Gilera Nexus 500 - duky5

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
duky5
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
Skúter: Gilera Nexus 500 mk2

Re: Gilera Nexus 500 po 20 000 km - dennicek

#51 Príspevok od užívateľa duky5 » Pi Jún 25, 2010 8:08 pm

ja mam v predu 2 kotuce. jeden brzdi len predne koleso, druhy brzdi zaroven so zadnou brzdou. tento dual pouzivam najcastejsie, preto som prekvapeny ze samostatna predna brzda je uz zodrata ako som pisal...

zobral som bridgestony, jedine ake su na moj skuter TH 01, predtym tam boli mischelin pilot sport (evokuje mi to sportovu zmes, ale paradoxne je to najturistickejsia guma aka sa da na moj skuter kupit :))

bandit, ja by som tvoju spotrebu nejak moc pozitivne nebral, kedze pises ze jazdis turistickejsie. ja jazdim tak 80% v meste, kratke trasy, doteraz aj v zime, kde mi spotreba este viac isla hore....na pohodlnom vylete (co sme sli kedysi do lednic tu z fora pookreskach, som mal spotrebu 3,6l)...preto mi tvojich dlhodobych turistickych 3,8 pride strasne vela k mojich mestskym 4,5 aj vzhladom na kubaturu....
Naposledy upravil/-a duky5 v Pi Jún 25, 2010 11:46 pm, upravené celkom 1 krát.
jazdim za Obrázok, dlhodoby priemer za cca 50 000 km
moje vylety na http://www.motoduky.blogspot.com

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#52 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Pi Jún 25, 2010 11:02 pm

tak asi som sa nevyjadril najpresnejsie... moja priemerka 3.8 je sposobena tym, ze najma pocas jesene a jari vela najazdim v meste, a co je horsie, tak je to hlavne aj v jeseni neskorej fest studenej (okolo 5°C), a potom v marci tiez este studenom, a to vsetko take kratke trasy v meste, ze sa mi motor nestihne ani dostat na prevadzkovu teplotu... to mi hadze spotreby okolo 3.9-4.2. No a v obdobi maj-oktober uz jazdim aj medzimesto (vtedy dochadzam 15km do mesta), tak to mam spotreby pri takej turistickej jazde, ako som popisoval, 3.6-3.7, v sucte 3.8 v priemere doteraz...

Moja najvacsia spotreba bola raz v aprili 4.65 po dialnici so spolujazdcom za silneho vetra, ked sme sa ponahlali... inac maximalne 4.2, a i to zriedkavo... Preto ked pozriem do tvojho logu a vidim tam nezriedka 4.5 az 5.5, tak mi to vychadza, ze proste vyuzivas potencial svojej 500-vky, co mi potvrdzuje aj to, ze chodis casto na brzdy, najma predna (isto je ta zbrusena brzda ta nedualova?), pretoze predna dosticka sa ti zodrela po 22tisic km a predna guma ti vydrzala 12tisic km, pricom moja predna guma ma 27tisic a este 2.5mm dezenu...

Ja nijako neodsudzujem tvoj scooter alebo sposob jazdy, je to sportova 500vka... :good: a mimomesto pri kludnej jazde vie isto zajazdit aj pekne na spotrebu, pretoze vacsie kubatury u scootrov maju casto pri ekonomickej jazde zrovnatelne az nizsie spotreby nez mensie kubatury... No ja mam rekord mimomesto 3.07 litra na 100km :D, i ked priznavam, ze to bolo v tandeme s 50ccm... :D Inac pri pohodovej jazde a dlhsej trase mimomesto (nejaky ten vylet) sa to uspokoji s 3.4-3.5, ale casto dlhe trasy nejazdim, skor len to dochadzanie 15km do mesta... :)

Proste som sa iba pozastavil nad tym, ze prednu gumu si zodral pomerne skoro (pricom moja este v pohode drzi), jednu z prednych dosticiek tiez... a v sucte s vyssou priemerkou a vykonom mi to davalo za vysledok sportovejsi sposob jazdy... isto sa po Bratislave nevlecies, ale vykon motora trebars na semaforoch a pod. vyuzivas... ;) Nijako som ta nechcel urazit, ak sa nahodou stalo...
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

duky5
motorkár
motorkár

#53 Príspevok od užívateľa duky5 » Pi Jún 25, 2010 11:43 pm

nieeeee ja som to vobec nezobral zle, dufam ze ani ty si to nezobral nejak osobne...

co sa tyka tej prednej gumy, tiez mi to nesedi, prednu som menil pri servise pri 10 000 km a teraz opat. zadnu az teraz pri 22 000 km. cize zadna mi vydrzi raz tolko ako predna :)

co sa tyka dosticiek, aj tie na dualy su zrele na vymenu, ale tie cisto na prednej su uz uplne dole aspon takych 1 500 km. nemylim sa urcite. lava packa je dual, prava packa je predna brzda.

ked si pozries moju spotrebu, najvyssiu ju mam v zime, dlho zohrievam, do roboty to mam 4km, cize ani mne sa motor moc nezohreje a do roboty chodim skoro rano o cca 5tej a z roboty po polnoci...cize este horsie ako ty :)

k stylu jazdy - jazdim podla nalady a casu, niekedy ostrejsie, inokedy idem s "vlnou"...urcite nejazdim na spotrebu, ale tesi ma, ze je relativne nizka :

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#54 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Pi Jún 25, 2010 11:56 pm

tak mne sa zdalo, ze si to zobral zle... treba pouzivat viac smajlikov ;) :D

viem, ze packy pomylene nemas, ale ci nahodou tie predne kotuce nemas pomylene... (bez urazky :D) U mna to vyzera, ze predna guma mi vydrzi dvojnasobok zadnej... Zadna isla pri 18tisic, predna ma este stale 2.5mm pri 27tisic... A ked byvam v meste (jesen a jar), tak jazdim v tom chladnejsom pocasi trasu len 2km (k priatelke, ale som lenivy ist peso, dost sa nachodim v zime :D).

a moja jazda "na spotrebu resp. turisticka jazda" znamena:
1.) ze brzdim motorom, brzdami brzdim len vtedy, ked vidim, ze motorom natolko nepribrzdim... :) A trebars spomalovanie z 100km/h na 60km/h po vjazde do obce v pohode motorom...
2.) ze mimomesto (okresky) idem 90-100 (teda u nas je to s prudom), nad 100km/h nie... (pretoze nad 100km/h uz mi idu otacky a s nimi aj spotreba hore)
3.) ze na vyjazde z mesta tomu neosolim plny, ale len 3/4-novy kotlik... :D

Takze aby nedoslo k omylu, ziadne flinkanie sa po cestach, ziadne zdrziavanie premavky v meste ci mimomesto... :D Co som raz siel vylet pomalym tempom s bratom (on vtedy na 50ccm 2T), tak to bolo tych 3.07 :D, ale tempo 50-65km/h... :)

Mna moja spotreba tiez tesi... :) A som rad, ze nam to jazdi k nasej spokojnosti... :good: :beer:

duky5
motorkár
motorkár

#55 Príspevok od užívateľa duky5 » So Jún 26, 2010 12:17 am

jaaj vies ked pisem cez mobil tak som rad ze mi idu pismenka :)

no ved tak by to malo byt, ze predna vydrzi viac ako zadna....aj teraz na tych novych mam na zadnej raz taky dezen ako na prednej...
:friends:

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#56 Príspevok od užívateľa VLADY » So Jún 26, 2010 9:20 am

Sorry že sa míšám... :pardon: Ja som menil zadnú gumičku terazky po cca 17000km , A bola nadoraz po značky zodratáa ešte aj kúsok....ale je pravda že som ju moc ku koncu nešetrill a jak som vedel že jej končí životnosť tak som často len tak z roztopaše občas pred križovatkou zapískal ...šak čo , nech ju už zoderiem celkom...A pritom menení a dávaní kolesa dole som z hrôzou zistil že aj zadné doštičky už majú do výmeny blízko je tam obloženia asi tak 2mm....Na rozdiel od predných ktoré sú jak nové...ozaj som skoro furt brzdil len zadkom ak som samozrejme nepotreboval brzdiť prudko ale len tak pri bežnej jazde. Zvyk z predošlého scootra GD-250 mačkať ľavú páčku - tam bol tiež dual system...A predná gumička je v pohode tento rok istotne ešte vydrží , a tento rok istotne nespravím ani polovicu kilometrov ako minulý rok. Samozrejme nemienim ju zodrať tak ako zadok nadoraz....predsa len predok je kvôli bezpečnosti pri jazde dôležitejší ,a hlavne ak je mokro .Terazky som to bol odmerať a má cca 2,8mm Takže tento rok ju dojazdím, a na budúci kupujem novú. :beer:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

duky5
motorkár
motorkár

#57 Príspevok od užívateľa duky5 » So Jún 26, 2010 9:40 am

vlady - zodrata po znacky - ja som meral kolko maju tie znacky, je to 1 mm, podla vyhlasky musi byt dezen minimalne 1,6 mm (co si pamatam, kedysi bolo 0,6 mm a 1 mm, teraz plati 1 mm dezen iba pre L1...)...ak natrafis a chumaja policajta tak ta na tom poryzuje 30e. ci sa nemam riadit vyhlaskou ale dezenom, teda znackou? :)

OT inak na gume som mal nalepku od vyrobcu, plno veci popisanych a velkym cervenym....prvych 100 km jazdit opatrne, nebrzdit prudko, neakcelerovat, jemne klopit....co by na to povedal Vadim :)

bandit - tou turistickou jazdou smerom k tebe som nemal na mysli ze si brzda premavky :), ale ze davas dlhsie vylety po okreskach 90-100 km/h, co je rozdiel oproti stylu brzda-plyn v meste. 8)

VLADY
spammer
spammer

#58 Príspevok od užívateľa VLADY » So Jún 26, 2010 10:57 am

Ja som to zas tak presne nesledoval ten dezén...len na jeseň bolo už vidieť že bude treba novú gumku......tak som objednal tuším v septembri ešte a že už sa vypredané a nové budú až dalšiu sezónu...tak som čo to ešte pojazdil... a potom na jar objednal a než sa zas nahodila tiež to trvalo....takže tak...ale viem ak natrafím na blbca...akurát teda zatial ma na scootri zastavili len 2x....a vtedy riešili vždy iné veci....rýchlosť a tak....:oops:

duky5
motorkár
motorkár

#59 Príspevok od užívateľa duky5 » Ne Júl 11, 2010 11:17 am

som nesmierne stastny, ze mozem pokracovat v tychto riadkoch :)
nexik je po servise, najazdene cez 22 500 km, tesim sa na dalsie krasne tisicky kilometrov....musim 3x zaklopat, doteraz sa nevyskytla ziadna zavada, ktora by bola vaznejsia, skuter ma nikdy nenechal v stichu. z tych banalnych zavad spomeniem slzenie vodnej pumpy, jeden cas obtiazne startoval (az kym som nezistil ze je uvolnena svorka na baterke :)) a v zime mi neslo prepinat na dialkove (stacilo preklikat spinac a uz to slo, v tej zime asi zaoxidoval...)...inak ziadna prdnuta ziarovka a ine "drobnosti", klop klop. len sa meni spotrebak...

k servisu, co sa robilo :

-novy remen, original piaggio - stary malosi kevlar bol v pohode, zdal sa mi menej opotrebovany ako povodny origos, ked som ho ohol, v zahyboch medzi zubami neboli trhlinky ako na piaggio, avsak na jednej strane sa zacali robit jemne vlasky po celej dlzke

-nove valceky - original piaggio - stare malosi valceky boli celkom OK, ale opotrebovanejsie ako piaggio....na 7 z 8 valcekov bola jedna ploska sirky asi 4 mm - k piaggio valcekom som sa vratil aj z dovodu, ze malosi valceky zvysili otacky pri rozjazde, ale ten nebol taky svizny ako by sa patrilo...navyse sa mi zvysila spotreba....takze som zvedavy ako to teraz klesne (bandit boj sa :))

-vymena motoroveho oleja a filtra
-vymena vzduchoveho filtra - sice sa ma iba kontrolovat a cistit, ja ho vzdy vymienam
-vymena prevodoveho oleja
-vymena chladiacej kvapaliny po 2 rokoch
-vymena brzdovej kvapaliny po 2 rokoch (konecne sa nemusim bat brzdit na GG :))
-vymena brzdovych dosticiek - ako som spominal uz v starsich prispevkoch, dosticky boli uz dobre zodrane, zrele na vymenu. predna brzda bola zobrana az na kost, doslova. dual mal este par mm, ale do dalsej kontroly by uz nevydrzal
-vymena sviecky - v akom stave bola neviem, zabudol som sa pozriet a nechal som ju v servise...
- kontrola ventilov
- v ramci vymeny chladiacej kvapaliny som poziadal o kontrolu tej vodnej pumpy, cez ktoru mi slzilo, resp. o pretesnenie hadic, lebo uz od vyroby to bolo trosku posunute...kazdopadne slzenie sa objavilo, ked som to nechal odparkovane na sikmej ploche, ked som parkoval na rovine, neslzilo nic...kazdopadne bolo to naozaj slzenie, za cely cas nebol meratelny ubytok kvapaliny

cela ta sranda stala 129 650 forintov, to je cca 485e. je to znacne viac ako som cakal, aj vzhladom k predchadzajucej garancke...kazdopadne tu doma to nie je kde servisovat. bud je to servis, kam by som to nedal ani zadarmo, alebo servis nema zaujem zarobit ani ked pridem osobne...podnikanie po slovensky :no:

kazdopadne skuter slape ako hodinky, som spokojny a to najdolezitejsie :) . valceky tam mam teraz tazsie ako tie malossi, ale nezda sa mi ze by bol rozbeh lenivejsi, presnejsie si odsledujem spotrebu, som zvedavy na to cislo :)

bandit - dneska som pozrel paliho spotrebu na nexuse 300 na palubnom pocitaci a mal tam cislo 38,8 km na 1 l, to je v prepocte spotreba 2,6 l/100km...to je nadherne cislo ked uvazim ze v meste sa to sprava rovnako zivo ako moja 500vka. ty mas atlantika s karbecom alebo to je uz striekacka? lebo ta tvoja spotreba mi stale nejde moc do hlavy...

PS ak by bol velky zaujem o fotku vacekov, tak pridam, ale som lenivy a zatial som nefotil :)
Prílohy
1.jpg
druha garancka
(273.63 KiB) 202 stiahnutí
2.jpg
prva garancka
(140.37 KiB) 224 stiahnutí
Naposledy upravil/-a duky5 v Ne Júl 11, 2010 11:32 am, upravené celkom 1 krát.

Damo555
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
Kontaktovať užívateľa:

#60 Príspevok od užívateľa Damo555 » Ne Júl 11, 2010 11:25 am

Bandit ma karbec....(aspoň sa mi zdá keď sa mýlim opravte ma)
Naposledy upravil/-a Damo555 v Ne Jún 15, 2014 9:02 pm, upravené celkom 1 krát.
Obrázok
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#61 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ne Júl 11, 2010 11:55 am

duky5 napísal:bandit - dneska som pozrel paliho spotrebu na nexuse 300 na palubnom pocitaci a mal tam cislo 38,8 km na 1 l, to je v prepocte spotreba 2,6 l/100km...to je nadherne cislo ked uvazim ze v meste sa to sprava rovnako zivo ako moja 500vka. ty mas atlantika s karbecom alebo to je uz striekacka? lebo ta tvoja spotreba mi stale nejde moc do hlavy...
ako pise Damo, mam karburator, 6-rocny scooter, cez 27-tisic km (z toho 18-tisic pod mojim zadkom za 2 roky). Podla recenzie sa spotreba pohybuje medzi 3.5-3.9, takze som prave v tomto rozmedzi... mimomesto 3.5-3.6, v meste tych 3.8-3.9 podla stylu jazdenia... Ja som spokojny... :)

a ta spotreba na spominanej N300-vke je na neuverenie... :)

duky5
motorkár
motorkár

#62 Príspevok od užívateľa duky5 » Ne Júl 11, 2010 12:26 pm

tak karbec to vysvetluje no :)
ten N300 ma najazdene cez 20 000km za rok :) spotreba je neuveritelna, ale co uz s nou narobim, aspon ma brat jasnejsiu volbu (kedze ja sa 500vku nechystam opustit nejak skoro :)).

XAWIER
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: So Jan 21, 2006 10:59 am
Skúter: Kymco XC 300i

#63 Príspevok od užívateľa XAWIER » So Júl 17, 2010 7:46 pm

Super, ked ti tvoj NEXUS tak pekne slape a ze sa o neho prikladne staras a servisujes. Prezije ti este dalsich 20 rokov :) A vsimol som si, ze mas rad a zrejme casto pouzivas slovo "kazdopadne" :) (nic v zlom).
Kymco Xciting 300i

VLADY
spammer
spammer

#64 Príspevok od užívateľa VLADY » Ne Júl 18, 2010 4:16 pm

"Každopádne" :pardon: tu je vidieť že sa oplatí kúpiť nový stroj ...lebo má človek istotu že sa v tom už predtým nerýpalo 10 domácich majstrov a každý čo to nezvládol a napokon sa to výhodne predalo aby bol pokoj....A že nech sa stará nový majiteľ.... :fool:

duky5
motorkár
motorkár

#65 Príspevok od užívateľa duky5 » Ne Júl 18, 2010 7:16 pm

vlady ma kazdopadne pravdu :)

VLADY
spammer
spammer

#66 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Júl 19, 2010 2:35 pm

"Každopádne" :pardon: ja som kupoval ročnú jazdenku, fakt ako nová cca 7000km a bolo len menené predošlím majiteľom valčeky za ľahšie a remeň za Malossi ...ale už sa mi hneď pri mojej kontrole po cca daľších 3000km, po zhodení dekla nepozdával závit na klukovke...nie že by nedržal , ale bolo to zalepené a teda (poriadne) lepom na závity ,a po odkrútení matice a očistení závitu som došiel k záveru že je nejaký načatý...nie že by bol vyslovene strhnutý ale ako keby nedorobený alebo skrátka že mi tam troška z jeho profilu chýbalo ako keby bol narezaný na menší priemer ako treba, skrátka nemal som z neho dobrý pocit ako som to tam šrouboval nazad a doťahoval maticu tak bola nejaká voľnejšia....Myslím že dakto to pri doťahovaní alebo šroubovaní matice alebo pri povoľovaní už troška pototok...lebo sa mi nezdá že by to tak bolo už z fabriky....A ak by sa bol strhol pri skladaní nazad tak mám problém....a nie malý.... :unknown:

XAWIER
st. skútrista
st. skútrista

#67 Príspevok od užívateľa XAWIER » Ut Júl 20, 2010 8:58 am

Vlady, tvoje casto pouzivane slovicko je skrátka :)
Kymco Xciting 300i

VLADY
spammer
spammer

#68 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Júl 20, 2010 10:25 am

Sry za OT......to si vyšetril ako? máš na to nejaký program alebo len pozorne čítaš moje príspevky? :pardon: :D

XAWIER
st. skútrista
st. skútrista

#69 Príspevok od užívateľa XAWIER » Ut Júl 20, 2010 11:01 am

Alee nee, len ked citam nieco a vo vete je viackrat pouzite jedno slovo, tak vacsinou ide o take pomocne slovo. Kazdy ma nejake slovo co opakuje :) Niekto stale dava napr. "proste.., avsak.., no.." a pod.

Uzavrieme temu, lebo sme OT :)

Duky: Mna len stve, ze som ten Nexus na zivo este nevidel. Tu na vychode ju asi nema nikto :(
Kymco Xciting 300i

Stando
cyklista
cyklista
Dátum registrácie: St Júl 19, 2006 2:57 pm
Skúter: Honda NC700 Integra

#70 Príspevok od užívateľa Stando » Po Nov 08, 2010 11:12 pm

Duky ake valceky si tam mal? ja ma 30tky ale mam pocit ze stale chodim kus nad volnobehom... Asi je to zvyk z dvojtaktu ale mam chut tam dat trosku lahsie valceky, aby siel viac do otacok.

So servisom vsak vaham, olej si vymenim sam, brzdovku tiez, platnicky, sviecku zvladnem, s remenom to bude trosku viac prace nez na poldecaku, ale princip ten isty...
Uz som zohnal k mk1 420 stranovy servisny manual...
Yamaha NMAX 125 -2018 ->
HONDA NC700 Integra -2016 ->
Gilera Nexus 500i MK1 - 2010 -2016
Keeway Focus 50 - 2006-2013

duky5
motorkár
motorkár

#71 Príspevok od užívateľa duky5 » Ut Nov 09, 2010 12:28 pm

malossi, najtazsie z najlahsich ake su pre nas skuter, presnu gramaz ti teraz nepoviem, mam ich odlozene.
ale nedoporucujem. otacky sa zvysili, aj spotreba, ale vykon aj rozbeh nie.
ked lahsie valceky, tak jedine s novym variatorom - tie valceky su aj tak robene k tomu variu...

ak si sikovny, servis zmaknes sam, okrem diagnostiky, ale tu aj tak nemaju vsade (kontrolka vstrekovania ti nesvieti pocas jazdy?)
ja mam v pdf servisak na mk1 aj mk2 v anglictine :)

Stando
cyklista
cyklista
Dátum registrácie: St Júl 19, 2006 2:57 pm
Skúter: Honda NC700 Integra

#72 Príspevok od užívateľa Stando » St Nov 10, 2010 11:45 am

Variator zatial nemienim menit, asi to teda necham tak. Nemam chut do toho investovat do tuningu 1000e ciek. Riadenie som si spravil a bezny servis uvidim. S cinankom som bol 2x v servise v zaruke a doost som sa sklamal. Po domacej vymene vyfuku , valcekov , pruziniek... uz ho riesim len sam. Nexus je v principe to iste len vo vacsom, az na to ze to je striekacka... Spravim si nove pripravky...
Kontrolka vstrekovania zatial nesvieti...
Yamaha NMAX 125 -2018 ->
HONDA NC700 Integra -2016 ->
Gilera Nexus 500i MK1 - 2010 -2016
Keeway Focus 50 - 2006-2013

duky5
motorkár
motorkár

#73 Príspevok od užívateľa duky5 » Št Máj 12, 2011 6:23 pm

takze dnes sme s nexikom oslavili (kde inde ako v rakusku :)) trojite jubileum :)
27 000 km, dojazd 405km, priemernu spotrebu 26 kml (co je cca 3,85l) - podla palubneho pocitaca, mrknite link v podpise :)

dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#74 Príspevok od užívateľa dr.snake » Pi Máj 27, 2011 10:24 pm

čo tu riešite či vám bere moto 3,6215 alebo 3,998litra?
podpis som si este nenastavil

duky5
motorkár
motorkár

#75 Príspevok od užívateľa duky5 » Pi Máj 27, 2011 11:28 pm

ano, my na rozdiel od teba totiz jazdime :Yahoo!: