AA250 horsie startuje VYRIESENE: prasknute palivove cerpadlo
Moderátor: Moderators
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Re: AA250 - horsie startuje - prasknuta vakuova palivova pumpa
Asi bude membrána v prdeli. Teda prasknutá.
Ale žiadnu prasklinu na vonkajšom dekli nevidím kade to tieklo?a tie medené miniguličky alebo čo to je to je zaliaty nejaký technologický otvor? alebo to je nejaký polopriepustný filter z vonkajšieho prostredia smerom k membráne???

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
ano, cez tie medene srandy to tieklo, pretoze ked som zapchal vystup a podtlak (ako je to pri stojacom motore) a fukol cez vstup (ako tlak paliva z nadrze), tak mi to robilo bublinky prave cez tie medene srandy... a to by isto nemalo...
- VLADY
- spammer
A nedá sa tá pumpa rozobrať, vylúpnuť to viečko tam kde som šipku nakreslil? A dať novú membránu
nemáš už čo pokaziť....A ak je membrána prasknutá tak to muselo aj tade prisávať benzín do motora....
nemáš už čo pokaziť....A ak je membrána prasknutá tak to muselo aj tade prisávať benzín do motora....

- Prílohy
-
- pump.jpg
- (52.27 KiB) 343 stiahnutí

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
skusal som ju otvorit, bez pouzitia hrubeho nasilia to isto nepojde... a to miesto, co si oznacil, to je vybratie na podtlakovu rurku, pretoze robia sa aj pumpy, kde je podtlak pri vstupnej rurke... proste iba otocene.
Takze ten obvodovy diel je sa robi pre obe verzie, ide len o to, ako otocene to nalisuju vo vyrobe...
Inac, ak fukam do vstupu, tak vzduch (benzin) vychadza normalne polahky cez vystup, takze odkedy to bolo pokazene, tak vlastne podtlakovy system prietok nereguloval, neuzatvaral...
Takze ten obvodovy diel je sa robi pre obe verzie, ide len o to, ako otocene to nalisuju vo vyrobe...
Inac, ak fukam do vstupu, tak vzduch (benzin) vychadza normalne polahky cez vystup, takze odkedy to bolo pokazene, tak vlastne podtlakovy system prietok nereguloval, neuzatvaral...
- VLADY
- spammer
Ak fukaš do vstupu tak musí to ísť cez výstup von lebo sa otvoria oba spätné ventily...jeden je medzi vstupnou rúrkou a priestorom mrmbrány a druhá je potom na výstupe pretože čerpadlo.....aby sa palivo nasávalo len cez vstup a vytláčalo len cez výstup.ak ale fúkaš naopak do výstupu tak by to malo byť neprefúknutelné. A podtlakový vývod by mal byť bez ventilu a teda len priestor nad druhou stranou membrány (ak je membrána neporušená) v podstate by mal byť oddelený od tej časti čo je vstup-výstup pre palivo. Ak zapcháš výstup benzínu a fukneš do vstupu na benzín tak nesmie fučať von cez tú stranu ako ide napojiť podtlak .TOTO je palivová pumpa a nie podtlakový palivový ventil.... Tu membrána nič neuzatvára ona chodí v tom telese pumpy sem a tam a prehybá sa tým že z druhej strany na ňu pôsobý striedavo tlak a podtlak a teda a mení velkosť priestoru na palivovej strane a tým čerpá benzín.... 

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
tak ja ak zapcham vystup benzinu a fukam cez vstup, tak to ide ustami len fest tazko... clovek ma pocit, ze nejde, ale zrejme to malicko ide cez podtlak, pretoze ak zapcham aj podtlak, tak citim na nose, ze to ide cez tie medene srandy, ktore mam vtedy pod nosom... a ak dam na tie medene srandy kvapku vody (pekne sa tam drzi), tak idu do nej bublinky...VLADY napísal:Ak zapcháš výstup benzínu a fukneš do vstupu na benzín tak nesmie fučať von cez tú stranu ako ide napojiť podtlak.
Proste tym miestom, odkial to vytekalo, su tie medene srandy a zrada je teda niekde na membrane, kedze benzin prenika do podtlakovej casti pumpy, ak tomu dobre rozumiem...

- VLADY
- spammer
Bude to tak....membrána tam bude zrejme viacvrstvová gumená...niečo podobné ako bývalo na autách v mechanických čerpadlách teda ešte keď boli a karbec k tomu....
Klasika je klasika 

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
tak nova podtlakova palivova pumpa (znacky RMS) bola vcera objednana (cez miestneho bardejovskeho predajcu CPI, ktory odobera tovar z http://www.moped-slovakia.sk, ktora je distributorom aj RMS produktov), mala by dorazit v pondelok, teda pozajtra... cena suciastky v starej mene cca 710Sk, postovne cca 150-200Sk, teda aj po sucte (860-910Sk) je to stale o dost menej nez uplne ta ista RMS pumpa zo scootlandu za 1090Kc, a to som este nezaratal ceske postovne... a dodanie 3-6 dni + 1 tyzden, kedze z CR na SR.
Sice sa hovori, ze nekric hop, kym nepreskocis, ale sak budme optimisti, nie?
Sice sa hovori, ze nekric hop, kym nepreskocis, ale sak budme optimisti, nie?

- VLADY
- spammer
Aha ! cena super dodacie lehoty tiež ,len či to tak aj bude lebo SK je zvláštna krajina ...a hlavne cena poštovného jak keby to išlo z ULANBÁTARU....
A pritom sa to dá poslať pomaly v krabičke od cigariet ako list za cca 2-3 Ečka...Ale holt niekto je zas nenažratý a nestčí mu rabat na predanom ND ešte si musí prihodiť minimálne 100% aj na poštovné!!!! 

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
takze nova pumpa nahodena, kvalitou vyroby sa neda s povodnou ani porovnat, avsak v tom horsom slova zmysle... Povodna bola Mikuni, velmi pekne detailne kvalitne vyrobena, tato nova by mala byt RMS (nepise sa to na nej), a uz na prvy pohlad je to lacna suciastka. Ale snad bude sluzit dobre...
Akurat som sa stretol s malym problemom a totiz ze akoby teraz malicko prenikal benzin okolo vystupnej hadicky na pumpu... proste na tom mieste je to trosku vlhke od benzinu. Hadicku som aj malicko skratil, pretoze som sa domnieval, ze by to mohlo byt tym sirokym koncom hadicky, ale pomohlo len ciastocne... uvidime, snad si hadicka sadne. Budem to priebezne kontrolovat...
Takze drzme palce, aby nasledovalo dalsich 20tisic km bez poruchy.
Akurat som sa stretol s malym problemom a totiz ze akoby teraz malicko prenikal benzin okolo vystupnej hadicky na pumpu... proste na tom mieste je to trosku vlhke od benzinu. Hadicku som aj malicko skratil, pretoze som sa domnieval, ze by to mohlo byt tym sirokym koncom hadicky, ale pomohlo len ciastocne... uvidime, snad si hadicka sadne. Budem to priebezne kontrolovat...
Takze drzme palce, aby nasledovalo dalsich 20tisic km bez poruchy.

- VLADY
- spammer
Inak také palivové čerpadlo by s dalo spraviť aj z nejakej mechanickej palivovej pumpy napríklad zo Škodfky...Upraviť spodok a zatesniť opačnú časť membrány a vyviesť z neho nátrubok na hadicu od podtlaku .Ale to zas je len pre domácich kutilov ...čo majú v šope kopec nepotrebných súčiastok čas sa tomu pol dňa venovať.

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
ano, mam v plane kupit si taku kovovu stahovacku so srobikom, ak existuje aj taka na taky maly priemer hadicky... bude to aspon profesionalnejsie vyzerat...
...pripadne mi napadlo, ci nahodou aj samotne pokazenie predoslej pumpy nebolo sposobene nie jej opotrebovanim, ale povedzme nefunkcnym jednosmernym filtrom, ktory je umiestneny na hadicke z pumpy do karburatora... ze by sa teoreticky tlacilo palivo nazad z karburatora do pumpy a tam sposobilo jej poskodenie...
...akurat otazka znie, ci je vobec technicky mozne, aby sa palivo chcelo tlacit nazad z karburatora do pumpy... co myslite? (skor pochybujem)
Takze skusim tu hadicku riadne stiahnut a uvidime...
A ak sa pumpa pokazi v priebehu 2 rokov, tak jednak sa ju pokusim zreklamovat a jednak kuknem ten jednosmerny filter, ci co to je (nie je k nemu bohvieaky pristup).
...pripadne mi napadlo, ci nahodou aj samotne pokazenie predoslej pumpy nebolo sposobene nie jej opotrebovanim, ale povedzme nefunkcnym jednosmernym filtrom, ktory je umiestneny na hadicke z pumpy do karburatora... ze by sa teoreticky tlacilo palivo nazad z karburatora do pumpy a tam sposobilo jej poskodenie...
...akurat otazka znie, ci je vobec technicky mozne, aby sa palivo chcelo tlacit nazad z karburatora do pumpy... co myslite? (skor pochybujem)
Takze skusim tu hadicku riadne stiahnut a uvidime...

- VLADY
- spammer
Z karbecu sa nič tlačiť nazad do čerpadla nemôže.V karbeci nieje žiaden tlak v palivovej plavákovej komore a palivo tam zväčša ide z hora takže aj ak by bol v hadičke podtlak tak sa nasaje akurát vzduch ... a ten ventil je len ako funkčná a pracovná časť samotného čerpadla. Inak by nefungovalo čerpanie ....
A samozrejme drôtik ničím nenahradíš v opravárenstve
síce existujú aj samosvorné drôtové zaisťovacie krúžky na hadičky malého priemeru ale drôtik má každý doma ak tomu kombinačky a JE TO.A z úspechom sa dajú použiť aj plastové sťahovacie jednorázové pásiky.

- Prílohy
-
- P1020923.JPG
- (168.92 KiB) 187 stiahnutí

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
tak taku drotikovu sponku tam mam aj ja, ale napriek tomu to prepustalo (slabulilinko, nazval by som to kapilarne prepustanie), tak som dnes v miestnej mototechne kupil taku kovovu stahovacku so skrutkou (0.30€ resp. 9Sk), a teraz je to fest napevno stiahnute, obrazok napovie... varianta s drotikom je samozrejme jednoduchsia, ale povazujem to za taku hrubsiu robotu, moje riesenie je elegantnejsie a dufajme, ze minimalne rovnako ucinne... 

edit: opraveny preklep (variatna)

edit: opraveny preklep (variatna)
-
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
- Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
- Kontaktovať užívateľa:
urcite to je teraz lepsie, ako ten drotik, lebo ta spona ci eskapaska /tak sme to volakedy volali/ posobi na väcsiu plochu tej hadicky
- VLADY
- spammer
Kto mal škodofku alebo žiguláka tak vie že drát a kombinačky ničím nenahradíš.... 

- jean
- motorkár
- Dátum registrácie: So Júl 14, 2007 9:29 pm
- Skúter: neuvedený
prasata, eska páska stojí pár šušňov 

podpis som si este nenastavil
-
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
- Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
- Kontaktovať užívateľa:
ked nie je nic ine po ruke, tak aj ja som pouzival drot, ale v co najkratsej dobe som zohnal a pouzil nieco ine, lepsie
- jean
- motorkár
- Dátum registrácie: So Júl 14, 2007 9:29 pm
- Skúter: neuvedený
Mpershing, šak použijem pôvodnú, značkové sa netrhajú a nepraskajú ako čajnýz z lidlu 

podpis som si este nenastavil