problem so vzduchovym filtrom

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
marecek239
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Dátum registrácie: Ut Aug 18, 2009 11:00 pm
Skúter: momentalne ziadny :(

problem so vzduchovym filtrom

#1 Príspevok od užívateľa marecek239 » Ut Aug 18, 2009 11:08 pm

Potrboval by som poradit s doladenim vzduchu ktory ide do motora....takze mam skuter 125 vonroad 4takt..dal som si ho pretriskovat aj ked je vykon a akceleracia trosku lepsia ale nic moc tak ako idem nieco ze 80km/h tak mi motor zacne dusit ked vytocim plyn na plno, pred pretriskovanim mi to robilo az nieco cez 90km/h... zevraj je to nieco so vzduchovym filtrom...ked ho vytocim na stojane tak otacky ma pustia az po 8000 ale pocas jazdy iba do 6000 a zacne to trhat a dusit akokeby...prosim poradte som z toho zufaly lebo som mysle ze po pretriskovani to pojde lepsie a este mi to aj spomalilo...STRASNE MOC DAKUJEM ZA RADY!!!
podpis som si este nenastavil

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

Re: problem so vzduchovym filtrom

#2 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ut Aug 18, 2009 11:16 pm

takze najprv dopln si do profilu bydlisko (mesto/obec, alebo aspon okres), nepomoze priamo scootru, ale mozno pomoze v tom, ze sa najde niekto, kto ti poradi osobne... ;) A dalej co ta viedlo k pretrykovaniu? Myslel si si, ze ak to das pretrykovat, zvysis vykon alebo co? Motor ma poziadavky na istu bohatost zmesi, to sa "nastavuje" velkostou trysky. Cim tryska zmes, tym bohatsia zmes, a naopak. Ladit zmes je potrebne, ked sa robi motorova zmena (vacsi valec, ladeny vyfuk (u 2T), open-filter a pod.). Ak si nerobil motorovu zmenu, a ak scooter chodil dobre, tak "pretrykovanim" si dosiahol, ze scooter chodi horsie, co je pochopitelne - nema idealnu zmes.

Pozri sa na sviecku a podla jej farby mozes urcit, ci mas alebo nemas idelanu zmes. Cierny koniec sviecky znamena prilis bohatu zmes, biely koniec sviecky znamena prilis chudobnu zmes, koniec sviecky tehlovy znamena idealnu zmes. O farbach sviecky tu na fore bolo popisaneho dost, clanok i s fotkami jednotlivych zafarbeni sviecky najdes aj na hlavnej stranke www.scooter-tuning.sk, takze hor sa do citania a studovania.
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

marecek239
st. kolobežkár
st. kolobežkár

#3 Príspevok od užívateľa marecek239 » St Aug 19, 2009 11:53 am

no k pretriskovaniu ma naviedol moj servisak lebo mi tvrdil ze to zvysi vykon a akceleraciu lebo ze pojde viacej paliva do motora...tak co mam ist zase za nim a nech mi da tie co som tam mal?? :( alebo neda sa to nejako doladit?? ked pozrem tu sviecku tak co mi to pomoze?? akurat ze budem vediet aka je ta zmes ale co s tym mam potom robit???

a teda on mi este tvrdi ze treba nato spravny vzduchovy filter ktory pusta akurat vzduchu alebo co ja neviem :cry:

### dvojprispevok zluceny, nepis dva prispevky kratko po sebe, ale uprav prvy z nich - THeBaNDiT

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#4 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Aug 19, 2009 12:05 pm

ak budes vediet, aku mas zmes, mozes potom podla tejto informacie postupovat... ak tu tam dal servisak vacsiu trysku, ale nezvysil privod vzduchu, tak mas prilis bohatu zmes (=privela benzinu na primalo vzduchu) a motor sa takpovediac dusi... riesenie: upravit privod vzduchu (v airboxe, alebo kupit open-filter), ale to sa dostanes podla mojho nazoru akurat k vyssej spotrebe, pricom motor nebude mat znatelne vyssi vykon...

...ale vratme sa na zaciatok: isiel si za servisakom, nech ti spravi nieco so scootrom, aby bol silnejsi? 125-ky nie su blokovane, takze pretryskovanie nemozno povazovat za odblokovanie, takze podla mojho nazoru pretryskovat nebolo najstastnejsie riesenie... omnoho lepsie riesenie bolo kupit si tuningovy variator, scooter bude zivsi, pruznejsi, i maximalka by sa mala o nieco zvysit.

takze rada: ak siel scooter pred pretryskovanim v pohode, tak poziadat servisaka, aby to vratil do stavu pred pretryskovanim, a potom si zohnat/kupit trebars Malossi Multivar (ak sa robi na tvoj scooter) a vysledok bude lepsi... :)

marecek239
st. kolobežkár
st. kolobežkár

#5 Príspevok od užívateľa marecek239 » St Aug 19, 2009 6:06 pm

diki mooooc za radu, uz som to urobil, zvecsil som privod vzduchu, sice som to musel po kazdom malom zvecseni ist vyskusat ale oplatilo sa teraz uz je to vsetko OK :Bravo: a motor ide trosku lepsie ale ozaj len trosku...no o tom variatore budem premyslat...a okolko percent by asi tak zvysil vykon a tak?? a kolko to asi tak stoji?? diki

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#6 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Aug 19, 2009 10:05 pm

a ide to lepsie nez pred tym pretryskovanim, alebo tak zhruba narovnako? Spotreba bude isto vyssia... (o kolko, to zalezi na tom, o kolko vacsia je tam teraz tryska)

ohladom variatora Malossi Multivar, to sa musis opytat alcatelka, on bude vediet, ci sa tento variator vyraba aj pre tvoj scooter, a kolko stoji... a ak ano, tak vie ti ho aj zohnat a poslat.

marecek239
st. kolobežkár
st. kolobežkár

#7 Príspevok od užívateľa marecek239 » Ne Aug 23, 2009 12:42 pm

lepsie mozno o 5% trochu pri rozbehu a trochu do kopca ale inak to iste...tak sa ho teda spytam...diki

Napísať odpoveď

Návrat na "Problemy (Maxi skútre)"