KEEWAY SilverBlade 125EFI - KRAES

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
KRAES
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Pi Feb 21, 2014 2:25 pm
Skúter: KEEWAY SilverBlade 125EFI
Kontaktovať užívateľa:

Re: KEEWAY SilverBlade 125EFI - KRAES

#26 Príspevok od užívateľa KRAES » Št Jún 26, 2014 10:06 pm

THeBaNDiT napísal:Kraes, a ten drziak, to je nejaky standard a uchyt na telefon si k tomu dokazem dokupit? (pripadne nejaky univerzalny uchyt)
Môže to byť aj univerzálny držiak na mobil / PDA / GPS ale s uchytením na SH. Čo som skúšal, tak mi zatiaľ pasoval aj obyčajný čínsky univerzál na mobil za pár €.
KEEWAY SilverBlade 125EFI - od 4/2014 = 21 950km; spotreba od 2,53l do 3,3l/100km; sviečka Denso Iridium Power; 12V zásuvka; variátor Polini Maxi Hi-Speed 6ROL; GSM ALARM; BLUE LED Backlight ;

buco
chodec
chodec
Dátum registrácie: So Aug 17, 2013 9:55 pm
Skúter: silverblade

#27 Príspevok od užívateľa buco » So Júl 05, 2014 8:00 pm

Tak vitaj v klube nestastatnikov co si kupili tento super silverbleeejd. Ale nie o tonto som chcel hovorit ja som sa nevedel asi 7 mesiacov prihlasit tak som vas co ste sa nevedeli rozhodnut ci si kupit silverblejda varovat pred touto sprepacenim kvalitkou z ciny alias budapesti tam je tiez cinatovn. Teraz ti tak po bodoch popisem vsetky problemi tymtok cinskym zazrakom cakaju a neminu lebo aj ty co si ho kupili vtej dobe ked ja tak na vsetkych to prislo ako na psa mraz asi aj na alerta kedze luthar ho tu spomenul podla mna ma snim tolko problemov ako vsetci co ho mame ale nie o tomto som chcel tu mas tie body. 1 po cca 1000km ti odide zadny unasac na brzde aj s platnickami a kotucom . 2 mesiac budes mat blejda v komarne lebo oni tam nevedi dost dobre po slovensky takze ti nebudu chciet uznat reklamaciu . 3 pockaj 30dni a pitaj si novy.
Naposledy upravil/-a buco v So Júl 05, 2014 11:11 pm, upravené celkom 3 krát.
Uz nebudem mat podpis lebo mam naklaveznici s rovno nad z

SnoopyBA
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: St Máj 23, 2012 12:15 pm
Skúter: Honda Vision 110

#28 Príspevok od užívateľa SnoopyBA » So Júl 05, 2014 9:56 pm

Kym zacnes na niekoho kydat a urazat, douc sa najprv pravopis.. Skus sa vyjadrovat slusnejsie.. A precitaj si pravidla, hlavne co sa vulgarizmov tyka lebo sa tu dlho neohrejes.. Dakujem.

buco
chodec
chodec

#29 Príspevok od užívateľa buco » So Júl 05, 2014 10:58 pm

SnoopyBA napísal:Kym zacnes na niekoho kydat a urazat, douc sa najprv pravopis.. Skus sa vyjadrovat slusnejsie.. A precitaj si pravidla, hlavne co sa vulgarizmov tyka lebo sa tu dlho neohrejes.. Dakujem.
No tak prepac ze som sa zo zaciatku nechal uniezt

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#30 Príspevok od užívateľa VLADY » Ne Júl 06, 2014 10:21 am

A ja ak môžem ešte dodám, že posledný príspevok sa necituje.... :pardon:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

KRAES
skútrista
skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#31 Príspevok od užívateľa KRAES » Ne Júl 06, 2014 5:01 pm

"buco" Zdravím, dnes som akurát narazil na Tvoju dosť závažnú kritiku na KEEWAY SilverBlade, osobne som s ním zatiaľ spokojný, jediný problém som mal asi v prvých dvoch týždňoch, keď mi párkrát bez príčiny po prejdení zle opraveného výkopu v ceste („pre hup“) zdochol motor, ale to som vyriešil sám, Číňánek na linke zle nasmeroval vstrek a ten sa pri propérovaniu dotkol konektorom o horný kryt, no a tým sa uvoľnil konektor z vstreku. Stačilo len vstrek otočiť správnym smerom. Pri mojich 120kg váhy má čo robiť, a sem tam vozím aj dcéru lebo manželku pri priemernej spotrebe 3,1L/100km. Má už 2500km, a zatiaľ v pohode, uvidíme časom. Zaujímalo by ma však, ako je možné, že keď je skúter v záruke, že pri poruchách platíš niečo v servise. Samozrejme výmena oleja, spotrebný materiál beriem, ale inak???? Asi si prezriem znovu záručné podmienky.
KEEWAY SilverBlade 125EFI - od 4/2014 = 21 950km; spotreba od 2,53l do 3,3l/100km; sviečka Denso Iridium Power; 12V zásuvka; variátor Polini Maxi Hi-Speed 6ROL; GSM ALARM; BLUE LED Backlight ;

buco
chodec
chodec

#32 Príspevok od užívateľa buco » St Júl 09, 2014 4:22 pm

Tak toto si asi v gvp komarno myslia ze je normalne zaplatit za diely a robotu ktoru ti robia v zaruke pretoze pri mojej druhej reklamacii ked sa dostal benzin do oleja a slahal olej po celom silverkovy tak ho z bbmoto bb poslali do komarna a tam ho vraj ,,spravili" ale asi tak ze si chceli pytat za servis peniaze ale nastastie chlapci v bbmote ich poslali kade lahsie.Mozno si tu niektory myslia ze som niekoho urazil apodobne veci. No a od vtedy ako stade prisiel tak sa prehrieva uz mam 3ti valec pretoze sa voda zmiesala s olejom a spieklo kruzky kedze odisla vodna pumpa a teraz je znovu v servise a tam zistili ze to vsetko co sa snim deje je kvoli hlave valca takze neviem co v tom gvp snim dorobili ale kazdopadne nic len to spackali a utesnili aby netiekol olej a nechali to tak. Ale kazdopadne im nic neplatte pretoze na vsetko sa vztahuje 2 rocna zaruka okrem oleja a ja som nenasiel ziadne obmedzenie kilometrami takze ani millo im podla mna nemal zato zaplatit tie nekrestanske peniaze lebo ten remen stoji 25e olej repsol 8,5e a filter je penovy takze staci vyprat a jeto takze 140e co za to dal asi nieje v pohode. To mas tak tu na slovensku chcu vsetci podnikat a predavat vo velkom ale ked pride na servisovanie tak vedia vymenit len to co si vies aj doma a ked je tam nejaka ina vada tak to odvezu k importerovi a ten pokial nema schopneho mechanika tak ti scooter dokatuje tak ze nebudes vlastnym ociam verit. A este by som sa chcel spytat tych co mate silverblejda aj vam tak trieska predna vydla ked brzdite po nerovnostiach pretoze aj toto moze byt dvovod na reklamaciu tak napiste lebo tie predne tlmice idu podla mna uz pri minimalnom zatazeni na dorazy.

VLADY
spammer
spammer

#33 Príspevok od užívateľa VLADY » St Júl 09, 2014 8:38 pm

Trikrát tá istá závada, prípadne 4 krát rôzna , a je dôvod na odstúpenie od kúpnej zmluvy....

buco
chodec
chodec

#34 Príspevok od užívateľa buco » St Júl 09, 2014 9:48 pm

Vlady lenze toto je ten problem ze oni to tam vzdy zvalia na nieco ine a scooter urcite len nastartuju a povedia si vrci poslat prec a popripade to este zvalit na teba vybuchat steba peniaze. Tento isty problem snimi mal aj moj kamarat ked si kupil outlok a scooter mal stale tu istu poruchu prehrieval sa a oni stale menili za zakazdim vymenili nieco ine az ked im tam zavolal aby sa na nom previezli aspon 30km tak zistili ze musia vymenit na scootri hlavu valcov lebo mala vadny kanal. Zlaty moj MATRIX na tom som spravil 11000km a len jedna porucha co ma stala 300 kurun slovenskych
Naposledy upravil/-a buco v Št Júl 10, 2014 12:01 am, upravené celkom 1 krát.

buco
chodec
chodec

#35 Príspevok od užívateľa buco » St Júl 09, 2014 10:30 pm

Kraes cital som ze chces vediet o tych mojich zavadach tak tu ich mas:
1.zadny kotuc platnicky unasac
2.vypadavajuce srauby z hlavneho stojanu a to mi aj padol na zem lebo som si to nevsimol tak mam otrieskanu kapotaz a v gvp to ani neriesili asi to ma bit podlanich tak
3.olej zahadne miesajuci sa s benzinom a nasledne striekajuci po motore a strata vykonu
4.zmiesanie vody s olejom a nasledne specenie piestnych kruzkov
5.znova prehrievanie vymena vodnej pumpy
6.rozpadla sa fajka aj s kablom takze vzdy ked som zastal tak prebil a zdochol a v gvp ani nevedia co je fajka takze som kupil ngk hotovku aj s nalysovanim kablom
7.znonva prehrievanie strata vykonu sviecka vypalena uplne do biela takze neviem ci aj zo vstrekom nieco nie je
8.no a este som sa stazoval na prednu vydlu ale to ma odfajcili zo slovami ze tam nic netrieska a podla mna to trieska na vsetkych keewaioch

KRAES
skútrista
skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#36 Príspevok od užívateľa KRAES » Št Júl 10, 2014 11:00 am

"buco"
Vďaka za info, musím konštatovať, že je toho opravdu veľa. Osobne si stále myslím, že je to dobrý stroj, no a za tie peniaze teda určite. U oleju čo Ti vytiekol som čítal, na to mám tiež osobný názor a to, že na 100% nie čo pohnojili v servise, keď si ho mal na garančke. Ja tiež tŕpnem, ešte 1500km a musím s nim isť, ale tento krát od neho neodídem ani na WC. Po poslednej som zistil až doma, že nemám dotiahnutú hadicu za filtrom na nasávanie, tak to celou cestu prisávalo falošný vzduch. Keby som nemal strach zo straty záruky, tak si to všetko urobím doma sám a na 100% nie hala bala, len nech je zasa nejaké € v kase. To“ trieskanie“ mám aj ja, je to keď sa prejde po pomerne veľkej nerovnosti, ale na vidlu to nevyzerá. Má to zvuk ako plast na plech, už som pozeral aj pod kapotáž ale nič uvoľnené som nenašiel, tak uvidím časom keď pod ňu zasa vleziem, čaká ma montáž alarmu a meranie teploty motora. Čo sa týka chladenia, tak mi zapol ventilátor asi len 3x a to keď som stál dlhšie na mieste, pri zobrazení druhej „paličky“ na budíku.
Skrutky stojana som si pravidelne kontroloval na základe Tvojich skúseností z tohto fóra, asi po prvých 300km tiež došlo k uvoľneniu na jednej strane, no ešte pár závitov a skrutka by bola fuč. Tak išla farba na závit, zaisťovací tmel som ešte nemal. Motor by mali preveriť na diagnostike, ale asi na KEEWAY servis žiadnu nemá, podľa sviečky a prehrievania motora a slabého výkonu by mohol byť zlý predstih. Nedávno som stretol majiteľa Keeway SB125 a hovoril, že mu zdochýnal na križovatkách a neťahal ako mal. V servise zistili, zlú vôľu na ventiloch. No uvidím, podľa toho čo som zisti z netu, kostru navrhovali odborníci z moto BMW, dizajn je od Benelli ktorú koncern odkúpil a motor že je starší Honda.

VLADY
spammer
spammer

#37 Príspevok od užívateľa VLADY » Št Júl 10, 2014 1:10 pm

Možno že prisáva dakde falošný vzduch a preto tá biela sviečka-chudobná zmes...ale ak to má vstrek a lamdasondu je to divné.....deravý netesný výfuk tiež má na takéto veci vplyv

buco
chodec
chodec

#38 Príspevok od užívateľa buco » Št Júl 10, 2014 5:41 pm

Chalani podla mojho aj mechanikovho nazoru na tu sviecku ma vplyv hlavne zmes takze sme sa trosku pytali aj na nastavovanie toho delphi vstreku ale to treba ist vraj do gvp a to pri mojom nazore na ich servisne skusenosti nepripada do uvahy a urcite na tento nas zazrak existuje aj diagnostika treba ju najst na neakom cinskom ebay alebo deal extreme. A ten motor co vnom je je Honda sh 125i. No a cudujme sa svete gvp za 4dni nieje schopne ani len zodvyhnut telefon ani odpovedat na mail toto je pani este len spravanie voci ludom ktory im predavaju scootre a motorky toto som vazne este nezazil.keby aspon povedali ze to neuznaju alebo co tak clovek by obetoval tych 105 ecok tolko stoji hlava ventili tesnenie proste komplet len aby sa mohol vozit. A ak chcete tak napiste svoje maili a ja vam preposlem komplet cennik suciastok aj podrobnym rospisom katalog cislami

VLADY
spammer
spammer

#39 Príspevok od užívateľa VLADY » Št Júl 10, 2014 6:25 pm

Teraz budem silno teoretizovať ,o vstreku viem prd makový len to ako to principiálne funguje. Takže otázka všeobecná, čo tam na vstreku nanastavuješ...Základnú polohu škrtiacej klapky možno.A to je tak všetko. A ak aj budeš mať zodpovedajúcu diagnostiku.Môžeš nanajvýš prečítať a vymazať chybové kódy a nalogovať jednotlivé signály zo snímačov a porovnať požiadavku a skutočný stav, A na to treba zbehlého diagnostika nie lemla čo do toho bude čučať jak péro z gauča, a uvidí to prvý raz v živote. V pamäti RJ je uložená palivová mapa-program podla ktorej si mikroprocesor podla signálov z jednotlivých snímačov následne riadi koľko striekať paliva a kedy ho zapáliť...Lambdasonda funguje až od určitej teploty a nie v každom režime Ak dáš plný plyn vtedy sa jej údaj neberie do úvahy napríklad vôbec .

buco
chodec
chodec

#40 Príspevok od užívateľa buco » Št Júl 10, 2014 10:44 pm

Vlady tu nejde o nastavovanie map na vstreku to bolo myslene tak ze ho mozno treba vymenit urcite nie nastavovat mapy podla priebehu otaciek pretoze to urcite na slovensku nedokaze nikto ani keby mal carovny prutik. Ale este je tam moznost sroubickou na klapke pridat vzduch alebo ubrat. Podstatne je aby sviecka ked ju vyberies bola pekne tehlovej farby ale vies ak mas na scootri hlavu v kybly tak podla mna vobec netreba riesit vstrek lebo sa len odputavas od riesenia problemu ktory je v hlave valcov. Ale chlapci viete co je ten najhorsi pocit z tohto celeho ze mas scooter a miesto toho aby si sa vozil tak vo volnom case rozmyslas co tomu novemu scootru je a vsetci sa vozia.

VLADY
spammer
spammer

#41 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Júl 11, 2014 7:40 am

Hlava v kýbli je zas široký pojem. A čo je na nej zle? Okrem toho myslím že väčšina problémov vznikne neschopnosťou servisu

Odoslané z mojeho lolofónu
cez Tapatalk

buco
chodec
chodec

#42 Príspevok od užívateľa buco » So Júl 12, 2014 4:26 pm

Tak toto nemam ani len tusku ci je prihnuta alebo ma nejaky vadny kanal na prietok vody a moznoze je nieco aj s ventylmi lebo ked mu pridam tak ma pri spodku taky klepot

KRAES
skútrista
skútrista
Kontaktovať užívateľa:

KEEWAY SilverBlade 125EFI - KRAES

#43 Príspevok od užívateľa KRAES » Ut Júl 29, 2014 4:20 pm

Zdravím majiteľov KEEWAY SILVERBLADE 125 EFI, mal by som na Vás prosbu, či sa Vám nepodaril zohnať servisný manuál v anglickom jazyku, ja som našiel len v španielskom jazyku : http://www.scribd.com/doc/115897191/Man ... EFI-125-CC#
a katalógy Keeway SilverBlade 125EFI KATALOG ND_MOTOR_& ND maďarskom jazyku.
Našťastie nemám zatiaľ žiadnu poruchu, ale chcem vedieť kde čo je a ako sa k tomu dá dostať. Naposledy som hľadal palivový filter ale aby som nezlomil dajaký plast, tak som od toho upustil. Vďaka. :auto-biker:

KRAES
skútrista
skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#44 Príspevok od užívateľa KRAES » Ut Júl 29, 2014 4:20 pm

KRAES napísal:Zdravím majiteľov KEEWAY SILVERBLADE 125 EFI, mal by som na Vás prosbu, či sa Vám nepodaril zohnať servisný manuál v anglickom jazyku, ja som našiel len v španielskom: http://www.scribd.com/doc/115897191/Man ... EFI-125-CC#
a katalógy Keeway SilverBlade 125EFI KATALOG ND_MOTOR_& ND v maďarskom jazyku.
Našťastie nemám zatiaľ žiadnu poruchu, ale chcem vedieť kde čo je a ako sa k tomu dá dostať. Naposledy som hľadal palivový filter ale aby som nezlomil dajaký plast, tak som od toho upustil. Vďaka. :auto-biker:

Keejwak
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: So Nov 23, 2013 7:39 pm
Skúter: -

#45 Príspevok od užívateľa Keejwak » St Júl 30, 2014 9:35 am

Ja mam akurat nieco take :)

Obrázok
Gilera Runner SP 70 - Valec Malossi Sport 70cc ,Tecnigas TREK vyfuk, Malossi multivar 2000 vario + 7,2gr, Malossi MHR klapky, Malossi red sponge filter, Malossi fly clutch spojka ,Stage6 "WingCooler" zvon, Malossi X-special belt lang remen ...

KRAES
skútrista
skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#46 Príspevok od užívateľa KRAES » Št Júl 31, 2014 12:29 pm

Vďaka, k SilverBlade som tiež dostal návod na použitie, kde sú tabuľky údržby, ale potreboval by som servisný manuál, kde sú rozpísané postupy ako sa dá k čomu dostať. Neverím, že by autorizované servisy mali školených mechanikov priamo u KEEWAY, ale určite majú od výrobcu servisné návody, aby sa vedeli orientovať kde čo je a ako sa tomu dá dostať čo najrýchlejšie bez zlámaných plastov.

VLADY
spammer
spammer

#47 Príspevok od užívateľa VLADY » Št Júl 31, 2014 4:54 pm

Na plasty a ich demontáž aj tak tie origo servisné návody bývajú dosť chudobné...ráta sa asi s nejakou dávkou odvahy šťastia a zdravého technického úsudku....

hasia72
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: Št Júl 04, 2013 1:53 am
Skúter: Kymco Downtown 125i

#48 Príspevok od užívateľa hasia72 » Ne Aug 03, 2014 1:23 am

Neviete mi poradit alebo vsetky silverblady tak rapidne stracaju vykon v kopcoch ? Mal som predtym outlook a ten by ma ofukol v kopci kedykolvek , je to iba tym ze je tazky ? Dakujem

miloxxx21
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Ut Apr 30, 2013 8:20 pm
Skúter: Piaggio mp3 lt 400 ie
Kontaktovať užívateľa:

#49 Príspevok od užívateľa miloxxx21 » Ne Aug 03, 2014 2:26 pm

Ahoj tento proglem mám aj ja a najviac to cítiť keďsme dvaja. Budem to asi riešiť zvätčením obsahu na 160cm3. Niekde na fore som čítal že to pomohlo cena je niečo cez 100 € ,ale až keď mi skončí záruka a musím niekoho zohnať čo mi to spravi,lebo ja som od iného remesla .
piaggio mp3 lt 400 ie

hasia72
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: Št Júl 04, 2013 1:53 am
Skúter: Kymco Downtown 125i

#50 Príspevok od užívateľa hasia72 » Ne Aug 03, 2014 2:32 pm

Ahoj ... dakujem za odpoved , takze nic ine sa s tym asi neda urobit , vedel by si mi poradit alebo dat odkaz kde by som to mohol objednat a dat urobit , este ho sice mam v zaruke ale cakat sa mi nechce a 100 € nie je vela ak to pomoze , ved zmena v TP asi nemusi byt , mam iba VP B .

Napísať odpoveď

Návrat na "Vaše skútre"