Suzuki Burgman AN400 K7 - flipper

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
flipper
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Pi Júl 24, 2009 10:10 am
Skúter: Suzuki Burgman AN400 K7

Re: Suzuki Burgman AN400 K7 - flipper

#51 Príspevok od užívateľa flipper » Po Sep 24, 2012 1:56 pm

no tak dnes som to zbúchal a vymenil som remeň aj poloremenice,valčeky po rozobratí na moje aj kamarátove prekvapenie boli ako nové bez plôšok tak som ich tam nahal.Prikladám foto remeňa ten je KO a poloremenice majú tiež dosť.Ked som sa po vymene išiel previesť hned pri rozbiehaní žiadne vybrácie a pri vyšej rýchlosti menšie otáčka aj o 500.
Prílohy
P1040537.JPG
(153.51 KiB) 338 stiahnutí
P1040538.JPG
(156.21 KiB) 338 stiahnutí
P1040539.JPG
(171.1 KiB) 338 stiahnutí
P1040541.JPG
(153.2 KiB) 337 stiahnutí
P1040546.JPG
(158.7 KiB) 337 stiahnutí
P1040548.JPG
(160.08 KiB) 337 stiahnutí
SUZUKI BURGMAN K7,spotreba 3,2 až 3,5L,led brzdové svetlo znak suzuki,nové gripy vo farbe skútra,Yoshimura výfuk+zvod

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#52 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Sep 24, 2012 3:28 pm

No to je teda brutálnosť ....z remeňa jak keby vrchná časť chýbala, a remenice ozaj na výmenu....to by ani najlepší sústružník nedal do poriadku...Tie musia mať natočené aspoň 80 000km.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

flipper
st. skútrista
st. skútrista

#53 Príspevok od užívateľa flipper » Po Sep 24, 2012 3:36 pm

tak ano z remena ozaj tá vrchná čast chýba ked som to otvoril tak kus remena vypadol tak asi 20 cm a ten remen bez vrchu spravil toto z poloremenicou.
Prílohy
DSC01223.jpg
(487.64 KiB) 10 stiahnutí
DSC01235.jpg
(428.14 KiB) 10 stiahnutí
SUZUKI BURGMAN K7,spotreba 3,2 až 3,5L,led brzdové svetlo znak suzuki,nové gripy vo farbe skútra,Yoshimura výfuk+zvod

flipper
st. skútrista
st. skútrista

#54 Príspevok od užívateľa flipper » Po Sep 24, 2012 3:43 pm

a menil som aj olej v prevode
Prílohy
DSC01240.jpg
(844.66 KiB) 10 stiahnutí

VLADY
spammer
spammer

#55 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Sep 24, 2012 3:51 pm

Ale zas si zober že ak to bol ešte pôvodný remeň, čo asi že bol, a že zrejme nikto na nič nešáhol a len to jazdilo bez kontroly, tak to musí byť ozaj kvalita ak toľko vydržal a hlavne že mu chýbala cca 1/4 plochy a furt držal ... :good:
Aj keď samozrejme nosná časť nieje tá vrchná guma ale aj tak.... :pardon:

flipper
st. skútrista
st. skútrista

#56 Príspevok od užívateľa flipper » Po Sep 24, 2012 3:57 pm

tak tomu aj ja verím že to bol pôvodný remeň,len tie valčeky mi nejdu do hlavy ak to nebolo vôbec rozoberané na tie km sú ako nové žiadna opotrebovaná časť tak som ich tam nechal.

Bamma_boy
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
Skúter: Aprilia SR50 R
Kontaktovať užívateľa:

#57 Príspevok od užívateľa Bamma_boy » Po Sep 24, 2012 4:08 pm

Valceky su kapitola sama o sebe. Niekomu vydrzia tolko inemu polovicu. Mne bolo tiez povedane, ze testovacia sada vydrzi 500km a po 3000km jej nic nebolo. Netusim od coho to zavisi, mozno aj ako sa ten co ich vyraba vyspi ale je to alchymia.
A to nevies ci ich niekto nemenil niekedy. Mozno vymenil valceky, remen sa mu zdal este ok tak nechal povodny alebo tak..

Ale tie remenice su fakt kvalitka.. To si ani neviem predstavit ako to v spojeni s tym remenom muselo vibrovat.

Sent from me.

flipper
st. skútrista
st. skútrista

#58 Príspevok od užívateľa flipper » Po Sep 24, 2012 5:21 pm

To už nik nezistí či valčeky boli alebo neboli menené boli dobré tak som nechal pôvodné a tie čo som si kupil budem mať do náhrady.No a to vibrovanie, tak pri rozjazde to bolo utrpenie ale aj pri súvislej jazde v spätnom zrkadle som videl autá roztrasené ale teraz je to 100:1 aj ked som musel dať dosť eur ale nebanujem.

VLADY
spammer
spammer

#59 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Sep 24, 2012 7:36 pm

Valčeky vydržia doblba aj ja ich mám ako nové...lebo sú v krabičke odložené . :D mám tam tie hranaté... :good:

rspeed
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600

#60 Príspevok od užívateľa rspeed » St Sep 26, 2012 9:04 am

... valceky zavisia od voitok - ak su voditka v poho aj valceky drzia - ja len postreh k remenu - testoval som V-max na poldecaku najprv s kevlarom a potom som dal x-special,obiva boli new a x-special ma pustil do vyssej v-max - usudil som ze sa zrejme po nahriati roztiahne ...

flipper
st. skútrista
st. skútrista

#61 Príspevok od užívateľa flipper » Št Okt 04, 2012 1:51 pm

po 500 km žiadny náznak po opotrebení remena len tak som kontroloval
Prílohy
DSC01277.jpg
(381.79 KiB) 41 stiahnutí
P1040559.JPG
(163 KiB) 338 stiahnutí
P1040560.JPG
(167.87 KiB) 338 stiahnutí
P1040558.JPG
(152.35 KiB) 338 stiahnutí

flipper
st. skútrista
st. skútrista

#62 Príspevok od užívateľa flipper » St Okt 17, 2012 4:58 pm

chcem sa opýtať dnes po asi troj týždňovom nejazdení som išiel naštartovať Burgoša a len točil a točil a asi po šiestom vypnutí a zapnutí kľúčika a opetovnom štartovaní naskočil,tak chcem vedieť či to je spôsobené tou striekačkou alebo prečo to tak dlho štartuje a mal som aj von vytiahnutú baterku a tá mala za tie 3 týždne 12,6V a po jazde 12,93V.

VLADY
spammer
spammer

#63 Príspevok od užívateľa VLADY » St Okt 17, 2012 5:30 pm

Divnô...mne chytá na prvý maximálne na druhý pokus...Ale zas tiež ak nechytí na prvý raz, tak mu nechám pár sekúnd na odpočinok , a neštartujem že hneď mačkám znova...ale ja štartujem systémom že nedržím až pokiaľ chytí ale len brnk asi 1-1,5 Sek.
Ak Ti točil skoro doblba a nechytal tak je problém....a čerpadlo bolo počuť po každom zapnutí klúčika? práveže striekačka nemáva problém z dôvodu že zmes je hneď vo valci pri prvej otáčke a nemusí si ju motor naťahovať z karbu. A hlavne ak je karbec po dlhodobom státi suchý.
Práveže po dlhom státii je to cítiť, že tam kde karbový motor dlho točí striekačka nemáva problém, ak je všetko ostatné OK. A nemal ani snahu odpáliť? točil úplne ako keby nasucho? Ale skúsil by som mu potiahnuť troška plyn. A inak mne sa toto stáva že ak mi napríklad skape na križovatke ,tak musím mu troška pridať vtedy chytí na brnk, ak mu nechám plyn zavretý tak mu to trocha dlhšie trvá. Po zapnutí zapalka by malo byť počuť čerpadlo ako natlačí palivo a aj sekundárna klapka ktorá je ovládaná motorčekom by mala spraviť check a teda otvoriť a zatvoriť sa. Máš ju dobre nastavenú v základnej polohe? Je na to postup v servisnom návode....

flipper
st. skútrista
st. skútrista

#64 Príspevok od užívateľa flipper » St Okt 17, 2012 7:44 pm

ano točilo doblba ako sa hovorí,čerpadlo bolo počuť po každom zapnutí,toto sa mi stalo prví X,aj ten posledný 6 krát len točilo točilo a už už by chcelo chytiť a nič,aj som mu potahal troška plynu pred zapnutím klúčika.

raplik
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Št Aug 14, 2008 1:54 pm
Skúter: PIAGGIO X9 EVO 500
Kontaktovať užívateľa:

#65 Príspevok od užívateľa raplik » Št Okt 18, 2012 4:32 pm

VLADY napísal:...práveže striekačka nemáva problém z dôvodu že zmes je hneď vo valci pri prvej otáčke a nemusí si ju motor naťahovať z karbu. A hlavne ak je karbec po dlhodobom státi suchý....
mne teraz skúter tri týždne stál + som vyťahoval z neho benzín aby som vedel koľko tam je, a chytil na druhú šupu... a to mám karb :)

flipper
st. skútrista
st. skútrista

#66 Príspevok od užívateľa flipper » Št Okt 18, 2012 5:19 pm

či to nemohlo spôsobiť aj to že som mal vonku baterku a ked som ju dával naspäť tak som mal Burgoša na bočnom stojane a nie na hlavnom a potom som zapol kľuč a čerpadlo nezopne v tejto polohe a potom som si to uvedomil a dal som ho na hlavný stojan zapol zas kľuč čerpadlo zoplo ale nie a nie naštartovať tak som to zopakoval ako som už písal viac krát a na 6 krát aj stým prvým bočným to počítam.
Ale dnes poobede chytil na šup,tak ja neviem uvidím cez zimu.Ešte poradte mam na zimu vyberať baterku,tam kde je Burgoš je cez zimu okolo 20 stupňov.

VLADY
spammer
spammer

#67 Príspevok od užívateľa VLADY » Št Okt 18, 2012 6:06 pm

Nemusíš ju fyzicky vyberať ale stačí odpojiť len jeden pól.Ale treba ju naplno nabiť, aby vydržala do jari.A každé dva mesiace prebehnúť na nabke, alebo aspoň omerať napätie.
K tomu problému mohla to byť náhoda,alebo mohlo dačo zablbnúť ohladom toho bočného spínača,tam je ešte v tom obvode aj nejaké relé...ktoré je ovládané tým spínačom ...ťažko zistiť takto ak to už následne neurobilo,tak to nerieš

flipper
st. skútrista
st. skútrista

#68 Príspevok od užívateľa flipper » Št Okt 18, 2012 7:47 pm

ved ja to ani nejdem riešit uvidím ked bude Burgoš dlhšie stáť.

VLADY
spammer
spammer

#69 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Okt 19, 2012 2:29 pm

Tak dnes ráno som ostal neschopný aj ja.Baterka KO. Ma napadlo že či aj tá Tvoja nieje načatá, pretože ja dnes to isté točilo skoro doblba ale neodpálilo...baterka mala po 9 dňovom pôste malé napätie a skrátka len tak točila ale na naštartovanie to nestačilo. A aj som cítil z výfuku benzín takže palivo išlo ale buď už nedávalo iskru, alebo ten motor mal tak malé otáčky že bola slabá kompresia .Alebo že by tam bol dekompresný systém na vačke, ktorý pri prvej otáčke necháva pootvorené ventily aby sa motor ľahšie rozbehol pri ďaľšej otáčke? a ten pri tých malých otáčkach nefungoval, a preto to nemalo kompresiu vôbec žiadnu....baterka na nabke sa za cca 1,5 hodinu tvárila, akože je nabitá. Lebo napäťovo krásnych 14,5V, a prúd už brala len cca 150ma, ale po zaťažení cca 9-10A to hneď zliezlo dole na 11.5V. Aj som skúšal v zúfalstve doliať, že či nieje daktorý článok na suchu.Ale nič. A tak mi z toho vychádza len jedna možnosť. Už viem , čo budem písať Ježkovi, že chcem pod stromček... :pardon:

flipper
st. skútrista
st. skútrista

#70 Príspevok od užívateľa flipper » Pi Okt 19, 2012 3:46 pm

na moje prekvapenie ked som zobral dole baterku tak je tam originál to jest 6 ročná to dole klobúk že tolko vydržala.Ked som ju po jazde odmeral mala 12,93V a za dva dni kleslo na 12,60V ale to stiahol imobilizer ktorý blika 24 hod.po zapnutí a vypnutí klúčika,potom od tých 12,60V kleslo za dalšie 4-5 dní na 12,58V ale kupil som nabijačku na gelové baterky tak na zimu je musím vybrať ked že nemam na blízku zasuvku a dať nabit.
Vlady akú maš baterku ked si ju chcel dolievať?Už určite nie originál j.. tá je gelová a je uložená po ležiačky.
Prílohy
al600plus_dsc8651_shop.jpg
(47.82 KiB) 254 stiahnutí
Naposledy upravil/-a flipper v Pi Okt 19, 2012 3:52 pm, upravené celkom 1 krát.

flipper
st. skútrista
st. skútrista

#71 Príspevok od užívateľa flipper » Pi Okt 19, 2012 3:49 pm

neviete nejaký tankvak do tunela na Burgoša nech napíšem ježiškovi.Niečo takéto
Prílohy
!BVPSJYw!mk~$(KGrHgoH-CUEjlLlvS+VBKRiBoti+Q~~_12.JPG
(28.65 KiB) 259 stiahnutí

VLADY
spammer
spammer

#72 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Okt 19, 2012 7:18 pm

Mám tam samozrejme origo, Yuasa tuším to je.Dátum je na nej 8 mesiac 2007, takže má 5 rokov tak jak celý scooter.
A samozrejme dolievať to bol len taký zúfalý pokus , pretože som zažil prípad keď uzavretá AGM baterka mala vyschnutý článok hneď prvý pri pluske tuším. Asi dôsledkom veľkého a dlhodobého prebíjania. A doliatie je pomohlo sa spamätať. Ak má baterka v kľude cez 12,5V tak je ešte celkom OK. Zajtra odmerám ráno tú moju bude odstáta po noci tak uvidím ale to len tak pre zaujímavosť aby som mal skúsenosť. A ešte šťastie že mi scooter ozaj štartuje na brnk.
A tankvak skús u uja Lojza....http://www.louis.at/
Ale majú teraz smútok ... :cry:

flipper
st. skútrista
st. skútrista

#73 Príspevok od užívateľa flipper » Po Okt 22, 2012 4:27 pm

VLADY napísal:Mám tam samozrejme origo, Yuasa tuším to je.Dátum je na nej 8 mesiac 2007, takže má 5 rokov tak jak celý scooter.
A samozrejme dolievať to bol len taký zúfalý pokus , pretože som zažil prípad keď uzavretá AGM baterka mala vyschnutý článok hneď prvý pri pluske tuším. Asi dôsledkom veľkého a dlhodobého prebíjania. A doliatie je pomohlo sa spamätať. Ak má baterka v kľude cez 12,5V tak je ešte celkom OK. Zajtra odmerám ráno tú moju bude odstáta po noci tak uvidím ale to len tak pre zaujímavosť aby som mal skúsenosť. A ešte šťastie že mi scooter ozaj štartuje na brnk.
A tankvak skús u uja Lojza....http://www.louis.at/
Ale majú teraz smútok ... :cry:
Vlady,vieš mi poradit aké platničky na Burgoša,predok aj zadok.Predné mi už asi odišli dnes som zistil ked som sa bol previest.

VLADY
spammer
spammer

#74 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Okt 22, 2012 6:18 pm

Ja som menil zatial len v zadu,2 roky nazad.A kúpil som cez nejaký E-shop za cca 20-25,-E buď náš alebo český ale značka CARBONE LORRAINE, Sú to sintrované-spekané takže sú OK, brzdí to jak origo NISSIN za ktoré pýtajú nenormálne ceny . Samozrejme teraz som sa ulakomil cez E-bay na nejaké neznačkové

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 0994852142

Ale uvidím keď to príde čo budú zač...A do predu by som to ale nemal odvahu dávať...predsa len .Ale tam mám ešte stále original ...tie nezoderiem asi vôbec, jak sa poznám pri mojom jazdení.
A inak dnes som laboroval s tou mojou neštastnou baterkou..nabil som ju doplna teda aspoň sa tak tvárila a potom som z nej zobral cca 1Ah cez žiarovku a už ledva ledva naštartovala...takže je KO. Už som objednal novú.

http://www.epenta.sk/baterie-pre-auto-m ... v-4-vyvody

Na Americkom Burgman fóre si ju dosť pochvalovali.... :good:
Načo čakať .... nemám istotu že ma dakde tá stará mrcha nenechá v štichu.
Síce chytá motor na brnk ale náhodou sa dačo pokašle a bude treba dlhšie štartérovať a už bude problém že nebude vládať .
Takže aspoň si budem mať čo dať pod stromček na Vánoce :pardon:

A ešte k tým zadným doštičkám treba dávať pozor sú veľmi podobné tvarovo ako na starší model do roku 2006 ale nepasujú rozmerovo .Je to dobre poznať podla tvaru tých ušiek ktorými sa fixujú do strmeňa. Treba hľadať vyslovene na model od 2007 alebo potom na 650ku. Aj ja som tie moje zadné kupoval ako na 650ku.

flipper
st. skútrista
st. skútrista

#75 Príspevok od užívateľa flipper » Ut Okt 23, 2012 7:19 am

Vlady dakujem za info.Tie platničky mi nedali spať hlavne ten podivný škripotaví zvuk ktorý sa zrazu objavil tak som dal dole na prednom kolese prasce a vypadol kamienok a popozeral som platničky ale sú dobré v pol draní,založím naspäť a je po probléme.Vedel som že sa to stáva na autach ale na motorke a ešte na prednom kolese,nie.
Ten link na tie platničky,ja som mal na Runerovi 200 tie Gold fren platničky ale čo odporúčajú sú TRW od LUCASU.

Napísať odpoveď

Návrat na "Vaše skútre"