Alarm vybija baterku?
Moderátor: Moderators
- ixoixoixo
- trojkolkár
- Dátum registrácie: So Jan 30, 2010 8:08 pm
- Skúter: Suzuki Burgman 200 K8
Alarm vybija baterku?
Ahojte,
v servise mi namontovali alarm (Meta DEF COM 3). Ak skuter stoji dva dni, tak nieco uplne vybije baterku, aj ked ju pred odstavenim nabijem doplna. Baterka je nova. V servise tvrdili, ze vraj odber alarmu merali a ze bol takmer nulovy. Budem odber sledovat sam dlhodobo a uvidim. Podla mna je ten alarm zle zapojeny. Otazka vsak je - neriesili ste niekedy niekto podobny problem s alarmom? V servise sami nevedia, ako to lepsie zapojit...
v servise mi namontovali alarm (Meta DEF COM 3). Ak skuter stoji dva dni, tak nieco uplne vybije baterku, aj ked ju pred odstavenim nabijem doplna. Baterka je nova. V servise tvrdili, ze vraj odber alarmu merali a ze bol takmer nulovy. Budem odber sledovat sam dlhodobo a uvidim. Podla mna je ten alarm zle zapojeny. Otazka vsak je - neriesili ste niekedy niekto podobny problem s alarmom? V servise sami nevedia, ako to lepsie zapojit...
-
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
- Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Alarm vybija baterku?
Vybije tu baterku len ked je dialkovym zapnuty alebo aj ked ne neaktivny ?
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
kazdy alarm, ktory sa zapina/vypina dialkovym ovladanim, odobera energiu z baterie... samozrejme otazka znie, kolko, ako spravne pise ixoixoixo. Ale aj vypnuty alarm odobera energiu, pretoze skenuje, ci neprisiel signal z dialkoveho ovladania na jeho aktivaciu...
- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Mne dokaze neaktivovany alarm za 2 týždne zničiť baterku pokial nejazdim. Preto odpajam minus pol z baterky ked viem ze nebudem dlhsie jazdiť.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
A je problém si to dať zmerať nejakému inému človeku? nejaký kamoš snáď bude mať merák..ak zapájali nejaké imobilizačné relé alebo dačo podbné k tomu alarmu tak je dosť možné že to nejak nezvládli a a niečo je zle...a pred montážou to bolo všetko OK? dám sem výpočet na orientáciu...bežný alarm berie cca 5-10mA v kľude je jedno či je zapnutý alebo vypnutý ak samozrejme nemá prídavné napríklad mikrovlnné čidlo to dakedy berie aj 50mA a to je už dosť na týždeň v klude. Takže 10mA x 24hod je 240mAhod. a to je reálne skoro štvrť ampérhodiny a za 4 dni je to už 1Ah , a ak má baterka kapacitu čo ja viem 6Ah tak za 24 dní ju zožere celkom ale to je len teoreticky prakticky je dosť možné že aj 6Ah bateka má reálne kapacitu už len polovičnú, albo aj to že ani nová baterka nebude mať reálne tých 6Ah lebo pri nabíjaní vo vozidle nikdy nedosiahne stavu 100%ného nabitia , takže tak v praxi. Ale ak je tam taká nejaká priemerná 6Ah baterka a v reále má čo ja viem tých 5Ah a vybije ju za dva dni tak to vychádza prúdovo na dačo cez 100mA odberu a to je napríklad 1,5W žiarovka alebo dačo podbné... a v parkovačkách alebo v podsedadlom sa používajú bežne 5W žiarovky ...takže stačí že ak pod sedadlom je blbý spínač a po zatvorení sedadla nevypne svetlo tak baterka je 100% na druhý deň KO... 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- ixoixoixo
- trojkolkár
V servise to merali, vraj to malo nulovy odber. Premeral som to aj ja svojim multimetrom, a tiez mi to nic nenameralo. Co sa mi nezda, lebo nieco by to predsa cuckat malo. Alarm mam vzdy zapnuty. Nechal som to na multimetri pol hodiny, ale stale ukazoval iba nuly. Skusal som vsetky rozsahy merani a obe dierky v multimetri. Pravdou je, ze som mal v multimetri slabu baterku, dnes ju vymenim a skusim znova. Odber samozrejme nameralo, ked som zapol zapalovanie a podobne. Zahadou je, ze po dvoch dnoch statia som teraz sice nastartoval, ale pri starte mi vynulovalo palubny pocitac. Pri dalsich staroch ho uz nevynulovalo. Mozno po tych dvoch dnoch mala baterka uz na male... Dam vediet neskor...
- VLADY
- spammer
Ak pri štarte vynulovalo počítač tak asi bude dakde nejaký blbý spoj a pri velkom odbere prúdu z baterky do štartéra tam niekde klesne napätie ...pozri všetky kontakty baterka poistky a pod ukostrenie od baterky na rám a pod.Ak je ovšem baterka dobre nabitá....dakedy je problém v samotnej baterke....že má dakde blbý medzičlánkový spoj a tam vzniká úbytok napätia pri väčšom prúdovom odbere. 

- ixoixoixo
- trojkolkár
Takže vyriešené - pri montáži alarmu mi zničli baterku. Baterku som kupoval pred 4 mesiacmi a až do montáže alarmu bola v perfektnom stave. Tipujem, že ju skratovali. Vraj mali pri montáži problémy, trvalo to skoro dva dni.
- Lapko
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ut Apr 08, 2008 7:40 pm
- Skúter: Suzuki Burgman 400 K7 / Suzuki V-Strom 650 K7
A to sa im ako podarilo. Mne to tiez trvalo 3 dni dokial som to spravil ale to som robil po prvy krat a prvy krat aj zistoval ako dat vobec dole oplastovanie a tak podobne. Ak si to mal niekde v servise tak sa asi aj oni dobre trenovali...
podpis som si este nenastavil
- VLADY
- spammer
Nie každý je odborník vo svojej profesii...