Gilera Nexus 500 - duky5
Moderátor: Moderators
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Re: Gilera Nexus 500 - duky5
Presne tak slabý tlak paliva pri zlom čerpadle by sa prejavoval tak že motor bude mať problém pri vysokom nároku na objem paliva a teda pri maximálke alebo pri plnom potiahnutí plynu. A okrem toho čerpadlo spravidla nesaje priamo z nádrže ale má spravenú vlastnú nádobku okolo sacieho koša, do ktorej je zaústený prepad zo vstrekovača alebo teda z regulátora tlaku a kde pri jazde je vyššia hladina paliva ako je aktuálne v nádrži.Týmto sa eliminuje to, aby pri prázdnej nádrži kde je na spodku pár litrov benzínu a pri náklonoch v zákrutách palivové čerpalo nesalo vzduch z dôvodu že sa benzín preleje niekam mimo sací kôš.Takto to býva riešené aj pri autách kde náklony pri jazde niesu nejaké moc veľké ,tak neverím že by to nebolo na scootri kde to je viac ako podstatné.
Problém by mohol byť ak by čerpadlo malo až tak moc slabý tlak, že by nič netieklo nazad cez spiatočku od vstrekovača alebo teda z regulátora tlaku do tej nádobky ...ale to je zas veľmi málo pravdepodobné....
Problém by mohol byť ak by čerpadlo malo až tak moc slabý tlak, že by nič netieklo nazad cez spiatočku od vstrekovača alebo teda z regulátora tlaku do tej nádobky ...ale to je zas veľmi málo pravdepodobné....
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- Rips.
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Jan 26, 2009 3:21 pm
- Skúter: Kawasaki er6n 2010
Alebo to moze byt aj daka elektronicka porucha daktoreho ovateho snimacu ze mu do urcitych otacok nakazuje davat malo paliva. Cize idealne by bolo strcit na PC a skontrolovat hodnoty. Lenze to na tieto nase kyble asi nema nikto daco ttake. Skoda ze sa daka napodobenina neda od cinskych kolegov objednat ako je to na auta na taketo to skontrolovanie ze od oka by to postacovalo. A sviecku si neskusal menit ?
podpis som si este nenastavil
- duky5
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
- Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
Zatiaľ nie.
Počkajme čo povie rado
z mobilu...
Počkajme čo povie rado

z mobilu...
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
praveze pri autach to je na rozdiel od motoriek problem, pretoze auto sa nakloni prakticky len minimalne a benzin sa v nadrzi prelieva... na motorke sa naklanas automaticky v kazdej zakrute, takze sa naklana aj nadrz a benzin je tlaceny akurat tak na dno nadrze...VLADY napísal:Týmto sa eliminuje to, aby pri prázdnej nádrži kde je na spodku pár litrov benzínu a pri náklonoch v zákrutách palivové čerpalo nesalo vzduch z dôvodu že sa benzín preleje niekam mimo sací kôš.Takto to býva riešené aj pri autách kde náklony pri jazde niesu nejaké moc veľké ,tak neverím že by to nebolo na scootri kde to je viac ako podstatné.
Analogia so sedenim cloveka... v aute ta v zakrute tlaci do strany (ako i benzin v nadrzi), na motorke ta zatlaca do sedadla (ako i benzin ku dnu).
Ale na druhu stranu najma co do zrychlenia je to u motocyklov vyraznejsie nez u aut, takze by som sa necudoval, keby to aj u motocyklov bolo takto osetrene...

- dreamer
- st. skútrista
- Dátum registrácie: St Feb 12, 2014 8:44 pm
- Skúter: Aprilia SR MAX 300
U motoriek s klasickou nadrzou, cize nie len nejakou jej napodobeninou s odkladacou schrankou a pod.
zas ten benzin sa ani velmi nema kam prelievat, lebo nadrze byvaju tvarovane tak aby aj posledna kvapka sla do kohuta ako v lieviku. Ale u skutrov, kde je nadrz v tvare len akejsi bandasky, tak to musi byt nejako osetrene, cize Vlady bude mat asi pravdu. Zas. 

Aprilia SR MAX 300

ex: Honda XL 1000V Varadero | Suzuki DL650 V-Strom | Yamaha XS650 Midnight Special | Simson S50 | Jawa Babetta 207

ex: Honda XL 1000V Varadero | Suzuki DL650 V-Strom | Yamaha XS650 Midnight Special | Simson S50 | Jawa Babetta 207
-
- trojkolkár
- Dátum registrácie: Št Jún 19, 2014 7:26 pm
- Skúter: Ducati multistrada
Opravene bordel v nadrzi upchaty filter vymena benzinu za novy pojdem vyskusat vyjazdit benzin a potvrdim
Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
A nemá Gilera nejakú samodiagnostiku cez displej na palubovke? a že ak by zaplo kontrolku , tak sa dá vyvolať chybová hláška s číslom chyby? ale to by zas musel byť dajaký snímač vyslovene KO...ak by dával len zlé údaje mimo tak si RJ môže aj myslieť že to je OK a že je skrátka taký stav a nastaví podla toho ostatné parametre a už je problém.....stačí že má zlý údaj len o teplote alebo tlaku vzduchu alebo je fakt blbý tlak paliva na vstrekovači....alebo nerovnomerný a že len skrátka pri určitej situácii to nedokáže vyregulovať zmenou ostatných parametrov ....S kontrolami ECU je na SK problém aj pri autách ktoré sú oproti scootrom oveľa viac rozšírené,a pritom 99% diagnostikov a mechanikov čo aj majú nejakú tú elektroniku na pripojenie zväčša čínsky kábel a cracknutý nejaký program do NB sa zaoberá len vyčítaním a vymazaním chybovej pmäte.... nejaké live data dokáže spracovať zopár jedincov, potom to aj tak vypadá že sa bezhlavo mení rad za radom snímače ...a je to lotéria že či sa trafí hneď alebo až po mesiaci...Aj v značkových servisoch sú zväčša lempli....a tam sa im tých závad točí oveľa viac ako na scootroch.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!

- duky5
- motorkár
Je tam akurát kontrolka vstrekovanie a motor. Motor by mal zasvietiť keď je málo oleja, vstrekovanie neviem kedy 
Rado - tak som zvedavý či ti to pomohlo, nádrž vyjazdíš ešte dnes nie?
koľko to trvalo a čo to stálo?
z mobilu...

Rado - tak som zvedavý či ti to pomohlo, nádrž vyjazdíš ešte dnes nie?

koľko to trvalo a čo to stálo?
z mobilu...
-
- trojkolkár
Nakolko som stary zakaznik tak len palivo a 15€ robota dnes uz jazdit nebudem pretoze budem dlho v robote kontroloval aj live data povedal mi ze je vsetko ok
- duky5
- motorkár
Ok tak budem netrpezlivo čakať kým vyjazdíš nádrž 
z mobilu...

z mobilu...
-
- trojkolkár
Cez vykend ak nebude prsat urcite ale tym vycistenim palivoveho systemu nic nepokazis tej motorke to len prospeje
- dreamer
- st. skútrista
- Dátum registrácie: St Feb 12, 2014 8:44 pm
- Skúter: Aprilia SR MAX 300
Ta kontrolka "FI" neznamena Fuel Injection, ale Fault Indicator, cize so vstrekovanim to nema priamu suvislost. Je to len obycajny hlasic chyb, ktore RJ vie identifikovat.
Inak myslim, ze zaneseny palivovy filter by to mohol byt. Viac paliva, vacsi tlak na filter, palivo zasobuje. Malo paliva, zaneseny filter prepusta horsie, cize aj horsie zasobuje. Nizke otacky, nizsi podtlak, vyssie otacky vyssi podtlak, palivo sa cez filter pretlaci pri vyssich otackach lahsie. Je to len take uvazovanie nahlas, ale dava mi to zmysel.
Inak myslim, ze zaneseny palivovy filter by to mohol byt. Viac paliva, vacsi tlak na filter, palivo zasobuje. Malo paliva, zaneseny filter prepusta horsie, cize aj horsie zasobuje. Nizke otacky, nizsi podtlak, vyssie otacky vyssi podtlak, palivo sa cez filter pretlaci pri vyssich otackach lahsie. Je to len take uvazovanie nahlas, ale dava mi to zmysel.
Aprilia SR MAX 300

- duky5
- motorkár
Dobrá úvaha, akurát do toho nesedí stav čo som vypozoroval, že keď pridám veľmi jemne plyn (posun heftu asi o 5mm), tak sa to nedeje.
Každopádne vyčistiť filter nie je zlý nápad, ktovie či pri nejakej garančke to bolo robené
z mobilu...
Každopádne vyčistiť filter nie je zlý nápad, ktovie či pri nejakej garančke to bolo robené

z mobilu...
- Rips.
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Jan 26, 2009 3:21 pm
- Skúter: Kawasaki er6n 2010
No ved prave ak pridas malo tak tolko ho tam stecie aj pri nizkych otackach. Ak ale zospodu das plny on ho tam narve vela naraz a nestiha dotekat. Ak by to bol teda zabordelovany filter.
podpis som si este nenastavil
- duky5
- motorkár
Plný plyn nerobí problém 
Ani veľmi jemný plyn.
Iba normálny rozbeh na štvrť plynu.
z mobilu...

Ani veľmi jemný plyn.
Iba normálny rozbeh na štvrť plynu.
z mobilu...
-
- motorkár
- Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
- Skúter: Už zasa žiadny
Mne napríklad FI kontrolka poblikávala keď blbol regler a v palubnej sieti bolo vyššie napätie ako povolený rozsah. Na voľnobehu nič a nad 3000 už na mňa žmurkla občas. A keď sa zapla na furt, tak blbli otáčky, asi sa elektronika snažila obmedziť otáčky, aby toľko nedobíjalo, abo čo.
Tak už zasa nič.
-
- trojkolkár
Prvých 120 km ok natankovane len 10 litrov aktuálny stav 2 paličky motorka ide bez najmenších závad testujem až po oranžovú dám vedieť.
- duky5
- motorkár
Skús dať na rezerve aspoň 20 km ak by sa dalo 
z mobilu...

z mobilu...
-
- trojkolkár
Ok vyskusam
-
- trojkolkár
Vyjazdené motorka ako hodinky.
- duky5
- motorkár
Vieš ma tam objednať? 
z mobilu...

z mobilu...
-
- trojkolkár
Musím sa spýtat ale moto tam musíš nechať
- duky5
- motorkár
Zdá sa, že tento mesiac dobieham sezónu, zatiaľ 7 tankovaní....plus tá spotreba 

z mobilu...

z mobilu...
duky co je to za aplikaciu? to mas super spotrebu, mne sa dari ledva pod 5l dostat ale jazdim vacsinou len po bratislave
Gilera nexus 500 2004
- duky5
- motorkár
V meste mám aj ja vyššiu spotrebu, toto som jazdil väčšinou okresky.
Aplikácia je fuel log pre android.
z mobilu...
Aplikácia je fuel log pre android.
z mobilu...