Tacho z bicykla

sem píšte čo sa dá a ako opraviť, namontovať atď

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
VLADY
spammer
spammer
Príspevky: 10675
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Bydlisko: Najväčšia Slovenská dedina

Re: tacho z bicykla na skutri

#176 Príspevok od užívateľa VLADY » Št Máj 03, 2012 4:17 pm

Skúsiť mu ukostriť jeden pól napájania tomu cyklotachu....teda je jedno či plus alebo mínus od jeho baterky by som mu skúsil ukostriť na kostru scootra nejakým káblikom alebo možno by pomohlo aj niektorý z tých dvoch čo idú od snímača otáčok kolesa....treba laborovať...ak to nepomôže tak jedine iný tacháč, niektorý z takých, čo sú overené a fungujú..myslím že SIGMA nemala problém....
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

Užívateľov profilový obrázok
duky5
motorkár
motorkár
Príspevky: 3302
Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
Bydlisko: Bratislava

Re: tacho z bicykla na skutri

#177 Príspevok od užívateľa duky5 » Št Máj 03, 2012 4:31 pm

sigma ani cateye nema problem :)
jazdim za Obrázok, dlhodoby priemer za cca 50 000 km
moje vylety na http://www.motoduky.blogspot.com

quit
trojkolkár
trojkolkár
Príspevky: 40
Dátum registrácie: So Máj 28, 2011 9:35 pm
Skúter: piaggio zip 1,phatom F12 2x:)
Bydlisko: Žilina

Re: tacho z bicykla na skutri

#178 Príspevok od užívateľa quit » Št Máj 03, 2012 4:38 pm

No hento je nejaký juang cheng :) ale skúsim to zatiaľ diki Vlady
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
Davidian
moderátor
moderátor
Príspevky: 4568
Dátum registrácie: Ne Máj 09, 2010 11:17 am
Skúter: Aprilia SR50R - DERBI GP1 125
Bydlisko: Bratislava - Staré Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Re: tacho z bicykla na skutri

#179 Príspevok od užívateľa Davidian » Št Máj 03, 2012 5:33 pm

duky5 napísal:sigma ani cateye nema problem :)
hm, tusim cateye meraju tie zakladne modely dako do 65 mp/h co je cca 105 km/h len teraz neviem ci to tam je to trojciferne cislo schopne zobrazit..(teda vlastne sa pytam je?) :D ale zas ked ides na malom skutri viac jak kilo, tak ti to uz moze byt jedno :D hlavne sa musis dobre drzat :D takze to uplne staci..

Užívateľov profilový obrázok
duky5
motorkár
motorkár
Príspevky: 3302
Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
Bydlisko: Bratislava

Re: tacho z bicykla na skutri

#180 Príspevok od užívateľa duky5 » Št Máj 03, 2012 5:48 pm

ten moj 10rocny meral cez 110 :)
jazdim za Obrázok, dlhodoby priemer za cca 50 000 km
moje vylety na http://www.motoduky.blogspot.com

Užívateľov profilový obrázok
raplik
motorkár
motorkár
Príspevky: 1918
Dátum registrácie: Št Aug 14, 2008 1:54 pm
Skúter: PIAGGIO X9 EVO 500
Bydlisko: Veľká Lehôtka (časť Prievidza)
Kontaktovať užívateľa:

Re: tacho z bicykla na skutri

#181 Príspevok od užívateľa raplik » Pi Máj 11, 2012 9:59 am

a co tak skusit odrusenu dviecku a fajku?
Obrázok
Obrázok
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
cantor68
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Príspevky: 110
Dátum registrácie: Ut Júl 10, 2012 10:57 am
Skúter: Prodaný. Aktuálně: YAMAHA MT-07 Moto Cage
Bydlisko: Senica

Re: Tacho z bicykla

#182 Príspevok od užívateľa cantor68 » Ut Júl 10, 2012 7:09 pm

Není lepší, nějakej pěknej držáček na telefon, a stáhnout si aplikaci z androida třeba 3D speedmeter?
:D

Užívateľov profilový obrázok
Kamil95
Príspevky: 3
Dátum registrácie: Pi Jún 01, 2012 12:00 pm
Skúter: Yuki matrix 50

Re: Tacho z bicykla

#183 Príspevok od užívateľa Kamil95 » St Aug 15, 2012 9:33 am

caute, ja mám tacho z bicykla už dlhšie, zatial išiel pohode možno o nejaké 2-3km/h viac ale teraz zrazu ukazuje mamiesto 30km/h aj 60km/h a viac. neviete ako to nastavím, dakujem.

Užívateľov profilový obrázok
VLADY
spammer
spammer
Príspevky: 10675
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Bydlisko: Najväčšia Slovenská dedina

Re: Tacho z bicykla

#184 Príspevok od užívateľa VLADY » St Aug 15, 2012 3:11 pm

V každom cyklopočítači sa nastavuje len obvod kolesa. Ale neverím, že sa Ti to len tak z ničoho nič samé rozštelovalo...ono si to zväčša pamätá ten údaj aj po výmene baterky...A kedže netušíme aký máš, nevieme kde a ako sa ti nastavuje....ale nebude to nič extra zložité. :unknown:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

Užívateľov profilový obrázok
THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Príspevky: 6299
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Bydlisko: Bardejov
Kontaktovať užívateľa:

Re: Tacho z bicykla

#185 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Aug 15, 2012 3:25 pm

hmm... ak vylucime nespravny obvod kolesa v tachometri, tak v prvom rade skontrolovat vzdialenost medzi magnetom a snimacom (ani mala ani velka... tusim okolo 1-3mm by mala byt, ale v navode sa isto pise, kolko) a ak je OK, tak potom ci sa ti niekde nezalomil kablik... a este pripadne ci su ciste kontaktne konektory na tachometri a na drziaku tachometra... viac mi nenapada...
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

Napísať odpoveď

Návrat na "Návody"