Leonardo 125 Piestne krúžky ( klepanie?)
Moderátor: Moderators
-
- trojkolkár
- Dátum registrácie: Št Mar 24, 2011 8:43 pm
- Skúter: Aprilia Leonardo 125
Leonardo 125 Piestne krúžky ( klepanie?)
Zdravim vás mal by som taku otazku zlozil som motor na Leonardovi a nieco mi tam po zahriati motora dost klepe... myslel som ze su to ventily dnes som dal ich vôlu na najmenšiu toleranciu a bolo to iste klepanie stale... cize asi nebudu to klepanie robit ventily... dnes ma napadlo či nemôžu to robiť aj piestne krúžky ak by boli zle natočené ? ... na leonardovi bola menená rozvodová reťaz nabehal som natom cca 200km ... a klepot neprestal... ak by to mohlo byť tými krúžkami poradili by ste mi prosim ako maju byt spravné natocene ? ďakujem
podpis som si este nenastavil
- kubo HC
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Máj 23, 2011 9:40 pm
- Skúter: EX Skútrista, ale stále držím svami :)
Re: Leonardo 125 Piestne krúžky ( klepanie?)
videl si ked si to robil niekde na pieste zámky na krúžky ? asi nie že? lebo na 4T ani niesu ...
skôr by som dával zavinu zle nadstavenému alebo skočenému rozvodu .. možno len o zub ked to klepoce ale ide
skôr by som dával zavinu zle nadstavenému alebo skočenému rozvodu .. možno len o zub ked to klepoce ale ide
EX: Yamasaki YM125 - 160cc tuned engine
Now: ČZ125 (175cc) model 453.02 - 1962
Now: ČZ125 (175cc) model 453.02 - 1962
-
- trojkolkár
podla malo by to sediet vcera som to tiez kontrolovalkubo HC napísal:videl si ked si to robil niekde na pieste zámky na krúžky ? asi nie že? lebo na 4T ani niesu ...

- Damo555
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
- Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
- Kontaktovať užívateľa:
Krúžky majú byť na 4T od seba pootočené o 120° Ale nevidím dôvod prečo by mali klepať keď sú zle pootočené....
Keď to klepe až po zohriatí tak zle nastavenými ventilmi to nebude, lebo to by najviac klepalo za studena a po zahriatí menej....
A keďže si menil rozvodovú reťaz tak predpokladám že to už bude malo nabehané trocha viacej km.
Takže môžu byť vyhoňené krúžky, piest alebo valec. Po zahriatí sa valec trocha roztiahne a klepe to
Keď to klepe až po zohriatí tak zle nastavenými ventilmi to nebude, lebo to by najviac klepalo za studena a po zahriatí menej....
A keďže si menil rozvodovú reťaz tak predpokladám že to už bude malo nabehané trocha viacej km.
Takže môžu byť vyhoňené krúžky, piest alebo valec. Po zahriatí sa valec trocha roztiahne a klepe to

Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad
-
- trojkolkár
problem vyriešený vcera som vytiahol filter olejový lebo mi svietila kontrolka oleja pri volnobehu ... zapchal som jednu stranu isiel som cez neho fuknuť no akosi neuspešne filter neprepuštal ani len vzduch skoro (filter mal 1000km ale nebol v motori na ktorom sa jazdilo a nebol ani v oleji namočený tak asi nejako zaschol alebo napuchol.. )... prehodil som tam druhy filter a klepanie prestalo... čiže nedostavalo sa asi do motora dostatočne množstvo oleja na mazanie. Ďakujem za rady 

- mucow
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Aug 19, 2010 9:13 am
- Skúter: Aprilia Leonardo 150; Suzuki DR 600 S
- Kontaktovať užívateľa:
To ešte môže mať zlé následky, rotaxy sú na olej háklivé.
Spoiler: ukázať