yamaha majesty - variator

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
radozc
chodec
chodec
Dátum registrácie: Po Máj 30, 2011 11:22 am
Skúter: Yamaha Majesty 125 skyliner

yamaha majesty - variator

#1 Príspevok od užívateľa radozc » Pi Aug 17, 2012 5:42 pm

Zdravim vas skutristi mam problem stal mi odkruca pritlacny vonkajsi tanier na variatore neviem preco aj ked to dotiahnem ako kon stale sa odkruti aj sme tam davali lepidlo aj tak sa to odkrutilo nevie niekto co by to mohlo robit ?? Inak mal som pred tym rozobrany motor na komplet vymienal som lozisko na kluke a aj loziska do motora som vsak nedal taku siroku podlozku z jednej strany gumenu a z druhej plechovu na strane kde je dobijanie medzi lozisko a ozubene koleso moze to byt sposobene tym ?? Aj ked pohybem motorom k sebe a od seba tak je tam dost velky loker.. Doteraz som nikdy takyto problem nemal kym som nemal ten motor rozobrany..
Potrebujem sa vozit na niecom co ma dve kolesa a motor :)

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

Re: yamaha majesty - variator

#2 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Aug 17, 2012 6:11 pm

Ak to poriadne zatiahneš tak sa to nemôže povoliť aj ak tam nedáš lepidlo.....A ak ho tam dáš, tak sa to povoliť nemôže už vôbec...za normálnych okolností.Takže bude asi dakde dačo zle....A podložku neviem akú myslíš ale prečo si tam nedal to čo tam patrí? A ak máš axiálnu vôlu na kluke tak to tiež nieje OK.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

radozc
chodec
chodec
Dátum registrácie: Po Máj 30, 2011 11:22 am
Skúter: Yamaha Majesty 125 skyliner

#3 Príspevok od užívateľa radozc » So Aug 18, 2012 1:31 pm

praveze davali sme tam vsetko mozne aj lepidlo aj zaistovaci pliesok nic nepomohlo vytlacilo ten tanierik.. Rozmyslam ze rozoberiem motor ale neviem co potom.. ta volu robi asi to ze som tam do motora nedal taky pliesok pogumovany medzi loziskom a ozubenym kolesom budem to tam musiet dat inak to nevidim
Potrebujem sa vozit na niecom co ma dve kolesa a motor :)

TomasARN
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
Kontaktovať užívateľa:

#4 Príspevok od užívateľa TomasARN » So Aug 18, 2012 5:06 pm

Ale preco si to tam nedal, ked to tam ma byt? Ak si chcel znizit hmotnost, robi sa to inak a nie, ze tam nieco nedas

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#5 Príspevok od užívateľa theruck » Št Aug 23, 2012 7:49 am

ked sa ti to odtahuje same tak tam mas urcte volu. ty to sice dotiahnes o remen ale ajtak ti to este "hrkoce" podlozku pod tym srobom na variator mas?

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#6 Príspevok od užívateľa VLADY » Št Aug 23, 2012 11:00 am

Myslím že je aj zbytočné sem niečo písať a radiť mu...lebo len on sám vie , čo tam nedal a čo tam malo byť ...a ako je to celé poskladané . A už vôbec nechápem , prečo to nezložil tak ako to malo byť .Ale nemusím zas všetkému rozumieť....ale ako napísal vedúci, ak je vario poriadne dotiahnuté a že sú tam všetky podložky tak ako treba na variu ,Tak si neviem predstaviť príčinu, prečo by to nemalo držať zaťiahnuté aj bez lepidla....Aj dokonca ak sa podložka nedá a vonkajšia remenica sa nedotlačí na stredný rozperný vymedzovací valček, že by sa len matica oprela už o osadenie na konci závitu na výstupnom hriadeli, tak akurát bude volné vario ale tá matica sa nemôže povoliť lebo je dotiahnutá a opretá o to osadenie .....Takže chlapče máš dačo ale že úplne celé zle, alebo to nemáš poriadne dotiahnuté na predpísaný moment....A okrem toho je tam pravý závit a teda ak by aj nastal preklz medzi výstupnou hriadelou a vonkajšou remenicou že je to slabo dotiahnuté tak to má tendenciu sa samodotiahnuť a nie povolovať....
Nemáš náhodou aj rozcentrovanú kluku a teda nejaké vibrácie by tam vznikali ? a preto to povoľuje sa?
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

Napísať odpoveď

Návrat na "Problemy (Maxi skútre)"