Tacho z bicykla

sem píšte čo sa dá a ako opraviť, namontovať atď

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
optik
st. skútrista
st. skútrista
Príspevky: 853
Dátum registrácie: Ne Máj 06, 2007 4:34 pm
Skúter: Keeway Focus - custom tuned, Gilera Ice - racing scooter
Bydlisko: L.M.
Kontaktovať užívateľa:

#101 Príspevok od užívateľa optik » So Mar 15, 2008 11:41 am

len trochu skoda ze si to tak zababral od toho sekundoveho lepidla... ta obojstranka drzi dobre pokial si to pred nalepenim odmastil.
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
patrez13
skútrista
skútrista
Príspevky: 259
Dátum registrácie: Ut Okt 16, 2007 10:21 pm
Skúter: Piaggio Typhoon x50
Bydlisko: Humenné / Bociankovo
Kontaktovať užívateľa:

#102 Príspevok od užívateľa patrez13 » So Mar 15, 2008 12:26 pm

tak to zamaluj s čiernov centrofixov
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
FoXiK
motorkár
motorkár
Príspevky: 1890
Dátum registrácie: Pi Apr 27, 2007 3:31 pm
Skúter: Yamaha Slider
Bydlisko: Piestany
Kontaktovať užívateľa:

#103 Príspevok od užívateľa FoXiK » So Mar 15, 2008 1:11 pm

ze ? ( centrofixa to som aj ja pouzival :D ) :D:D take miniaturne veci vas trapia.. prejdes po mlake a mas to farebne :D
ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750

Bacil-BA
motorkár
motorkár
Príspevky: 1835
Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
Skúter: Už zasa žiadny
Bydlisko: BA- Ružinov, Hotel Bratislava

#104 Príspevok od užívateľa Bacil-BA » So Mar 15, 2008 9:21 pm

rspeed napísal:...... tacho je z lidlu(bolo lacne tak som zobral aj jedno do rezervy-mam co nicit)...
Nemusel si kupovať dva tacháče, iba kvôli tomu, ak by sa zničil snímač. Ja som originál snímač ani nepoužil, lebo sa mi zle upevňoval. Z jazýčkového relé a 700ohmového odporu som si vyrobil svoj snímač aj s poriadne dlhým káblom a tak môžem mať cyklo tacho upevnéné na stopke zrkadla. :wink:
Tak už zasa nič.

Užívateľov profilový obrázok
dr.snake
motorkár
motorkár
Príspevky: 3092
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Skúter: neuvedený
Bydlisko: KE
Kontaktovať užívateľa:

#105 Príspevok od užívateľa dr.snake » So Mar 15, 2008 10:38 pm

ja som mal len 2x stahovacu pasku a v pohode
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
Jostobb
motorkár
motorkár
Príspevky: 1563
Dátum registrácie: Pi Okt 13, 2006 7:01 pm
Skúter: neuvedený
Bydlisko: B.Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

#106 Príspevok od užívateľa Jostobb » So Mar 15, 2008 11:01 pm

už aj ja som dofušoval tacho :lol: inak na tom tachu s lidla je zaujíavé to že keď už idem rýchlejšie tých 80 tak to ukazuje bludy .... normálne to tam ukazuje do nejakých 77 km/ha potom mi tam hodí 15km/h :D a potom zase 85 :lol: atď ...
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
optik
st. skútrista
st. skútrista
Príspevky: 853
Dátum registrácie: Ne Máj 06, 2007 4:34 pm
Skúter: Keeway Focus - custom tuned, Gilera Ice - racing scooter
Bydlisko: L.M.
Kontaktovať užívateľa:

#107 Príspevok od užívateľa optik » So Mar 15, 2008 11:11 pm

to bude asi tym ze to je standardne bicyklove tacho ktore je do max. 90 km/h...
podpis som si este nenastavil

Bacil-BA
motorkár
motorkár
Príspevky: 1835
Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
Skúter: Už zasa žiadny
Bydlisko: BA- Ružinov, Hotel Bratislava

#108 Príspevok od užívateľa Bacil-BA » Ne Mar 16, 2008 12:03 am

Jostobb napísal:už aj ja som dofušoval tacho :lol: inak na tom tachu s lidla je zaujíavé to že keď už idem rýchlejšie tých 80 tak to ukazuje bludy .... normálne to tam ukazuje do nejakých 77 km/ha potom mi tam hodí 15km/h :D a potom zase 85 :lol: atď ...
Máš malý magnet a potom pri krátkych impulzoch pri rýchlom otáčaní kolesa už nestíha magnet pritiahnuť kontakty, alebo sú kontakty natočené bokom, nie kolmo na magnet. Prípadne to celé presuň bližšie k oske a impulzy budú dlhšie. :wink: Dakedy bývajú samotné spínacie kontakty v tom čiernom púzdre zle otočené. Na bicák to väčšinou stačí, ale nad 60km/h to už blbne. :roll:
Tak už zasa nič.

Užívateľov profilový obrázok
Jostobb
motorkár
motorkár
Príspevky: 1563
Dátum registrácie: Pi Okt 13, 2006 7:01 pm
Skúter: neuvedený
Bydlisko: B.Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

#109 Príspevok od užívateľa Jostobb » Ne Mar 16, 2008 10:57 am

no aj tak ten magnet dlho nevydrží :D ja to vidím asi tak že to o nejakých 100km odletí ... lebo som ho nalepil chemoprenom extrém ale pochybujem že ho to tam udrží :roll: a ak odletí tak tam hodím ten magnet s hardisku
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
patrez13
skútrista
skútrista
Príspevky: 259
Dátum registrácie: Ut Okt 16, 2007 10:21 pm
Skúter: Piaggio Typhoon x50
Bydlisko: Humenné / Bociankovo
Kontaktovať užívateľa:

#110 Príspevok od užívateľa patrez13 » Ne Mar 16, 2008 2:04 pm

ho nalep tym dvojzložkovym lepidlom to je jak kamen tvrde a vydrzi vela
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
yukirally
skútrista
skútrista
Príspevky: 270
Dátum registrácie: St Jún 27, 2007 6:35 am
Skúter: YUKI RALLY II
Bydlisko: Partizánske_LuHy B_A_T_O_V_K_A
Kontaktovať užívateľa:

#111 Príspevok od užívateľa yukirally » Po Mar 24, 2008 9:57 pm

ma niekto tacho s lidla??funguje to dobre??da sa nastavit priemer kolesa?
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
Jostobb
motorkár
motorkár
Príspevky: 1563
Dátum registrácie: Pi Okt 13, 2006 7:01 pm
Skúter: neuvedený
Bydlisko: B.Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

#112 Príspevok od užívateľa Jostobb » Ut Mar 25, 2008 11:49 am

mám tacho s lidla, funguje dobre, a dá sa nastaviť na priemer kolesa :idea:
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
rspeed
motorkár
motorkár
Príspevky: 1642
Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125
Bydlisko: Čaňa

#113 Príspevok od užívateľa rspeed » St Mar 26, 2008 10:05 am

...mne sa tam da nastavit iba obvod kolesa :cry: .... :lol:

Užívateľov profilový obrázok
Jostobb
motorkár
motorkár
Príspevky: 1563
Dátum registrácie: Pi Okt 13, 2006 7:01 pm
Skúter: neuvedený
Bydlisko: B.Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

#114 Príspevok od užívateľa Jostobb » St Mar 26, 2008 4:05 pm

no ved hej hej ... a to je priemer kolesa x 3,1416
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
peter1029
st. skútrista
st. skútrista
Príspevky: 423
Dátum registrácie: St Dec 26, 2007 8:27 pm
Skúter: Piaggio NRG50 MC3 - LC - DD
Bydlisko: Bánovce nad Bebravou
Kontaktovať užívateľa:

#115 Príspevok od užívateľa peter1029 » St Mar 26, 2008 8:57 pm

skusim aj ja nahodit tacho z lidla mam jedno nepoužité, ale len na chvílu aby som vedel ako premeriava tacho na skute
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
Jostobb
motorkár
motorkár
Príspevky: 1563
Dátum registrácie: Pi Okt 13, 2006 7:01 pm
Skúter: neuvedený
Bydlisko: B.Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

#116 Príspevok od užívateľa Jostobb » Št Mar 27, 2008 12:19 pm

Inak to tacho je riadne svinstvo ... keď som to bol testovať či to dobre ide tak som skoro tri krát nabúral do zaparkovaných áut :lol: lebo som sa na to zadíval :D
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
peter1029
st. skútrista
st. skútrista
Príspevky: 423
Dátum registrácie: St Dec 26, 2007 8:27 pm
Skúter: Piaggio NRG50 MC3 - LC - DD
Bydlisko: Bánovce nad Bebravou
Kontaktovať užívateľa:

#117 Príspevok od užívateľa peter1029 » Št Mar 27, 2008 5:05 pm

tak si to mal isť skusat tam kde nie su zaparkované auta, to by bola sila keby si takto rozflakal skut.
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
FoXiK
motorkár
motorkár
Príspevky: 1890
Dátum registrácie: Pi Apr 27, 2007 3:31 pm
Skúter: Yamaha Slider
Bydlisko: Piestany
Kontaktovať užívateľa:

#118 Príspevok od užívateľa FoXiK » Št Mar 27, 2008 11:48 pm

Na toto si treba davat pozor lebo sa dakam zakukas aj ked na chvilku a plechovka pred tebou zabrzdi a uz mu vzadu lizes sklo /. :roll: to pozname kuknes a zrazu ze waaa :D
ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750

Lucas

#119 Príspevok od užívateľa Lucas » So Apr 05, 2008 11:29 am

Jostobb.........kolko ty ide Tajfun podla toho tacha?? DIK

Užívateľov profilový obrázok
Jostobb
motorkár
motorkár
Príspevky: 1563
Dátum registrácie: Pi Okt 13, 2006 7:01 pm
Skúter: neuvedený
Bydlisko: B.Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

#120 Príspevok od užívateľa Jostobb » So Apr 05, 2008 7:00 pm

no ten tacho mi ukáže max. 71,2 a potom už ukazuje bludy :roll: takže ani neviem :D ale o niečo viac ako tých 71 ... myslím si že približne 75 -78 :lol:
podpis som si este nenastavil

Lucas

#121 Príspevok od užívateľa Lucas » So Apr 05, 2008 11:39 pm

To je fajn ale mne ukazuje podla tacho 75 a to idem fakt plny...

hussar

#122 Príspevok od užívateľa hussar » Ne Apr 06, 2008 11:23 am

lucas jak ti moze ukazovat? ved tebe nejde tacho :)

Lucas

#123 Príspevok od užívateľa Lucas » Ne Apr 06, 2008 2:13 pm

husar sak teraz nejde ale isiel tak neser :)

hussar

#124 Príspevok od užívateľa hussar » Ne Apr 06, 2008 2:32 pm

ked sme isli na rovnako a mne ukazoval 65 a tebe 75 :) alebo ked si isiel dole tym tunelom a si to neubrzdil a zaparkoval si to rovno do role :?:

Lucas

#125 Príspevok od užívateľa Lucas » Ne Apr 06, 2008 7:04 pm

pocuj j...... aspon raz sak to tvoje hovno obehnem aj na rozbeh a kedy si ty isiel 65..... :lol:......... a uz prestan OK

Napísať odpoveď

Návrat na "Návody"