Aprilia Leonardo 125 - neštartuje
Moderátor: Moderators
- pneumont
- st. trojkolkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 19, 2009 7:25 pm
- Skúter: Aprilia Leonardo 125
Re: Aprilia Leonardo 125 - neštartuje
Dnes som svoju Aprilku prebudzal zo zimneho spanku...reku pohram sa s nou teraz v zime a nie ked sa otepli tak potom ju rozoberiem.
Točil som točil a nič...až kym som neupchal privod vzduchu...vtedy mi to chytlo..
Takže asi aj tu bude problem...len kde presne hladat chybu???
Čo to znamena že ma priliš bohatu zmes ?
Mam ešte par otazok...ohladom niektorych hadičiek, ktore som našiel len tak pohodene a nikam neviedli...mam ich nafotene, aby ste sa na to pozreli , že kde tie hadičky vlastne maju byt zapojene...(jedna ide z nadrže, druha z karburatora a ani jedna nevedie nikam..len tak boli spustene dole.
Dikes
Točil som točil a nič...až kym som neupchal privod vzduchu...vtedy mi to chytlo..
Čo to znamena že ma priliš bohatu zmes ?
Mam ešte par otazok...ohladom niektorych hadičiek, ktore som našiel len tak pohodene a nikam neviedli...mam ich nafotene, aby ste sa na to pozreli , že kde tie hadičky vlastne maju byt zapojene...(jedna ide z nadrže, druha z karburatora a ani jedna nevedie nikam..len tak boli spustene dole.
Dikes
podpis som si este nenastavil
- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Tie hadičky bývajú prepadové hadičky benzínu. Ja mám tiež na honde hadičku z nádrže čo nikam nejde a vyteká z nej palivo keď preplním nádrž. Tá druhá čo ide s karbecu by mala byť tiež prepad benzínu.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
Upchatie privodu vzduchu sposobilo, ze vo vyslednej zmesi bolo tym padom menej vzduchu k standardnemu dielu benzinu, teda vysledkom pripchatia privodu vzduchu si dosiahol bohatsiu zmes, vdaka ktorej to nastartovalo... Bud mas nefukcny sytic (ten sme tu podozrievali uz viackrat), alebo je \"iba\" zle nastaveny karburator...Točil som točil a nič...až kym som neupchal privod vzduchu...vtedy mi to chytlo..
Čo to znamena že ma priliš bohatu zmes?
- pneumont
- st. trojkolkár
Bandit...nerozumieš sa tomu??? Nepozrel by si sa na to??? Ja nechcem moc doňho pchat prsty...ked tomu nerozumiem. Alebo nevieš niekoho schopneho poradit??? Ten sytič som skušal odpojit, zapojit...aj pri studenom naštartovanom motore..ale ako keby vobec nereagoval... nič sa nedialo. Sem tam mam pocit, že ako keby sa svojvolne zapinal a vypinal...
Navyše...pokušal som sa točit so skrutkou na privod paliva...a skoro vobec nereagovala---žeby znečistena dýza???
Navyše...pokušal som sa točit so skrutkou na privod paliva...a skoro vobec nereagovala---žeby znečistena dýza???
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
ak to rovnako nefungovalo pri vybratom ci vlozenom sytici, tak podla mojho nazoru je proste nefunkcny (bud niekde kontakt, alebo samotny sytic). Ja som na tieto veci len teoretik, skor by ti vedel pomoct Kostar (tusim som ti ho spominal), servis ma na Moliterke v garazi, a treba sa s nim skontaktovat co najskor, lebo v jari a pocas sezony je casto zavaleny zakazkami...
- pneumont
- st. trojkolkár
No pravdepodobne budem nuteny skočit za nim...už ma to toiž nebavi. Niet nad moj stary skutrik 50ku...starter fičal a ked sa mu nechcelo..kopol som ho a na prvu šupu to šlo.
Zlakomil som sa sice na vzhladovo velmi pekny 4takt no bohuzial ..asi ho co najskor predam.
Zlakomil som sa sice na vzhladovo velmi pekny 4takt no bohuzial ..asi ho co najskor predam.
- dr.snake
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
ja som dneska dosel ku svojej mrche a ani baterku som nemal odpojenu od oktobra a v zime stala v kurniku a na 3 ti krat naskocilo bez problemu
to je stroj ..slaby ale spolahlivy heheheheh
to je stroj ..slaby ale spolahlivy heheheheh
- pneumont
- st. trojkolkár
Takže.... pravdepodobná chyba je nasledovná:
Tesnenie pod hlavou... prepálené, a ventily boli úplne bez vole... po nastavení vole ventilov dostala tlaki a prerazilo tesnenie úplne..tak že mi už pri točení vyhadzuje vodu z nadržky...
Tesnenie je objednané už len čakám...
Tesnenie pod hlavou... prepálené, a ventily boli úplne bez vole... po nastavení vole ventilov dostala tlaki a prerazilo tesnenie úplne..tak že mi už pri točení vyhadzuje vodu z nadržky...
Tesnenie je objednané už len čakám...

- dr.snake
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
leonardo jak ide super..ale jak sa raz zacne srat ta daj ho het z domu bo sa ... a furt bude s nim problem
-
- chodec
- Dátum registrácie: Pi Apr 02, 2010 9:20 am
aprilia leonardo125- slabé štartovanie
cawte ..chcel by osm sa aj ja niečo opýtať tiež mám skútra apriliu leonardo 125..a tiež problém so štartovaním...neveim kolko by mali štartovať asi iné skútre ale ten môj mi štartuje aj niekolko sekúnd a to si myslím že je dosť neviem v čom je problém sviečka je nová ..možno baterka..ta je asi slabá lebo sa vždy vybije ale aj tak keď som si požičal baterku z auta mi to dlho točilo..cca3-4 sekundy ...to je moc !..poradte mi prosím neveim čo mám robiť
-
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
- Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
- Kontaktovať užívateľa:
Tema zlucena. Naco vytvaras temu o tom, ze ti zle startuje leonardo 125, ked tu je taka tema ?
To, ze nastartuje za 3 sekundy je dobre, co chces aby nastartoval este skor, ako stlacis tlacitko startovania ?
To, ze nastartuje za 3 sekundy je dobre, co chces aby nastartoval este skor, ako stlacis tlacitko startovania ?
- dr.snake
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
kamo to ma a s tym startovanim furt problem
keby mi taka sunka stala na dvore a startujem po 3 dnoch furt 5 minut ta to rozkopem ten sunt a podpalim a kupim bicykel
keby mi taka sunka stala na dvore a startujem po 3 dnoch furt 5 minut ta to rozkopem ten sunt a podpalim a kupim bicykel
-
- chodec
myslím si že je to dost zle ked mi to štartuje niekolko sekund ..to ma brnk naštartovať jak som to videl v trnave keď som pozeral skutra ten to vytiahol z pivnice a naprvú šupu to naštartovalo ..a mne to dokonca niekedy ani nenaštartuje lebo baterka sa už potom vybije ..tak mi tu nehovor že to je dobre keď mi za 3 sekundy naštartuje
-
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Ked sa ti po troch sekundach vybije baterka, tak ju mas zlu a kup novu. Ak baterka zle pretaca, tak potom to moze dlhsie trvat, kym to chyti.
A este taka otazka, to je karburator alebo vstrekovanie ?
A este taka otazka, to je karburator alebo vstrekovanie ?
-
- chodec
no to je karburator ..a to jako že baterka môže aj zle pretáčať ? ...zaujímavé ja som sa pýtal j nejakých kamošov tí mi povedali že možno ventily treba doštelovať alebo tu baterku že novú hovorili ..to mi hovorí aj mama:D..ale inak neviem čo by tam mohlo byť ...
-
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
karburator nebude nikdy tak dobre startovat, ako vstrekovanie. A ano, moze to byt aj baterka, ked sa pri startovani vybije.
-
- chodec
nenápadá ťa niečo čo by to mohlo byť okrem tej baterky?..idem kúpiť novú ..ale ke´d to náhodou baterka nebude
- dr.snake
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
jasne ze to neni problem vv baterke
-
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
snake a v com, ked sa mu aj pri kratkom startovani ta baterka vybije ?
Nemas moznost si od niekoho pozicat baterku ?
Pisal si, ze niekto v TT vybral skuter z pivnice a hned mu to chytilo. Bol to rovnaky skuter alebo iny ? Ten z TT mal karburator alebo vstrekovanie ?
Nemas moznost si od niekoho pozicat baterku ?
Pisal si, ze niekto v TT vybral skuter z pivnice a hned mu to chytilo. Bol to rovnaky skuter alebo iny ? Ten z TT mal karburator alebo vstrekovanie ?
- dr.snake
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
leonardo sa so vstrekovanim asi nerobi
-
- chodec
chlapci ..ten skúter v TT to nakopol na prvú šupu a je to taký istý skúter ..len starší ročník ...ale ono je to zaujímave keď je dobre zahriatá chytá dobre ale čím dlhšie stojí tak horšie a horšie štartuje... netrvá dlho a baterka v p....kúpim druhú aj tak ale myslím že tam je aj niečo iné !!
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
inac, netvrdim, ze by si to mal nechat tak, len podotknem, ze zakladatel tejto temy (s problemom rovnakeho razu) by bol velmi velmi rad, keby mu jeho Leonardo startovalo za 3 sekundy...
Je to asi otazka nastavenia/vyladenia karburatora, ako to startuje... samozrejme, plne funkcna spolahliva baterka je zaklad.

-
- chodec
ale to tak tri sekundy v tom lepšom prípade ...niekedy 4-5-6..ja to nestopujem a to každý kto to počuje štartovať hovorí že to slabo štartuje ..keĎ to vyťahujem po dlhšej dobe ...čo je asi 1 deň alebo 2 ..proste už tie dva dni spravia to že mi to nenaštartuje hneď
-
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
A pri startovani trochu zakryt nasavanie vzduchu ? (vstup do airboxu), lebo by mohol byt zly sitic ?