Malaguti Spidermax 500 GT - nedobija?
Moderátor: Moderators
Ahojte všetci.Potrebujem sa s Vami poradiť.Mám maxíka Malaguti Spidermax 500 GT a mám problémy s dobíjaním.Pri volnobehu ni dáva 12,1V a pri otáčkach 3500ot/min asi 12,7V pri vypnutých svetlách.Bude špatný regler alebo stator?
### tema premenovana a presunuta z ELEKTRO do Problemy (Maxi skutre) - THeBaNDiT
### tema premenovana a presunuta z ELEKTRO do Problemy (Maxi skutre) - THeBaNDiT
- erY.
- st. cyklista
- Dátum registrácie: Št Mar 17, 2011 6:52 pm
- Skúter: Malaguti Madison 3 125ccm
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Malaguti Spidermax 500 GT - nedobija?
Z tohto ťažko usúdiť, čo je zlé. Skús najskôr premerať reglér a sám uvidíš 

Malaguti Madison 3 125 Viacej tu!
- kubo HC
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Máj 23, 2011 9:40 pm
- Skúter: EX Skútrista, ale stále držím svami :)
Može to byť aj starou baterkou a jej velkým prechodovým odporom a preto malým napäťím, skús ak môžeš si nejaku požičať alebo aj auto baterku a na kable ju pripojiť samozrejme tamtá zo skutru von, reglerom to nebude kedže už sa davaju len elektronické a to by alebo dobíjalo alebo nie to už niesu staré mechanické že sa opália kontakty alebo stači niečim pohnuť a už to inak dobíja takisto altík tažko povedať najskôr treba skusiť baterku a potom ostatné
Odoslané z iPhone 3GS s Jailbreakom a iOS 5.1
EX: Yamasaki YM125 - 160cc tuned engine
Now: ČZ125 (175cc) model 453.02 - 1962
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
kubo HC: vacsiu blbost som tu uz dlho nevidel
- kubo HC
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Máj 23, 2011 9:40 pm
- Skúter: EX Skútrista, ale stále držím svami :)
Tak skús sem tam chytit vercajch do ruk a rozobrať a opraviť nejaku motorku , nehovorím že to je tým ale už sa mi to stalo alebo ked je jeden článok vkeli ...
napadá ma ešte či to má dobrú kostru
napadá ma ešte či to má dobrú kostru
EX: Yamasaki YM125 - 160cc tuned engine
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
V prvom rade zväčša na Talianoch kapú reglere...takže najskorej tipujem tento problém.
Okrem toho baterka ak by mala daktorý článok prerazený tak naprázdno bude mať cca 10V ale pri natočenom motore by tam malo byť väčšie napätie, aspoň tých cca 13-14V lebo ten altík je dosť výkonný na tú baterku.Aj keď nie hneď ale po čase to musí stúpnuť. Ale premerať by som to premeral a síce priamo na výstupe z altíka idú z neho tri zväčša žlté drôty tam musí byť všade striedavé napätie a merá sa to voči sebe každý s každým je to klasika trojfázový generátor. A aj potom voči sebe sa musia dať namerať ohmicky pár ohmov...A výstup z reglera treba merať tiež priamo na konektore aby bola istota že je OK. Ak je tak je potom problém medzi nim a baterkou. Ak nemáš merák tak stačí aj žiarovka kľuden aj halogenka z predného svetla ...
Okrem toho baterka ak by mala daktorý článok prerazený tak naprázdno bude mať cca 10V ale pri natočenom motore by tam malo byť väčšie napätie, aspoň tých cca 13-14V lebo ten altík je dosť výkonný na tú baterku.Aj keď nie hneď ale po čase to musí stúpnuť. Ale premerať by som to premeral a síce priamo na výstupe z altíka idú z neho tri zväčša žlté drôty tam musí byť všade striedavé napätie a merá sa to voči sebe každý s každým je to klasika trojfázový generátor. A aj potom voči sebe sa musia dať namerať ohmicky pár ohmov...A výstup z reglera treba merať tiež priamo na konektore aby bola istota že je OK. Ak je tak je potom problém medzi nim a baterkou. Ak nemáš merák tak stačí aj žiarovka kľuden aj halogenka z predného svetla ...
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- lacosta
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ne Júl 26, 2009 10:34 am
- Skúter: Aprilia SR50 Factory only ...
- Kontaktovať užívateľa:
Tak na vstupe staci zmerat napatie a hned sa bude vediet. Samo aj baterka moze byt v keli ale pri prieraze a pod. by klesol prech. odpor a stupla by dost zataz a tym by to napatie teoreticky odpovedalo. Klasika multimetrom by sa to dalo zistit. Pripadne zmerat kabelaz (odpor) ... Pripadne odpoj jeden kontakt a budes hned vediet ci je to baterkou 

Hail to the king baby !

Utíkej foreste utíkej, honí te kocour divokej ...
Utíkej foreste utíkej, honí te kocour divokej ...
zatial vam dakujem za rady budem to riesit buduci tyzden.ozvem sa.