderátor
moderátor
Príspevky: 7441
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Bydlisko: malinovo
Kontaktovať užívateľa:

#12 Príspevok od užívateľa alcatelko » So Máj 12, 2007 12:36 am

ripper napísal:aka moze byt najvacsia odchylka pri tom cyklo tachu??
udavana odchylka sa mi zda ze je 1/100%
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

Užívateľov profilový obrázok
VLADY
spammer
spammer
Príspevky: 10675
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Bydlisko: Najväčšia Slovenská dedina

#13 Príspevok od užívateľa VLADY » So Máj 12, 2007 9:21 am

jasné čím presnejšie sa odmerá obvod kolesa tým lepšie....samotný počítač už nemá žiadnu chybu...ak ovšem neblbne snímač.ja som meral nezaťažené a zaťažené predné koleso a rozdiel bol asi len 1.2cm to mi nejak vychádzalo zhruba na 1% chybu čo je zanedbatelné.A samozrejme sa nemôže brať do úvahy stopa kolesa na vozovke. to je tak isto podla mňa zanedbatelné.A najpresnejšie je to merať tak že spraviť si farbou čiarku na behúň pneu a odtlačiť ju 2X na podlahu a odmerať.lebo s tým ventilom (že kedy je presne dole) sa mi to zdá menej presné. :wink:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

Užívateľov profilový obrázok
Scarp
motorkár
motorkár
Príspevky: 1412
Dátum registrácie: Po Aug 28, 2006 4:39 pm
Skúter: neuvedený

#14 Príspevok od užívateľa Scarp » So Máj 12, 2007 9:36 am

Ja som sa uz tiez pustil do cyklotachometra konkretne tento : http://www.profibike.sk/index.php?page= ... &Itemid=26
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
Scarp
motorkár
motorkár
Príspevky: 1412
Dátum registrácie: Po Aug 28, 2006 4:39 pm
Skúter: neuvedený

#15 Príspevok od užívateľa Scarp » So Máj 12, 2007 4:15 pm

Som v slepej ulicke neviete poradit netusim kam uchytit ten snimac a magnet na kotuc nemozem ako je aj na foto vidno kotuc je maly a drziak je tesne pri nom a aj rafik je dost daleko jedine co mi napadlo je ze mam ten maly magnetik co je na foto ma zhruba silu ako ten co je k tomu origos len tento je mensi a padne na desatinu milimetra presne do tej diery co som zakruzkoval na foto len neviem ci bude stacit
Obrázok
Obrázok
Obrázok
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
VLADY
spammer
spammer
Príspevky: 10675
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Bydlisko: Najväčšia Slovenská dedina

#16 Príspevok od užívateľa VLADY » So Máj 12, 2007 7:18 pm

tomu sa hovorí VEDA-VÝSKUM-PRAX a tretie štádium býva rôzne.. buď smetný kôš alebo praktické využitie... :D treba skúsiť ten kotúč je magneticky vodivý a ovplyvní ten magnet ide o to na kolko či to bude ísť alebo nebude...a to treba vyskúšať. :P
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

geetee

#17 Príspevok od užívateľa geetee » So Máj 12, 2007 7:38 pm

lil_B napísal:ne nehal a tak a ukazuje mu 240kmh :)
jasne že ho nastavil :)
i ked, teda therucku, je to fušerina jak hovedo...
dojče tunyng scene rulesz:gt1:

Užívateľov profilový obrázok
Scarp
motorkár
motorkár
Príspevky: 1412
Dátum registrácie: Po Aug 28, 2006 4:39 pm
Skúter: neuvedený

#18 Príspevok od užívateľa Scarp » So Máj 12, 2007 8:48 pm

Tak som hotovy a s tim magnetom to fungovalo este to treba esteticky doladit ale funkcne to ide : Obrázok
Obrázok
podpis som si este nenastavil

tottito

#19 Príspevok od užívateľa tottito » Po Máj 14, 2007 7:08 pm

Scarp napísal:Ja som sa uz tiez pustil do cyklotachometra konkretne tento : http://www.profibike.sk/index.php?page= ... &Itemid=26
Scarp, za kolko si ho kupil? ja rozmyslam nad niecim malym aby sa to voslo do pristrojovky...dnes som kukol na nejaky za 200 kacek ale bolo tam napisane ze doporucena velkost kolies 20" - 28"...ako je to s vasimi, mate tam aj vy nieco take napisane (a este som videl ze jeden len do 60km/h, ale mozno ze by stacil :lol: )

Užívateľov profilový obrázok
alcatelko
moderátor
moderátor
Príspevky: 7441
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Bydlisko: malinovo
Kontaktovať užívateľa:

#20 Príspevok od užívateľa alcatelko » Po Máj 14, 2007 7:09 pm

najlepsie tacho je to z lidla za 179sk...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

Užívateľov profilový obrázok
Scarp
motorkár
motorkár
Príspevky: 1412
Dátum registrácie: Po Aug 28, 2006 4:39 pm
Skúter: neuvedený

#21 Príspevok od užívateľa Scarp » Po Máj 14, 2007 7:10 pm

Scarp, za kolko si ho kupil? ja rozmyslam nad niecim malym aby sa to voslo do pristrojovky...dnes som kukol na nejaky za 200 kacek ale bolo tam napisane ze doporucena velkost kolies 20" - 28"...ako je to s vasimi, mate tam aj vy nieco take napisane (a este som videl ze jeden len do 60km/h, ale mozno ze by stacil :lol: )


moj stal 599 ale tie lacne by so mnekupoval kupil som si ho hlavne kvoli rychlosti ale ked kupim tak uz nech to ma aj poriadne funkcie [/quote]
Naposledy upravil/-a Scarp v Po Máj 14, 2007 7:29 pm, upravené celkom 1 krát.
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
alcatelko
moderátor
moderátor
Príspevky: 7441
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Bydlisko: malinovo
Kontaktovať užívateľa:

#22 Príspevok od užívateľa alcatelko » Po Máj 14, 2007 7:11 pm

na runerovi mam za 399sk a nic moc... a ten lidlovi ma aj teplomer fakt je dobry
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

Užívateľov profilový obrázok
Jostobb
motorkár
motorkár
Príspevky: 1563
Dátum registrácie: Pi Okt 13, 2006 7:01 pm
Skúter: neuvedený
Bydlisko: B.Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

#23 Príspevok od užívateľa Jostobb » Po Máj 14, 2007 8:24 pm

Počujte a nebolo by dobré napr aj tacho bez drôtové ?
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
dr.snake
motorkár
motorkár
Príspevky: 3092
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Skúter: neuvedený
Bydlisko: KE
Kontaktovať užívateľa:

#24 Príspevok od užívateľa dr.snake » Po Máj 14, 2007 8:30 pm

max 500mm bikove a vacsina na skutry nebavi
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
VLADY
spammer
spammer
Príspevky: 10675
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Bydlisko: Najväčšia Slovenská dedina

#25 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Máj 15, 2007 9:58 am

Možno bolo ale nie nejaké lacné neznačkové tie nejdú spolahlivo ani na bicykloch mám to overené snímač nieje utesnený proti vode a tak celkovo je to šmejd. a značkový je aj za liter a viac a si myslím že ten káblik tam nejak moc nezavadzá pri tom klasickom. :oops:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

Napísať odpoveď

Návrat na "Návody"