Nech to tu trocha ozije. S priatelkou sme si spravili na Gilerke vylet k moru. Sice len do Slovinska no na zaciatok staci. Stalo nas to 5 dni a 1340km. Sli sme vyhradne mimo dialnic, takze nam to trvalo troska dlhsie ako sme planovali. Cestou tam popod Neusiedlerske jazero nadol smerom k slovinskym hraniciam sme si museli pretrpiet troska nudy no akonahle sme prekrocili hranice(na dalsi den rano), zacala sa krajina krasne vlnit (asi na urovni myjavskych Kopanic) a cesticky sa zacali krutit pomedzi ne. Nebyt nalozeneho skutra, uzival by som si to jak pan

, no aj takto to bolo fajn. Stavili sme sa v Ljubljane odtial do Postojnskej jaskyne (20km dlha 3 podlazna neskutocne nadherna) narychlo sme pozreli aj Hrad Predjama (zavreli nam pred nosom) a uz len najkratsou cestou do primorskeho mestecka Izola. Tam sme pobudli dve noci, nejake kupanie a party na plazi, no uz ma svrbeli ruky

. Nechali sme si dva dni na cestu domov s planom pozriet si jazero Bohnij a Bled (symbol Slovinska) v triglavskom narodnom parku. Vdaka super navigacii sme sli 170km asi 6 hodin

a nechybali ani enduro vyjazdy

no gilerka zvladla vsetko. Aj 5km serpentin po strku

a nejake rozostavane cesty. Cca 80km pred cielom sa totiz cesta zacala prerezavat cez hory. Spanie sme nasli zasa v Rakusku, tento krat na parkovisku pre vohnwageny vo Ferlachu. Rano nam na navi svietilo 400km do Bratislavy, tak sme vysusili stan, okupali sa v potoku a vyrazili. Cez Klagenfurt na sever, potom vpravo na Gratz pred ktorym asi 100 km mierne vlavo a cim skor domov. Cesty su tam neskutocne, horske priechody plne serpentin a vracakov, az miestami tych 460 kubikov stracalo dych... Na rovinkach sme si palili 120 jak Bohus v autobuse na vylete do Prahy a cesta krasne ubiehala. Nebyt vibracii jednovalca, nieje si na co stazovat.
A aby nebolo vsetko len slnko a duha, odlomil som si smerovku pri nasadzovani tasiek.

No uz som stihol kupit nove a rovno som objednal spojkove pruzinky a malossi kontrasktu. Snad sa s nou nauci do kopca aj podradovat