EFI zhasne iba na 5 sekund.

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
ogar23
chodec
chodec
Dátum registrácie: Št Máj 10, 2012 11:48 pm
Skúter: APRILIA ATLANTIC 500

EFI zhasne iba na 5 sekund.

#1 Príspevok od užívateľa ogar23 » Pi Máj 11, 2012 5:13 pm

Dlho som vahal skuter burgman ci apriliu,kedze som chcel pre dvoch tak bola dobra cena aj nie daleko,500 AAtak som nevahal.Myslel som ze do roku 2003 su vsetky skutre na karbec,neverim velmi elektronike.Minuleho roku bolo vsetko ok no prisla zima a rekordnych 12 stupne mrazu,skuter mam len v drevenej bude tak som si na neho spomenul ale neskoro.Ako spravny :O: motorkar som hned chcel nahodit motor sak paliva je dost a je tam striekacka tak to musi chytit :P zapnem cerpadlo bezi tak som skusil natocit ale ono pekne vsetko zhaslo.Zmrzla baterka,po nabiti naskocil ale sa rozosvietila kontrolka EFI a po zohriti motor zhasina na volnobeh.Premeral som vsetky snimace v norme dobijanie ok. Uz mi le ostava servis lebo to asi bude v riadiacej jednotke.Je to stara sunka,ked zapnem kluc vsetko sa rozosvieti ok,potom zhasne ok,ostane svietit stojan a EFI po troch sekundach EFI zhasne na asi pat sekund a potom zase svieti ked natocim este raz zhasne zas na taku dobu no potom uz veselo svieti.Stojan pri natoceni zhasne a to pritom tam ani neni spinac ani ziadne kable tam niesu.Kontrolka na olej ked zapnem kluc nesvieti ked nahodim tiz nesvieti az ked vypnem tak zasvieti :fool: :%) :crazy: Kto poradi :good:
Naposledy upravil/-a ogar23 v Ne Sep 02, 2012 9:31 am, upravené celkom 1 krát.

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

Re: EFI zhasne iba na 5 sekund.

#2 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Máj 11, 2012 7:23 pm

A jazdí to, alebo to má aj dajaký reálny problém s výkonom a tak.Má to aj elektronickú klapku v nasávaní? Ak má nieje tam problém?Lebo tá zvykne riadiť volnobeh ....pri zapnutí zapalovania by mala spraviť kontrolu že sa naplno otvorí a zas zavre do základnej polohy. že by sa sekala a nechodila hladko? Skúsil by som pojazdiť ...možno sa len nejako neštandartne chová elektronika z dôvodu tej predtým vybitej baterky....A že časom sa spamätá.Ak nie tak nedá sa zistiť chybový kód....neviem jak na Aprílke ale na Suzuki sa to dá aj doma bez diagnostiky že len je tam na to servisný konektor a po prepojení dvoch pinov na palubovke následne na displeji počítadla KM vypíše chybové kódy ak sú uložené dajaké chyby v pamäti.
Má to lamda sondu? je OK má to dobrú sviečku fajku VN kábel....že by občas vypadávalo zapalko a teda na lambde je potom moc bohatá zmes ...
A všetky snímače si meral,a ....všetko to sedí podla servisného manuálu? nemáš len nejaký problém ohladom tlaku paliva že slabý tlak kvôli čerpadlu alebo filtru alebo že by blbol len vstrekovač samotný že je tam nejaký bordel a tak...Viac z hlavy neporadím.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

ogar23
chodec
chodec

#3 Príspevok od užívateľa ogar23 » Pi Máj 11, 2012 11:42 pm

Dik za postreh s tym sanim su tam tri snimace.Jeden na mechanickej klapke ktora sa ovlada od rukovete lankami klapka ma stelovaci doraz - cervik.Podla toho ako je pridane na pline tak sa meni odpor v snimaci ktori ide do riadiacej jednotky a ta potom davkuje palivo do vstreku.Ked uz je motor zohriaty tak na volnobeh zacne strielat do vyfuku a zdechne cize chudobna zmes nedavkuje palivo. Ma to asi taky priebech po natoceni tepleho zo zaciatku asi desat sekund je tam dost paliva bezi pekne 1500otacok no potom akoby polivo uzavrelo a motor zdechne,asi je to tak naprogramovane aby dobre chytal.Mechanicky som pootvoril vic klapku motor udrzi chod pri volnobehu za tepla lenze za studena ma vysoke otacky a taha spojka takto nemoze byt.Dakujem za typ je tam este snimac teploty saneho vzduchu a neviem ci som ho dobre premeral lebo je tam zly pristup a neviem ako odpojit lanka ale nejak to musim vybrat mozno je tam chyba.Sondu to nema myslim ze aj spinac na stojan preto ze je to z prvych typov R 2002.

lacosta
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ne Júl 26, 2009 10:34 am
Skúter: Aprilia SR50 Factory only ...
Kontaktovať užívateľa:

#4 Príspevok od užívateľa lacosta » So Máj 12, 2012 12:35 am

Tak VLADY povedal skoro vsetko, bohuzial AA nemam error codes, takze skocit niekam do servisu kto ma AXONE diagnostiku. Snad zopakujem - pridam, pozri sviecku, cidlo polohy plynu a skrtiacu klapku, regulator. Kable k nim ci nechytaju lisku a pod.
Hail to the king baby !
Obrázok
Utíkej foreste utíkej, honí te kocour divokej ...

VLADY
spammer
spammer

#5 Príspevok od užívateľa VLADY » So Máj 12, 2012 3:27 pm

Ale do výfuku zvykne strielať ak je bohatá zmes a nestačí všetko zhorieť vo valci a teda dostáva sa nespálené palivo až do výfuku, a tam sa vzneti.... A zvykne strielať aj motor ak má problém v zapalovaní že občas vynecháva zapalovanie, a nespálená zmes sa dostane do výfuku alebo že je malý predzápal a teda tak isto nestačí vo valci všetko zhorieť ...Alebo si to mýlim s dačím?
Možno je zlý teplotný snímač a to by mohlo vysvetlovať že počítač má info furt o studenom motore a teda natočíš studený a ako tak je všetko OK lebo vtedy potrebuje bohatšiu zmes.Ale akonáhle sa motor ohreje tak už mu stačí aj chudobnejšia ale on mu furt dáva bohatú lebo má údaj o studenom motore zo zlého snímača teploty. :pardon: premerať ho či ozaj funguje a mení hodnotu aj zo zvyšujúcou sa teplotou. A mám dojem že podstatné na dávkovanie a bohatosť zmesy je práve snímač na chladiacu zmes a teda teplotu motora.

lacosta
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#6 Príspevok od užívateľa lacosta » So Máj 12, 2012 8:54 pm

No az teraz som si vsimol, ze dodatocne dopisal spravanie (strielanie vyfuku) ... ale suhlasim, ze sa to najviac podoba tep. cidlu
Hail to the king baby !
Obrázok

ogar23
chodec
chodec

#7 Príspevok od užívateľa ogar23 » Po Máj 14, 2012 9:49 pm

Ahoj,stale riesim EFI,vybral som vzduchovu klapku ,su na nej dve snimace a treti najvatsi snimac alebo elektromagneticky ventil :?: Vypada to ako ventil lenze sa mi zda ze je asi chybny.Ked som ho skrutkovacom posunul na jednu stranu ako zatvoreny slabo tam sel vzduch,ostal v teto polohe,potom som ho presunul na druhou stranu ako otevren,cca 10 mm,zas ostaltam a slo to celkem zteska.Myslim ze by mal byt v jedne poloze na nejake tlakove pruzine.Nevim jak to funguje ci je to snimac ci ventil alebo oboje.Manual pise neco o krokovom snimaci ,a este ze ked zapnes kluc pri zohriatom motore tak tam ma cvaknut,ale ta moja potvora vubec nereaguje :roll: dik za radu. Manual mam iba v anglicky tomu moc nerozumiem :%) Teplotne snimace su asi v norme.

VLADY
spammer
spammer

#8 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Máj 15, 2012 11:27 am

Ak tam je len jedna klapka mechanicky ovládaná , tak by mohol byť ten volnobeh riadený cez elmg. ventil....je tam potom spravený obtokový kanálik okolo škrtiacej klapky tým ventilom sa potom riadi množstvo vzduchu ak je klapka zavretá.Takže je to ventil ktorý by mal mať len dve polohy ,otvorená-zatvorená...pri napätí otvorená ......asi. Na Burgmane sa to volá IAC-valve -IDLE AIR CONTROL VALVE, si to vygoogli ako to vypadá a uvidíš či to je ono

ogar23
chodec
chodec

#9 Príspevok od užívateľa ogar23 » Ut Máj 15, 2012 10:44 pm

Trefa, uz sa s tym babrem mesiac.Spravil som kontrolky z lc diod a pripojil na ten ventil,svietili len na zaciatku potom tam uz prud nebol,cize ventil je otvoreny aby mal sytic viac vzduchu.Motor naskocil v pohode az ked sa trochu ohrial tak zhasol.Cele som to vybral a presunul polohu ventilu ako zatvoreny zas nahodil,a motor v pohode bezi ani necukne.Na burgmane sa ten ventil da vymenit a stoji cca 50,makaroni to zalysovali do hlinika cize musis vymenit zbytocne cele teleso cca 250-300.Neviem ako zareaguje kontrolka EFi,ale to uz tak nevadi hlavne ze to bezi.Pricina asi bude najskor vlchko ktore sa dostalo zo sania na ocelove pohiblive magneticke jadro a to tam za dve mesiace zoxidovalo a preto sa to nechce posuvat.Robil som raz 120iatku ktora stala tiez cez zimu,a na jar ani tuk,prihrdzavelo jadro spinacej cievky k vonkajsku.Najlepsie by to bolo neako robehat,vybret by bolo fajne ale neviem ako.zatia este ra dakujem. :beer:

lacosta
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#10 Príspevok od užívateľa lacosta » St Máj 16, 2012 3:44 pm

Neviem ako presne to vyzera, ale napr. u EGR ventilu to je tiez ako keby na pevno osadene (cievka), ale da sa to z opacnej strany vyrazit ak sa spravila z vrchu dierka. Potom sa to cele ocistilo a premazalo :) ... ber to ako priklad.
Hail to the king baby !
Obrázok

kubo HC
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Máj 23, 2011 9:40 pm
Skúter: EX Skútrista, ale stále držím svami :)

#11 Príspevok od užívateľa kubo HC » St Máj 16, 2012 4:35 pm

skús to celé vyťiahnuť najprv skúsiť rozhýbať a streknúť tam trochu oleju nech to chodí volne potom skúsiť nahodiť vyskúšať ak nie nanovo rozobrať aj čo najviac ako sa dá ak sa dá vyťiahnuť aj to jadro tak von a vydrhnúť, nevieš či tam bude hrdza alebo oxid? je to celé hliníkové prípd. z medou alebo železné čiže tam bude hrdza? ak sa dá hod sem aj foto oplatí sa stým babrať ak to bude len taký detail tak je zbytočné kupovať drahú náhradnú súčiastku
EX: Yamasaki YM125 - 160cc tuned engine
Now: ČZ125 (175cc) model 453.02 - 1962

ogar23
chodec
chodec

#12 Príspevok od užívateľa ogar23 » Št Máj 17, 2012 10:56 pm

Operacia sa podarila pacient skapal.Nalial som tam S riedidlo ze to uvolni a ono nic,tak operacia skalpel, rusky kluc,a vo vnutry nie elektromagnet ale motorcek,a takzvani ventil alebo supatko je vlastne skrutka ako oska motora.Ked sa rotor toci do jednej strany ventyl sa otvori a opacne sa zatvori.Velmo zlozity system. :fool:

lacosta
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#13 Príspevok od užívateľa lacosta » Pi Máj 18, 2012 5:09 pm

Teraz uz ked to mas otvorene over si ci ten motorcek ide v pohode. Kukni kefy, pripadne ci tam nie je oxidacia. Teoreticky tam ta uz nema co prekvapit :)
Hail to the king baby !
Obrázok

VLADY
spammer
spammer

#14 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Máj 18, 2012 8:37 pm

No pekne....Toto je teda asi trocha iný systém ako som predpokladal...respektíve ja som poznal z auta len ten s tým ELMG...Takže som myslel že tu je to tak isto :pardon:
A ozaj má to aj dajaký snímač polohy zrejme asi..aby vedel "vedúci" , v akom ho má stave... :beer:

ogar23
chodec
chodec

#15 Príspevok od užívateľa ogar23 » Pi Máj 18, 2012 10:38 pm

Tak som ho aj vyspajkoval su tam dve vynutia na dvoch statorochktore su zlepene vedla seba,a rotor z permanentneho magnetu ktori je na konci vsadeny do loziska.Ziane uhliky-kefky,riadiaca jednotka pri studenom motore,ked zapneme kluc da tam urcity pocet krokov podla toho aka je vonku zima,a potom opacne az sa zohreje.Ziadne dojazdove snimace.To som teraz uz mudry aj z anglickeho manualu jak som to vydal rozobrate :Yahoo!: skoda ze je to tak blbo s fotkami :sorry: Vsetko je v nom ok cisty ako oko vhlave, akurat to bude chciet asi novy lebo rotur sucha po statore na jednej strane.Uvydim zajtra ho nahodim a uvidim,ked nepojde tak ho necham ako zatvoreny a pri starte pridam trochu plin a basta :Search:

VLADY
spammer
spammer

#16 Príspevok od užívateľa VLADY » So Máj 19, 2012 10:30 am

A teraz som študoval Burgman schémy a tiež na to staršom modeli do 2006 je ten volnobežný ventil robený len ako elektromagnet....Na mojom novom motore už je robený systém volnobehu bez takéhoto ventilu a sú tam v nasávaní dve klapky...a tá druhá práve riadi volnobeh a má na sebe snímač polohy a krokový motorček ktorý ju natáča .To len tak pre prehlad ako to je robené na iných scootroch.
No ak tomu Tvojmu pokazenému ventilu...že pri štarte pridáš plyn aby držal volnobeh ...to by sa ešte dalo...ale asi ho bude treba držať aj pri každom zastavení.A to už bude otravné a aj trocha nebezpečné...alebo potom skúsiť ten volnobeh nastaviť ručne tým dorazovým šroubom na klapke, ak ten ventil dáš do zavretej polohy...Alebo na tom pokazenom motorčeku že natočiť ho dajako aby bol len pootvorený? ale zas ak ho nezapojíš tak počítač ho pri štarte nenačíta a asi aj tak vyhodí chybu a zapne kontrolku EFI...Takže treba laborovať alebo zohnať nejaký náhradný....

lacosta
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#17 Príspevok od užívateľa lacosta » So Máj 19, 2012 10:51 am

Hmm chcelo by to pozriet co lezu za udaje s toho sensoru + motorcek a spravit nejake mini dsp (kludne aj vrabcie hniezdo) ako emulator. Nastavit fixne klapku ako pise vlady a tymto oblbovat jednotku. Neni to moc elegantne, ale funkcne. Pri zmene teploty vsak moze nastat problem, ze bude treba zas doladit rucne klapku :%)
Hail to the king baby !
Obrázok

ogar23
chodec
chodec

#18 Príspevok od užívateľa ogar23 » So Máj 19, 2012 12:10 pm

Vantil bol pootvoreny a prave koli tomu motor na volnobehu kapal,bola chudobna zmes prisiel som na to ked som otvor ktorim saje vzduch zakryl prstom a motor nahodil krasne otacky. :o To riesenie iba ako nudzove pokial kupim iny,neviem ci stary za60 alebo radsej novy za250.Zda sa mi ze na atlantic su najdrahsie suciastky.Ked kupim novy ventil tak uz dam do neho tolko penazi za kolko som ho kupil, a to som len kupil take prkotiny ako olej,termostat,atd. :good:

lacosta
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#19 Príspevok od užívateľa lacosta » So Máj 19, 2012 5:13 pm

Za to kupis 4 pouzite :) a zrejme to vydrzi dlhsie ...
Hail to the king baby !
Obrázok

ogar23
chodec
chodec

#20 Príspevok od užívateľa ogar23 » So Máj 19, 2012 10:08 pm

Tak som sa bol previet ide ok na krizovatke nezdycha,a dosiahol som najlepsiu spotrebu 60 ml/ga to je asi ked som dobre pocital 4,5 l /100. :beer:Ale sme dali cechunom. :P

ogar23
chodec
chodec

#21 Príspevok od užívateľa ogar23 » St Júl 11, 2012 10:05 pm

PO urcitom case ventil na skrtiacej klapke sa zase otvoril a ostal otvoreny, ten isty problem ked sa ohreje tak na volnobech zdechne.Kupil som inu zo skotlandu za 1800 kc poslali na slovensko namontoval zo zaciatku perfekt po urcitom case to iste ventil na sytici otvori ale uz ho nedokaze zatvorit asi je chyba vo vedeni alebo v riadiacej jednotke.

ogar23
chodec
chodec

#22 Príspevok od užívateľa ogar23 » Št Júl 12, 2012 12:36 am

Cechuni maju za 3000 kc CDI jednotku bez imobilizeru pouzitu keby jeden vedel ze je dobra ta ju kupim a ci ma nahraty program. :violin:

ogar23
chodec
chodec

Re:problem EFI konecne vyrieseny

#23 Príspevok od užívateľa ogar23 » Pi Aug 31, 2012 10:43 pm

Konecne problem kontrol EFI vyresen,bol som v servise restart riadiacej jednotky,vysledok porucha skrtiacej klapky-krokoveho motorceka,som im vysvetlil ze som poruchu tusil tak som skrtiacu klapku vymenil ale oni ze pocitac im ukazuje poruch tam.Tak mi navrhli ze objednaju novu do desat dni to mam hotove za 300 libier,a ja ze ak nebude poruch tam,takze potom v riadiacej jednotke.Tak som im zaplatil za restart pocitacovej jednotky 60 libier ,doma som ho rozobral a premeral kable od pocitaca ku skrtiacej klapke a moje tusenie sa potvrdilo,modry kablik bol preruseny pri skrtiacej klapke bol asi na 5mm trochu hrubsi pri ohnuti kablika sa zlomil a vysipal sa zeleny prasok-medenka.Spojit kabel a hotovo.Mohol som usetrit peniaze za restart aj za skrtiacu klapku keby na zaciatku sa nelenilo a rozobral krytovanie a vybral CDI a premerat.To len pre informaciu ostatnym ze aj taka banalita vie pekne otravjt sezonu.

VLADY
spammer
spammer

#24 Príspevok od užívateľa VLADY » So Sep 01, 2012 1:46 pm

BINGO..... :good:

ogar23
chodec
chodec

#25 Príspevok od užívateľa ogar23 » Po Sep 03, 2012 12:36 am

Servis s predajnou a bol tam burgman 400,3roky stary za 3000 libier a vyzeral super,turysticke sklo,no riadne som rozmyslal o vymene. =@ :Yahoo!:

Napísať odpoveď

Návrat na "Problemy (Maxi skútre)"