Vespa GTS 250 - m_i_ss_k_o

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

Re: Vespa GTS 250

#51 Príspevok od užívateľa VLADY » So Mar 17, 2012 11:39 am

Čo sa bojíš....sadneš a ideš. Do Chrobácka je to dlhšia štreka a zvládli sme to....A tu máš aj navyše výhodu domáceho prostredia ....A hlavne scooter pekne zabehneš takže to máš dve muche jednou ranou.... :good:
A k tej poistke UNIQA na nete nič také neponúka.
Majú tam len M1 a N1 kategóriu pri KASKO poistke...A na stránke Kooperatívy som žiadnu tabuku na výpočet ani nenašiel. Ale budem to zisťiť a dám vedieť. Asi tam bude treba zavolať .Lebo mňa by to ale strašne zaujímalo koľko mi hodia cenu na nový B400 , ak dnes stojí cca 6400Euri. Ale verím že žiadnych 200 a ani 300 to nebude. To len tak pre info....
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

davtex
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Júl 13, 2009 5:37 pm
Skúter: Yamaha FZ6N

#52 Príspevok od užívateľa davtex » So Mar 17, 2012 12:14 pm

Ked som sa ja zaujimal o havarijnu rok dozadu, tusim sa to rozoberalo aj tu na fore alebo MR a prislo sa na to, ze za 4 roky platenia havarijnej by som mal novu motorku.
VLADY: No ja som vtedy poistoval 3 rocnu FZ6, cena novej hodim 7500, realna 4500. Nechce sa mi verit, ze by si nieco zohnal pod 500.
podpis som si este nenastavil

m_i_ss_k_o
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ut Máj 08, 2007 1:26 pm
Skúter: Vespa GTS 250

#53 Príspevok od užívateľa m_i_ss_k_o » So Mar 17, 2012 12:30 pm

No kebyže si to nejak rozumne podelím, že vyrazím niekedy v ranných hodinách a budem si robiť nejaké pauzy dlhšie. Nech odýchnem ja aj motorka. Tak by to možno šlo. Minimálne prestávka na obed a nejaká 2 hodinová pauza. Uvidím no, ešte mám nejaký týdžeň aj pól aby som s rozhodol.

Ja som momentálne v Prahe, takže osobne zájsť do poisťovne nemôžem, ale ak by náhodou niekto skočil a vedel nejaké bližšie informácie tak kľudne to sem všetko píšte, nech mám prehľad.
Vespič.

m_i_ss_k_o
st. skútrista
st. skútrista

#54 Príspevok od užívateľa m_i_ss_k_o » So Mar 17, 2012 9:46 pm

Ľudia, mám jednu šialenú otázku. Zmestil by sa skúter môj do Octavie Scout :D ?
Vespič.

mucow
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Št Aug 19, 2010 9:13 am
Skúter: Aprilia Leonardo 150; Suzuki DR 600 S
Kontaktovať užívateľa:

#55 Príspevok od užívateľa mucow » So Mar 17, 2012 10:02 pm

Len sa musíš poriadne rozbehnúť a vojde. :lol:
Spoiler: ukázať
Aprilia Leonardo150
http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... =42&t=9961
Suzuki DR 600 & Yamaha Neos 50.

m_i_ss_k_o
st. skútrista
st. skútrista

#56 Príspevok od užívateľa m_i_ss_k_o » So Mar 17, 2012 10:09 pm

:D :D Nie ale seriózne. Nemá šancu :D ?
Vespič.

Bamma_boy
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
Skúter: Aprilia SR50 R
Kontaktovať užívateľa:

#57 Príspevok od užívateľa Bamma_boy » So Mar 17, 2012 10:10 pm

keď sklopíš sedačky, tak tam máš zhruba 2,056, Vespa má 1,930 ale či ti to tam vôjde? to netuší nikto.. môže byť tak zle členitý priestor, že fakt nevôjde. alebo môže byť vyššia ako je šírka auta, čo bude najpravdepodobnejšie. :wink:
Každopádne, vlezie vždy, len otázka znie koľko častí treba odmontovať.. :D

mucow
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#58 Príspevok od užívateľa mucow » So Mar 17, 2012 11:21 pm

Asi tak. A hlavne aj ak ho tam nejako narveš ta ho niečím dobre poobkladať že sa Ti neoškrabe komplet auto aj scoot.
Aprilia Leonardo150

VLADY
spammer
spammer

#59 Príspevok od užívateľa VLADY » Ne Mar 18, 2012 12:22 am

No ono ešte maličký poldecák narvať do auta naležato....dá sa....ale 250ka je už pomerne dosť objemná a aj ťažká a takú štreku a, ešte po tej slávnej českej betónovej dialnici. Neviem neviem.Buď si zohnať dajakú dodávku alebo valník , a klasika na stojan a prigurtňovať poriadne , alebo v núdzi aj obyčajný vozík za auto. Ale hentak naležato by som to ja osobne nevozil...a okrem toho z motora by sa mal v tom prípade vypustiť olej, z nádrže palivo a z expanzky chladiacu zmes , lebo neverím že to nezačne vytekať, lebo všade tam sú odvetrávacie otvory ... A dúfam že baterka je utesnená... :)

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#60 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ne Mar 18, 2012 12:26 am

tak tak, ak nalezato, tak to radsej predsalen po vlastnej osi a spravit si ten vyletik (paradna streka, budes mat spomienku :good: a aj zadok si to asi zapamata... :D)
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

m_i_ss_k_o
st. skútrista
st. skútrista

#61 Príspevok od užívateľa m_i_ss_k_o » Ne Mar 18, 2012 10:54 am

Možno to vyzerá z mojej strany že špekulujem veľmi. Len sa snažím nájsť najvhodnejíš spôsob prepravy, už som aj zisťoval na českých dráhach autovlak. Ale nevezmú vozidlo, ktoré nemá platné registračné značky (prepravné neplatia). Takža autovlak padol. Van ani pikap ani auto s privesným vozíkom nemám. Takže to vyzerá na to že pojdem po vlastne ose.

Inač už keď sa tu toľko pýtam, keď urobim vodičák na motorku a dostanem o tom papier. Samozrejmá vec, že nevydržím čakať tal dlho na kartičku a vydám sa na cesty s tým papierom a vodičákom od auta. Tak by nemusel byť až taký problém keď ma niekde chytia švestky. Či :O ?
Vespič.

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#62 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ne Mar 18, 2012 10:57 am

zalezi na policajtovi... jeden ta pusti, iny ti da dva roky odklad...
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

VLADY
spammer
spammer

#63 Príspevok od užívateľa VLADY » Ne Mar 18, 2012 11:16 am

Je to len a len na Tebe či sa Ti oplatí takto riskovať.....robí sa kadečo.
A inak len tak na okraj, kolega raz dakde zohnal ozaj za pár peňazí odhlásené auto na súčiastky a viezol ho na značkách čo si tam prehodil zo svojho rovnakého auta. Samozrejme riskoval ,ale si myslím že to bolo menej nebezpečné ako keby to auto ťahal za sebou. A v podstate to tiež nieje legálne a v takomto prípade je jediné možné legálne riešenie len naložiť na odťahovku.A to už by sa mu potom ekonomicky neoplatilo. :pardon:

mucow
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#64 Príspevok od užívateľa mucow » Ne Mar 18, 2012 11:35 am

Nešpekuluj, jeden pekný výkend, a máš ho doma. Fakt si neviem predstaviť prevoz vo vozíku po tej panelke. Niesol som 2ks moto v dodávke, a aj to bol stres. V kuse to podskakuje, a to mi nedalo a tak som každú chvíľu zastavoval, a kontroloval gurtne.
Aprilia Leonardo150

gianmarco1
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: So Dec 27, 2008 3:28 am
Skúter: Bianchi

#65 Príspevok od užívateľa gianmarco1 » Ne Mar 18, 2012 12:05 pm

m_i_ss_k_o napísal:Ľudia, mám jednu šialenú otázku. Zmestil by sa skúter môj do Octavie Scout :D ?
bratrancovi som do Octavie Combi I nalozil Yamahu Aerox. poviem ti pravdu ze keby to bol moj skuter tak to nespravim, iba v krajnom pripade. z karburatora zacal kvapkat olej s benzinom takze si vies predstavit ako sme vyzerali po 350 km :bad: :lol: vosiel tam len tak tak, samozrejme sme nedemontovali sedadla v aute (len sa sklopili operadla) a na yamahe sa nedemontovalo predne koleso (nebol cas).
nebud baba a prid do KE po vlastnej osi. ked vravis ze mas nieco odjazdene tak rano sadi a vecer ta odlepim :D nemusis to silit aby aj skuter mal nejaky oddych, predsa bude novy. zastavis sa na kavu, sem tam fotka a pomaly prides do KE. par krat som siel na poldecaku do Trencina a prezil to uplne v pohode. minuly rok som siel na zraz do Kovacovej s novym nezabehnutym valcom. zabehol sa cestou tam :D
Obrázok

m_i_ss_k_o
st. skútrista
st. skútrista

Re: Vespa GTS 250 - m_i_ss_k_o

#66 Príspevok od užívateľa m_i_ss_k_o » Ne Mar 18, 2012 7:56 pm

No takže ste mi dali rozum do hlavy a dám na Vás. Počkám už toľko na ten vodičák aby som mal uplne všetko v poriadku a pojdem po vlastných. Keby náhodou sa už neprihlásim nikdy tak aspoň nech viete kto je za to zodpovedný :D :D Dufam ze uz jazdíte, vonku je krásne :)
Vespič.

modreOKO
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 31, 2009 8:12 pm
Skúter: Yamaha AEROX - Modroocko :)

#67 Príspevok od užívateľa modreOKO » Ne Mar 18, 2012 8:01 pm

ked som ja bezproblemov napchal aerox do normalnej octavie , nie combi tak do scouta to nebude problem najmensi :) , stym vytekajucim benzinom to je pravda, treba ist so suchou nadrzou do octavie :D
Yamaha AEROX - r-*projekt*polini corsa 0,7deci,21DO,multivar,elektr.vodna pumpa,Xkevlar...+++najmenej kazivý scooter z fóra

m_i_ss_k_o
st. skútrista
st. skútrista

#68 Príspevok od užívateľa m_i_ss_k_o » Ne Mar 18, 2012 8:10 pm

Ináč gianmarco1. Pozerám že si z KE. Môžme dať niekedy pivo nejaké na bukovci alebo na jahodnej, dá sa celkom dobre pojazdiť :)
Vespič.

gianmarco1
st. skútrista
st. skútrista

#69 Príspevok od užívateľa gianmarco1 » Ne Mar 18, 2012 8:58 pm

temeraf že hej. pár sa nás tu najde. kamoš ide kupovat Vespu GTS Super 300, takže budete dvaja Vespiči
len pekne dojdi a vozime sa
Obrázok

davtex
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Júl 13, 2009 5:37 pm
Skúter: Yamaha FZ6N

#70 Príspevok od užívateľa davtex » Ne Mar 18, 2012 9:39 pm

modreoko: to akoze na suciastky?
podpis som si este nenastavil

m_i_ss_k_o
st. skútrista
st. skútrista

#71 Príspevok od užívateľa m_i_ss_k_o » Ne Mar 18, 2012 9:46 pm

Super, teším sa že su pookolí nadšenci. Ja niesom priamo z košíc. Som z Gelnice, neviem či poznáš tú cestu tam ale určite tiež stojí zato :)
Vespič.

gianmarco1
st. skútrista
st. skútrista

#72 Príspevok od užívateľa gianmarco1 » Ne Mar 18, 2012 9:56 pm

si piš že poznam, cez SNV chodím dosť často :) zákruta za zákrutou a za zákrutou ide. Napster je zo SNV, Mucow je z Jakloviec, to maš kusok.
Obrázok

m_i_ss_k_o
st. skútrista
st. skútrista

#73 Príspevok od užívateľa m_i_ss_k_o » Po Mar 19, 2012 6:14 pm

Ľudia nové otázky. Momentálne mám cestu na slovensko, tak som si vravel že vezmem všetky dokumenty od motorky a na slovensku prihlásim motorku, aby som sa potom nemusel s tým babrať. Najskôr som si myslel že to pôjde bez toho aby motorka sa nachádzala na Slovensku. Ale dozvedám sa že po novom náš super štát si vymyslel nejakú kontrolu originality, pri ktorej samozrejme treba motorku. To ešte s prižmúrenými očami pochopím ale že požadujú odomňa STK kontrolu? Keď tá motorka má najazdených 0 km a je úplne nová? Skúste ma do toho zasvetiť čo mi vlastne bude treba. Radšej pýtať COC alebo techničák český? Pokiaľ dobre viem, tak na Slovensku netreba preklad z českého jazyka. Či už aj toto je zmenené aby bola štátna kasa plnšia o mojich 10 eur? Čítam kade tade ale všade vidím len staré neaktuálne témy. Viete mi to niekto pekne v bodoch povedať čo mi treba? Respektíve čo je najlepšia cesta pre mňa? + či to neviem nejak obísť aby som tú motorku vedel prihlásiť bez toho aby som ju už mal doma.

Ak niekto pracuje v štátnej správe a cítí sa byť dotknutý tak pardón. Len akosi som práve prišiel o nerv.

ďakujem za odpovede
Vespič.

Martin_Atlantic
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Nov 15, 2011 10:59 pm
Skúter: Aprilia Atlantic

#74 Príspevok od užívateľa Martin_Atlantic » Po Mar 19, 2012 6:53 pm

Skopirovane zo stranky Ministerstava vnutra SR.... dufam ze ti to pomoze. inac ako sa pise, kolky si treba doniest svoje (najlepsie ich kupit na poste). ja som postupoval presne podla tohto navodu a slo to bez problemov.

Pri prihlásení dovezeného vozidla zo zahraničia do evidencie je potrebné predložiť:

vyplnenú žiadosť o zapísanie vozidla do evidencie,
osvedčenie o evidencii časť II vydané príslušným obvodným úradom dopravy,
rozhodnutie obvodného úradu dopravy o schválení technickej spôsobiloti vozidla alebo uznaní jeho typového schválenia, toto rozhodnutie sa na účely prihlásenia vozidla považuje za doklad o nadobudnutí vozidla,
potvrdenie o poistení zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla,
platný doklad totožnosti,
splnomocnenie, ak je držiteľ alebo vlastník vozidla zastupovaný, s úradne overeným podpisom splnomocniteľa,
ak je držiteľom vozidla podnikateľ, originál výpisu z obchodného registra alebo živnostenský list,
prítomnosť osoby oprávnenej zastupovať organizáciu (živnostník, konateľ spoločnosti, osoba úradne splnomocnená),
osvedčenie o zhode vozidla COC vydané výrobcom vozidla, ak sa jedná o nové vozidlo, ktoré má udelené typové schválenie ES (novým vozidlom sa rozumie vozidlo, ktoré bolo v evidencii iného štátu max. 6 mesiacov, alebo ktoré má najazdené menej ako 6000 km),
kolok v hodnote 66 €, [33 € za prihlásenie a 2 x 16,50 € za TEČ, vozidlá iba s jednnou TEČ 1 x 16,50 €],
tiež uvádzame, že je možné požiadať o tzv. urýchlené vydanie čipovej karty osvedčenia o evidencii časť I do dvoch pracovných dní. V takomto prípade je poplatok vo výške 24 €.
Ak ide o nový dopravný prostriedok dovezený z iného členského štátu Európskej únie je potrebné priniesť potvrdenie vydané daňovým úradom o zaplatení dane z pridanej hodnoty v tuzemsku. Toto potvrdenie sa nevyžaduje, ak vlastník vozidla predloží osvedčenie o registrácii pre daň z pridanej hodnoty a potvrdenie daňového úradu o tom, že informoval daňový úrad o nadobudnutí nového dopravného prostriedku z iného členského štátu Európskej únie.

Ak je držiteľom firma, je potrebné doniesť aj originál výpisu z obchodného registra, živnostenský list, resp. jeho overenú kópiu k nahliadnutiu.
Pokiaľ ide o prihlásenie vozidla organizácie, ,je potrebná prítomnosť osoby oprávnenej zastupovať organizáciu (konateľ spoločnosti, živnostník alebo osoba úradne splnomocnená).

m_i_ss_k_o
st. skútrista
st. skútrista

#75 Príspevok od užívateľa m_i_ss_k_o » Po Mar 19, 2012 7:01 pm

V tom sa vyznať. Takže preložené do slovenčiny.

Treba mi:

COC
techničák
občiansky
tlačivá
kúpnu zlmuvu
poistenie

takže žiadna kontrola originality? žiadna STK?

to znamená, že prihlásim ju bez toho aby motorka bola na územi slovenska? na 100% ? keď tak hoď mi prosím ťa link odkiaľ to ťaháš.
Vespič.

Napísať odpoveď

Návrat na "Vaše skútre"