Yamaha Maxter 125 vážny problém
Moderátor: Moderators
- Peto22
- st. trojkolkár
- Dátum registrácie: Ne Aug 14, 2011 4:51 pm
- Skúter: Gilera Runner ST 200 black soul
Yamaha Maxter 125 vážny problém
Zdravím vás
Do skútrov sa extra nevyznám a preto vás žiadam o pomoc . Mám Yamahu maxter 125 4T najazdené 16 000km , pre začiatok
problém č.1- vytiekli mi zadné tlmiče a predné už tiež niesu asi v poriadku , zisťoval som si a všade mi tvrdili že tam stačí vymeniť simeringy . Zatiaľ som sa pozeral iba na zadné ale nepodarilo sa mi to nijak rozobrať nevie mi stým niekto poradiť ?
problém č.2 - mam problém s u tesnením výfuku stále mi fučal v mieste kde sa spája zadný tlmič s potrubím od motora nestačilo ani originál tesnenie to odišlo po pár kilometrov tak som použil aj klingerit a poriadne to všetko stiahol a už to nefučí ale asi pred týždňom mi zasa odišlo tesnenie od hlavy valca vo výfuku nefučalo to nejak extra a skôr ako som to stihol opraviť odtrhlo hlavičky obom skrutkám ktoré spájajú výfuk v hlavou valca .
Myslím si o tom že pôvodný sérioví je nejak upchaní a preto tam vznikali tlaky ktoré ničili tesnenia . Máte stým nejakú skúsenosť ?
problém č.3 - myslím si že tento problém môže mať aj za následok problém č.2 . Od začiatku odkedy mám skúter sa mi nejak nezdal motor cítil som od neho vibrácie myslel som si že sú to valčeky no po výmene valčekov to bolo rovnaké a už sa to stupňovalo . Vibrácie boli cítiť najme pri zrýchľovaní ale aj pri udržiavanej rýchlosti . Zo skútra bolo počuť iba taký valivý hluk , ale keď som za skútrom išiel s autom alebo som stál pri ceste a skúter išiel výšou rýchlostou bol to veľmi škaredý zvuk ako (šúchanie, búchanie ) kov o kov .
Už som s toho skútra zúfalí a neviem čo sním preto sem píšem a dúfam že mi pomôžete . Za všetky odpovede vopred ďakujem .
Inač v skútri mam variátor malossi multivar s 8.5g valčekmi a aj malossi remeň .
Do skútrov sa extra nevyznám a preto vás žiadam o pomoc . Mám Yamahu maxter 125 4T najazdené 16 000km , pre začiatok
problém č.1- vytiekli mi zadné tlmiče a predné už tiež niesu asi v poriadku , zisťoval som si a všade mi tvrdili že tam stačí vymeniť simeringy . Zatiaľ som sa pozeral iba na zadné ale nepodarilo sa mi to nijak rozobrať nevie mi stým niekto poradiť ?
problém č.2 - mam problém s u tesnením výfuku stále mi fučal v mieste kde sa spája zadný tlmič s potrubím od motora nestačilo ani originál tesnenie to odišlo po pár kilometrov tak som použil aj klingerit a poriadne to všetko stiahol a už to nefučí ale asi pred týždňom mi zasa odišlo tesnenie od hlavy valca vo výfuku nefučalo to nejak extra a skôr ako som to stihol opraviť odtrhlo hlavičky obom skrutkám ktoré spájajú výfuk v hlavou valca .
Myslím si o tom že pôvodný sérioví je nejak upchaní a preto tam vznikali tlaky ktoré ničili tesnenia . Máte stým nejakú skúsenosť ?
problém č.3 - myslím si že tento problém môže mať aj za následok problém č.2 . Od začiatku odkedy mám skúter sa mi nejak nezdal motor cítil som od neho vibrácie myslel som si že sú to valčeky no po výmene valčekov to bolo rovnaké a už sa to stupňovalo . Vibrácie boli cítiť najme pri zrýchľovaní ale aj pri udržiavanej rýchlosti . Zo skútra bolo počuť iba taký valivý hluk , ale keď som za skútrom išiel s autom alebo som stál pri ceste a skúter išiel výšou rýchlostou bol to veľmi škaredý zvuk ako (šúchanie, búchanie ) kov o kov .
Už som s toho skútra zúfalí a neviem čo sním preto sem píšem a dúfam že mi pomôžete . Za všetky odpovede vopred ďakujem .
Inač v skútri mam variátor malossi multivar s 8.5g valčekmi a aj malossi remeň .
Go Pro HERO 2
- Peto22
- st. trojkolkár
Re: Yamaha Maxter 125 vážny problém
To mi nikto nevie poradiť ? A neviete o niekom kto opravuje takto skútre v okolí BA,SC a TT ? nie servis .
Go Pro HERO 2
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Mas staru vyhonenu rarohu asi ....tak sa necuduj ,ze Ti nikto nic neodpisuje... Tu na fore Ti asi nikto nic neporadi.Skus zavolat do dvoch bratov do Samorina ci Ti to nezoberu na opravu.....ine nepoznam
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Alebo skus poslat Alcimu ss.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!

- PeT0o1
- st. trojkolkár
- Dátum registrácie: Po Máj 04, 2009 10:10 pm
- Skúter: nič :/
Tlmiče daj na repas, alebo kúp v yamahe nové. Tie divné zvuky si nevšímaj, pokiaľ to jazdí tak je dobre, aj ja počujem divné zvuky od motora ale stým nič nespravíš. Ten výfuk hoď do koša a kúp si nejaký laďák. 

The Doctor
- Peto22
- st. trojkolkár
Keby mal niekto podobne problémy ako som mal ja , tak tu je riešenie .
Najprv k výfuku , ten sme rozobrali (rozrezali) a znútra upravili , teraz už niesu žiadne problémy s tesnosťou a ešte aj má pekný zvuk ako taký decentný ladak.
Potom som som začal zisťovať čo môže vydávať tie neprijemne zvuky a došiel som nato že to budu ložiská v prevodoch .
Tie sme vymenili , naliali nový olej teraz pekne všetko šľape tak ako má .
Najprv k výfuku , ten sme rozobrali (rozrezali) a znútra upravili , teraz už niesu žiadne problémy s tesnosťou a ešte aj má pekný zvuk ako taký decentný ladak.
Potom som som začal zisťovať čo môže vydávať tie neprijemne zvuky a došiel som nato že to budu ložiská v prevodoch .
Tie sme vymenili , naliali nový olej teraz pekne všetko šľape tak ako má .
- Prílohy
-
- 100320122491.jpg
- (272.77 KiB) 515 stiahnutí
-
- 100320122495.jpg
- (256.84 KiB) 515 stiahnutí
-
- 100320122496.jpg
- (223.49 KiB) 515 stiahnutí
Go Pro HERO 2
- Peto22
- st. trojkolkár
Podla celkového stavu moto to vyzerá na 16 000 km , ale neviem . Aj na nových PCXkách odchádzajúcu ložiská na kolese po 10 000km .
Go Pro HERO 2