Honda zhasol motor

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
dafi
chodec
chodec
Dátum registrácie: Pi Máj 07, 2010 2:05 pm
Skúter: Honda Pantheon 125

Honda zhasol motor

#1 Príspevok od užívateľa dafi » Po Máj 10, 2010 12:17 pm

Mam taky problem. Cestou do prace isla moto bez problemov :good: ale po tom co som stala v zacpe :twisted: a posuvala sa nahle zhasol motor. Tak som moto odtiahla na bok a nastartovala a v pohode :good: nasledne mi to urobil v zacpe znova a znova sa dalo nastartovat. Potom to uz slo zasa v pohode teda to som uz sla tatmer plynule ak neratam dake semafory. Teraz cez vikend tiez v pohodke aj dnes rano. Tak neviem cim to mohlo byt ci uz starou svieckou alebo cim? Snad dake prehriatie. Poradte ak sa Vam uz daco take prihodilo. :)
podpis som si este nenastavil

Užívateľov profilový obrázok
deltoro5784
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
Skúter: Honda VFR 800 V4
Kontaktovať užívateľa:

Re: Honda zhasol motor

#2 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » Po Máj 10, 2010 1:14 pm

Nemáš nastavené príliš nízke voľnobežné otáčky? Máš na tej honde otáčkomer? Ak hej, približne aké máš otáčky keď len stojíš na mieste?
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -

Rips.
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Jan 26, 2009 3:21 pm
Skúter: Kawasaki er6n 2010

#3 Príspevok od užívateľa Rips. » Po Máj 10, 2010 1:18 pm

Zhaslo to tak ,že na volnobehu začali pomali klesať otačky a skapalo to alebo pri posuvani v zapche ked zaberala spojka ??

dafi
chodec
chodec

#4 Príspevok od užívateľa dafi » Po Máj 10, 2010 2:04 pm

Nemam tam otackomer a zhaslo to hned bez pocutelneho klesania otacok nie za jazdy ale pri stani.Normalne som sa posunula a stojim si a zrazu hup a motor zhasol. Neviem ci to nebude prehriatou svieckou ci tam nie je daky blok v tomto pripade. Preheje sa a zhasne motor.Je uz totiz dost stara. Inak na teplomeri ručička prehriatie nesignalizovala. Nakrv som myslela ze som pri zastavovani trocha potiahla bočny padak a preto to zhaslo. Tato moto ma totiz blok ze ked je vytiahnuty padak tak sa neda nastartovat. Moto musi byt bud na hlavnom stojane alebo byt vo vodorovnej polohe nie naklonena. Tak neviem.

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#5 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Máj 10, 2010 5:10 pm

Ak je to ešte karbec, tak počítam že to bude dačo v elektrike...ten spínač na bočáku je dobrý tip, by to mohol robiť :good: , býva na spodku bordelom zanesený nejaká vlhkosť do toho alebo možno len konektor ako idú od neho káble. Alebo spínač na riadidlách alebo spínačka samotná ,alebo dakde inde blbý spoj v daktorom konektore alebo pod...sviečka by spravila to že by začal vynechávať alebo ak by skapal tak už by nešiel natočiť.... alebo kontakt na fajke alebo na idukčke... :beer:
Toto sú najhoršie závady ak je to len občas- sem - tam z ničoho nič... :pardon: .Ale skús natočiť motor a hýbať káblami od tých vecí, čo som spomínal možno sa dačo prejaví....
PS: mne to robí bežne....kvôli laďáku.... s original výfukom to nespravilo ešte ani raz :no:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

dafi
chodec
chodec

#6 Príspevok od užívateľa dafi » Po Máj 10, 2010 5:22 pm

skusim dik

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#7 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Po Máj 10, 2010 11:11 pm

mozno by stalo za to aj skontrolovat cistotu vzduchoveho filtra... ak je spinavy/zaneseny, motor dostava zbytocne bohatu zmes a v istych okamzikoch ho moe na volnobehu zadusit... sice pri zahriatom motore je to neobvyklejsie, ale mne trebars pocas zahrievania moja Aprilka asi parkrat zdochla... potom som pozrel na filter a bol zaneseny... po vycisteni nie je problem.

Netvrdim, ze to bude v tom, ale kontrolovat a cistit vzduchovy filter (ak to ma molitanovy filter) treba viacmenej pravidelne... :) A mimochodom, vitam na fore. :)
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

Napísať odpoveď

Návrat na "Problemy (Maxi skútre)"