Leonardo 125 variator
Moderátor: Moderators
-
- trojkolkár
- Dátum registrácie: Št Mar 24, 2011 8:43 pm
- Skúter: Aprilia Leonardo 125
Leonardo 125 variator
zdravim minule leto som kupil tento skuter a teraz na leto som isiel vymenit valceky a dost necakana vec sa mi naskytla po otvorení variatora... valceky boli zodrate az na zelezo a do variatora vydrali do bokou take kolecka ... skusal som to dneska pozatierat tekutym kovom (lepidlom) a zajtra to chcem prebrusit viem ze uz to nebude ono a preto sa vás pytam aky by bolo vyhodne kupit tam variator ? moc penazi nemam cize bolo by dobre aj mala cena ... prikladam foto variatora ... ďakujem za rady
- Prílohy
-
- 220320111900.jpg
- (159.04 KiB) 883 stiahnutí
-
- 230320111902.jpg
- (134.51 KiB) 383 stiahnutí
-
- 230320111903.jpg
- (174.67 KiB) 383 stiahnutí
podpis som si este nenastavil
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Leonardo 125 variator
hovori sa, ze Malossi Multivar je najlepsi pomer cena/vykon, takze asi tymto smerom by som siel... kontaktuj alcatelka (resp. jeho stranka alebo mail: scooterparts@centrum.sk), on ti spravi dobru cenu...
- pneumont
- st. trojkolkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 19, 2009 7:25 pm
Nazdar... súcitim s Tebou..mam ten istý stroj a taktiež kopec problémov s nim 
Ja som zopár vecí za rozumné ceny našiel u susedných poliakov...
Skús tu:
http://allegro.pl/listing.php/search?sg ... a+leonardo
Je to ako naše aukro...preto sa budeš musieť nejakým sposobom dopracovať k predajcovi a konkrétu vec si od neho dať zaslať za dohodntú sumu.
Poliaci su v týchto veciach spolahlivý.

Ja som zopár vecí za rozumné ceny našiel u susedných poliakov...
Skús tu:
http://allegro.pl/listing.php/search?sg ... a+leonardo
Je to ako naše aukro...preto sa budeš musieť nejakým sposobom dopracovať k predajcovi a konkrétu vec si od neho dať zaslať za dohodntú sumu.
Poliaci su v týchto veciach spolahlivý.

- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Osobne by som vymenil celý variátor, lebo aj keď to nejak opravíš tak to nebude ideálne a budú sa ti drať aj nové valčeky čo tam dáš.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
- rspeed
- motorkár
- Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
- Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600
... vitaj v klube - madison jany.v je na tom rovnako - akurat je uz cez alciho objednany kevlar remen a multivar - akurat valceky vyzerali podstatne lepsie ... kolko mali tvoje odjazdene ?? ...
... ten tekuty kov tam dlho nevidrzi - zmenou teplot a tlakom povoli ....
... ten tekuty kov tam dlho nevidrzi - zmenou teplot a tlakom povoli ....
- mucow
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Aug 19, 2010 9:13 am
- Skúter: Aprilia Leonardo 150; Suzuki DR 600 S
- Kontaktovať užívateľa:
Fú dobrú paseku Ti to tam narobilo, a ja som nad svojím zalamoval rukami, no ako vidím aj horšie veci sa stávajú.
Ten tekutý kov je len zúfalý pokus o záchranu ale akurát s nim zničíš aj nové valčeky.
Ten tekutý kov je len zúfalý pokus o záchranu ale akurát s nim zničíš aj nové valčeky.
Spoiler: ukázať
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
To odtlačenie na boku dráhy valčeka nieje moc normálne...v akom stave sú vodítka variátora?, lebo mám pocit ako keby tam vôbec neboli a celá krútiaca sila z poloremenice sa prenášala na spodnú plechovú časť len cez tie valčeky....ale to je teraz jedno...Ak sa chceš voziť bez strachu že to dakde ostane neschopné a bude to treba domov tlačiť alebo zhánať na odvoz dajakú dodávku, tak nový variátor je asi nejlepšia voľba. Ono hento ako tak na to foto pozerám , by sa snáď dalo dajako do stratena vybrúsiť, aby sa tam valčeky nezadŕhali, je to až na konci dráhy, takže by nemal byť problém s nejakým zadŕhaním v strede rozsahu...skúsil by som to na tvojom mieste ak teda nemáš hneď peniaze na nový variátor, ak už máš valčeky a vodítka sú v poriadku a bude to po zložení ľahko chodiť
Ak sa to bude zadrhávať tak kúpiť nový varec.Ten bude zrejme mať priložené zas aj nové valčeky ...Ale je to teda dosť brutálne vydraté.....to muselo mať nabehané nenormálne kilometre bez kontroly varia....

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

-
- trojkolkár
nabehane na tom skutri je 33tis. km a neboli tam menene asi hodne dlho ja som to kupil ked to malo 31tis... a remen tam bol meneny uz novy myslel som ze predavajuci aj variator kontroloval ale nebolo to tak a niekto tu hovoril nieco o voditkach voditka su v poriadku nic im nieje ... ak budem menit novy variator je potrebné vymenit aj tu polremenicu ? a je mozne ze mohlo mat aj toto vplyv na maximalku ?
- rspeed
- motorkár
- Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
- Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600
... valceky maju vplyv na maximalku aj priebeh zrychlenia ...
-
- trojkolkár
neska som googlil az som sa dogooglil ku tomuto http://www.centroricambimoto.com/catalo ... F150+4t+LC podla mna by to malo pasovat a ta cena neni tiez najhorsia ... co vy nato ? a ked vymenim ten variator je potrebne aj tu poloremenicu menit ?
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
vonkajsia polremenica (teda ta, ktora je prichytena maticou) sa pri vymene variatora nemeni, ak je v poriadku... ak je poskodena, da sa samozrejme zohnat nova...
edit: a alcatelka si kontaktoval, aku cenu by ti vedel spravit?
edit: a alcatelka si kontaktoval, aku cenu by ti vedel spravit?
-
- trojkolkár
je v poriadku tu teda nemusim menit ... pisal som mu spravu aj tu aj na mail co ma na stranke ale este mi neodpisal doteraz tak neviem aku cenu mi spravi ... ale ako som to kukal tak vsade to bolo nad 100€ v jednom 160e druhom 145e dalsom 130€ a hento som nasiel za 65€ co ty nato ? sak pockam urcite aku cenu mi este on povie ...
ano ano je tam motor Rotax
ano ano je tam motor Rotax
- mucow
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Ja mám v mojom tiež motor Rotax 154 a vario tiež pomaly odchádza do večných lovíšť, a keď som ho pozeral tak tiež šlo tak po + - 150 e. Daj potom vedieť odkiaľ a za koľko si ho kúpil.
- bezoadam
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Júl 10, 2010 6:13 pm
- Skúter: Gilera runner sp50
nieco som nasiel o tom variatore
http://www.skutrforum.cz/viewtopic.php?f=4&t=2628
http://www.skutrforum.cz/viewtopic.php?f=4&t=2628
giannelli reverse, malossi mutlivar (5.5g), malossi x-kevlar, malossi redsponge, malossi carbon plates, GOPRO HD HERO
- mucow
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Mne by tam stačilo aj origo vario ja som spokojný ako to teraz ide.
-
- trojkolkár
(citacia vymazana)
aj mne by pohode stacilo origo len este som nikde nenasiel na nete ...
### posledny prispevok sa necituje, odpovedaj pomocou tlacidla
- THeBaNDiT
aj mne by pohode stacilo origo len este som nikde nenasiel na nete ...
### posledny prispevok sa necituje, odpovedaj pomocou tlacidla

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
nezriedka su ladene suciastky lacnejsie nez originalne suciastky, takze je mozne, ze originalny variator bude stat i dvakrat tolko...
-
- trojkolkár
no kedze z toho talianska mi neodpisali tak som nasiel celkom fajn ceny na www.zdema-moto.eu a tam som im pisal ktory variator by pasoval na Aprilia Leonardo 125 a odpisali mi ze tento http://www.zdema-moto.eu/index.php?page ... &Itemid=71 vsetko by bolo pohode len sa mi nezdá nejako ta cena ... co vy nato ?
- gianmarco1
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Dec 27, 2008 3:28 am
- Skúter: Bianchi
cena je podla mna prijatelna. skus popozerat niekde inde a ak najdes lacnejsie tak kup, ale 70 za sport. vario nieje vela. Na poldecaky stoji okolo 60e...

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
ale ved variator z linku je na minarelli 100ccm 2T motor, nie? Ty mas 125ccm 4T, nie? (pochybujem, ze su variatory pre ne rovnake...)
edit: neviem, ci sa do Leonarda montuje viac typov 125ccm 4T motora, ale na malossi stranka pozna len jednu Apriliu Leonardo 125ccm 4T a Multivar pre nu stoji 135€, co je, predpokladam, cena, za ktoru by to vedel zohnat Alcatelko... (ale nechcem hovorit za neho). Je to variator, ktory je okrem Leonarda 125ccm 2T urceny aj na Leonardo 150ccm, Scarabeo 125ccm (rotax) a Scarabeo 150ccm (rotax).
edit2: ked uz zdema-moto.eu, tak skor tento Multivar, ale i tak to maju akoby skor len informativne, pretoze prakticky pre kazdy scooter je urcena ina verzia variatora, a nie takto, ako to oni zhrnuli do jednej polozky so vseobecnou cenou 130€.
edit: neviem, ci sa do Leonarda montuje viac typov 125ccm 4T motora, ale na malossi stranka pozna len jednu Apriliu Leonardo 125ccm 4T a Multivar pre nu stoji 135€, co je, predpokladam, cena, za ktoru by to vedel zohnat Alcatelko... (ale nechcem hovorit za neho). Je to variator, ktory je okrem Leonarda 125ccm 2T urceny aj na Leonardo 150ccm, Scarabeo 125ccm (rotax) a Scarabeo 150ccm (rotax).
edit2: ked uz zdema-moto.eu, tak skor tento Multivar, ale i tak to maju akoby skor len informativne, pretoze prakticky pre kazdy scooter je urcena ina verzia variatora, a nie takto, ako to oni zhrnuli do jednej polozky so vseobecnou cenou 130€.
-
- trojkolkár
ved ani mne to nejde do hlavy... a ano alcatelko mi spravi taku cenu o troska viac ako si napisal ... dokonca som nasiel tu http://www.skutry-levne.cz/nahradni-dil ... 00-2t.html na ktore to pasuje a Leonardo tam nebol ...
- mucow
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Ja čo som si zisťoval tak všetko boli ceny od 130,-e hore takže sa mi to nezdá tých 70,-e