Tacho z bicykla

sem píšte čo sa dá a ako opraviť, namontovať atď

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
patrez13
skútrista
skútrista
Príspevky: 259
Dátum registrácie: Ut Okt 16, 2007 10:21 pm
Skúter: Piaggio Typhoon x50
Bydlisko: Humenné / Bociankovo
Kontaktovať užívateľa:

#76 Príspevok od užívateľa patrez13 » Ut Mar 11, 2008 8:22 pm

no nezda sa lebo taku velkost na tachometri asi nenastavim :(

ale prisel som na nieco nove davam to na zadne koleso len to este musim premysliet potom hodim foto..

prilepit to s cim ? s dvojzlozkovym lepidlom ? bude to drzat ?
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
rspeed
motorkár
motorkár
Príspevky: 1642
Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125
Bydlisko: Čaňa

#77 Príspevok od užívateľa rspeed » Ut Mar 11, 2008 11:30 pm

... loctite 3450 ,dvojzlozka,cca 300,- Sk , pouzijes aj na opravu zavitov a pod ...

Užívateľov profilový obrázok
FoXiK
motorkár
motorkár
Príspevky: 1890
Dátum registrácie: Pi Apr 27, 2007 3:31 pm
Skúter: Yamaha Slider
Bydlisko: Piestany
Kontaktovať užívateľa:

#78 Príspevok od užívateľa FoXiK » Ut Mar 11, 2008 11:46 pm

no to dvojzlozkove drzi jak pes :wink: a zijde sa ti aj inokedy :) (( bolo vam to treba?:D kupovat tacho za 300 lepidlo za 50-300 robota na nezaplatenie .. si radsej odpocitam od serie tacha par km a mam v piestanoch no ne?:D:D ked tak koso a ides :P ))
ZVL Babetta 210 ---> ATV semi-auto 110ccm ---> Jawa 175 ---> Yamaha Slider 70cc 10PS full tuning ---> Aprilia Shiver 750

Užívateľov profilový obrázok
cifros
skútrista
skútrista
Príspevky: 264
Dátum registrácie: Št Jan 24, 2008 5:59 pm
Skúter: neuvedený
Bydlisko: MICHALOVCE CITY

jj

#79 Príspevok od užívateľa cifros » Ut Mar 11, 2008 11:51 pm

aj ja som kupil tacho z Lidlu dnes. za 179sk a ukazuje aj teplotu.jak alci odporucal. to lepidlo staci hej? kupim aj ja nech nevratm zbytcne.
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Príspevky: 6299
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Bydlisko: Bardejov
Kontaktovať užívateľa:

#80 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ut Mar 11, 2008 11:55 pm

Patrez13: ja nefim jak to tam pripevnit :( lebo te tlmice su nejak daleko od kolesa :(
Alcatelko: das to tak ze maly magnet nalepis na kotuc a snimac das na ten spodok vidlice...
Patrez13: no nezda sa lebo taku velkost na tachometri asi nenastavim :(

Patrez13, dufam, ze vies, ze umiestnenie snimaca a magnetu na koleso nema vplyv na nastavenie tachometra, tam sa zadavaju udaje kolesa ako takeho, vacsinou jeho obvod v milimetroch... snimac akurat treba umiestnit niekam medzi os a obvod kolesa... takze ten kotuc je v pohode pouzitelny (samozrejme nie tak, aby si si brzdou ten magnet odtrhol :mrgreen: ).
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

Bacil-BA
motorkár
motorkár
Príspevky: 1835
Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
Skúter: Už zasa žiadny
Bydlisko: BA- Ružinov, Hotel Bratislava

#81 Príspevok od užívateľa Bacil-BA » St Mar 12, 2008 12:47 am

Magnet som nalepil na kotúč vedľa upevňovacích skrutiek kotúča obyčajnou obojstrannou lepiacou páskou, takou hrubšou, akokeby som rozplácal žuvačku a drží to tam už vyše roka. V strede korúča nie sú veľké odstredivé sily. A magnet som dal kruhový o priemere cca 2 cm, menší, alebo hranatý magnet robil zákmity a potom to občas hádzalo haluzné čísla na tacho.
Tak už zasa nič.

Užívateľov profilový obrázok
momoo
motorkár
motorkár
Príspevky: 1545
Dátum registrácie: Ne Okt 22, 2006 5:26 pm
Skúter: Piaggio NRG 50 LC, Malaguti F12 LC, Yamaha Bw´s AC -> LC
Bydlisko: calexcity - chladnička na pocity
Kontaktovať užívateľa:

#82 Príspevok od užívateľa momoo » St Mar 12, 2008 12:55 am

mozes dat foto? jaa ti neviem ... obojstrannou paskou? skusim .. kde mam kupit magnet? v papiernictve?pocuj nestacil by taky magnet ako byva na bločkoch co sa prychycuju na chladnicky a tak? mam na mysli ten ohybny hruby asi 1mm - 1,5mm
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
patrez13
skútrista
skútrista
Príspevky: 259
Dátum registrácie: Ut Okt 16, 2007 10:21 pm
Skúter: Piaggio Typhoon x50
Bydlisko: Humenné / Bociankovo
Kontaktovať užívateľa:

#83 Príspevok od užívateľa patrez13 » St Mar 12, 2008 12:25 pm

kamarat ja som pozeral setko inak by som nepisal mne sa to ozaj dopredu neda dat...

a na kotuc nemozem dat lebo na tachometri taky priemer maly nenastavim
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
theruck
Site Admin
Site Admin
Príspevky: 5677
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

#84 Príspevok od užívateľa theruck » St Mar 12, 2008 12:32 pm

na kotuci je to nahovno potrebujes to dat co najdalej od osky alebo mat potom prilis dobry tachometer
inak ten snimac mozes mat aj daleko od magnetu len magnet musi byt silny - nie ten co si kupil k tachometru. preto som tam aj ja daval magnet z hardisku

Užívateľov profilový obrázok
patrez13
skútrista
skútrista
Príspevky: 259
Dátum registrácie: Ut Okt 16, 2007 10:21 pm
Skúter: Piaggio Typhoon x50
Bydlisko: Humenné / Bociankovo
Kontaktovať užívateľa:

#85 Príspevok od užívateľa patrez13 » St Mar 12, 2008 1:51 pm

ano magnet mam s hardisku...na mojom tachači nastavim vzdialenost od osy po magnet cize jako keby polomer (pardon za priemer:D )
a nastavuje sa v palcoch taze to potom odmeram...a si myslim keby to bolo na kotuči tak tachač by moc nestihal si ....
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
Bobo
st. skútrista
st. skútrista
Príspevky: 573
Dátum registrácie: Št Máj 03, 2007 2:29 pm
Skúter: BMW R 1200 RT
Bydlisko: MA (teda skôr okolie)

#86 Príspevok od užívateľa Bobo » St Mar 12, 2008 2:22 pm

patrez13 napísal:ano magnet mam s hardisku...na mojom tachači nastavim vzdialenost od osy po magnet cize jako keby polomer (pardon za priemer:D )
a nastavuje sa v palcoch taze to potom odmeram...a si myslim keby to bolo na kotuči tak tachač by moc nestihal si ....
Patrez, poriadne čítaj príspevky! Nanastavuje sa vzdialenosť od osi po magnet, ale ak si to comp sám prerátava, tak od osi po okraj kolesa (alebo po cestu). Ale pokiaľ viem, tak na drvivej väčšine sa nastavuje obvod kolesa, t.j. úsek, ktorý prejdeš počas jednej otáčky kolesa.
PS: Inak, bavíme sa tu o učive 5. ročníka ZŠ :wink:
KYMCO XC 250, SUZUKI Burgman 650, BMW R 1200 RT

Užívateľov profilový obrázok
THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Príspevky: 6299
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Bydlisko: Bardejov
Kontaktovať užívateľa:

#87 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Mar 12, 2008 2:36 pm

patrez13 napísal:na mojom tachači nastavim vzdialenost od osy po magnet cize jako keby polomer (pardon za priemer:D )
a nastavuje sa v palcoch taze to potom odmeram.
prepac, ale to je hlupost. Chces povedat, ze do tachometra zadavas vzdialenost od osi po magnet, a nic viac? Ze tachometru je jedno, ake velke koleso mas??? Tachometer meria pocet otacok za urcity cas, cas resp. frekvenciu zmeria prechodom magnetu okolo snimaca a dlzku prejdenej trasy na jednu otacku kolesa mu musis zadat Ty. A je absolutne jedno, ci je snimac od osi 10cm alebo 4 metre (ak by si mal take velke koleso)

Rozdiel v umiestneni snimaca je len v tom, ze ak das snimac prilis blizko k osi, moze mat problem s tym, ze magnet pojde okolo neho prilis pomaly, aby to zaregistroval ako jeden kmit.
Ak ho das prilis daleko od osi, problem moze byt, ze magnet pojde okolo snimaca prilis rychlo na to, aby to snimac zaregistroval...

Ale tachometer ako taky nemeria rychlost prechodu magnetu okolo snimaca, ale len to, ako casto resp. za aky cas okolo snimaca prejde...

Takze si si pravdepodobne zle vysvetlil navod, a do tachometra nemas zadat vzdialenost snimaca od osi, ale polomer celeho kolesa.

EDIT: uz ma bobo predbehol, kym som smolil svoj co najpresnejsi vyklad danej problematiky :oops: :)
Naposledy upravil/-a THeBaNDiT v St Mar 12, 2008 2:38 pm, upravené celkom 1 krát.
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

Užívateľov profilový obrázok
theruck
Site Admin
Site Admin
Príspevky: 5677
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

#88 Príspevok od užívateľa theruck » St Mar 12, 2008 2:36 pm

mPershing napísal:ja mam magnet na kotuci a tacho stiha... hmmm...
a musi sa dat nastavit aj obvod kolesa, pretoze tie palce asi nebudu dost presne, ako nastavis napr. 1363 mm = 53.663"? Da sa ti?
Resp. mas palcometer? :D
mne to stiha oba do 84 km/h a potom uz zacne ukazovat somariny a potom nulu :)

Užívateľov profilový obrázok
momoo
motorkár
motorkár
Príspevky: 1545
Dátum registrácie: Ne Okt 22, 2006 5:26 pm
Skúter: Piaggio NRG 50 LC, Malaguti F12 LC, Yamaha Bw´s AC -> LC
Bydlisko: calexcity - chladnička na pocity
Kontaktovať užívateľa:

#89 Príspevok od užívateľa momoo » St Mar 12, 2008 5:23 pm

bandit moje otazky na teba ignorujes alebo ako?
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
patrez13
skútrista
skútrista
Príspevky: 259
Dátum registrácie: Ut Okt 16, 2007 10:21 pm
Skúter: Piaggio Typhoon x50
Bydlisko: Humenné / Bociankovo
Kontaktovať užívateľa:

#90 Príspevok od užívateľa patrez13 » St Mar 12, 2008 5:25 pm

diky objasnene to mam v hlave :-D
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Príspevky: 6299
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Bydlisko: Bardejov
Kontaktovať užívateľa:

#91 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Mar 12, 2008 5:27 pm

momoo napísal:bandit moje otazky na teba ignorujes alebo ako?
ake otazky? som kdesi cosi prehliadol?
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

Užívateľov profilový obrázok
momoo
motorkár
motorkár
Príspevky: 1545
Dátum registrácie: Ne Okt 22, 2006 5:26 pm
Skúter: Piaggio NRG 50 LC, Malaguti F12 LC, Yamaha Bw´s AC -> LC
Bydlisko: calexcity - chladnička na pocity
Kontaktovať užívateľa:

#92 Príspevok od užívateľa momoo » St Mar 12, 2008 5:29 pm

momoo napísal:mozes dat foto? jaa ti neviem ... obojstrannou paskou? skusim .. kde mam kupit magnet? v papiernictve?pocuj nestacil by taky magnet ako byva na bločkoch co sa prychycuju na chladnicky a tak? mam na mysli ten ohybny hruby asi 1mm - 1,5mm
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Príspevky: 6299
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Bydlisko: Bardejov
Kontaktovať užívateľa:

#93 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Mar 12, 2008 5:29 pm

sak to nie ja som pisal o obojstrannej paske, to Bacil-BA... :wink:

EDIT: ja mam GPS, mne tacho z bicykla netreba... ja tu len teorizujem o pouziti a nastaveni tachometra, kedze patrez tu mal trosku mylne info o jeho nastaveni... :)
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

Užívateľov profilový obrázok
momoo
motorkár
motorkár
Príspevky: 1545
Dátum registrácie: Ne Okt 22, 2006 5:26 pm
Skúter: Piaggio NRG 50 LC, Malaguti F12 LC, Yamaha Bw´s AC -> LC
Bydlisko: calexcity - chladnička na pocity
Kontaktovať užívateľa:

#94 Príspevok od užívateľa momoo » St Mar 12, 2008 5:31 pm

ale vlastne mam to vyriesene budem mat take nieco ako ma optik ze do toho imbusoveho srobu vlozim magnet .. teraz idem riesit uchytenie snimaca :) zelam si good luck
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
rspeed
motorkár
motorkár
Príspevky: 1642
Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125
Bydlisko: Čaňa

#95 Príspevok od užívateľa rspeed » Pi Mar 14, 2008 1:55 am

... vcera som bol v lidli .... dnes som sa pohral ....

Obrázok

Bacil-BA
motorkár
motorkár
Príspevky: 1835
Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
Skúter: Už zasa žiadny
Bydlisko: BA- Ružinov, Hotel Bratislava

#96 Príspevok od užívateľa Bacil-BA » Pi Mar 14, 2008 7:03 pm

Podľa toho, ako je ten snímač zababraný to vyzerá na sekundové lepidlo. :D
Tak už zasa nič.

Užívateľov profilový obrázok
peter1029
st. skútrista
st. skútrista
Príspevky: 423
Dátum registrácie: St Dec 26, 2007 8:27 pm
Skúter: Piaggio NRG50 MC3 - LC - DD
Bydlisko: Bánovce nad Bebravou
Kontaktovať užívateľa:

#97 Príspevok od užívateľa peter1029 » Pi Mar 14, 2008 7:08 pm

Bacil-BA napísal:Podľa toho, ako je ten snímač zababraný to vyzerá na sekundové lepidlo. :D
a stavím sa, že mu to aj tak odpadne, mal si to nalepiť epoxidovým.
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
dr.snake
motorkár
motorkár
Príspevky: 3092
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Skúter: neuvedený
Bydlisko: KE
Kontaktovať užívateľa:

#98 Príspevok od užívateľa dr.snake » Pi Mar 14, 2008 7:55 pm

ja som mal a podmerovalo cca 15-20km a nastavene bolo dobre...magnet na kotuc na srubu
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
rspeed
motorkár
motorkár
Príspevky: 1642
Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125
Bydlisko: Čaňa

#99 Príspevok od užívateľa rspeed » Pi Mar 14, 2008 11:46 pm

...peter1029 - nic neodpadne,je tam obojstranna paska(ziadny smejd z hypermarketu) a prelial som to sekundakom koli vytvrdnutiu hran - ak to odpadne tak sa snimac zomelie v brzdici - ale silno pochybujem uz tu obojstrannu pasku je problem strhnut dole ... tacho je z lidlu(bolo lacne tak som zobral aj jedno do rezervy-mam co nicit)...

Užívateľov profilový obrázok
peter1029
st. skútrista
st. skútrista
Príspevky: 423
Dátum registrácie: St Dec 26, 2007 8:27 pm
Skúter: Piaggio NRG50 MC3 - LC - DD
Bydlisko: Bánovce nad Bebravou
Kontaktovať užívateľa:

#100 Príspevok od užívateľa peter1029 » So Mar 15, 2008 10:29 am

ok tak ked to odpadne, tak sa pochvál potom
podpis som si este nenastavil

Napísať odpoveď

Návrat na "Návody"